Erhvervsbladet news07

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

E-mail abonnement

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 0

Arkiv

marts 2009 - Indlæg

Danske chefer fejler i udlandet
Herhjemme opleves danske ledere som vældig demokratiske og uddelegerende. Men i udlandet slår den strategi ofte fejl, og lederne bliver i stedet hårde som sten.
Korte arbejdsdage påvirker ikke sygefravær
Selv om de ansatte kun arbejder seks timer om dagen, har det ingen gavnlig effekt på sygefraværet. Tværtimod.
Lisbeth Salander kan ikke laves om
Anerkend dygtigheden hos »den anderledes« medarbejder, lyder et råd fra læserne. Det er ledelsens ansvar at få et team af forskellige medarbejdere til at fungere sammen, mener ledelsesrådgiveren.
Rekordmange gyldne håndtryk
En lang række af topchefer er blevet forgyldt i løbet af det seneste år. Alene for landets største firmaer er der indtil nu blevet betalt over 125 mio. kr. i gyldne håndtryk.
Virksomheder skal huske de høflige afslag
Høflighed betaler sig. Også når det gælder kunsten at give afslag.
Bankdirektører: Nej tak til egne aktier
Det er meget få medlemmer af bankdirektioner, som har haft lyst til at købe aktier i deres egen bank i år. Og det får professor til at opfordre danskerne til at gøre det samme - altså undlade at købe bankaktier.
Vestas’ grå eminence
Bent Erik Carlsen er blevet en holden mand gennem formandsposten i Vestas. Han nærmer sig 64 år, men har ingen planer om pensionering.
Nervøse chefer tegner fyrings-forsikringer
Modified: tir, 03/24/2009 - 13:29

Array

Created: tir, 03/24/2009 - 13:25
Et stigende antal ledere frygter, at skulle gå fra hus og hjem, hvis de skal klare sig for dagpenge.

Selvom det især er ufaglærte, der rammes af den stigende ledighed, så frygter mange ledere og ingeniører også at ryge på dagpenge. Derfor vælger et stigende antal højtuddannede at tegne en ekstra forsikring ved ledighed.

I løbet af årets første ti uger har 1224 medlemmer af Ledernes Hovedorganisation tegnet en tillægsforsikring, og det er en stigning på 16 procent siden december.

- Vi oplever et boom i salget af tillægsforsikringer, fordi lederne også er begyndt at mærke uroen på arbejdsmarkedet. 75 procent af dem, der tegner en forsikring vælger at dække sig ind i 12 måneder, og tendensen er, at flere og flere vælger den maksimale dækning på i alt 50.000 kroner om måneden inklusiv dagpengene,” siger Bo Vistisen, teamchef i medlemsbetjeningen i Ledernes Hovedorganisation.

Han mener, at det er den store forskel mellem ledernes gennemsnitsløn på 44.000 kroner om måneden og dagpengesatsen på 15.200 kroner, som får flere til at gå med livrem og seler.

- Der er nogen, der er blevet voldsomt overrasket over, at de rent faktisk kan risikere at miste deres job og ryge på dagpenge. Selvom ledernes ledighed fortsat ligger lavt på 1,2 procent, så er der kommet flere opsigelser. Det er bare lidt tid om at slå igennem i tallene, fordi lederne typisk har ret lange opsigelsesvarsler,” siger Bo Vistisen.

I alt er der 8609 ledere, som har en tillægsforsikring. Og de er langt fra de eneste. Ingeniørernes a-kasse IAK har solgt 450 tillægsforsikringer, også kaldet lønsikring, siden december. IAKs formand Jørn Guldberg mener, at krisen har været et wakeup-call for mange.

- Nu viser det sig pludselig, at mange job, der ellers blev betragtet som faste livstidsstillinger, ikke så sikre endda. Det får naturligvis folk til at blive mere nervøse og genoverveje deres situation – både jobmæssigt og i forhold til den hjemlige økonomi, siger Jørn Guldberg til Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

Han mener, at lønsikring er en fordel i forhold til de fleste ingeniører, fordi der sikrer det nødvendige økonomiske grundlag for i ro og mag at kunne finde et nyt arbejde.

- Set fra et samfundsperspektiv er det imidlertid også klart en glidebane over mod privatisering af hele understøttelsessystemet. Men så længe vi har en dagpengesats, der ikke er tilstrækkelig, er det den bedste løsning, vi kan tilbyde vores medlemmer, siger Jørn Guldberg.

IAK mærker også den stigende nervøsitet blandt ingeniører, der melder sig ind i a-kassen. Fra november til januar har IAK fået 319 nye medlemmer, der ikke førhen var sikret. Tallet var 167 i samme periode sidste år, oplyser Ingeniøren.

Sport baner vejen for lederjobs
Stræber man efter at blive leder, pynter det gevaldigt på cv’et, hvis man har arbejdet i organisationer – især inden for idræt.
Tæppekongens søn med nålestribet finans-gen
Mads Eg Gensmann er 33-årig dansker i den London-baserede hedgefond Parvus, der har købt kraftigt op i GN Store Nord-aktien. Han har tidligere spredt skræk og rædsel i Sverige.
Skån fyringsrundens overlevende
Medarbejdernes trivsel og helbred er på spil ved omstruktureringer. Internationale eksperter giver 12 anbefalinger til, hvordan man sikrer ansattes ve og vel.
Bossen må blande sig i din overvægt
Fedme er ikke længere en privatsag. Arbejdsgiveren må gerne skubbe overvægtige op på løbebåndet.
Flere indlæg Næste side »