november 2008 - Indlæg
Mange ledere af private virksomheder holder deres erfaringer med mislykket outsourcing for sig selv.
For unge mænd og kvinder i det private erhvervsliv kan løngabet mellem deres foresatte og dem selv faktisk have en direkte positiv effekt.
Topchefen hos DFDS, Niels Smedegaard, tager ansvaret for ny fyringsrunde, fordi han altid vil være på forkant med udviklingen.
En plan. Og en MBA. Per Schmocks vej fra specialistrollen som pilot til generalist med en leder i maven er timet og tilrettelagt og en stadig udfordring. »Du skal ud og redefinere dig selv og være parat til det store spring,« siger Per Schmock.
I stedet for de sædvanlige gaver, som alligevel ikke rammer alle medarbejderes smag, er ejer af vvs-virksomhed i Haderslev gået en helt anden vej. Han er spændt på medarbejdernes reaktion.
Lykke bliver det helt centrale mål for virksomhederne i de kommende år. Faktum er, at lykkelige medarbejdere giver plus på bundlinjen.
Han er en af de absolut førende juridiske eksperter i Danmark. Han er en manden, der havde en forrygende karriere som en højt betalte advokat, hvorefter han som 43-årig gik i statens tjeneste og blev professor i jura ved Københavns Universitet. Først og fremmest fordi han synes, at det kunne være sjovt.
Han er god til at lytte, men måske ikke lynhurtig til at træffe beslutninger, lyder karakteristikken af den nye verdensleder.
Der skal præsteres og strategierne skal gennemføres langt hurtigere på ledelsesgangene.
René Laursen er medejer af udviklingsfirmaet isis, der udvikler sunde fødevarer. Ledelsesmæssigt handler det om at følge ejerkredsens mål og strategier uden at slingre, når firmaet må tilpasse sig aktuelle situationer.
Ansatte er generelt utilfredse med deres ledere. De præsterer nemlig slet ikke nok og ved ikke nok om, hvad de ansatte laver. Og så er deres løn for høj.
Fra juni næste år sætter Christian Sagild sig i stolen som adm. direktør for Topdanmark. Han betegnes som en forsikringsmand, der er god til både tal og sprog.
Flere indlæg
Næste side »