februar 2010 - Indlæg
Firmaer dropper den fælles kantinemad for at spare penge. Det går ud over medarbejdernes trivsel og
motivation, advarer eksperter.
ErhvervsBladets læsere får nu unik mulighed for at få gode tips fra toppen af danske eksperter.
Klaus Riskær Pedersen viste i denne uge offentligheden, at han igen har skabt sig en formue. Nu er hans kreditorer så atter på banen. Men Riskær beder bankerne om at være »søde«. Han kan ikke tåle at blive smadret igen, siger han.
I Lån & Spar har en gruppe ledere coachet sig selv og hinanden i snart et år. Nu bliver det rullet ud i hele banken.
Glem akademisk sortsnak. Gode ledere bliver ikke gode ledere, fordi de har tilbragt et halvt liv på handelshøjskoler.
Der er for lidt ledelse i de danske virksomheder, og direktørerne er for dårlige til at udnytte det potentiale, de har blandt medarbejderne.
Der er stor forskel på den nuværende præstation, dine medarbejdere udfører og det potentiale de egentlig har. Du kan få meget mere ud af dine medarbejdere, men det kræver, at du ændrer dig først. Du skal forstyrre dine medarbejdere meget mere, end du plejer, og forstyrrelsen skal være konstruktiv. Du skal lære at flytte dit fokus fra den nuværende præstation til i stedet at fokusere på det fulde potentiale, du har i dine medarbejdere. Du skal så hjælpe til med at fjerne de barrierer der står i vejen for, at de udnytter deres potentiale fuld ud.
Forestil dig en fodboldkamp, hvor det ikke er helt klart, hvor målene er. Det ville være helt absurd, og spillerne vil bruge flere kræfter på at lede efter målene end på at vinde kampen. Det er derfor alfa og omega, at have et klart mål for din virksomhed, og målet skal være ambitiøst for at I kan rykke jer.
Coaching er et rigtig godt redskab til at få medarbejderne til at engagere sig. Du skal som leder tage udgangspunkt i din medarbejders fulde potentiale, når du coacher og ikke i de nuværende præstationer. Det kan du gøre ved at stille medarbejderen spørgsmål, der fokuserer ham på den aktuelle opgave, og hvordan han kan løse den bedst muligt ved at udnytte sit fulde potentiale.
En leder skal også lede sig selv. Og det indre lederskab handler om, hvordan du forholder dig til dig selv, og hvordan du passer på dig selv. Alt for mange ledere er for udmattede til at satse på nytænkning, til at hæve ambitionerne og til at begejstre. Det er derfor rigtig vigtigt, at være opmærksom på sig selv hele vejen igennem. Du kan starte med at se på noget så simpelt som din kost. Hjernen bruger 25-50 procent af den ilt og næring vi indtager, då det kræver, at vi indtager det rigtige. Optimal kost kan reducere din modtagelighed overfor stress med 50 procent.
Arbejdsnarkomanien har for alvor fået tag i danskerne
Lave erstatninger gør at chefer gang på gang kan betale sig fra overgreb på medarbejdere.
Flere indlæg
Næste side »