Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Jo du kan!

Så er hverdagen tilbage, efter en afslappet jul. Op kl. 6.15, unger i skole og børnehave og nu lidt afslapning på Starbucks, før jeg rammer SPAMfighter kontoret.
Jeg har virkelig slappet af denne jul og derfor kvitterede min krop med den værste forkølelse jeg har haft i 10 år. Jeg har hostet i 14 dage nu, men det er dog ved at blive bedre. Men det har nu ikke slået de stor skår i, at jeg nu har en god energi, er klar til kamp igen. Det meste af ferien er gået med at lege radiovært i Thorborgs Brevkasse og det har virkelig været sjovt. Jeg har, og hold nu fast, købt en Mac. Jeg troede aldrig det skulle ske, men den er mærkbart bedre til videoredigering og radioproduktion. Programmerne er bedre og platformen er mere stabil til det formål. Men jeg giver nu ikke slip på min gode gamle Thinkpad, den vil fortsat tjene mig med alt det andet.

Det at lave radio eller Podcast som man kalder det på nettet, det er virkelig udfordrende. Jeg syntes mange ting bliver overfladisk behandlet af medierne, da der sjældent er tid til at fordybe sig i et emne. Dertil er Erhverv/iværksætteri heller ikke noget der har mainstream interesse og derfor er begge områder kraftigt forsømt. Det vil jeg prøve at lave lidt om på nu.. Jeg vil, som før nævnt, besvare spørgsmål fra lytterne. De bliver nu i en lind strøm ringet ind på tlf. 3696 4270 og der er faktisk mange gode spørgsmål imellem. Dertil vil jeg lave længere interviews med spændende mennesker, der har noget at byde på, både menneskeligt og erhvervsmæssigt. Jeg lavede det første interview i weekenden med en fantastisk iværksætter, som jeg virkelig beundrer. Hun hedder Birgit og har portalen MinMave.dk. Hun var bistandsklient, langtidssyg, har 6 børn hvoraf to er kronisk syge og alligevel har hun lavet en af Danmarks største websites og det kan hun leve af i dag. Hvis du har 80 minutter en dag, så kan jeg anbefale dig at lytte til det, det er meget livsbekræftende. Og det er super medicin hvis du føler at der er ting i livet du ikke kan, for det kan du efter 80 min. med Birgit og mig.

Lyt til det her

Jeg håber du får en dejlig dag, det fortjener du :-)

De bedste hilsner

Martin

Skrevet : jan 05 2009, 10:20 af Martin Thorborg | med 17 kommentarer | 2.714 Visninger
Kategorier:

Kommentarer

Uniquelady.dk - Michelle sagde:

Hej Martin :)

Jeg hørte lidt af jeres indslag imorges inden jeg skulle i skole :) Det inspirer mig til at fortsætte med at kæmpe, jeg er selv kronisk syg af migræne og hovedpine. Det er inspirerende at høre andre fortælle, også selvom det er birgits børn der er kronisk syge og ikke birgit. Hun har godt nok formået at klatre op af stien, selvom hun selv var nede i et hul :)

Tak for den fede brevkasse :)

Kram

Michelle

# den 05-01-2009 kl. 16:18
Er kommentaren brugbar? 0 0

Peter Leif Hansen sagde:

Juhuu du har købt en Mac. Velkommen ombord :-)

# den 05-01-2009 kl. 17:01
Er kommentaren brugbar? 0 0

Niklas sagde:

Hej Thorborg, er lige begyndt at lytte til dine podcasts, super arbejde, men de skal da også være at finde i iTunes når nu du har fået en mac så kan vi andre også følge med på iPhonen osv.

# den 05-01-2009 kl. 17:22
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Hej Martin,

Glæder mig til flere podcasts fra dig, de er super underholdende samt inspirerende! So thumbs up!

Og ang. din forkølelse, kan det måske skyldes at du er meget udsat for air condition. Jeg ved fra hvergang jeg har været i bl.a. USA at jeg altid for den værste hoste, netop pga ude klimaet er super varmt, og man tit skælner mellem sin air condition i sin bil, varmt udeklima, air condition i hjemmet/kontoret og igen med det varme udeklima. Det har en tendens til at smadre ens krop fuldstændig, ihvertfald indtil mnan bliver hærdet =)

God bedring

dbh

Rasmus

# den 05-01-2009 kl. 18:15
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Birgit er en sej kvinde og mange mennesker kan lære af hende. Hun har opnået meget og kan kun være en inspiration for alle aminos brugere.

Jeg undres dog over, og jeg tror ikke at jeg er den eneste, at hun "nøjes" lidt med den indtjening hun har på sit site.

Der må være langt flere indtjeningsmuligheder på hendes hjemmeside, end de 30 k hun omsætter for. Selv hvis dette fordobles, er det et lille tal.

Jeg ville hvis jeg var Birgit som noget af det første alliere mig med en person som har(eller laver) en webshop som henvender sig til netop hendes segment og lade min-mave være partner til denne webshop. evt. med 50% men hvor den anden person står for selve shoppen og Birgit står for promoveringen af det over for sine brugere.

Hun har så mange brugere på sit site som undskyld mit grimme sprog, ikke malkes nok økonomisk.

Hvis man brugte dette scenarie behøvede hun ikke selv at bruge alt for meget ekstra tid på dette, og personligt ville jeg ikke have noget imod at bestyre en webshop hvis vi havde en så direkte målgruppe som der er det på min-mave.dk

Jeg havde givet Birgit 50% affiliate for hvert eneste salg foretaget fra min-mave.dk

Hvad du end vælger Birgit for fremtiden ønsker jeg dig held og lykke.

# den 06-01-2009 kl. 00:25
Er kommentaren brugbar? 0 0

Birgit - Min-mave.dk sagde:

Hej Michelle

Jeg er ked af at høre at du også har kronisk sygdom alt for tæt inde på livet og hvor er det dejligt at høre at du kæmper for at finde indhold i livet som måske kan få dig til at få sygdommen lidt på afstand.

Det er ikke fordi jeg synes det er fedt at skulle sige at man er kronisk syg men det er jeg desværre nødt til - jeg slås bl.a. med en nervebetændelse og daglige smerter samt en svær socialfobi som jeg er i medicinsk behandling for.

Så vi er pænt ramt som familie, men alligvel synes jeg vi klarer det godt og hjælper hinanden, men det er jo også det man skal.

Held og lykke med din forretning. Husk selv om vi lever med smerter og sygdom i vores hverdag, kan vi komme langt ved at fokusere på vores muligheder og dermed stærke sider frem for de begrænsninger livet har tildelt os.

De varmeste hilsner

Birgit

# den 06-01-2009 kl. 08:02
Er kommentaren brugbar? 0 0

Birgit - Min-mave.dk sagde:

Hej Greyzone

Tak for dine positive ord, det sjove er at jeg slet ikke ser mig selv som sej, måske fordi jeg har uhyggeligt nemt ved bare at tilpasse mig den situation jeg er i, når jeg altså lige er blevet færdig med at have medlidenhed med mig selv.

Du har fuldstændig ret i at jeg slet slet ikke "udnytter" det potentiale og de muligheder som findes på Min-mave i og med at jeg har fået opbygget et stort site med mange loyale brugere, og måske har det noget at gøre med at hele mit liv har været en lang kamp hvor jeg har fået den ene udfordring efter den anden. På et tidspunkt lærer man at "nøjes" og først efter jeg mødte Martin vågnede jeg op og begyndte at tænke anderledes.

Mit mål da jeg startede firma op lød på sølle 20.000 kr og det opnåede jeg rimeligt hurtigt - indenfor de første få måneder. Det i sig selv har jeg fået at vide er næsten umuligt, da et firma bør have nogle år før man når "break even" og længere tid hvis man også skal begynde at have et overskud.

Men jeg havde ikke den tid, og en blanding af held og initiativ gjorde jeg nåede hertil.

Jeg vil ikke længere nøjes, og hvis jeg kan tjene penge på Min-mave på en god måde så brugerne ikke bliver UDNYTTET - så er det lige præcis det jeg vil gøre.

Og der er jeg på vej hen nu. Men det ikke længere at ville nøjes kræver en enorm tankeændring, som jeg arbejder ihærdigt med.

Der kommer til at ske rigtig meget på Min-mave indenfor kort tid, og jeg skal nok skrive på bloggen så I kan følge lidt med :)

Må vi alle få et fantastisk 2009, og det gør vi, hvis vi arbejder for det.

De varmeste hilsner

Birgit  

# den 06-01-2009 kl. 08:14
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikkel deMib Svendsen sagde:

Martin, en Mac - det er er jeg da ked af at høre. Forkølelse OG en Mac - det er sgu hårde tider LOL

Spøg til side - til videoredigering er Apples Final Cut Studio 2 (eller express hvis man er en nærrigrøv) absolut det bedste program. Og Apple nægter jo konsekvent at lade deres software afvikle på andre platforme (der er endda eksempler på cross-platform software som Apple har købt, og nedplagt PC-versionen. Tumper)

Men til lydarbejde er en PC bestemt ligeså god. Der findes både ret fornuftige gratis programmer, samt hele linien af professionelle programmer. På WebmasterRadio bruges der kun PC og det samme gælder mange produktionsstudier. Jeg kører også p.t. på PC i mit studio. Nogle kan så bedre lide Mac og bruger dem, men det er mere en smagssag end noget andet.

# den 06-01-2009 kl. 11:13
Er kommentaren brugbar? 0 0

Thomas Rosenstand sagde:

Hej Thorborg

Tak for sidst - det var kanon hyggeligt! Skulle hilse fra min noget kønnere halvdel.

Du er noget flittig, hva'? ;-)

# den 06-01-2009 kl. 16:49
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Michelle, det er jeg glad for, super at vi kan hjælpe :-)

Peter, ja nu har jeg også et bøssekeayboard. Men det er smidt hen i hjørnet, så jeg kan bruge mit gode gamle MS keyboard :-)

Niklas, det kan du også nu. Så søg på Thorborg på iTunes :-)

Rasmus, jep, aircon er grimt for helbreddet, men what to do?

Greyzone, helt sikkert, Birgit burde kunne tjene mere, men jeg tror hendes fokus primært har været på at gro et stort community.

Mikkel, du skulle prøve programmet Übercaster, det er et hammer fedt radioprogram. Men det kan da være at der er noget bedre på PC, jeg har bare ikke set det endnu. Og ja, jeg er en nørrigrøv det kun har købt Express versionen og den er sgu svær nok at finde ud af. Men skidtet renderer møj hurtigt og crasher ikke..

Thomas, selv tak, det var fedt at se jer. Og jo, jeg har meget at lave, for jeg laver kun sjove ting :-)

Hils endlig igen!

Dbh Martin

# den 06-01-2009 kl. 18:10
Er kommentaren brugbar? 0 0

Kenneth K sagde:

Vent du bare Martin, du går helt væk fra din IBM med tiden ;-)

# den 07-01-2009 kl. 13:47
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Tjaaa, hvem ved :-)

Dbh Martin

# den 11-01-2009 kl. 02:59
Er kommentaren brugbar? 0 0

Sebastian sagde:

Det skal helt sikkert høres. Er der nogen mulighed for, at du kan gøre dine udsendelser til "rigtige" podcasts? Alstå så man kan abonnere på i iTunes? Det gør det lidt nemmere at synkronisere! :-)

# den 13-01-2009 kl. 16:04
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Sebastian, gå ind på iTunes og søg på Martin Thorborg, så finder du mig nok :-)

Dbh Martin

# den 13-01-2009 kl. 21:58
Er kommentaren brugbar? 0 0

Morten Hyldgaard sagde:

Martin jeg har lige læst "iværksætter til jeg dør" - Fantastisk bog. Men da jeg læste den tænkte jeg: Martin køber ALDRIG en Mac! Men den må jeg jo så sluge igen. Velkommen i klubben. Once you have tryed mac, you will never go back! Held og lykke med den :)

# den 23-01-2009 kl. 23:17
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hyldgaards, Tak for ros af bogen, det er jeg glad for. Jeg bruger altid det bedste værktøj til opgaven og min vurdering er at Mac gør det bedre når vi snakker lyd på nettet.

Dbh Martin

# den 24-01-2009 kl. 16:20
Er kommentaren brugbar? 0 0

Morten Hyldgaard sagde:

Ja, jeg mener jo at MAC gør det bedre til næsten alt... Jeg arbejder med PC på mit job og MAC der hjemme så jeg sidder med begge dele. Men du må da ha' held og lykke med den! Forresten! Jeg sad lige idag og ledte efter et sted på nettet hvor man kan gense TV2's "de dyre drenge" programmer. Ved du hvor? udover sputnik? (som kun er lavet til en windows platform)

# den 10-02-2009 kl. 22:54
Er kommentaren brugbar? 0 0