Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

oktober 2008 - Indlæg

Halloween + det løse

Kære læser

Det har været en begivenhedsrig uge.
Først kom chokket. Det kan blive koldt i Florida og det betød at dynerne kom frem og jeg måtte løbe i en langærmet trøje. Om natten kom vi ned på 14 grader og det var slet ikke sjovt. Temperaturen kommer så op i løbet af dagen og i går havde vi 28 grader, men det er nu ikke hver dag at vi kan spise ude og det er rimelig groft!
Så kom den ny elektricitetsregning og som nogen måske kan huske, så lød den sidste gang på 4.711 KWh. Det gjorde av, både på pungen og miljøet, så vi tørrer nu tøj ude, fik sat lidt mindre kul på aircondition + det løse. Den ny regning var ret præcis på det halve, så det var da et fremskridt, men vi er selvfølgelig også godt hjulpet af det køligere vejr.
I går havde vi vores famøse spise show, hvor min kollega Tony var 100 % sikker på at han kunne spise 7,5 kg McDonald kød, det kunne han ikke... Se videoen i mit forrige indlæg, det var nu meget sjovt at se ham gå ned på tælling ;-)

I dag er det Halloween og Mads var meget stolt da han blev sat af i børnehaven, udklædt som pirat. Han kan nu sige "For fanden da" så jeg er en meget stolt far! Senere i dag skal vi til optog i skolen, hvor Emma for 37. gange er klædt ud som prinsesse, men det bliver nu sjovt at se alligevel.

Næste uge bliver ikke mindre kedelig. Der er, som du nok er klar over, præsidentvalg her i landet og det foregår på tirsdag. Så jeg skal på "God Morgen Danmark" mandag morgen kl. 8.45 (2.45 US tid, gaaaaaaaaab) og tale om stemningen hos den almindelige amerikaner + det løse. Tirsdag skal jeg i DR TV-avisen pr. tlf., så der er godt gang i den. I det hele taget havde jeg egentlig regnet med at blive lidt glemt her ovre. Men jeg giver 2-3 interviews til danske medier hver uge og jeg har nu allieret mig med fotografen Robin, som nu fast tager de billeder medierne skal bruge. Du kan se det sidste her (Billede til Magasinet Lederne):


Et rigtig blærerøvsbillede, så hvis du ikke kan tåle det, så luk øjnene :-)

Han havde et hyr med at få mig til at smile. "Show some teath, come on, give me some teath..."
Det er hans yndlings-sætning og jeg VIL bare ikke ligne Ole Henriksen, selvom han er en vældig flink mand, det er bare ikke min stil...

Mandag skal Camilla ud og køre med det lokale politi og det glæder hun sig til. Hun er stadigvæk ærgerlig over at hun ikke kan blive betjent, før hun bliver amerikansk statsborger og det bliver vi nok ikke..
Så nu snakker hun om at blive "Dyre Politibetjent" så jeg glæder mig til at se hende som Jim Carreys partner i den næste Ace Ventura:


Camillas kommende partner.

Når vi nu snakker (eller jeg snakker) om politi. Så sad jeg med John og Tony og spiste forleden og lige pludselig så var der helikopter fest. Der kom en helikopter der fløj meget lavt i cirkler ca. 500 meter væk og højere oppe lå 2-3 andre af slagsen. John og Tony kunne så belære mig, at det var politiet nederst, da de var de eneste der må flyve så lavt og de andre sikkert var "News Choppers". Og ganske rigtigt, senere på dagen kunne vi i tv se en "High Speed Chase" som endte i Boca. Det var nogle røvere fra Miami der var jagtet helt her ud og på vejen havde de dræbt en fyr på motorcykel og smasket nogle biler. De endte så i et villakvarter i Boca med en hund i røven, så de er nok ikke så høje i hatten nu....

I aften har vi John og Tony til Halloween fest, så det skal nok blive hyggeligt. Cammilla og ungerne har lavet stygge græskar i går, så huset ligner noget der er taget ud af Draculas Slot...

Nuvel, nu gider jeg ikke underholde dig mere, der er arbejde der skal laves og Starbuck kaffe der skal drikkes.
Ha' en forrygende weekend.

Dbh Martin

Tony klar til at spise 7,5 kg. kød

Som du måske læste i mit forrigeindlæg, så skal min kollega Tony spise 7,5 kg. kød.
Så vi går på McDonald om en times tid og bestiller 30 Dobbelt Quater Poundere.
Han skal så kun spise kødet og det betyder at han skal spise 60 stk. 125 Gr. hakkedrenge.
Han har 5 timer til det og vil kun drikke vand og tilføje lidt A1 sovs.
Jeg vil løbende poste lidt billeder her i bloggen og fortælle hvordan det går.
En gang i morgen, så vil jeg have klippet lidt video sammen hvis jeg får tiden til det.
Vinder Tony, så giver jeg ham 500$, så der er noget at kæmpe for.

Her er Tony mens vi stadigvæk er på kontoret. Han siger at han er i topform og om en time går det løs, så holde øje med dette indlæg, som jeg løbende vil tilføje nyt i.


Tony venter på singe burgere..

 Så er Tony igang, han ser sulten ud!


Et af de sidste billeder hvor Tony stadigvæk er nogenlunde sulten.


1 time er gået og 2 kg. kød er spist...


John og Thorborg svarer support og skriver blog, mens John spiser... :-)


2 kg og så gav han op med en masse klynk om at manden på tv var en fusker... ;-)Det kan godt være at han tabte, men han havde da plads til en McFlurry.

Se 3 min. video med hele forløbet her:
Her er kommentaren fra Tony:

"I did the best I could. Those burgers kicked my ass. I ate 4 lbs worth of beef and then I had to give up. Around the 2.5 lb mark I began using water to swallow the meat. My mouth was no longer producing saliva. If my life depended on it I could probably eat at total of 5-6lbs of beef. Since I knew there was no way I could make it to 15 lbs, I decided to quit and have an ice cream sundae. To all those who supported me, I thank you and I'm sorry I let you down. To those who doubted me, rot in hell, but you were right. It's not possible to eat all that food especially beef. Take care. Happy Halloween! This year my costume is a Giant Pumpkin!"

You did good Tony, all you ate today, you can't eat tomorrow at our Halloween dinner, and I am happy that we have 7 bathrooms :-)

Dbh Martin 

 

60 hakkebøffer på tid...

På SPAMfighters amerikanske kontor ser vi en del tv. Der var en fyr der spiste en burger med 7,5 kg. kød.
Min kollega Tony hånede tv-kanalen, da han ikke mente at det var en nyhed, for det kunne han nemt gøre efter.
Enden blev, at jeg lovede ham 500$ hvis han kunne æde 7,5 kg. kød og den udfordring har han nu taget op.
Så i morgen kl. 17.00 dansk tid, så vil vi lukke kontoret tidligt og begive os ned på den lokale McDonald for at købe 30 Quarter Poundere.
Det bliver til 60 "hakkebøffer" eller 7,5 kg, "Kød" som han skal spise på 5 timer.

Skal jeg tage lidt video?

Dbh Martin

Opdatering: Så er Tony igang:

http://www.amino.dk/blogs/thorborg/archive/2008/10/30/tony-klar-til-at-spise-7-5-kg-k-248-d.aspx

Ohhhh my gooood, det går sgu godt :-)

Jeg  har boet mere end 10 år i København og det har sat sit præg på mit sprog.
Jeg bander en hel del og jeg elsker det. Bandeord er et krydderi på sproget, der gør at man kan udtrykke sig mere passioneret og det er lige mig.
Mange vil sikkert være uenige, men det tager jeg afslappet.

Mine børn skal dog ikke bande. Jeg syntes virkelig det lyder dumt når børn bander og jeg tror også at det kan hæmme en når starter på livet.
Jeg er helt klar på at mange folk syntes at jeg taler grimt, men jeg kan overleve uden deres bifald af min dårlige vane. Men mine børn skal nu starte på livet og bygge deres egen platform op nu og der tror jeg ikke et "grimt" sprog gør det nemmere for dem.

Problemet er at børn har en tendens til at efterabe de voksne og det gør de også hjemme hos os, så vi har et hyr med at få dem til at høre efter deres mor og ikke deres far ;-)

Nuvel, problemet er blevet mindre efter vi er flyttet til staterne. Jeg er ikke vandt til at bande på Engelsk og jeg forsøger nu at undgå den vane i det nye sprog. Så vores små engle taler nu så pænt, at selv min kære svigermor vil blive stolt når hun og resten af Camillas familie kommer på besøg til jul.

Så det vildeste bandeord som min datter kan nu er "Ohhh my goooooood" sagt på sådan en lidt Paris Hilton agtig måde og det er sgu egentlig skræmmende nok, bare på en anden og mere alvorlig måde :-)

Ha' da en super dag min ven og se det lige at få udnyttet den der krise til noget fornuftigt...

Dbh Martin

Så kvikke at de kan drukne

Vi har som bekendt en swimmingpool og vores skræk er en dag at finde Mads på bunden af den.
Han er en kvik fyr og det tog ham ikke lang tid at regne ud hvordan man åbner dørene ud til poolen, selvom de er børnesikrede.
Så vi endte med at bestille et "kiddy fence" som er et hegn der går rundt om poolen og sikrer at ungerne ikke skvatter i.
Nuvel, firmaet kom og installerede hegnet og det så godt og sikkert ud.
Jeg testede låsene og de var svære at åbne, selv for mig. Dertil sad de højt oppe, så det virkede godt.
Første dag, så slog ungerne sig sammen og Emma løftede Mads op og til min store fornøjelse kunne de ikke få låsen op.
Så vi slappede af hele ugen i sikker forvisning om at vores poder nu var sikre.
Men så blev det weekend og poolen fristede og igen skulle hegnet testes.
Emma stod lidt og kiggede på det og hun fik nu en ny ide.
Hun gik hen og løftede stængerne op af jorden og vupti, så var ungerne klar til at bade.
Jeg blev fuldstændig lamslået. Min første indskydelse var at blive sur på Emma, indtil jeg fik tænkt mig om. Hun var sgu en kvik tøs og hun havde løst "opgraven" meget kreativt.
Så jeg fik fremstammet noget med at: "Det var godt nok flot skat, men er du sød ikke at gøre det igen".


Låsen var svær, så hiver vi da bare stængerne op ;-)

Så fik vi ringet til firmaet og de havde aldrig nogen sinde hørt om et barn der havde regnet den ud. De spurgte om det var noget vi havde lært.... Ja da, vi køber da et hegn til 4.000 kr. for at vise ungerne hvordan man drukner.. Spader...
Nå, en halvsur poolhegnsmand kom så i går for at se hvad der sket og Emma flåede hegnet fra hinanden på 1 sekund. Han var totalt lamslået og stammede noget med at hun jo også var fem år, men alligevel..
Vi kunne kun sige at vi havde bestilt et hegn der skulle holde vores to røvere ude af poolen, så nu måtte han levere varen.
Han fik sat nogle beslag på, så hegnet ikke kan løftes, så nu må vi se hvor lang tid der går før ungerne finder en ny "indvej" J

Så hvad kan vi lære af det? Tjooo, alverdens Pisa-undersøgelser og kæft trit og retning lærdom, vil aldrig slå kreativitet og opfindsomhed og det tror jeg sgu faktisk vi er gode til i Danmark.
Hvad amerikanske børn på 10 år ikke havde fundet ud af, tog vores unger under en uge J
Jeg er en stolt far!

Dbh Martin

Lad de ældre rådne op (Video)

Hvordan kan det være at amerikanske butikker er fyldt med hjælpsomme ældre medarbejdere, mens danske butikker mangler arbejdskraft og de ældre får lov til at rådne op i deres lejligheder?
Se indlægget og kom med din kommentar.

Dbh Martin

Videoblog fra Thorborg

Nu skal det være, jeg vil lege med video.
Det vil ikke ske hver gang, da jeg elsker at skrive, men lad os nu se.
Hvis du abonnerer på min blog og læser det på e-mail, så skal du gå ind på Amino for at se videoen.
Jeg håber at du kan lide mit nye tiltag :-)
Dbh Martin

De er fucked ;-)

Så blev det mandag og Lone og Rasmus er taget videre til LA.
Vi har haft en fed weekend og ikke mindst besøget til en af de parker vi bor ved siden af var fantastisk.
Den består af nogle lange broer der bugter sig ud i sumpen og på turen kan man se alligatorer, skilpadder, oddere (De var der desværre ikke da vi var der) og ørnelignende fugle og så selvfølgelig fisk.


Det er vildt så mange flotte parker de har i Florida og hvor meget dyreliv der er at se. ZOO er fint, men det er nu engang sjovere at opleve dyrene i deres eget miljø.

Historien med Rasmus og Lone er egentlig meget sjov. Da Jubii købte Fri Film, så fik vi Rasmus med i købet. Han fik efter noget tid ansvaret for Jubii's PR og jeg har brugt ham lige siden til PR, da han er stjerne dygtig.
Lone var min personlige assistent på Jubii og hun holdt sammen på mit arbejdsliv i adskillige år. Lone og Rasmus sad ved skriveborde ved siden af mig og de gloede på hinanden i 3-4 år, før de fattede at de skulle have hinanden. Så i dag venter de barn og alt er fryd og gammen. Og da de er et par rigtige Københavner Yuppier med styr på tingene, så glæder jeg mig usigeligt til at deres liv bliver fucket grundigt op, med et lille skrigende, stinkende, rodende gespenst, så de kan få deres portion af kaos i deres liv, he he he :-)


Et af de sidste billeder af vores Københavnske Yuppier, før helvede bryder løs :-)

Nå tilbage til arbejdet. Amino launcher det nyopgraderede site på onsdag/torsdag, så jeg har rigeligt at se til og dertil må det vel være dagen hvor Daniel har lavet Community Server til SPAMfighter klar, så vi kan få gang i vores SPAMfighter Community, som skulle have været launchet en gang i 2005 ;-)

Kan i have en super uge.

Dbh Martin

Stille og roligt

Der har været lidt stille på min blog de sidste dage og det beklager jeg.
Vi har Lone og Rasmus på besøg, det er gode venner fra Danmark og vi hygger os maks. De havde glemt deres kørekort i Danmark, så vi har kørt dem lidt rundt i byen. Men i dag kom deres pap og nu kan de køre lidt selv.
Dertil har jeg hammer travlt med at opgradere Amino, så vi får en bedre Wiki, en hurtigere "motor" og lidt andre rare ting. Så er vi ved at lave Amino Freelancebørs, som bliver et mødested mellem freelancere og arbejdsgivere.
Slutteligt har jeg lige bestilt et community til SPAMfighter, så det går vi også og forbereder. Det skal nok give SPAMfighter mere styrke og dermed mere omsætning. Det er sgu en god forretning!
 
Så jo, jeg har travlt, men det er dejligt og vi hygger os med vores venner om aftenen.

For øvrigt, hvis du skal have lavet noget første klasses webarbejde til en god pris, så smid mig en mail martin@thorborg.dk
En af mine rigtigt gode venner har et bureau og de er noget ramt af krisen.
Jeg bruger ham selv og jeg kan 100 % stå inde for ham.
Så sig til hvis du vil have lavet 1. klasses arbejde!

Dbh Martin

Den kan bide

Det er sjovt at der så tæt på vores hus er så meget natur. Der hvor vi bor er der biler, huse og den slags, men blot 15 km væk ser der sådan her ud:
En yndet fritidsbeskæftigelse blandt de lokale er at køre ud med deres både og sejle. Her er trækdyrene pænt parkeret i vandkanten :-)


Og husdyr har de skam også. Vi fodrede denne svend med kiks, det blev den svært skuffet over, så vi valgte at blive i bilen.

 


Nå, jeg har nogle rare mennesker der skal lave lidt undervisningsvideo til iværksætter-interesserede skoleelever, så jeg må smutte for i dag.

Dbh Martin

Alt er fucking kaos og jeg elsker det :-)

Verden er i kaos, virksomheder mister millioner af kroner, private mister deres job, folk tager deres liv, hæderkronede virksomheder mister deres uskyld, bankerne er latterliggjort, kort sagt, verden er af lave og jeg elsker det!
Som iværksætter er tider som denne helt fantastiske, med mindre man selvfølgelig lever af at polere Porscher, eller andet der nok spares væk i disse tider.

Når uvejret virkelig raser, så bliver træerne rystet og de dårlige gamle æbler falder fra stammen. Der ryger nok også nogle friske æbler, men sådan er livet.
Når stormen er løjet af, så er rigtig meget forandret. Mange ineffektive virksomheder er væk, mange "sådan har vi altid gjort folk" er fyret, eller er tvunget til at tænke anderledes og i det hele taget er der gode muligheder for nytækning efter sådan en omgang.

Det giver iværksættere masser af muligheder for at møve sig ind i brancher ,der ellers var lukket land og komme ind med produkter der ændrer den måde man normalt gør tingene på.
Lige nu, så tænker de fleste virksomheder kun på at spare på deres omkostninger. Så har du metoder til at reducere svind, spare energi, optimere processer, reducere personale etc. så kan det være en gylden mulighed.
En anden spændende ting er, at innovation trives bedst når man er presset. Så hvis du er nystartet, så er du tvunget til at tænke alternativt og det kan der kommer særdeles spændende produkter ud af. Og husk, kan du overleve nu, så kan du tjene kassen når markedet vender om nogle år!

Lige nu så tænker jeg meget på hvad det hele ender ud i og man skal ikke være et geni for at se, at verden ikke bliver den samme i morgen. På Amino betyder det at vi snart kommer med et produkt der kan hjælpe freelancere og konsulenter med at finde arbejder. Når krisen kradser, så vil virksomheder typisk som det første fyre dem de nemt kan komme af med og det er netop freelancere og konsulenter. Men samtidig vil mange virksomheder også have tendens til at ansætte netop den slags medarbejdere hvis der kommer lidt fremgang, da de netop også er nemme at komme af med igen hvis tingene vender.
Så jeg ser et tydeligt behov for en effektiv markedsplads, der hjælper folk med at finde hinanden og mon ikke der kan tjenes lidt som mellemmand?

Så tænk over hvad de næste år vil bringe af udfordringer og se om ikke også du kan finde et område, som har brug for lidt hjælp?

En ide kunne f.eks. være at lave et community for amerikanere der vil spare energi. De aner intet om sparepærer, isolering, solvarme, termoruder, pillefyr, vindmøller etc. Så en driftig iværksætter med mod på at skrive løs om disse emner, vil sikkert kunne få sig nogle gode annoncører, for amerikanerne er virkelig på røven. Jeg tror faktisk at det snart vil gå op for dem at man ikke kan bruge 10 gange så meget energi, som den gennemsnitlige europæer gør og så skal de have hjælp og meget af den ;-)

Nå, jeg skal videre :-)

Dbh Martin

Naaaaaaaaaa...

Under min daglige løbetur, så kommer jeg forbi en lille sø. Når man løber i den varme, så ser den lille sø uendelig fristende ud.
Men en ting gør at jeg nok ikke hopper i :-)


Dbh Martin

 

Flere indlæg Næste side »