Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Ohhhh my gooood, det går sgu godt :-)

Jeg  har boet mere end 10 år i København og det har sat sit præg på mit sprog.
Jeg bander en hel del og jeg elsker det. Bandeord er et krydderi på sproget, der gør at man kan udtrykke sig mere passioneret og det er lige mig.
Mange vil sikkert være uenige, men det tager jeg afslappet.

Mine børn skal dog ikke bande. Jeg syntes virkelig det lyder dumt når børn bander og jeg tror også at det kan hæmme en når starter på livet.
Jeg er helt klar på at mange folk syntes at jeg taler grimt, men jeg kan overleve uden deres bifald af min dårlige vane. Men mine børn skal nu starte på livet og bygge deres egen platform op nu og der tror jeg ikke et "grimt" sprog gør det nemmere for dem.

Problemet er at børn har en tendens til at efterabe de voksne og det gør de også hjemme hos os, så vi har et hyr med at få dem til at høre efter deres mor og ikke deres far ;-)

Nuvel, problemet er blevet mindre efter vi er flyttet til staterne. Jeg er ikke vandt til at bande på Engelsk og jeg forsøger nu at undgå den vane i det nye sprog. Så vores små engle taler nu så pænt, at selv min kære svigermor vil blive stolt når hun og resten af Camillas familie kommer på besøg til jul.

Så det vildeste bandeord som min datter kan nu er "Ohhh my goooooood" sagt på sådan en lidt Paris Hilton agtig måde og det er sgu egentlig skræmmende nok, bare på en anden og mere alvorlig måde :-)

Ha' da en super dag min ven og se det lige at få udnyttet den der krise til noget fornuftigt...

Dbh Martin

Skrevet : okt 27 2008, 09:15 af Martin Thorborg | med 9 kommentarer | 1.708 Visninger
Kategorier:

Kommentarer

Rune Gjersvik sagde:

Jeg bander på engelsk og har gjort det i mange år, det er især "F" ordet der går igen og igen.

Og det er ikke altid ved passende lejligheder :oD

Jeg har for mange år siden valgt at bli´ afholdsmand, jeg har ikke drukket så meget som én enkelt dråbe alkohol i flere år, og har det fint med det.

Jeg var ikke alkoholiker, men dog en festabe. Det er min stædighed der har gjort at jeg har ku´ holde mig fra det i så mange år.

Jeg er osse ikke-ryger og har aldrig røget.

Jeg besluttede mig osse for at prøve at lade være med at bande, men det ku´ jeg kraftedme ikke, det gik saftsuseme i vasken ;o)

Men jeg har dog situationsfornemmelse, og kan i de fleste situationer beherske mig. Det at bande er som en virus på harddisken, den er svær at komme af med.

Mvh. Rune.

# den 27-10-2008 kl. 14:51
Er kommentaren brugbar? 0 0

Bent A. sagde:

Jeg HADER Ohh my goooood :-(

Det irriterer mine ører at hører alle mulige små-piger gå rundt og sige "ohh my gooood" til alt.

Men jeg må nok bare erkende at jeg blot er ved at blive en gammel nar, der ikke følger med tiden.

En dag kom jeg ind til min 13-årige datter som sad og skrev med sine veninder på MSN. Jeg kiggede hende over skulderen og spurgte "hvad mener Cecillie med omgående ??" Min datter kiggede forvirret på mig og sagde  "hva' mener du ?". "der og der og der har hun skrevet det" sagde jeg og pejede på skærmen. Min datter var ved at falde ned af stolen af grin og fik mellem kramperne sagt at jeg bare var for gammel .... Veninden havde ikke skrevet "omgående" men "ohh my gooood" Det var bare forkortet til OMG.

mvh

Bent

# den 27-10-2008 kl. 17:03
Er kommentaren brugbar? 0 0

Rune Gjersvik sagde:

Apropo forkortelser, det tog mig noget tid at "knække" denne forkortelse som er benyttet meget i engelsk talende chats: ROTFLMAO

Det betyder "rolling on the floor laughing my ass off"

Kom lige i tanke om et gammelt fyord, der nok er gået på pension: "skråt op", nostalgisk :o)

Mvh. Rune

# den 27-10-2008 kl. 18:16
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

F*** jeg er sku stadig en ung internetknægt.

Jeg er glad for at være vokset op med internettet. Det giver en lidt edge i forhold til de gamle rotter... Måske...

# den 27-10-2008 kl. 19:03
Er kommentaren brugbar? 0 0

Test sagde:

Test

# den 28-10-2008 kl. 03:58
Er kommentaren brugbar? 0 0

John J sagde:

Jeg stod forleden i badeværelset og barberede mig, da den store pige åbnede døren og forskrækket udbrød: 'Oh my goood!' Så ku' jeg ikke svare andet end 'Tak - men jeg er altså kun din far' :)

# den 28-10-2008 kl. 14:12
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikkel deMib Svendsen sagde:

I modsætning til hvad man tror, når de ser film fra Hollywood, så er bandeord faktisk meget lidt accepteret i USA. I de fleste miljører derovre anses det for langt mere stødende end det ville i Danmark. Så det er nok meget klogt at opdrage ungerne lidt i den konservative ende, når du du er der, Martin.

Men herhjemme er jeg ikke sikker på jeg vil give dig helt ret ...

For det første synes jeg ikke helt teorien om, at voksne sagtens kan bande, men børn ikke kan, holder helt. Der er de samme ulæmper - og fornøjelser, forbundet med det, for begge parter.

For nogle børn kan det endda være en stor fordel at lære at bande - så de kan bruge deres mund når de bliver sure, frem for deres næver. Det er trods alt bedre at kunne sige "fuck dig", end at en irretation altid ender i slag og spark. Og det er nu engang kun bandeord der provokerer lidt som virker som aflastning for en vræde. "Fy for søren" giver bare ikke helt det samme afløb :)

Iøvrigt er jeg generelt en af dem der nyder udviklingen og kryderierne på sproget - særligt dem der dukker om med enhver ny generation. Senest med SMS-dansk og "perker-dansk" - som jeg synes er to super-fede nyere dialekter :)

# den 28-10-2008 kl. 15:12
Er kommentaren brugbar? 0 0

Kasper Retvig sagde:

@Mikkel vil det sige at du tror at folk der ikke siger "fuck dig" har mere tendens til at pande en eller anden en på hovedet ;)

Anyway lyset at 3-punkts-forkortelserne-land, hvor du befinder dig Martin, så vil jeg bare lige kaste den bedste jeg har hørt efter dig:

TLA - Three Letter Agronym :)

# den 28-10-2008 kl. 18:23
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Rune, jeg har ikke de store laster, smøgerne kvittede jeg for mange år siden. Jeg kan sagtens følge dig, det er sgu svært at droppe en kær vane.

Bent, jeg er lidt lige midt i mellem. Oh my god er jeg heller ikke vild med, men forkortelserne er jeg ung nok til at kende, men for gammel til at bruge ;-)

Mikkel, ja, amerikanere bliver meget stødt over den slags, så nu prøver jeg at undlade at få den uvane her ovre. Mht. ungerne, så kan man jo nok lukke damp ud, uden at råbe fuck m.m. men skulle det ske, så fuck da det ;-)

Kasper, good one :-)

Dbh Martin

# den 29-10-2008 kl. 03:49
Er kommentaren brugbar? 0 0