Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Vores bedste venner i Manilla

Så landede vi i Manilla og Peter Skouhus fra 1902 Software stod klar for at hente os.

1902 Software er det firma vi bruger i Amino til at udvikle services som Amino Freelancer, Amino Bizz, Amino Events, Amino TV, vores Apps og meget mere.

Peter og hans kone Pam, som for øvrigt er HR chef i firmaet, har været så rare at invitere os til at bo hos dem og det må man sige blev en stor succes.

De boede i et dejligt hus, hvor vi blev opvartet kongeligt af Pam og deres to søde "køkkenpiger", som lavede dejlig mad til os og hver dag, håndvaskede vores tøj m.m.

Det kunne jeg godt vænne mig til :-)

De første par dage brugte jeg på kontoret, hvor jeg for første gang mødte de programmører, projektledere og grafikere, der har leveret det ene flotte projekt til os efter det andet.

På andendagen var vi ude og spise og da de havde fået et par øl, fik vi en rigtig hyggelig snak. Det er dejligt at vide at vi på Amino er med til at give folk i et så fattigt land som Philipinerne en god tilværelse.


Vores helte fra Manilla kontoret

Vores projektleder Paul, har to biler, eget hus og også sine egne "køkkenpiger", så han er noget bedre økonomisk stillet end en dansk projektleder. Det samme gjorde sig gældende for de andre ansatte og det var en fornøjelse at se, hvor gode forhold de havde på kontoret. Flot udsigt over Manilla fra 20. sal, gratis kaffe, Cola og mange sociale arrangementer, som Pam stod for. Man kunne virkelig mærke hvor glade folk var i dagligdagen og hvor stolte de var af at arbejde for Pam og Peter.

De andre dage kørte Peter og Pam os rundt og viste os både de frygteligt fattige områder i Manilla, hvor folk bor i blikskure og i en lugt der er så frygtelig, at man næsten kvæles. Men vi kom også ud på landet og så rismarker så langt øjet rakte.


Rismarker godt 30 km. fra Manilla


Peter og jeg foran en vulkan jeg ikke kan huske hvad hedder

På landet var folk også fattige, men de var smilende søde mennesker, der hver gang vi stoppede, gik helt amok over vores lyshårede børn. De ville alle have billeder sammen med dem og det bliver ikke let at komme hjem til Danmark og forklare dem, at deres "Fame" nu er væk, måske for altid :-)


Det bliver hårdt for Emma at komme til Danmark, landet med lyshårede piger ;-)

Sidste dag fik vi lavet et rigtig godt interview med Peter, hvor vi fandt ud af hvorfor han var rejst fra Danmark, hvordan han havde startet virksomhed op i Manilla og så en masse spændende fortællinger om korruption, magtmisbrug og andre forhindringer, som Peter gennem tiderne havde overlevet.

Så gik rejsen videre til øen Boracay, som ligger en times flyvning fra Manilla og herefter videre i en lille båd og så slutteligt med knallerttaxi den sidste km.

Det er godt nok et af de smukkeste steder vi nogensinde har været og de har netop fået stranden kåret som en af verdens flotteste.


Boracay er ikke det værste sted i verden

Selvom der er mange turister, er den ikke overrendt og lokalbefolkningen er meget, meget søde. De prøver at sælge dig noget når du møder dem, men de presser ikke og er i det hele taget lette at omgås og så føler man sig sikker.


En lokal restaurant med god mad og udsigt

Her på øen mødte vi Morten Matras og hans familie. Morten er it-iværksætter og har boet på øen i et års tid. Han var kommet godt ned i gear og arbejdede ca. 3 timer om dagen. Resten af tiden gik med Kite Surfing og afslapning med familien.


Vi tog en sejltur med Morten og hans familie

Vi interviewede Morten og fik en virkelig spændende snak om iværksætteri kontra børn/familie og hvilke værdier der var de "sande". Han var tvunget til at tage hjem til Danmark, da kassen var tom. Og med 3 timers arbejde om dagen, syntes jeg ikke det kunne komme som en overraskelse. Men Morten havde besluttet at turen skulle handle mere om familien, end arbejde og det fik vi en rigtig god snak om. Så er du ofte i et dilemma om det er familien eller firmaet der skal passes, her kan du se interviewet.

Jeg fandt en af dagene nogle lokale kunstnere, der tegnede nogle flotte t-shirts og det endte med at jeg lavede en aftale om at de tegnede Amino logoet i sommerfarver og på canvas.

Jeg købte 10 forskellige design og de kommer til at pryde vores kontorer på Nørrebro. Jeg kunne sikkert have presset prisen, men jeg syntes at 180 kr. for 3 timers tegning pr. stk. var en fair pris, selvom de nu sikkert har købt hver deres sommerhus ;-)


Amino i "Sommertøj"

Nogle andre kunstnere lavede nøgleringe og jeg fik bestilt 200 stk. 
Hver enkelt er malet i hånden og de kostede små 4 kr. Stykket.

Hvad jeg skal bruge nøgleringene til ved jeg ikke, men de er vildt fede!


Cool nøgleringe

Jeg fik e-mail adressen på ham der solgte nøgleringene, en flink fyr der hedder Benjie Willisis, du kan fange ham her villasis_Benjie@yahoo.com


Benjie er ham i den hvide t-shirt

Han vil gerne sende til Danmark, men om hen rent faktisk gør det og hvordan du får pengene frem til ham aner jeg ikke :-) 

I går lavede jeg video til et iværksætterhold. Jeg underviser lidt via Skype, men båndbredden på øen er for dårlig. Så jeg sad på stranden i en lille times tid med min iPhone og indtalte svar på deres opgaver og gav en god peptalk. Folk her på øen må virkelig tro jeg er sindssyg :-) Nå nu er videoen endelig "Dropboxet" og resten af dagen går med en tur på posthuset, så jeg kan få de flotte ting jeg har købt til Danmark og så skal det gøre godt med en god gang massage på stranden. 40 kr. for en time slår jo ingen ihjel ;-)

Senere på aftenen lavede jeg en anden video og den er til dig.
Jeg beklager hvis jeg virker en smule beruset, for det var jeg :-)

 

Nu går turen mod Vietnam, hvor vi skal møde nye spændende danske iværksættere og vi glæder os.

Verden er fuld af spændende mennesker og jeg føler virkelig vi har mødt en del af dem.

Indtil vi "ses" igen, må du have det fantastisk.

De bedste hilser Martin

Ps. Du får lige et slutbillede af Manilla Hotel, hvor vi bor i nat. Det er som at komme tilbage i tiden og så til 800 kr. for en nat...

  

Skrevet : mar 13 2012, 11:12 af Martin Thorborg | med 15 kommentarer | | 7.088 Visninger

Kommentarer

Morten Falk Nielsen sagde:

Er du sikker på at du kun har fået en 5 stykker af de der Rom og Cola? :D

# den 13-03-2012 kl. 11:46
Er kommentaren brugbar? 3 0

Morten Falk Nielsen sagde:

EDIT: Og så glæder jeg mig til interviewet med Peter kommer online. Har snakket over Skype med ham flere gange i forbindelse med udviklingen af mit projekt, og udover at han ved hvordan man kører forretning, så virker han også til at være en meget flink fyr :-)

# den 13-03-2012 kl. 11:51
Er kommentaren brugbar? 2 0

Casper Lohse sagde:

Jeg kommer også stærkt i tvivl, Morten ;)

# den 13-03-2012 kl. 11:54
Er kommentaren brugbar? 0 0

Laust sagde:

Fedt, det ser ud som om de hygger sig gevaldigt.

Jeg synes det er super godt at vi/i kan støtte op omkring de folk dernede. Det lyder til at de lever betydeligt over gennemsnits befolkningen.

# den 13-03-2012 kl. 11:55
Er kommentaren brugbar? 1 0

Michall Helmbæk sagde:

Hej Thorborg

Hvor er det fedt at mærke din afslappet sjagong! Nyder virkelig at du kan det! Min holdning er så at lykke skal være hele tiden ikke kun i små øje blikke!

Men sådan er ens verden så forskellig!

# den 13-03-2012 kl. 12:27
Er kommentaren brugbar? 1 0

Masimoto sagde:

Tor Nørretranders bog hedder "Glæd dig"

..og når du kan lide den, så SKAL! du altså læse "Det generøse menneske" af samme forfatter. Den er vanvittig godt skrevet og fantastisk underholdende..

Ang. videoen så er du knivskarp som altid :D

# den 13-03-2012 kl. 13:38
Er kommentaren brugbar? 1 0

Erik Hamre sagde:

Hvordan får man fat på en nøglering?:-)

# den 13-03-2012 kl. 13:50
Er kommentaren brugbar? 0 0

Juul sagde:

Den vulkan du ikke kan huske,,hmm det ligner tagaytay, der er max skøn udsigt der :) ..

# den 13-03-2012 kl. 13:58
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

@Morten, ret sikker :-)

@Laust, ja det er jeg også glad for!

@Michael, tak for det :-)

@Masimoto, ahh ja, det var det den hed. Det Generøse Menneske har jeg læst, fantastisk bog!

@Erik, det ved jeg ikke endnu, men der går nok 1-2 måneder før de kommer hjem, så mon ikke jeg finder på noget sjovt der? :-)

@Juul, lige præcis tak, fantastisk smukt sted.

# den 13-03-2012 kl. 15:30
Er kommentaren brugbar? 1 0

Anders Saugstrup sagde:

Dejligt at se dig så lykkelig, Martin! Og nu er jeg helt sikker på at jeg skal have familien til Philippinerne i vintermånenderne fremad!

Du burde sgu tage en tur mere rundt om jorden!

# den 13-03-2012 kl. 19:11
Er kommentaren brugbar? 1 0

Mads sagde:

Sæt dig og: shhhhh!

Haha genialt!

Lav dine videoer i den tilstand fremover ^^!

# den 13-03-2012 kl. 21:53
Er kommentaren brugbar? 0 0

Morten Matras sagde:

Tak til Martin og hans dejlige familie for besøget på Boracay. Det er mig med familien på båden. Vi kan bekræfte at teksten i ovenstående er 100% korrekt ;-) Vi kan ikke se videoerne, da vi pt. er i Kina, hvor Youtube, facebook, wordpress og twitter er blokeret af TheGreatFirewall.

Boracay er som Martin siger et fantastisk sted. Er der nogen, der skal derned, så send mig en mail på: morten.matras@gmail.com - vi har jo lige været der et år, så vi kender alle de gode steder ;-)

Erhvervsklimaet på øen er præget af den manglende lyst til at arbejde og med ø så fantastisk er det svært at fortænke dem I at være godt tilfredse med tingenes tilstand.

Morten Matras (Ikke Mattras...)

CEO: LeadDoubler.com

# den 15-03-2012 kl. 15:23
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

@Anders, se at komme afsted, det er en stor oplevelse!

@Mads, :-)

@Morten, godt at høre fra dig Morten. Dit navn er rettet, sorry :-)

det var super hyggeligt at møde dig og din søde familie, man kan se i hygger jer godt sammen og sikke en dejlig ø!

Kom godt hjem og held og lykke med det hele.

De bedste hilsner

Martin

# den 15-03-2012 kl. 15:29
Er kommentaren brugbar? 0 0

Rasmus Hoeks sagde:

jeg brugte hele sidste sommer på Boracay, hvor jeg arbejdede og slappede af - og nøj hvor jeg savner øen efter at se din video. Det er et lille paradis.

Der mødte jeg faktisk også Morten, som jeg også kan skrive under på er en super fin fyr!

Og ang. de "blot" 5 rom og colaer, så skal man lige huske, at de altså blive blandet efter filippinske standarder: 2/3 rom og 1/3 cola ;P

Nyd resten af din "Ferie", Martin.

# den 16-03-2012 kl. 13:03
Er kommentaren brugbar? 0 0

Jakob Skou sagde:

Hej Martin.

Super spændende at høre om jeres tur til Philippinerne. Hvornår ligger du interviewet med Peter op?

# den 08-05-2012 kl. 12:34
Er kommentaren brugbar? 1 0