Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

februar 2009 - Indlæg

Politikerne på Christiansborg er fortidens ledere..

Politikerne er meget bekymrede, fordi færre og færre danskere interesserer sig for politik.
Man hører den ene og den anden fantasifulde forklaring på fænomenet og senest har den været, at folk bare læse færre aviser og derfor ikke ved hvad der sker på Christiansborg. Medicinen er selvfølgelig at aviserne skal have mere støtte og dertil skal de unge have proppet en gratis avis ind af brevsprækken. Det er sgu god humor...
Må jeg have lov til at give mit eget bud på hvorfor folk ikke gider politik..

I gamle dage var en leder, typisk en specialist som havde gjort det godt. Han vidste derfor alt om sit felt og det var også det man forventede af ham. En sådan leder var ikke rar at arbejde for, men sådan var det alle steder og folk havde derfor ikke noget valg.
I dag er ledere anderledes. De er gode til mennesker og forstår at udfordre og motivere deres medarbejdere. Spørger man dem om noget de ikke ved, så er det ikke noget problem, da deres styrke er at være gode til mennesker og få det bedste ud af dem. Den viden der skal til for at lave produktet, den er hos medarbejderne og ikke nødvendigvis hos lederen.
Den type ledelse har desværre ikke ramt Christiansborg og det er årsagen til at folk bare ikke længere gider politik. Hvornår har vi sidst hørt en politiker indrømme, at det spørgsmål journalisten stillede, kan hun bare ikke svare på? Nej, politikere indrømmer ikke den slags, de snakker uden om og sørger for at bruge så mange fremmedord som muligt, så den almindelige dansker intet forstår. Det gør at seerne tror at politik er langt sværere og mere kedeligt end det er og det fjerner Christiansborg fra borgerne. Dertil er det en udbredt, latterlig og barnlig sport, at nedgøre oppositionen uanset hvad de siger. Det er til at brække sig over og jeg tror de fleste mennesker gennemskuer tåbelighederne, som basalt set hører hjemme i en børnehave...
Den dag en politiker stiller op til interview og på et spørgsmål svarer: ”Det spørgsmål kan jeg ikke svare på, må jeg have lov til at undersøge det og vende tilbage”, den dag begynder danskerne at interessere sig for politik igen.

Lyt til mit indlæg hvis du tør….

Dbh Martin

Her har i mig igen :-)

Så fik jeg tid til dig igen og det er længe siden sidst.
Jeg har haft rigtigt mange sjove projekter og jeg må indrømme at du derfor blev nedprioriteret.
Der er sket meget siden sidst! Børnene er super glade og det er vildt som Emma nu bare taler amerikansk, uden at lede efter ordene. At forstå Mads er ikke blevet lettere, nu er fordelingen 30 % Engelsk, 50 % dansk og 20 % babysprog. Så forleden dag, så prøvede han ihærdigt at fortælle mig noget og han måtte gentage det flere gange, før jeg forstod at det han sagde var: "Far, syntes du ikke jeg er blevet god til at snakke" og det syntes far bestemt han var ;-)

Camille arbejder lystigt på en bog hun er ved at skrive. Hun har god succes med sit website www.kysseguiden.dk hvor hun tjener tæt på 1.000 $ om måneden og 20 min. arbejde om ugen. Mange mennesker kunne tjene de samme penge på at skrive om deres hobby og det er virkelig synd at flere ikke gør det. Årsagen er ofte, at dem der kan finde ud af at lave et website, ikke kan skrive noget folk gider at læse og dem der har meget på hjerte, ikke kan lave et website. Så nu kommer der altså en bog for dem der har noget på hjerte, så de nemt kan lave et website, som kan give lidt penge. Det er ikke sikkert at man kan tjene så meget som Camilla, men hvis man dyrker sin hobby og kan tjene et par tusinde kroner om måneden, så er det da også fint nok. Du kan se konturerne af hendes website her: www.hyggepenge.dk
Ellers hygger hun om børnene og mig og så holder hun styr på salg af min E-pusher bog.

Mig selv, sagde hunden, bruger mange af mine aftener på min nye e-radio, som jeg kalder Thorborgs Talkshow - Der interviewer jeg spændende mennesker og svarer på spørgsmål fra ivrige iværksættere. Jeg må erkende at jeg bare brænder for at arbejder med iværksættere. Man finder bare ikke et mere energisk og positivt folkefærd. Det er næsten uanset hvor hårdt de har det, så er det op på hesten igen og fremad i fuld gallop og det med godt humør. Hvis jeg selv går lidt død i tingene, så skal jeg bare lave noget arbejde på Amino, så er jeg klar igen :-)

I SPAMfighter har vi det lidt hårdt. PC salget er faldet kraftigt over hele verden og når folk ikke køber nye maskiner, så er der heller ikke så mange nye kunder at sælge til. Så vi har spændt livremmen ind og arbejder nu hårdt på at vende depressiv krise, til innovativt brændstof og det er ved at lykkedes. Den sidst uge, er der sket mere i SPAMfighter, end det sidste halve år, så det er nok meget godt at vi er blevet lidt pressede. Og ja, vi var sgu blevet for selvfede og alt, alt for ringe til at drive virksomhed. Sjovt at der skal en krise til før man indser det..

I Amino kører det rigtig godt. Vi gik i skræk-panik i rigtig god tid og før krisen rigtigt indfandt sig. Så vi har trimmet forretningen, så der er meget færre manuelle opgaver og det har sparet os for godt 25 % af vores omkostninger. Dertil har vi løfter salget lidt, ved at fokusere på mange små ordrer, i stedet for de store salg. Det var samme strategi der reddede Jubii under .com krisen, så det er godt at vi har prøvet en kæmpe nedtur før.

I USA er stemningen ret mærkelig. Vi bor i et meget flot velhaverkvarter og der ser vi dagligt uendelig lækre biler, smukke huse og pumpede 70 årige, med store bryster ;-) Men man skal ikke langt væk, før tilværelsen er en anden. Folk bliver fyret og mister deres huse og jeg vil tro at huspriserne efterhånden er faldet 50%. Så hvis du kan bruge et sommerhus et sted hvor solen altid skinner, så kan man købe 250 m2 huse ned til søer, med swimmingpool, Jacuzzi + det løse i et ok område, for 300 - 400.000 $, altså under 2 millioner kroner. Hvis man kan nøjes med en lejlighed, så koster 100 m2 i fornuftig stand, under en million kroner. Men vendt bare, vi skal længere ned...

i SPAMfighter, er min kollega John lige taget på langtur. Amerikanere er nogle sjove størrelser... Han fandt en bil på Ebay som han gerne ville have og nu er han kørt ud, sammen med en veninde for at hente den. Den står 2.000 km.  væk, i et område hvor 20 mennesker lige er døde pga. sne og kulde. John kører af sted i sin gamle bil, på sommerdæk og for at gøre det hele sjovere, så skal han gennem det område, hvor der netop nu er Superbowl. Hele turen frem og tilbage, vil han køre på 3 døgn (Over 4.000 km) og han har ikke set bilen endnu. Slutteligt er den bank han skal låne pengene af sneet helt inde, så han ved ikke om han overhovedet kan få pengene. Ja, for amerikanere er afstand ikke noget man snakker om, man napper blot en dobbel latte, non fat, extra skimmed, upside down, machiato og træder speederen i bund ;-)

Som jeg vist nok fortalte tidligere, så var jeg for nogle uger siden i Las Vegas for at udstille med SPAMfighter. Camilla blev så misundelig, at jeg til hendes fødselsdag, købte Vegas Billetter til os alle sammen. Så derfor sidder vi lige nu i flyveren og snart lander i den eneste lufthavn i verden, hvor der er flere lys rundt omkring landingsbanen, så det er blot at sigte efter den mørke stribe ;-) Og der er nu noget sjovt over at sidde på lokum i Vegas, mens man med det ene øje kan se skiltet hvor man bliver opfordret til kun at smide håndklæder på gulvet, hvis de skal skiftes, for man skal jo være god ved naturen.. Mens man med det andet øje, kan se neon så langt øjet rækker, med et energiforbrug der sikkert kunne drive Tokyo, New York, Holte + det løse.

Nå, Emma har tabt sin dukke og den er rullet ind under en sovende mands sæde og det gør ikke Emma mild. Så nu må jeg planlægge en redningsaktion og derfor er jeg den der er skredet.

Ha' det fantastisk :-)

De bedste hilsner

Martin

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
OK Læs mere