Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Politikerne på Christiansborg er fortidens ledere..

Politikerne er meget bekymrede, fordi færre og færre danskere interesserer sig for politik.
Man hører den ene og den anden fantasifulde forklaring på fænomenet og senest har den været, at folk bare læse færre aviser og derfor ikke ved hvad der sker på Christiansborg. Medicinen er selvfølgelig at aviserne skal have mere støtte og dertil skal de unge have proppet en gratis avis ind af brevsprækken. Det er sgu god humor...
Må jeg have lov til at give mit eget bud på hvorfor folk ikke gider politik..

I gamle dage var en leder, typisk en specialist som havde gjort det godt. Han vidste derfor alt om sit felt og det var også det man forventede af ham. En sådan leder var ikke rar at arbejde for, men sådan var det alle steder og folk havde derfor ikke noget valg.
I dag er ledere anderledes. De er gode til mennesker og forstår at udfordre og motivere deres medarbejdere. Spørger man dem om noget de ikke ved, så er det ikke noget problem, da deres styrke er at være gode til mennesker og få det bedste ud af dem. Den viden der skal til for at lave produktet, den er hos medarbejderne og ikke nødvendigvis hos lederen.
Den type ledelse har desværre ikke ramt Christiansborg og det er årsagen til at folk bare ikke længere gider politik. Hvornår har vi sidst hørt en politiker indrømme, at det spørgsmål journalisten stillede, kan hun bare ikke svare på? Nej, politikere indrømmer ikke den slags, de snakker uden om og sørger for at bruge så mange fremmedord som muligt, så den almindelige dansker intet forstår. Det gør at seerne tror at politik er langt sværere og mere kedeligt end det er og det fjerner Christiansborg fra borgerne. Dertil er det en udbredt, latterlig og barnlig sport, at nedgøre oppositionen uanset hvad de siger. Det er til at brække sig over og jeg tror de fleste mennesker gennemskuer tåbelighederne, som basalt set hører hjemme i en børnehave...
Den dag en politiker stiller op til interview og på et spørgsmål svarer: ”Det spørgsmål kan jeg ikke svare på, må jeg have lov til at undersøge det og vende tilbage”, den dag begynder danskerne at interessere sig for politik igen.

Lyt til mit indlæg hvis du tør….

Dbh Martin

Kommentarer

Mette Glargaard sagde:

Det har Villy Søvndal faktisk sagt engang i et interview - er du så interesseret i politik??? :)

Som politiker er det da virkelig vigtigt at man ikke virker dum (!) og at man ikke lover noget - er det ikke sådan en erklæring man skriver under på når man bliver valgt? "Jeg lover altid at lyse klogere end jeg er og aldrig love noget"

Dem som prøver noget nyt går det grueligt galt for "Liberal Alliance host" :)

Har selv overvejet politikken, men gider ikke være væk fra familien så meget.

# den 10-02-2009 kl. 22:54
Er kommentaren brugbar? 0 0

Michael sagde:

Hej

Der kan vel næppe være nogen tvivl om at medierne sætter den politiske dagsorden herhjemme i Danmark, og ordførerne i de politiske partier har skam været på medietræningskursus.

Her ville det være et fromt ønske fra min side, om journalisterne kom på politikertræningskursus. Det er, som du nævner i din tale til nationen, utroligt hvad politikerne kan slippe af sted med at svare på et ellers konkret ja/nej spørgsmål.

Her skal man bare ikke være så naiv at tro at der ikke indgås studehandler også på det plan. Pia Kjærsgård skal nok fortælle om sin politik når det passer hende, men vil du som journalist også vide hvad hun fik i fødselsdagsgave, så gør du bedst i ikke at bore for meget i et spørgsmål hun ikke ønsker at svare på. Kan journalisten så ikke være ligeglad? Her er svaret nej, fordi vi, læserne, også svælger i politikernes dagligliv. Så er det lidt fryd når en politiker har fået lavet en havelåge sort, mens det forhold at vores kinacrap af et fjernsyn blev forvandlet til et 47" fladskærm på skadesanmeldelsen efter indbruddet, naturligvis ingen rolle har.Naturligvis, fordi enhver ved at forsikringsselskaberne kun er ude på at snyde med forsikringserstatningen.

Nu er du,Martin, jo lovligt undskyldt, men hvis jeg spurgte de unge som du lefler for hvor mange der ser den næsten daglige  direkte TV-transmission fra folketingets debatter på DR2, (og så kan demokratiet vist heller ikke blive meget lettere tilgængeligt for selv den sløveste teenager)og hvor mange af den samme aldersgruppe der har ser noget så ligegyldigt som X-factor (et lowbudget talentshow for og om forkælede teenagere)så er interessen for folkestyret vist meget lav. Det har ikke en pind med medierne, avis som internet, at gøre, det er rendyrket navlepilleri og manglende interesse for andet end sig selv. Facebook er et udmærket eksempel på det. Big Brother bekæmperne kan jo gå hjem og vugge, det er jo grotesk hvor meget man vil offentliggøre omkring sig selv, for at opnå et udefinertbart pseudo-kendis fænomen.

Så jo, politikerne er nødt til at formulere sig som de gør, eller stille op til Vild med Dans, - ellers kan de ikke være sig selv bekendt. Ifølge deres spindoktor.

/Michael

# den 10-02-2009 kl. 23:50
Er kommentaren brugbar? 0 0

MartinRoed sagde:

Hørt!!!

Du rammer lige nøjagtig hovedet på sømmet, når du taler om os mennesker, der gennemskuer tåbelighederne. Der er nemlig sket det indenfor de sidste 10-15 år at selv her i vort ellers så oplyste samfund, der er den generelle oplysning blandt almindelige mennesker nemlig blevet bedre end tidligere, hvor politikere og fagforeningspampere troede at man bare kunne tale hen over hovedet på det taknemmelige stemmekvæg. Det bliver en stor dag når Danmarks politikere tør stå frem og indrømme deres fejltagelser. Meeeen det er så småt i gang. Ret beset var det jo Bjarne Riis, der startede det hele og nu kom så Obama og så varer det ikke længe før at alle snart hopper med på den "nye bølge" - bare vent og se

# den 10-02-2009 kl. 23:54
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Ja, det er de vel selv skyld i - er det ikke indbegrebet af velfærdssamfundet, at tage initiativet fra folk?

Nu interesserer jeg mig meget for historie, og syntes samfundet før velfærdssamfundet er spændende.

I den by jeg bor i skulle man i 1920 i Nørregade have lagt brosten i stedet for grus. Hvad gør man? Ringer til kommunen? Nej, alle der bor på vejen, giver en skilling til brostenene. Se det skaber engagement! Så tager man ansvar for den by man bor i.

Velfærdssamfundet har spillet fallit. Parlementarismen har spillet fallit. Jeg går ikke ind for moderne liberalisme, hvor man støtter de store koncerner. Jeg går ind for foreningsvælde.

# den 10-02-2009 kl. 23:57
Er kommentaren brugbar? 0 0

udvikler sagde:

Vælgerne har de politikere de fortjener.

# den 11-02-2009 kl. 01:58
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Mette, Jeg kan godt berolige dig med at jeg ikke følger med i hvad Villy Søvndal siger eller gør, den dag fryser helvede til is ;-)

Michael, jeg lefler ikke for nogen, de unge har bare meget bedre chefer i dag og det betyder at de ikke er vandt til at høre på så meget sludder og udenomssnak.

Mht. at følge med i hvad der sker i Folketingssalen, så er det jo den samme gang ordgas der foregår der... Så nej, det forstår jeg sgu godt, ingen gider at lytte til.

Internet har givet de unge mulighed for at udtrykke sig selv, som ingen andre generationer har haft og det er super fedt. Og ja, det giver DR4 kamp til stregen med deres støvshow fra Folketinget, men så hønisserne jo så bare stramme op og kommunikere så andre end dem selv forstår hvad de siger.

Martin, vi er meget enige, bortset fra det med Bjarne Riis. Da han indrømmede sin doping, så var det lige før tårene stod ud af øjnene, mens hans spinddoktor vred armen rundt på ham. Han er nok det dårligste eksempel jeg kunne finde på...

Hesselund, vi har på mange måder sejret os ihjel med hele velfærdstingen, det har du nok ret i, men du får sgu ikke mig ud og lægge sten på vejen, det vil jeg lade de store koncerne om ;-)

Dbh Martin

Udvikler,

# den 11-02-2009 kl. 03:03
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mette Glargaard sagde:

Jamen Martin - at interessere sig for politik indebærer skam også at man interesserer sig for modstanderens udtalelser!

Hvis du gerne vil slå et slag for at den danske befolkning skal interessere sig for politik, må den dimension på. Hvordan søren skal vi ellers imødegå den ekstreme højreføj og venstrefløjs tiltag...

Lad os ikke se sort hvidt på tingene. Og lad mig i den forbindelse nævne at politikerne gør et kæmpe stykke arbejde - mange af dem starter kl. 6 om morgenen og slutter sent på aftenen mange dage hver uge. Og så godt er de altså ikke betalt.

Og så er der alle dem der netop rejser til hovedstaden for at bidrage til demokratiet flere dage hver uge - uden at pive eller brokke sig over at de må undvære familien.

Endelig: Det er sgu så nemt at kritisere det andre gør - kunne du selv gøre det bedre? Bevis det! Jacob Haugaard troede han kunne, men han blev hurtigt klogere.

Mette

# den 11-02-2009 kl. 09:09
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikkel deMib Svendsen sagde:

Jeg vil give Mette ret - det er dumt kun at lytte på dem man er enig med, hvis man vil interessere sig for politik.

SF har jo netop vist, at de gennem en dygtig leder kan skabe en enorm interesse for politik - deres politik. Masser af unge har tilsluttet sig SF netop fordi de formår at kommunikere bedre end de fleste - lige for tiden.

Jeg oplever ikke at folk i Danmark interesserer sig mindre for politik i dag. Der er således også næsten dobbelt så mange der stemmer til et Dansk folketingsvalg i forhold til f.eks. et Amerikansk præsidentvalg. Og prøv at spørge SF om de oplever en krise på det punkt :)

Jeg synes der er for mange politikere, der har syltet sig selv ind i alt for mange "rådgivere". De tør ikke sige deres egen mening mere. Det er også derfor at en politiker som Villy Søvndal trænger så godt igennem - for han virker netop ærlig og mindre spin'et.

Jeg synes også at de fleste journalister er alt for slappe og lader politikerne gentage deres spindoktors sætninger igen og igen uden at svare på det der bliver spurgt om. Og går journalisten dem på klingen klager politikerne til pressenævnet eller stævner dem. Det er de færreste politikere der faktisk ønsker en kritisk presse.

# den 11-02-2009 kl. 10:17
Er kommentaren brugbar? 0 0

Niels Henriksen sagde:

Mette - Der er mange iværksættere som også står op tideligt og knokler hele dagen :)

I begyndelsen af min ungdom (er ikke færdig med den endnu) lyttede jeg ikke til politikerne, men de sidste år her hvor det dersens indernet er kommet frem er man kommet mere og mere tæt på dem. Selv er jeg med i LA for derigennem at håbe at jeg kan gøre en forskel (ikke at jeg er aktiv for det har jeg ikke tid til).

# den 11-02-2009 kl. 10:21
Er kommentaren brugbar? 0 0

Michael Mikkelsen sagde:

Kan I huske at Eva Kjer Hansen for nogle år siden var ude i medierne og sige at uligehed skaber vækst og fremgang?

Anders Fogh Rasmussen havde en anden holdning, og Eva Kjer Hansen måtte rette ind...

Flovt, flovt, flovt...

Hvad sker der når en minister ikke tør stå ved sine holdninger? Svaret er politikkerlede...

Hun skulle da stå ved sine holdninger og gå af som minister - det ville hun vinde på - ikke det andet..

# den 11-02-2009 kl. 11:56
Er kommentaren brugbar? 0 0

usb sagde:

Slam! Sikke en tale, men jeg kunne ikke være mere enig!

Det værste på Christiansborg synes jeg er deres evindelig mudderkastning og rakken ned på hinanden. Prøv f.eks. at lægge mærke til alle interview med Helle Thorning. Jeg har endnu ikke hørt et eneste interview med hende, hvor hun ikke rakker regeringen ned. Og hun er sgu ikke den eneste! Det minder sgu mest af alt om en børnehave. Alle drømmer om et bredt samarbejde når der indledes forhandlinger om finanslove osv, men det bliver sgu aldrig en realitet med den flok høns vi har gående derinde. Det er meget nemmere at trække sig tilbage fra forhandlingerne og så bagefter stå og være bagkloge rakke det hele ned.

Der mangler sgu noget røv i bukserne på vores kære politikere!

Ja måske den den næste generation af politikere kan ændre på sagerne!

# den 11-02-2009 kl. 17:21
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Jeg mener ikke du skal ud og lægge sten. Men istedet for at pengene først går til skattevæsenet, og så bestemmer politikerne at vejen skal ha sten. Så lad folk selv bestemme, og hyre et firma. HAndelstandsforeningen kan spytte i fælles kasse og hyre en arkitekt til byfornyelse, og videre hyre et firma. Det har fungeret før, så hvorfor skulle det ikke fungere idag?

Selvfølgelig skal man kun gøre det man er bedst til. Men gennem foreningsdrevet samfund, skaber man engagement.

# den 11-02-2009 kl. 21:57
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Mette, nu interesserer jeg mig ikks så voldsomt for politik og årsagen har jeg nævnt...

Og hvis jeg hver gang jeg ser inkompetence skulle gøre tingene bedre selv, så kunne jeg ikke bestille andet...

Mikkel, jo da, SF har altid appeleret til de unge. Det er jo altid nemt at ville dele alt med alle, når man intet selv har.. Og det er Villy drengen jo god til at spille på.

Hesselund, jeg forstod dig godt, jeg driller bare :-)

Dbh Martin

# den 11-02-2009 kl. 22:28
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikael Andersen sagde:

Jeg synes nu ikke, at politikerne virker eller forsøger at virke som om, de er klogere end andre. Se nu bare en "politiker" som Naser Khader. For ham er kæden da hoppet helt af. Først Radikal, så LA for at dæmme op for DF, så ud i intetheden og nu på vej ind i enten V eller K og til et samarbejde med DF. En sådan holdnings- og partizapper skaber virkelig politikerlede, og hvem har egentlig lyst til at være på den samme arbejdsplads som ham.

# den 12-02-2009 kl. 00:45
Er kommentaren brugbar? 0 0

Henrik Blunck sagde:

Jeg troede aldrig dagen ville oprunde hvor jeg var enig med DeMib, men må sg* erkende, at det var et pletskud da han skrev: "Jeg vil give Mette ret - det er dumt kun at lytte på dem man er enig med, hvis man vil interessere sig for politik." :-)

Det er nemlig ikke engang løgn. Jeg vil også hellere give en tåbe ytringsfrihed frem for at censurere hvem jeg er enig med i forhold til hvem jeg er uenig med. Så længe argumenterne er sobre, og tonen fornuftig så er uenighed noget af det bedste. Begge "fløje" får chancen for at lære noget nyt, og man behøver ikke blive enige i alt.

Fortsat god søndag. :-)

# den 15-02-2009 kl. 14:02
Er kommentaren brugbar? 0 0