Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

november 2008 - Indlæg

Så er det hjem til Dannevang

Så er det dagen i dag, hvor jeg pakker mine sydfrugter og tager flyveren til dannevang.
Heldigvis regner det for første gang i 14 dage, så det gør afrejsen lidt lettere.
Jeg er virkelig splittet over hjemrejsen. Jeg glæder mig til at se min familie, mine venner, min gode kolleger i SPAMfighter og Amino, de foredrag jeg skal holde og de bestyrelses- og advisoryboard møder jeg skal deltage i, men det er også det. Jeg glæder mig ikke til møgvejret, den dårlige service og alle de andre deprimerende ting som danmark byder på en regnfuld december måned. Jo en tur på strøget er også rar, men god damn it hvor har vi det fedt i USA. Jeg var sikker på at jeg ville savne Danmark mere, men det gør jeg bare ikke. Bevares, det kan da være at det kommer, men jeg kan bare ikke få øje på det nogen steder.
Selv de ting som folk typisk savner fra Danmark, kan man få her. Vi har fundet ristede løg, lakridser, rugbrød, sild, makrel i tomat, danske/franske oste, flæskesteg og det eneste vi endnu ikke har fundet er grødris og remoulade og det overlever vi nok.
Det sjove er, at alle dem vi elsker ,er så tæt på os. Vi Skyper, SMS'er, e-mailer, chatter og hvad ved jeg, med alle dem vi kender og det eneste vi ikke kan, er at give et godt kram, men det kan vi så når vi kommer hjem og det gør vi jo af og til.
Så på en måde har vi taget det bedste fra alle verdener. Vi bor godt, vi har dejligt vejr, vi får god service og vi er super tæt på de ting vi elsker i Danmark.

Så jeg kan vist roligt sige, at vi er temmelig lykkelige for vores tilværelse lige nu.

Men nu afsted, det kan være vi ses :-)

Dbh Martin

Tag dig så sammen!

Det er sjovt som mange mennesker gerne vil alt muligt, men når det kommer til stykket, så bliver det ikke til noget.
Hvis du vil have et kærligt lods i røven, så lyt med her:

http://www.amino.dk/media/p/279201.aspx

Dbh Martin

USA sparker røv!

Så fik jeg lige et øjeblik igen.
Jeg er lige kommet tilbage fra Emma's (Min datter) skole, hvor de holdt Thanksgiving show og frokost, så kalkunen er nu indenbords og det var super at se hende synge og danse.
Det hele foregik i gymnastiksalen og jeg lagde mærke til de signaler de sender til ungerne.

 

Amerikanerne er sgu gode til at lave en stemning og sætte scenen. Når man bor alle andre steder end i USA, så kan det virke latterligt, men her giver det bare mening.

Hvis du vil høre mig snakke lidt om forskellen på USA og Danmark, så kig her:
http://www.amino.dk/media/p/278849.aspx

Ha' en dejlig aften.

Dbh Martin

Vil Google overtage verden?

Jeg snakker lidt om portaler og om Googles strategi og hvis du ikke ved meget om den slags, så bliver du måske overrasket.

http://www.amino.dk/media/p/277376.aspx

Dbh Martin

Spændende muligheder for alle iværksættere (Podcast)

Hvad har Microsoft, Berlingske Tidende og TDC til fælles og hvordan kan du som iværksætter få stor glæde af TDC´s kobber, Microsofts CD-Rom'er og Berlingske Tidendes Trykkeri?
Hør min vision om hvorfor de virksomheder har haft deres tid og hvad du kan gøre for at komme i førersædet.

Hør her:

http://www.amino.dk/media/p/277018.aspx

Dbh Martin

Krisen kradser, hvad gør man? (Video)

Jeg har spolet tiden lidt tilbage og tænkt lidt over hvad vi gjorde i Jubii under .com krakket og hvad vi nu gør i Amino under denne krise.

 

Dbh Martin

For fed til fun

I går var jeg en tur i Universal Studio.
Det er et fantastisk sted og pga. kreditkrisen, så havde vi parken for os selv.
Jeg havde købt "Express pass" på nettet. Det gør at man springer køen over, men det var så ikke nødvendigt..

Som bekendt vejer mange amerikanere lidt over middel og det er et problem alle steder. Hvordan får man dem ind i et flysæde, eller op i en rutchebane? Eller endnu værre, hvordan fortæller man dem på en ditplomatisk måde, at de bare er for fede til at komme med?

I Universal Studio gør man sådan: Hvis du ikke kan sidde her, så er du for fed til rutschebanen ;-)

Så har du en "Certain body Dimension", så må du hellere smutte over og få en is :-)

Dbh Martin

 

Giv en forretningsplan tak :-)

Alt her på bloggen skal jo ikke gå op i spas og snak om vores amerikanske liv, så nu må jeg lige være lidt seriøs et øjeblik. Ikke mindst fordi vi på Amino har lanceret en ny service, som jeg skal bruge din hjælp til.

Forretningsplanen er en meget omtalt genstand. Jeg er ofte blevet taget til indtægt for at man ikke skal lave en, men det er forkert. En forretningsplan er et vigtigt element i det at starte en virksomhed og jeg ser den nærmest som en huskeliste.
Men det jeg ikke er vild med er, at mange iværksættere bliver rådet til at lave en 3 års plan og så følge den.

At lave en plan der rækker 3 år frem og så følge den, det svarer til at gå på jagt og lægge an til at skyde en hjort og så vente 3 dage med at skyde.
Der sker så meget med virksomheden, markedet og alt andet, at en forretningsplan måske med lidt held holder 3 måneder.
Lidt provokerende mener jeg at man skal futte den af når den er lavet, men man kan selvfølgelig også løbende justere den, men det gider jeg ikke selv.

Nuvel, en forretningsplan er som nævnt god som huskeliste og dertil er den et must, hvis man skal låne penge, eller hente kapital andre steder. Problemet er bare for de fleste, at det er svært at skrive en god plan.
Der er mange skabeloner man kan hente på nettet, men de er i mine øjne ikke til meget hjælp. Så derfor har vi på Amino nu startet en indsamling af brugte forretningsplaner, som nye iværksættere kan lade sig inspirere af.

Så hvis du ligger inde med en gammel forretningsplan du gerne vil donere til formålet, så vil jeg blive meget glad.
Du kan maile den til mig på martin@thorborg.dk eller selv uploade den direkte på sitet:

http://www.amino.dk/media/g/forretningsplaner/default.aspx

Der kan du også se og hente de planer der allerede ligger der.

Tak for det!

Dbh Martin

Gud, kan man det?

Kære læsere

Nu er jeg her igen efter en uges pause.
Jeg har arbejdet røven ud af bukserne den seneste tid og jeg er totalt udmattet.
Jeg har arbejdet 12 timer i døgnet og det er sgu for meget for en mand på min alder ;-)
Og hvad har jeg så lavet?..
Det vælter ind med mails fra folk der pga. krise og andet er ved at gå på røven. En truede endda med selvmord og det var ikke sjovt.. Så jeg svarer en masse mails og jeg er ved sgu ved at få gigt i fingrende..

Så har vi haft krise på Amino, da vi igen, igen, igen har mistet en programmør.. Fuck hvor er jeg træt af hvor svært det er at finde folk man svinger med.. Nu outsourcer jeg sgu snart udviklingen til udlandet og så må vi se om det bliver bedre....

Så har jeg langt om længe reviderer E-pusher, så jeg igen kan være den bekendt. Jeg arbejder på version 3.0, men indtil da trængte den gamle version til en god gennemgang. Så nu er den up to date og du kan hente den nye light version her

Og jeg skal nok komme med en klar melding vedr. opgradering fra 2.0 til 3.0 når den tid kommer, indtil da opgraderer jeg ikke, da jeg ikke har tiden.

SPAMfighter kontoret kører nu fint, selvom jeg dog kæmper lidt med at få gutterne til at møde til tiden. Man skulle ellers tro at folk passede bedre på deres arbejde med den krise vi har nu. Vi kan ikke åbne fjernsynet uden at mindst 10.000 amerikanere har mistet deres job i en eller anden virksomhed, så hvis det var mig, så stod jeg der kl. 9.00 sharp! Men ellers er de flinke og vores omsætning stiger stille og roligt. Jeg arbejder med PR bureauet på at få vores budskab ud og vi begynder stille og roligt at få lidt historier i medierne. Vi er efterhånden blevet referenceramme for hvor godt et spamfilter skal være. Så når PC-World tester Symantec, så er det "Næsten lige så godt som SPAMfighter" og det er jo meget blæret..

Amerikanere er sgu bortset fra det sjove. Camillas veninde Lotte var på cafe forleden og en dame kom hen til hende og spurgte hvilken "Tone Number" hun brugte i Spray Tan. Lotte svarede at hun blot gik lidt ud i solen og så var den klaret. Det affødte en måben og et "Gud, kan man det?".... Ja, man bliver også brun af at gå ud i solen.. ;-)

Nå, jeg må op på kontoret og se om gutterne er mødt ind..


Ha' en dejlig aften.

Dbh Martin


Få fingeren ud din handikappede, sorte kælling....

Kvinder har svært ved at komme i bestyrelser, indvandrere har svært ved at få et job, handikappede kan ikke vinde i sport...
Alt sammen er uden tvivl rigtigt og det er sikkert synd for mange.
Men det største problem er at alt for mange finder en tryg havn i alt det de ikke kan. Det giver dem en identitet som offer og det er bekvemt, for ofre får sympati og ofre behøver ikke gøre sig umage.
Men nu er det slut kære venner, slut med at ynke, slut med selvmedlidenhed og slut med at agere taber.
Når en sort mand, der mistede sin far tidligt og hvis mor boede i udlandet, så han blev opfostret af sine bedsteforældre, kan blive amerikansk præsident, så kan ALT lade sig gøre.
Så har du haft en hård barndom, er du etnisk udfordret, mangler du et ben, har du bryster, eller er der andet der "holder dig tilbage" så få da lige fingeren ud, for den eneste der holder dig tilbage er dig selv og nu gider vi ikke høre mere pis...

Kan du have en god dag :-)

Dbh Martin

Hvem vinder i morgen - Mark Hansen, Wexler, Burt Aaronson, Ben Graber, Drautz, Barbieri, Obama eller måske McCain?

I morgen går det løs, altså det amerikanske valg, men hvem vinder?
Er det Mark Hansen, Wexler, Burt Aaronson, Ben Graber, Drautz, Barbieri, Obama eller måske McCain?
Forvirret? I morgen er der ikke kun præsidentvalg, men også valg til Senatet, div. skoleråd, Sheriff-posten og meget andet.
Convenience, eller på dansk "Bekvemmelighed", er en af amerikanernes største hobbyer. De elsker når tingene er nemme og det er også derfor man kan ALT siddende i sin bil.
Men mht. valget, så slår amerikanerne alt sammen, for der er jo ingen grund til at bevæge sig op af stolen to gange og det betyder at der skal stemmes på rigtigt meget i morgen.
Faktisk er nærmiljøet væsentligt mere plastret over med forslag til skolebestyrelser, end med Obama og McCain.


Man kan stemme på ALT!

Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig rigtigt meget fokus på præsidentvalget og der udspiller sig dagligt absurde optrin rundt omkring i landet.
Folk stjæler, eller ødelægger hinandens valgplakater. En mand der havde en McCain sticker på sin bil, fik dagligt den lille pose med sin nabos hunds efterladenskaber, smidt op på ladet af sin truck. Og en pige anmeldte, at onde Obama fans havde ridset et "B" for "Barack" på hendes kind og det var først sent på eftermiddagen at "Ofret" på nationalt TV indrømmede, at hun selv havde gjort det for at få folk til at stemme på McCain. Hun har nu fået en fin ny trøje, med ærmerne bundet på ryggen ;-)

Nej kedeligt er her ikke og det bliver spændende at se hvad folk nu skal snakke om efter den 4. november.

Mht. min kære søn Mads, så kan du måske huske at han skulle have 2 kg. slik i vuggestuen til Halloween og det var det jo i fredags. Min bekymring var at han ville eksplodere, eller dekorere deres vægge i et anfald, der ville få pigen fra Exorcisten til at blegne, men intet skete. Han kom pænt hjem med det hele, da han ikke rigtigt kunne lide noget af det. Så det var falsk alarm og mine to SPAMfighter kolleger, kan så spise sig mætte i nogle dage ;-)

Kan du have en fantastisk dag :-)

Dbh Martin


Ps. Hvis du vil se hvordan jeg ser ud når jeg bliver vækket kl. 3 om natten, så kig med her:
http://sputnik.tv2.dk/index.php/channel_id-2069264.html?menu

Scroll ned til "I morgen vælger USA ny Præsident".

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
OK Læs mere