Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

oktober 2008 - Indlæg

Klippekort til en rumraket

Jeg sidder her med puteren i skøddet og hygger mig.
Jeg kommer i tanke om, at jeg skal betale husleje og glæder mig over at jeg endelig har fået adgang til min Wachovia netbank. (Ja, ja, de er også gået på røven, men er vist ved at blive overtaget af Citibank)
Jeg får den åbnet og finder funktionen hvor man kan overføre penge. Det kræver først at jeg indtaster mit tlf. nummer.. ok.
Så kommer den frem og spørger mig om min Audi Q7 er grå, blå, rød eller grøn. Rimeligt vildt at de ved hvad vi kører i.. Nå det er nemt at svare på.
Herefter kommer en liste med personnavne, hvor jeg skal vælge hvem der står mig nærmest. Jeg har aldrig hørt om en eneste af de personer, så jeg vælger "I don't know any of these people".
Så er det tid til at spørge om min højde ifølge mit kørekort. Jeg er 5 foot 10 og det bliver taget til efterretning. Nu forventer jeg at næste spørgsmål bliver hvad farve underdrenge jeg har på, men tilsyneladende er vi færdige og jeg får en "Errorcode CHE 100" og et tlf. nummer som jeg kan ringe til. Efter at have snakket med deres computer i nogle minutter, så får jeg en rar mand i røret. Han forklarer høfligt at man kun kan overføre penge til sig selv,  så hvis jeg har en konto i en anden bank, så kan jeg overføre til den. Jeg forklarer ham tålmodigt, at jeg skal overføre penge til min udlejer. Manden måber og forklarer at man skam kun kan overføre penge til sig selv. Jeg forklarer ham igen at jeg ikke skal bruge mine egne penge, men overføre dem til en anden. Men nej, det kan ingen amerikansk bank ifølge ham  klare og han får det til at lyde som om jeg har bedt om at købe et klippekort til en rumraket. Han forklarer at der skam er alt for meget fraud på nettet og at man naturligvis ikke kan overføre penge til andre via tlf. eller net....
Fedt siger jeg bare, det er sgu netbank der kan bruges til noget....

Fuck hvor er de analoge..

Dbh Martin

Vækkeursfascistfabrikanter.com

Som før nævnt, så løber jeg en tur hver morgen, men den glippede i dag.
Mit vækkeur svigtede mig og nu er jeg pissed!
Hvorfor er det så svært at finde et vækkeur, der bare pålideligt vækker en hver morgen.
Jeg prøvede at bruge min tlf., men den vækker mig hver 3. dag. Der er så mange muligheder, at jeg bare ikke kan overskue dem.
Hvorfor er det lige at man ikke bare kan stille det til at vække næste morgen, men at man kan vælge om det skal vække hver anden dag, ikke ved skudår, aldrig om onsdagen, stå på lydløst (Dough!), vækketone i headset, radio osv.
Med andre ord er der så mange muligheder for fejl, at det mere er undtagelsen, end reglen at det lykkes at få mig vækket med det skidt.

Så gik jeg ud for at finde et vækkeur der bare kan vække, men det fås bare ikke. Enten er det også en "smart" Ipod cradle, det kan spille Kb-hallen op med radio halløj, det lyser en halv time før man vågner, for at man ikke skal blive forskrækket når det vækker, det har indbygget kaffemaskine, det galer som en hane, eller hvad helvede ved jeg. Jeg vil bare have et fucking vækkeur, som ikke skal trækkes op, som virker hvis strømmen går og som nemt og simpelt kan stilles, så man ikke bliver vækket bl. 6 om aftenen, men kl. 6 om morgenen og gerne uden at det lyder som en muslimsk præst i en moske, en galende hane, en formel 1 bil, eller hvad nu de syge vækkeursfascistfabrikanter nu har fundet på, for at fucke vores morgen op..

Jeg troede at jeg fandt sådan et ur forleden. Der var godt nok termometer indbygget, men det var det ur med færrest gadgets, så jeg købte det.
Men i morges blev jeg vækket af Camille kl. 6.45, altså en halv time for sent og hvad var gået galt? Batteriet var faldet ud, jeg giver op!

Hvis du kan finde mig et ur der bare kan vække godt og pålideligt, så sig til, jeg vil være dig taknemmelig.

Dbh Martin

Jul det er cool..

Vel hjemme fra Chicago, var der en god gang opgaver der ventede. Mads's lille el-motorcykel skulle have en ny oplader, ungernes gynge skulle hænges op, Emma skulle have en stang på cyklen, så vi kan holde styr på hende når hun skal have støttehjulene fjernet osv. Med andre ord var det på tide at besøge Home Depot. Home Depot er Silvan på speed. Man kan droppe sit morgenløb, hvis man skal have mere end to ting, da man skal bevæge sig over endda store afstande for at finde tingene.
Vel inde i Home Depot kom chokket. Hele indgangen var lavet om til et fucking nisseland og der var fyldt op med plastikjuletræer, nisser, julekugler og hvad ved jeg. Helt ærligt, jeg kommer den 5 oktober i 35 graders varme i mine

smarte shorts og skal købe lidt "gør det selv gejl" og så skal jeg vade gennem noget, som selv Clark Griswold  ville syntes var overdrevet.

 

 



Nå, jeg er jo et positivt menneske, så jeg vil nu begynde at se frem til vores jul, hvor jeg vil sætte en ære i at gå i julerød g-streng og nissehue hele december ;-)

Ha' da en rar uge og husk at julen har bragt velsignet bud..

Dbh Martin

4.711 KWh

Da vi lejede vores 420 m2 hus, så hørte vi fra andre, at sådan et hus typisk koster godt. 3.000 kr. om måneden i strøm.
Aircondition, varmt vand, poolen, div. køleskabe, tørretumblere + det løse koster big time, både kontant og for miljøet.
Vi satte os derfor for at prøve at gøre det bedre. Vi skruede op for aircondition, så vi har næsten 27 grader i huset (amerikanerne syntes vi er sindssyge, de har typisk 20 grader). Dertil slukker vi for havelyset kl. 23.00 i stedet for kl. 6 om morgenen, vi slukkede for en unødvendig ismaskine og så tænker vi os generelt om.
I dag kom regningen og de kan åbenbart måle måned til måned hvor meget man bruger.
Vi havde på 32 dage brugt 4.711 KWh, eller det samme som en typisk dansk husholdning på 4 personer bruger på et år. Det er fuldstændigt vildt og jeg forstår nu fint hvordan amerikanerne bidrager med deres del af den globale opvarmning. Deres huse er slet ikke isolerede, deres hårde hvidevarer er ineffektive, de bruger praktisk taget ikke sparepærer, alt tøj bliver tørret i tumbleren. osv.

Den totale regning løb op i 670 $ og 70 cents, eller 3.645 kr. Havde det været i Danmark, så havde regningen lydt på knap 10.000 kr.

Det mest frustrerende er, at vi ikke kan gøre særligt meget mere. Vi vil nu tørre tøj ude og så droppe tumbleren, men meget andet kan jeg ikke komme på.

Så igen vil jeg opfordre danske iværksættere til at tænke over hvad de kan bidrage med i det amerikanske marked. Det må kunne lade sig gøre at bringe energiniveauet ned i sådan et hus, uden at det går særligt meget ud over komforten. For gør det det, så gider amerikanerne ikke at være med. Man skal huske på at vi snakker om et folk, der ikke engang gider at gå ud af deres biler for at hente deres børn i børnehaven..

Dbh Martin

Sears Tower i Chicago giver en god udsigt :-)

Som nævnt, så er jeg nu i Chicago og det er en meget imponerende by.
Det seminar jeg er til, foregår i Sears Tower. Det er en temmelig imponerende bygning og med sine 527 meter, er det verdens højeste kontorbygning.
Jeg sidder nu på 66. etage og venter på at en 747'er i det fjerne, tager retning mod bygningen ;-)
Når man kigger ned, så er det som at kigge på sådan et modeltog setup med små biler, huser m.m.



At komme ind i bygningen var et rent cirkus. Det foregår fuldstændig som at komme ind i en lufthavn med check af ID, tasker, metaldetektorer m.m.
Det er jo sådan set fint nok, det tager bare lidt tid. Det er godt at man ikke arbejde her...

Seminaret handler om hvordan man kan konvertere flere besøgende til kunder. Hver gang 100 mennesker henter den gratis SPAMfighter, så køber 6 stk. den fulde version.
Kan vi blot ændre det til 7 mennesker, så kan vi næsten fordoble vores overskud, da hver kunde næsten ikke giver flere udgifter, så det er et godt mål at gå efter.
Nå, jeg skal jo lytte efter, så jeg kan jo ikke sidde her og skrive til dig. Det er sgu lidt flabet at du sådan tager min tid og afholder mig fra at gå fra 6 - 7.
Så ha' det super, jeg er løbet.

Dbh Martin

Flere indlæg « Forrige side