Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Stop en ulykke og betal en million

En ting man snakker meget om i USA er forsikringer.
Som alle vel ved, så kan man blive sagsøgt i USA for hvad som helst og da advokaterne er 100% provisionslønnede, så er der gang i sagerne.
Hvis min datter kommer til at køre ind i et andet barn på rutchebanen i børnhaven og forældrene fornemmer man har penge, så kan man være sikker på at man bliver sagsøgt.
Hvis man komme til at køre op i røven af en anden bil og man selv kører i en flot bil, så bliver man 90 % sikkert sagsøgt.
Hvis man ser en ulykke og man stopper op og hjælper og personen man hjælper fornemmer man har penge, så er chancen for at hun sagsøger dig for at have gjort skade værre, meget stor. Det betyder faktisk at man bliver frarådet at hjælpe folk der kommer til skade. Bare kør videre og pas dig selv..

Den menige amerikaner er både bange for at blive sagsøgt, men de ser det også som en lottokupon. Er man så heldig at blive kørt ned, så kan man også være så heldig at bilisten er rig og bliver dømt til at betale en håndfuld millioner, som man kan leve af resten af livet. Så hvor vi i Danmark venter på den store lottogevinst, så er der vitterligt mange mennesker i USA der håber på at komme til skade.

Det betyder også at forsikringerne er hysterisk dyre. Hvis man f.eks. har en bil, så koster det snildt 10.000 -  15.000 kr. om året at have en ”Liability forsikring” (Dertil kommer ”kasko” + det løse). Det betyder at man ikke i første omgang bliver sagsøgt, men at forsikringsselskabet tager sig af det.
 Også privat skal man have sådan en fætter og vores forsikring for familien med sundhed og liability løber op i lige over 60.000 kr. om året. Dertil kommer bilen og evt. husforsikringer. En god ven som bor tæt på os, betaler derfor 180.000 kr. om året i forsikringer for ham og hans to døtre, så jo, skatten er billig i USA, men pengene går hurtigt til andre ting.

Jeg snakkede med mine to kolleger om de ikke syntes at det er sygt at de skal have alle de forsikringer til f.eks. hospitaler og da de ikke er de rigeste mennesker på jorden, så regnede jeg med et ”Yeah man, that’s pretty sick”. Men nej, de skulle ikke nyde noget af at det offentlige skulle rode med deres hospitaler. Deres mening var at alt det offentlige rodede med gik op i skidt, så de ville hellere betale kassen for en forsikring og så blive behandlet på privathospital.

Tjaaaa, hvad skal man sige. Det er sgu altid så besværligt når tingene ikke er sorte og hvide og det er der så godt som intet der er ”Over here”
J


Ha’ det super.

Dbh Martin
Skrevet : aug 20 2008, 08:45 af Martin Thorborg | med 8 kommentarer | 1.342 Visninger
Kategorier:

Kommentarer

Birgit - Min-mave.dk sagde:

Hej Martin

Vildt - altså med 6 børn så er der vist ingen tvivl om at det kræver lige et par forsikringer mere for at sikre de kære små og hvad de evt. roder sig ud i der bliver ødelagt, så på vores budgetskema står der kort og godt 8 x ulykkesforsikringer i et felt :)

Men jeg tror ikke jeg har lyst til at tænke på hvor mange % af de penge vi får ind ville gå til forsikringer, hvis vi i det hele taget kunne betale dem :(

Intet under at man ofte hører om mange amerikanere med 2-3 jobs :( Så sætter det tingene lidt i perspektiv så man føler sig lidt mere "heldig" med den service vi får i Danmark i det offentlige.

# den 20-08-2008 kl. 21:04
Er kommentaren brugbar? 0 0

Helena sagde:

Martin, hvis I ikke har fået det allerede, så bed jeres danske forsikringsselskab om et brev angående jeres status som bilist i DK. Vi var elitebilister da vi flyttede til Florida, og med dette brev i hånden har vi fået super billige bilforsikringer (hos Progressive - ca. $600 for en SUV årligt, med meget høj liability etc.) ALKA i DK vidste lige med det samme hvad vi talte om, og sendte brevet til os på engelsk. Ellers ville det også have været sindsygt dyrt at starte forfra for os.

Hvis I også kan bevise at I er husejeren i DK, kan I også får billigere priser på andre typer forsikringer. Vi har bla. fået det på vores båd. De har en overbevisning om at husejere er mere ansvarsfulde.

Good Luck! Helena

# den 20-08-2008 kl. 21:06
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hej Birgit

Jep det ville blive dyrt med 6 børn, det er der få mennesker der ville have råd til. Så vær du glad for Danmark :-)

Dbh Martin

# den 20-08-2008 kl. 21:11
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hej Helena

Jeg har snakket med Progressive og de var 100% ligeglade med vores forsikringer i Danmark.

De vil have 4000$ om året for en SUV..

Dbh Martin

# den 20-08-2008 kl. 21:13
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mette Glargaard sagde:

Det næste man så snakker om efter forsikringer er, hvor gode selskaberne er til at krybe udenom når det gælder - folk der bliver snydt for deres erstatnig på grund af en teknisk fejl - det er ret vildt...

Mette

# den 20-08-2008 kl. 21:34
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikkel deMib Svendsen sagde:

> de ville hellere betale kassen for en forsikring og så blive behandlet på privathospital.

Ja, hvis ellers forsikringen dækker - og det gør de ikke altid. Forsikringsselskaber prøver ALTID på at undgå at betale, og har du glemt at registrere bare EN (ubetydelig) eksisterende lidelse, så nægter de. Dertil kommer at de fleste forsikringer har et maksimum for hele dit liv på f.eks. 5 millioner, så rammer du loftet og bliver rigtig syg så dør du.

Faktum er, at Amerikanerne i stor stil dør af sygdomme, som vi her i Danmark bliver behandlet for ... paradoksalt nok med medicon fra Amerikanske medicinalvirksomheder.

Heldigvis ser det ud til, at der efterhånden er ved at være flertal i den Amerikanske befolkning for en eller anden form for minimum dækning til alle. I Californien overvejs det endda at inkludere illegale invandrere. Så der er håb forude ...

# den 20-08-2008 kl. 22:30
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hej Mette

Ja forsikringsselskaber er rene røvere. Jeg kender en fyr der kender branchen og han fortæller at de ofte siger nej til erstatning, da mange så bare siger nå.. og intet gør ved det.

Det er meget usmageligt..

Dbh Martin

# den 21-08-2008 kl. 19:56
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Ja Mikkel og endnu værre, så er beløbet ikke inflationssikret. Så når du fylder 70 år, så er 5 millioner blot nogle hundrede tusinde kroner værd og det får man ikke meget canceroperation for..

Dbh Martin

# den 21-08-2008 kl. 19:57
Er kommentaren brugbar? 0 0