Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

august 2008 - Indlæg

Showtime

Så er det nu det blæser. Orkanen er nedgraderet til en storm, men den slags kan ændre sig hurtigt. Vi er ikke i stormens øje, den passerer forbi godt 20 km. fra hvor vi bor.
Til gengæld er der tornadovarsel i hele området og man bliver rådet til ikke at gå ud. Tornadoer er typisk ikke så store her, men forleden kastede en af slagsen rundt med to biler, så man skal ikke tage for let på det. Ser man tv, så afbryder de konstant programmerne med den ene og den anden varsel, så man føler virkelig at man er i et kriseområde.

Når jeg kigger ud af vinduet, så ligner det en god dansk efterårsstorm, man føler sig helt hjemme ;-)
Der faldt så meget regn i nat, at poolen næsten er løbet over. Den sø vi bor ned til er krøbet en halv meter tættere på huset, så vand har vi nok af ;-)

Det der irriterer mig mest lige nu er, at jeg har bestilt kaffe til vores nye kaffemaskine.

Den bruger sådan nogle små flotte farvede kapsler og dem har vi kun 3 tilbage af. De 200 jeg har bestilt skulle komme i dag, men jeg tvivler på at US Postal kommer kravlende iklædt kevlarkyse, så i aften er vi kaffeløse! Nå, stormen lægger sig vel og så afsted til Starbucks ;-)

Dbh Martin

Fay Off!

Så er vi klar til Fay og i morgen tidlig går det løs. Alt fra haven er båret ind på nær de aller tungeste ting. Vi har 70 liter vand på lager + en masse mad og jeg har købt trådløst internet fra Verizon, så nu er vi sgu klar. Det ser dog ud til at vi slipper for det værste, men den slags kan ændre sig på få timer. Lige nu regner det for vildt og poolen er helt fyldt op.. Jeg satser på at vandet løber ned i søen og ikke ind i huset ;-)

Dagen i dag har været skod. Jeg startede ud med at mit nye vækkeur ikke virkede, så jeg fik ikke min løbetur. Derefter var Internet nede i hele kvarteret og da jeg så ville checke mails på min tlf. så virkede den heller ikke. Da jeg skulle køre Mads i børnehave, så slog jeg min hånd. Jeg ville løbe ud til bilen for ikke at blive for våd og så røg jeg på røven. Det har resulteret i at jeg har svært ved at skrive og det irriterer mig for vildt.
Jeg blev så arrig at jeg smed bilnøglen ad helvede til, så den gik i adskillige stykker. Jeg kunne heldigvis efterfølgende samle den igen og efter at den var blevet tør virkede den. Jeg var så derimod ikke tør..
Foden har jeg også ondt i, for jeg måtte også lige sparke til en kasse i mit raseri. Jeg må lære at styre mit temperament en dag. Men det har jeg arbejdet med siden 1970, så det har nok lange udsigter.

Nå, vi har det jo godt. Vi skal bare lige have det blæsevejr overstået, så vi kan komme i pølen igen.

Ha' det super.

Dbh Martin

Orkanen Fay rammer Florida i morgen

Jeg ved godt at jeg skriver meget om vejret, men det er sgu også rimelig interessant.
Orkanen Fay har lige ramt Cuba og vi forventer at møde den her i morgen aften.
Om den lige rammer os er svært at sige, men 25.000 mennesker er evakueret fra Key West som ligger lidt over 100 km, her fra.
Alle skoler er lukket i morgen og sikkert også tirsdag, så der er nogle børn der er glade :-)
Vi har heldigvis lejet et hus med "Hurricane Glass", det svarer nærmest til skudsikkert glas, så jeg forventer at sidde klar på første parket når palmerne vælter :-)
Vi har forberedt os lidt i dag med indkøb af diverse ting, så  jeg føler mig sgu helt som en spejder.
Et stk. lommelygte med indbygget vejr-radio, et stk. Subaru 3500 W nødgenerator inkl. 80 liter benzin, 2 store gasflasker til grillen, 60 liter vand, spaghetti og ris til en uges tid + masser af slik, franske kartofler + det løse.

Det er ikke ualmindeligt at strømmen ryger i en uges tid efter sådan en fætter, så det kan blive en varm fornøjelsen, da generatoren ikke kan trække vores aircondition.

Min kollega John fortalte forøvrigt, at da orkanen Andrew ramte Florida i 1992, måtte han hjælpe sine bedsteforældre med at rydde op efter at deres hus nærmes var væltet.
Der var ikke strøm i ugevis og myndighederne kommunikerede med borgerne via luftballoner med lysbogstaver. De blev bl.a. advaret om at Miami Zoo var så ødelagt, at flere af dyrene var sluppet ud. De så bl.a. Gazeller der løb i gaderne, så der var ren Jumanji :-)
Nå, så slemt bliver det nok ikke, men hvis i ikke hører fra mig nogle dage, så er strømmen nok røget. Så håber jeg at jeg kan blogge via min nye tøse-Iphone. Den kan generatore vel for fand.. oplade ;-)

Hold jer muntre.

Dbh Martin

Tornado 40 km. her fra

Man kan ikke påstå at her er kedeligt. En tornado har lige smidt med nogle biler, under 40 km. fra SPAMfighters kontor. Og de har lige afbrudt fjernsynet med en melding om "Severe Thunderstoms" i vores område. Så nu skal jeg ud og køre, det er super fedt med det sindssyge vejr de har her ovre. Forleden dag regnede det så meget, at man måtte køre i midtebanen af vejen, da man ellers intet kunne se ud af forruden pga. vand der blev smidt op på forruden fra vejen.
Nå afsted det går :-)

Dbh Martin

40 fod skrammel

 

Så kom alt vores skrammel fra Danmark. Mere end 100 flyttekasser med tøj, køkkenting, legetøj og hvad ved jer. Det er utroligt så meget man kan skrabe sammen over årene, selvom meget blev solgt eller givet væk før vi rejste.
Da de kom med "vores" 40 fods container, så havde jeg mest lyst til at sende den hjem igen. Vi har jo lejet et hus med møbler, så vi har ikke brug for halvdelen af det der nu stod i vores indkørsel..
Men ind kom det hele og nu går der nogle dage med at pakke ud og komme på plads. Ungerne er heldigvis glade, da de har fået fyldt deres værelser med alt det de havde der hjemme. Så der var stor gensynsglæde med senge, plasticscootere  m.m., det mindede faktisk lidt om juleaften, bare forbandet meget varmere J
Nå, jeg tog dog af sted til kontoret i dag, så kan Camilla pakke skrammel ud, mens jeg gør mit nyttig andet steds ;-)

Om lidt skal jeg Skype med Amino kontoret, men drengene er lidt forsinket, da de er til møde ude i byen vedr. et nyt sejt site vi har i støbeskeen, men mere om det senere. Den næste uge skal primært gå med at få Amino overflyttet til en opdateret platform og så holde skansen på SPAMfighter kontoret. Jeg glæder mig til at alle de afbrydelser der har med flytningen at gøre snart slutter, så jeg kan begynde på det sjove og vigtige, nemlig at gro SPAMfighters forretning i USA.

Ha' det super!

Dbh Martin

Det hemmelige lokum

Så er stilheden brudt, vi er flyttet og vi har i dag fået Internet :-)
Så de sporadiske usammenhængende indlæg der er kommet de sidste par dage, skal ses i lyset af at jeg kun kunne komme online på arbejdet og der har jeg haft ret travlt.
Fredag var en dum dag. Vi havde godt nok endelig fået ok på huset, så det var super. Men jeg gad bare ikke svare mails, da de hobede sig op i tårne og de gav mig dårlig samvittighed.
Så ringede Camilla og fortalte at hendes Visa Kort var blevet spærret og det kan jo få enhver kvinde til at bryde sammen ;-) Dertil havde hun igennem uger lidt den tort, at hun konsekvent blev kaldt for spous, når noget skulle underskrives. Det morede mig meget, men hun syntes ikke at det var en forfremmelse at gå fra en identitet som efterforsker hos Københavns politi, til at være mit vedhæng, så hun var i forvejen lidt ærgerlig. Da så hendes taletidskort løb tør midt i samtalen, så blev hun godt ond! Så da vi mødtes på Starbucks ved SPAMfighter, så havde jeg brugt en rum tid på at få optanket hendes forpul.... T-Online taletidskort. Da vi mødtes, var det endnu ikke lykkedes og jeg var på det tidspunkt temmelig arrig. Der var ikke den detalje man skulle oplyse på websitet og det kun for at tanke sølle 50 $ taletid ind på en tlf. Da den slutteligt afviste mit Amex kort, så blev jeg så arrig, at jeg besluttede at de fordømte prøjsere fra T-offline skulle straffes. Så jeg tog resolut og knækkede begge vores simkort og kylede dem ned i min varme kaffe, som efterfølgende røg i skraldespanden. Jeg tog herefter bilen og kørte ned til den lokale ATT forretning. Der fik jeg to nye simkort og for at dulme min arrigskab, så købte jeg to 16 gigabyte Iphones til 300 $ stykket, altså dem med 3 G dækning (Tag den i stakkels SPAMfighter DK kolleger som slæber rundt på jeres Iphone med brevdue-opkobling ;-)
Nå jeg bliver helt arrig af at skrive det, så nu må jeg lige tage noget positivt.

Lørdag flyttede vi ind i huset og det var dejligt. Huset er stort og det er gammelt på den fede måde. Da det blev bygget i 1990, var det toppen af poppen og rimelig Miami Vice agtigt. Der er ikke den besynderlige detalje der ikke er på huset, selvom en del af dem ikke virker i dag. I soveværelset kunne fjernsynet forsvinde ned i et stort mærkeligt møbel og det kunne det sikkert også i dag, hvis jeg turde at sætte skidtet i stikket. Så er der flere ismaskiner og køleskabe placeret strategisk i huset og i haven, så man ikke skal undvære sine sjusser. Jeg tror jeg har fået slukket de fleste, da de larmer og sikkert bruger en fandens masse strøm og vi klarer os fint med et køleskab i køkkenet og et i havehuset, eller hvad man nu skal kalde et læskur med indbygget grill, lys og som nævnt køleskab. Så er der badeværelserne. Vi fandt 6 af dem den første dag, men de sidste to var og blev væk. Søndag fandt jeg dog det ene ude i haven og det er jo smart når man været i poolen. Rengøringsdamerne havde så ikke lige fundet det og det betød at der lige skulle gøres en del rent, nå det kigger vi på om nogle dage, indtil da må vi nøjes med de andre 6 installationer. I går mandag, da jeg var inde i biblioteket (Det lød rimelig blæret ikke?) så lagde jeg mærke til en underlig lyd. Det lød summende og kom fra et af panelerne. Da jeg trykke på det, åbnede det sig fuldstændig som man ser i gamle gyserfilm og jeg blev sgu helt bange. Der ind bag panelet var det sidste badeværelse. Det blev dagens fund og ungerne syntes det er en fest, at vi har et hemmeligt lokum i huset ;-)

I dag har jeg taget den hårde tur og svaret en million mails, sådan føles det i hver tilfælde. Jeg er nu kun 82 stk. bagud og dem må jeg prøve at nå i morgen. Det er muligt at det bliver svært, da vi arbejder på at opgradere Amino til en nyere version af den platform vi kører på i dag og der skal jeg oversætte alle de nye funktioner. Så hvis du bruger Amino, så bliver denne uge ret spændende!

Dertil kommer alle vores møbler fra Danmark, ledsaget af lidt over 100 flyttekasser. Hvordan vi skal få plads til det, når vi nu har lejet et hus der er fuldt møbleret, aner jeg ikke, men det er da godt at vi har 3 garager ;-)

Nå nu vil jeg i seng. Jeg er jo som før nævnt begyndt at stå tidligt op, så jeg kan snakke med folk i Danmark før de går hjem fra arbejde, og så skal jeg også nå at løbe runden før temperaturen sniger sig op over de 30 grader. Ruten er på lidt over 3 miles (5 km) og det er sgu langt for sådan en halvfed amerikaner-wannabe.

Sluttelig skal i lige have et par billeder der viser hvor omskifteligt vejret er. Det ene øjeblik vælter regnen ned og det næste skinner solen. De to billeder er taget med 10 min. Mellemrum.







Hold jer muntre

Dbh Martin

En vild oplevelse!

I går søndag skal vi ud og handle lidt ind. (Ja det kan man i dette land og mon ikke det også kommer til gamle dannevang en gang?)
Vi kører på motorvejen og vejret er vildt fedt. Jeg elsker når det lyner, tordner og regner og naturen virkelig viser tænder. Det gør den næsten hver eftermiddag og det vender man sig til.
Nå, tilbage til motorvejen. Pludselig slår lynet ned i en gadelampe 50 meter fra os. Jeg ser lynet og tror at det er langt væk, men pludselig ser jeg gnisterne fra lampen og kan nu se at lynet i et splitsekund skyder ud fra lampen. Braget var egentlig ikke så højt, men fuck en oplevelse, jeg var helt oppe og ringe. Vi har vænnet ungerne til at lyn og torden er cool, så de var også vilde.
Nå, nu er det frokosttid og Tony kan ikke vente :-)

Dbh Martin 

Sway the Kindle
Så blev det lørdag og jeg er lidt træt, da jeg læste alt for længe i går.
Som før nævnt, så købte jeg forleden en Amazon Kindle (Ja, ja, jeg skal nok snart anmelde den) og jeg hentede bogen Sway.
Sway er en bog der handler om irrationelle handlinger og den er hammer spændende. Jeg blev ikke færdig med den, men indtil videre er den fantastisk.
Bl.a. forklarer den hvordan vi bliver super kede af det, hvis en dagligvare stiger få ører, men kun bliver en lille smule gladere hvis den bliver en billigere.
Vi mennesker er altså meget mere bange for tab, end vi bliver glade for gevinster. Det kan man i sin forretning bruge til at hente flere penge ud af folk.
Hvis f.eks. jeg skal købe en mobil tlf. og jeg kan vælge mellem 400 minutter om måneden til 200 kr. og jeg kun forventer at bruge det halve, så er det jo en god deal.
Men rigtig mange mennesker vælger at købe ubegrænset forbrug til f.eks. 300 kr. selvom de aldrig får det brugt. Det gør de fordi de ved at minutprisen efter de 400 min. er brugt er høj, og skrækken for at det kan løbe løbsk, gør at folk hellere tager et "tab" de kan overskue, selvom de faktisk spilder deres penge.
Det samme gør sig gældende når folk lejer bil. Rigtig mange amerikanere har alle forsikringer via deres kreditkort, når de skal leje bil. Men alligevel køber de ekstremt dyre forsikringer når de lejer bilen og det uden de har brug for det. Folk vil hellere tage et tab de kan overskue her og nu, end de vil tage "chancen" for at tingene kan løbe løbsk.
Så tænk over din forretning. Kan du sælge folk en forsikring? Kan du sælge folk en ubegrænset ydelse til en højere pris, som de sikkert aldrig får brugt etc.?
Læs bogen, den er for fed!
http://www.amazon.com/Sway-Irresistible-Pull-Irrational-Behavior/dp/0385524382

 

Thorborg, en US Kliche ;-)

Jeg vågner et kvarter før vækkeuret ringer. Jeg er begyndt at gå i seng lidt i elleve, da Danmark alligevel sover når det er aften i Florida.
Så 6.15 stod jeg op og tændte min laptop. Der ligger en bunke mails og venter, da  det i Danmark nu er lidt over middag. Der er en update på nogle problemer vi har med en betaversion af SPYWAREfighter og jeg installerer forventningsfuldt den nye version. Men den fejler på samme måde som dagen før, så udviklerne i Ukraine må fortsætte med at finde nålen i høstakken. Nicolai, min direktør i Amino, har sendt mig en blæremail med god PR de har lavet, så det er jo dejligt med godt nyt.

Emma begynder at røre på sig, hun vågner tidligt i dag, da hun glæder sig til at de skal holde fest i skolen.. Jeg tager mit nye løbetøj på, det gamle er på vej i containeren med alt det andet vi får fra Danmark en af dagene. Jeg har købt en Ipod Shuffle og fyldt den med techno. Hjemme i Danmark løb jeg aldrig med musik i ørene, der nød jeg skovens stilhed, men den finder man ikke lige her, så jeg kan vælge mellem trafikstøj og musik, nemt valg.. Jeg løber 25 minutter og temperaturen er allerede oppe på  82 F. (28 C.) så jeg sveder godt. Lige før jeg kommer hjem, svinger jeg ind omkring den lokale Starbucks og får to Grande Latte, den ene med sukker til Camilla. Vel hjemme, laver jeg de sædvanlige 90 mavebøjninger og 30 til ryggen. Jeg har tendens til ondt i ryggen, men når jeg nogle gange om ugen får lavet det "sæt" så går det faktisk helt godt.

Efter et bad, vil Emma lave morgenmad til mig, så hun hælder noget af den mysli vi har købt nede i den lokale "økoshop" op i en skål og jeg får aller nådigst lov til at spæde op med lidt Goji Berries. Det er en såkaldt superfood, som man  efter sigende skulle kunne leve a, men det ville sgu nok blive rimelig kedeligt i længden ;-)

Nu er Camilla og Mads også oppe og Mads forlanger med det samme at se Peter Pan, der er han yndlingsfilm. Camilla har lavet havregrød til ungerne, det spiser de næsten hver morgen. Jeg spiser min mysli og læser lidt i Fortune på min nyindkøbte Amazon Kindle (Anmeldelse følger snart).


Klokken er nu 8.15 og jeg skal til at tage af sted. Jeg afleverer Mads, da han ikke tager det helt så nemt som Emma og Camilla har nok at se til. Men Mads har en ide om at det er Camilla der skal aflevere, så der bliver skrig og skrål. Kompromisset bliver at Camilla og Emma følger os ned til bilen og Mads er nu godt tilfreds. Som før nævnt, så har jeg lejet en åben Saab, men Mads bryder sig ikke om vind i håret, så vi kører mod børnehaven med lukket tag og temaet fra Ingrid og lillebror på fuld skrue. Afleveringen i børnehaven går super, han græder næsten ikke og da jeg kigger ind 10 sekunder efter, så er han allerede glad igen.

Nu er det tid til at køre taget ned, tage lidt solcreme på  og skifte musik til US Top 20 fra den indbyggede satellit radio. Klokken er nu lidt over 9 og temperaturen er oppe på 92 F (33 C). Jeg kører mod SPAMfighter kontoret og på vejen møder jeg min nye bedste ven, avissælgeren med den orange vest, der vil til Afrika for at skyde mennesker. Jeg køber en avis af ham og stikker ham et par $. Vi laver "Hi five" og jeg får en "Have a great day" med på vejen.

På SPAMfighter kontoret er det kun Tony der er mødt og det er usædvanligt. Men John har taget nogle vilde kattekillinger til sig og han er helt balstyrisk. Så da han kommer lidt senere, får vi historien om hvordan de har holdt ham vågen til sent.. Ja ja, han har haft det hårdt før i tiden og er for et par år siden gået helt ned med stress pga. en 90 timers arbejdsuge, så det er jo fint at han har fundet noget andet at gå op i, end sin computer.

Jeg checker mails igen og Christopher fra kontoret i Ukraine river sig i håret. Han fatter ikke hvorfor min maskine opfører sig så åndssvagt, men de må på den igen, så der kommer nok en ny installer senere i dag.

Nu er det tid til at komme ud af "fryser kontoret". Næsten hver dag går jeg ned på den lokale Starbucks og arbejder lidt. Der er ro og fred, for hjemme på kontoret kører den lokale nyhedskanal hele tiden og det gør det lidt svært at koncentrere sig i disse præsidentvalgstider. Dertil elsker jeg det varme vejr og nu lidt over 11 middag, er der 96 F (35 C) og det er helt perfekt for mig.
Men ak, mit kaffested har ingen ledige pladser, så her sidder jeg på en bænk i "parken" og skriver til dig, men der er sgu så kønt og kaffen fik  jeg med mig.

Folk siger at man bliver træt af såden et liv og reaktionen skulle komme efter 3 måneder, hvor man begynder at savne leverpostej, nyhavn, den lille havfrue m.m.. Men det har jeg ærligt talt svært ved at forestille mig, men nu må vi se.

Nu tilbage til arbejdet, vi "ses" nok snart igen.

Dbh Martin

Anaconda-jægeren!

Min stille, rolige og spinkle supporter John, fortalte at han før han tog jobbet hos os, blev tilbudt at bliver anaconda-jæger.
Det lød så eksotisk, at jeg måtte vide hvad det gik ud på.
Blot 30 km. fra hvor vi sidder, ligger Ever Glades. Der har folk i mange år smidt deres brugte kæledyr ud og mange af dem var små anacondaer, der med tiden blev for store.
Der er nu så mange, at de truer bestanden af aligatorer. Nu er der udstedt dusør, så for hver anaconda-hoved man møder op med, får man 50 US$.
Da John efter eget udsagn er en godt skøtte (Hans far var FBI agent i 25 år, så måske har han lært tricks) syntes han jobbet lød spændende. Men hvorfor han endte med at svare support hos os i stedet, fandt jeg aldrig ud af. Jeg syntes sgu det lød sjovere at pløkke slanger.

Du kan se en anaconda der prøvede at æde en aligator her 

Så måske kan det blive et interessant fritidsjob, med chancen for at ende som danmarks svar på Steve Irwin ;-)

Dbh Martin

En varmende hulmaskine

Som før nævnt, så elsker amerikanere at sidde i iskolde kontorer, men nogle gange kan det åbenbart blive for meget.
I kontoret ved side af, syntes de åbenbart at det er lidt for koldt og det har de løst på bedste amerikanske vis:

At skrue lidt ned for deres aircondition vil være en drastisk beslutning.
Så hvis nogen mangler deres hulmaskine, så kan jeg så rapportere at den arbejder i den bedste sags tjeneste, med at gøre klodens klima lidt varmere ;-)

Dbh Martin 

 

God frokost-udsigt!

Hver dag spiser vi frokost på Max's Grille som ligger lige over for vores kontor i Mizner Park. Der er tre gode ting ved stedet. For det første tager det 1 minut at gå der hen. For det andet er maden rigtig god og sidst men ikke mindst, så ligger det lige ved siden af centrets Valley Parking. Det betyder at alle de fede biler bliver sat af 20 meter fra vores bord og der er mange fede biler i Boca.
Men denne svend her:



Den tog prisen. Det er en Mercedes Mclaren der i Danmark koster 11 millioner kroner. Mercedes laver 500 om året og der er efter sigende to i Danmark.
Så selv om biler i USA er billige, så er 500.000 US$ også en slat og jeg tør slet ikke tænke på forsikringen..
Nå, hvem ved hvad jeg gør, når USA kontoret kommer på skinner ;-)

Dbh Martin

Flere indlæg « Forrige side - Næste side »