Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Sprang jeg bungy jump i Queenstown?

Så kom vi til New Zealand og det er uden sammenligning det smukkeste land vi har været i.
Lige meget hvor du vender dig, så er der høje bjerge, rivende floder og andre fantastiske ting at kigge på.
Man kunne uden tvivl optage 200 Ringenes Herre, uden at bruge det samme landskab flere gange.
Vi startede ud med at hente vores camper i Christ Church, det var den by der blev halv jævnet med jorden i et voldsomt jordskælv sidste år. Siden da har de haft mere end 1.000 jordskælv af mindre styrke, så hvis jorden ryster, er der ingen der tager notits af det.
Vi kørte mod Queenstown, som er "action hovedstaden" i New Zealand. Det var der Bungy Jump blev opfunder og du kan måske huske billeder af en træbro hvor folk hopper fra, det er Queenstown.

45 meter bungy jump i fra Kawaro Bridge i Queenstown

Du vil sikkert spørge om jeg også hoppede og svaret er nej. Jeg var en af de første der hoppede i Danmark med et spring på 55 meter fra en kran på Islands Brygge for godt 20 år siden. Så et spring på sølle 45 meter er for tøsedrenge (Eller også er jeg bare blevet gammel og bange ;-)
 
I byen blev jeg inspireret til at lave et par videoer om marketing og et sjovt koncept. Men det kan du se på thorborg.tv
Efter Queenstown kørte vi til Fox Glacier, som er en af de to enorme gletchere de har på øen. Her mødte vi Kirsten, som er selvstændig rejseleder for forskellige danske rejsebureauer. Jeg fik et super godt interview med hende, som jeg roligt kan anbefale. Hun fandt i start 40'erne ud af at hun nu ville ændre spor i livet. Hun var freelance journalist og lidt træt af det hele. Efter en rejse til New Zealand, besluttede hun sig for at der ville hun bo. Så på trods af visum problemer og mange andre kvaler, lykkedes det hende at få alt på plads og i dag er hun lykkelig gift med en New Zealandsk mand og bruger næsten alt sin tid på at vise danskere rundt på øen og tro mig, hun er lykkelig!  
Så det interview kan du roligt glæde dig til.
På vores rundrejse har vi set mange autocampere, men specielt et firma springer i øjnene. Det er firmaet Jucy, som har et ret specielt koncept. Se min lille video om det her:
Nu går rejsen mod den nordlige del af sydøen, hvor vi skal møde bryggeri-ejer Søren Eriksen. Pokerspilleren Søren boede nogle år i Australien og fik så ideen om at starte et bryggeri og da han var vild med New Zeland, så slog han to fluer med et smæk. Bryggeriet hedder 8 Wired Brewing og er angiveligt stiftet på en pokergevinst Søren engang vandt, men mere om det senere.
Tæt på Sørens bryggeri, ligger Marlborough, som er et af de bedste vindistrikter i verden. Her hold bl.a. Cloudy Bay til, som tilfældigvis laver min yndlings hvidvin, på druen Sauvignon Blanc. Dejligt!
Lige nu kører fruen, så jeg kan sidde og blogge og arbejde med mine kolleger i Manilla København. Det er en speciel verden, hvor man kan sidde og blogge via 3 G og sætte folk i arbejde på Philippinerne og Danmark, mens man sidder som passager i en autocamper og kigger på Ringenes Herre landskak, mens ungerne ser Anni på iPad'en, vildt… Fedt!!!!

Skal vi ikke lige tage et billede mere:

 
Vi har 3 andre spændende danskere vi skal møde på New Zealand, men mere om det senere.
Indtil da, hold dig munter.

De rasende bedste hilsner

Martin 
Skrevet : feb 13 2012, 06:40 af Martin Thorborg | med 6 kommentarer | | 3.780 Visninger
Kategorier: ,

Kommentarer

Karen birch sagde:

Hej Martin

Jeg deler din facination af NZ. Det er et vildt, flot, spændende land med et helt specielt venligt folkefærd. Vi havde fornøjelsen i 2007 ( vi besøgte vores søn som rejste 1 år til NZ som backpakker) vi riverraftede, gletchervandrede, svømmere med delfin, så hvaler osv.....og jo vi bungy jumpede også fra kawaro bridge.  En fantastisk oplevelse.

PS vi har i dag en livlig udveksling af breve, fotos og besøg fra fantastiske mennesker som åbnede deres hjem for vores søn - og os.

Jeg vil - for altid - være NZ fan

Fortsat go tur til dig og familien.....det er dejlig læsning en vinterkold  fantastisk smuk morgen i DK med rimfrost overalt.

Hilse Karen

# den 13-02-2012 kl. 07:15
Er kommentaren brugbar? 0 0

Søren Nygaard sagde:

Hej Martin -

Et hurtig godt råd - sving forbi Rototura og prøv en ZORB tur - de drenge er for viulde og sjove. Har selv haft rettighederne til ZORB her i Danmark. Og det ER sjovt at rulle rundt indeni en stor "bold".

Fortsat god tur -

Hilsen fra kolde nord -

Søren

# den 13-02-2012 kl. 08:24
Er kommentaren brugbar? 0 0

Bo Kalvslund sagde:

Skøn rejsebeskrivelse - hils Gollum..;-)

# den 13-02-2012 kl. 10:33
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Ja her er virkelig dejligt.

Mht. action, så har jeg lidt rygproblemer desværre.

Det er noget jeg skal have kigget på når jeg komme til Danmark igen.

Så jeg må nøjes med at drikke god vin og gå nogle gode ture :-)

Man er vel ved at blive gammel ;-)

De bedste hilsner

Martin

# den 13-02-2012 kl. 11:01
Er kommentaren brugbar? 0 0

Monika Thorborg sagde:

Kære sønneke.

I må glæde jer til Nordøen, som er lge så spændende, men på en meget forskellig måde. I må også se et " Maori Show ", det vil børnene blive begeistret for.

Fortsat held og lykke, knus og kram fra far og mor.

# den 13-02-2012 kl. 12:51
Er kommentaren brugbar? 0 0

Michael C. Kring sagde:

I Kaikoura kan du ikke bare komme ud og se hvaler. Du kan også svømme ved en sælkoloni. Da vi var der spiste vi friskfanget sushi i vandet og på stranden. Paua skallen stank i et halvt år og bor nu på terrassen. Fortsat god tur. Kiwierne er venlige folk.

# den 13-02-2012 kl. 20:12
Er kommentaren brugbar? 0 0