Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

40.000 kr. udbetalt om måneden til rengøringsdamer

Vi ankom til Perth i 42 graders varme. 
Det lyder af meget, men i forhold til 36 gr fugtig luft i Florida, så er det bestemt ikke varmere.
Og da vi elsker at have det lunt, så var det fint med os.

Vi blev hentet af Camillas x-kollega Henrik. De har kørt patruljevogn sammen på Frederiksberg og i dag er han betjent i Perth.
Her boede vi i 5 dage og det var vildt hyggeligt!
Perth er en fantastisk by i rivende udvikling, ikke mindst pga. heftig minedrift af diamanter, kul, guld og div. mineraler, der primært bliver solgt til Kina.
Det betyder at lønningerne er ret pæne i området. En politibetjent tjener hvad der svarer til 700.000 kr. om året og med en skat på 25 %, så er der vel 3 gange så meget i posen, som det de danske betjente får.
Og da prisniveauet i Australien ligner det danske, så er der til nybygget hus med stor pool, 2 flotte biler, ferier til fjerne egne og god mad + det løse.
Arbejder man direkte ved minerne, så er lønningerne endnu højere. Laveste løn er 750.000 kr. om året og det uanset om du er rengøringsassistent i kantinen eller pudser vinduer. Kører du f.eks. toget med det de henter op af jorden, får du godt 1.7 millioner kr., men så er skatten også 40 %. Men da helt ok for en futtogschauffør.

Så man kan ikke påstå at Australien mærker meget til krisen. Ejendomsmarkedet boomer som 2007 i Danmark, folk køber lækre biler, folk er vildt optimistiske og fatter ikke rigtigt hvorfor vi hænger med hovedet i resten af verden.

Med andre ord, flyt til Australien og lad det kun gå for hurtigt ;-)

I Perth fik vi interviewet den danske ejendomsmægler Peter Andersen som ikke kunne få armene ned af begejstring over ejendomsboomet. Vi fik også snakker med vinbønderne Lisbet og Claus, som har det lidt hårdt, da de eksporterer det meste af deres vin til Danmark og det er ikke lige det letteste marked for tiden. Men god damn en fantastisk Cabernet de laver, køb den!!!

Så gik turen videre til Melbourne, hvor vi fik logi hos min fætter Sten, hans kone Birgitta og deres 3 dejlige unger.
Sten har jeg ikke set meget til, da han voksede op i Sverige og ret tidligt emigrerede, så det var super at connecte med en "glemt" del af familien.

Vi fik dejlige rundture i Melbourne, som er kåret som en af verdens bedste byer. Der er masser af kultur, verdensklasse restauranter, dejlige strande og tusind andre ting, her kunne jeg godt bo!
I Melbourne mødte vi Stig, som har fabrikken Jensens Choice. Stig laver kagedej og konserves og det har han gjort i mange år.
Stig snakkede uafbrudt i 2 timer og jeg kunne slet ikke stoppe ham. Der gik 1 time før han overhovedet kom til sin virksomhed, så det blev mere en biografi om Stigs spændende liv, end et iværksætter interview. Men det er nu godt at alle interviews ikke ligner hinanden :-)

Alt i alt er Australien et uendelig spændende land, der på mange måder minder om Europa, men uden problemerne og med super vejr.
Lige nu bliver der rullet fiber ud i hele landet og da de er 6-7 år bagud med Internet, behøver man ikke være et geni for at regne ud, at der her er monster meget guld at hente.
Der er dog kun 22 millioner mennesker, men de har penge!

Nu er vi landet i Tasmanien, hvor vi skal snakke med Jan Nielsen, som har restauranten Dannebrog i Devenport. Jan er født og opvokset på Vesterbro og hvordan han er endt her, glæder jeg mig til at høre mere om.
Tasmanien minder enormt meget om Færøerne, så Mary har ikke så langt til noget der minder om hendes hjemstavn.

Nuvel, foran os venter en 4 timer køretur fra Hobart hvor vi bor, så jeg må videre.
Hold dig munter :-)

De bedste hilsner

Martin Thorborg

Ps. Så kom interview med dansk par der har tre iskiosker i LA online - klik her 

Skrevet : feb 03 2012, 12:46 af Martin Thorborg | med 9 kommentarer | | 9.485 Visninger

Kommentarer

Ilija sagde:

Hold da op. Jeg vidste slet ikke det var sådan dernede. Jeg på fornemmelsen at livet var fornuftigt og bedre end herhjemme. Dette lyder da helt vildt.

"Med andre ord, flyt til Australien og lad det kun gå for hurtigt."

Det var præcis hvad jeg tænkte da jeg læste artiklen og så kom sætningen frem hahaha genialt.

Tak for artiklen

# den 03-02-2012 kl. 01:28
Er kommentaren brugbar? 0 0

LP sagde:

Søger straks job, så kan der studeres samtidig....;0)!

# den 03-02-2012 kl. 06:33
Er kommentaren brugbar? 0 0

Jimi Hove sagde:

Det lyder super fedt at komme rundt og snakke med så mange interessante mennesker..

# den 03-02-2012 kl. 06:35
Er kommentaren brugbar? 0 0

Kristian Ole Rørbye sagde:

Det er sq godt gået af det område i Australien og fedt at man ikke blot sylter på medarbejderne, men istedet også giver dem en del af den store "kage"! Respekt!

# den 03-02-2012 kl. 07:17
Er kommentaren brugbar? 0 0

Bjarne Ravn sagde:

Hej Martin og familie

Det er minus 10 her, mørkt og jeg skal ud at skrabe sne, men det vil jeg gøre med glæde med dit solskinshumør fra down under i erindring. Glæder mig til at høre dit seneste interview i weekenden.

Bedste hilsener

Bjarne

# den 03-02-2012 kl. 07:19
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Ja Australien er bestemt et fantastisk land.

Det er vildt så langt de er bagefter med det meste, men det er de ikke om 10 år og det er blot et spørgsmål om hvem der skal sælge dem alt det de mangler. Penge er ikke noget problem :-)

I Australien har jeg har til Amino TV lavet interviews med en forsikringsmægler, en blikkenslager, en hotel/ø ejer, en ejendomsmægler, vingårds-ejer, en konservesfabrikant og i morgen en restaurant og B&B ejer, så glæd jer!

De bedste hilsner

Martin

# den 03-02-2012 kl. 07:56
Er kommentaren brugbar? 0 0

Per Krabbe, scanboat.com sagde:

www.payscale.com/.../Job=Police_or_Sheriff& og der kan sikkert søges på andre erhverv også, så er man vel-informeret inden der bestilles billet.

# den 03-02-2012 kl. 08:11
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anne-Marie J sagde:

Spændende og tankevækkende! Tak for den blogpost :-)

# den 03-02-2012 kl. 23:05
Er kommentaren brugbar? 0 0

Studenten sagde:

"Med andre ord, flyt til Australien og lad det kun gå for hurtigt ;-)"

Hvordan søger man bedst job som kommende procesingeniør? - jeg er klar til at tage springet :)

# den 25-02-2012 kl. 00:52
Er kommentaren brugbar? 0 0