Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Få fem kontokort før du kan låne til et hus..

Hør hvorfor amerikanerne er dybt ude og skide..

 

Dbh Martin

Skrevet : dec 24 2008, 02:44 af Martin Thorborg | med 12 kommentarer | 2.554 Visninger

Kommentarer

DenmarkUSA sagde:

Hej Martin

Neeej, hvor det blæser idag.

Du har ret - lige hvad det angår er systemet også her idiotisk. Jeg har lige været igennem det samme - hvis du er heldig tager det ½-1 år. 3 ting du skal været opmærksom på 1. det må være med vilje at tingene er gjort ugennemskuelige herover (de er fyldt med, og ingen kan tage beslutninger - som du selv tidligere nævnte, ansætter man 3 "robotter" til at udføre 1 persons arbejde. 2. hvis du gør som de siger, så husk at betale hele beløbet i første hug (det tæller det samme på kredit scoren) - de regenr ikke med du læser det med små, hvilken er helt umuligt herover; og så ender du op med at betale 30% i rente og mere......., så fortæl din rådgiver at han er en idiot....;-)MEN som du også selv har hørt nytter det ikke at blive "anal" over "småting" herover (selvom det er årsagen til de fleste familier går falit), så bliver man sindsyg herover!

og 3. Donald Trumph har lige utal at selv han kan ikke låne penge i øjeblikket - "so don't count on it, anyway". Og omvendt, så har du jo rigelig tid til at bygge din credit score op.

:-D

Glædelig juleaften

Michael

# den 24-12-2008 kl. 20:33
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Hold da kæft, hvor er det et tåbeligt system,

ja som en ægte sparsommelig skovser (fra Skovshoved!) gør det ondt langt ind i nerverødderne at høre om det amerikanske system. Jeg anede det nok lidt, idet når man surfer efter huse til salg i USA på nettet, popper der hele tiden reklamer op, hvor man kan få tjekket sin credit rating, og info om hvordan man evnt kan forbedre den, så man har råd til de pågældende huse - men det lyder fuldstændigt sindssygt at en person med nul gæld og god indkomst er dårligere stillet ved huslån end hvis man har maxét sine kreditkort ud til 25% rente !

Er der noget at sige til, at Amerikanerne har problemer idag?! Jeg elsker det land men for fanden hvor det halter derovre.

Glædelig jul Martin, skønt at følge med på din blog,

Mange Julehilsener Pernille

# den 25-12-2008 kl. 19:30
Er kommentaren brugbar? 0 0

Henrik Blunck sagde:

Hej Martin

Du har fuldkommen ret: systemet er bindegalt, og jeg håber du i stedet trækker lidt på de hjemlige konto i stedet for nogensinde at hoppe med på den galej.

Tak for en super julekalender, blog og svaret i brevkassen, og hav et super Nytår. :-)

# den 27-12-2008 kl. 02:33
Er kommentaren brugbar? 0 0

Leif Carlsen sagde:

Ja, det er sgu da godt langt ud med den form for "kreditsystem".

# den 27-12-2008 kl. 11:28
Er kommentaren brugbar? 0 0

Line sagde:

Det er det jeg altid har sagt.. "De er skøre de amerikanere!!"

Godt nytår!

/Line

# den 28-12-2008 kl. 00:09
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Michael, ja det blæste rigtig godt og gør det faktisk stadigvæk. Tak for rådet med at betale det hele på en gang, det vil jeg gøre.

Pernille, ja det er rimelig åndssvagt, men det må man åbenbart leve med ;-)

Henrik, tak for ros af julekalender, det er jeg glad for :-)

Leif, fedt at høre fra dig. Det er sgu et vildt livsstilsskift du har taget dig. God damn, man skulle ikke tro det er muligt. Tillykke med det.

Line, Ja :-) Og et godt nytår til dig også.

Dbh Martin

# den 28-12-2008 kl. 15:27
Er kommentaren brugbar? 0 0

Kirneh sagde:

Det er jo hul i hvedet, men det har sin egen indbyggede logik: Deltager Du i lånecirkusset og betaler "blodpengene" i form af tårnhøje rente til creditkort selskaberne, så er Du en del af systemet. Og USAs økonomi i dag bygger på lånebaseret overforbrug, så må Du nødvendigvis opfører dig som flertallet, ellers er Du jo ikke ægte amerikaner !

# den 29-12-2008 kl. 20:25
Er kommentaren brugbar? 0 0

Sten sagde:

En ting er systemet - sindsygt - enig

En anden ting er "working the system". Kreditkortene har en 'grace period', typisk 20-30 dage efter at den månedlige regning er udstedt, hvis du betaler balancen ud i denne periode vil der ikke blive tilskrevet renter - MAO, betal hele regningen hver måned og du slipper for at betale renter. Så er det blot at vente..... kan anbefale benzinkort og kort til dagligvareforretninger(wal mart (gisp))

# den 30-12-2008 kl. 21:51
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Kirneh, Ja det er mærkeligt, men jeg skal nu ikke gældsætte mig :-)

Sten, tak for tippet, det er nok måden at gøre det på.

Kan i have et dejligt nytår.

Dbh Martin

# den 31-12-2008 kl. 14:51
Er kommentaren brugbar? 0 0

Ronni sagde:

Hvorfor undre det mig ikke...

Hjernedødt samfund!

# den 02-01-2009 kl. 16:31
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anonymous sagde:

Og så spørger man sig selv, hvorfor regeringens forsøg på  at pumpe flere og flere milliarder i banker slår fejl. Hold kæft, hvor det er noget af det latterligste jeg nogensiden har hørt.

Gammelt indlæg i know, men synes dine USA blogs er super underholdende, samt at det er godt med lidt indblik på, hvordan en dansker ser tingene "over there" =)

dbh Rasmus

# den 03-01-2009 kl. 23:46
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Hegelund sagde:

Jeg sad lige og læste i den guide, som immigranter får ved ankomst til USA. Her sår faktisk "Don't apply for a lot of loans or credit cards" om hvordan man får en højere credit score. Det er vist et eksempel, hvor teori og praksis ikke hænger så godt sammen :-)

# den 17-02-2009 kl. 18:13
Er kommentaren brugbar? 0 0