Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Starbucks Autist

Ungerne er afleveret og det gik fint. Mads blev dog lidt ked af at han ikke skulle med Emma i skole, det må han først når han ikke bruger ble mere. Så vi øver pottetræning hver dag og han har fået en potte der spiller en melodi hver gang han laver bimmelim eller bummelum. Så man hører med mellemrum triumferende hyl akkompagneret af "You are my sunshine..." fra et af toiletterne og så er det om at få fat i potten, før den bliver lavet om til en spændende tromme, en vandkande eller hvad sådan en nu kan bruges til.

Der var ellers kaos på Starbucks i dag. Den ene Espressomaskine var i stykker, så der var en god kø af mennesker der ventede på deres morgenkaffe. Det gav en god mulighed for at lytte på hvad folk bestiller og jeg fandt ud af at jeg nok er den eneste i Boca Raton der bare bestiller en "Grande Latte". Amerikanere er virkelig et folkefærd af mennesker der forventer at få tingene på deres helt egen måde. Man kan få alt i alle version og det forstår man først når man står i en af Wall-Marts ualmindelig voldsomt kæmpe forretninger, hvor bare hylderne med morgenmad, ville fylde en dansk Netto. På Starbucks bliver hver kaffe lavet specielt til hver kunde og det er ikke ualmindeligt at høre: "Can I have a vende caramell latte, upside down, non skimmed, non fat soy milk, extra hot to go". Jeg vil tro at et ansættelseskrav hos Starbucks må være, at man skal være autist i svær grad for det fyger med den slags ordrer og de bliver gentaget og udført i det uendelige..

Weekenden gik med besøg i Palm Beach Zoo som vi intet forventede os af. Den var lille og derfor nok også dum og dårlig, men der måtte sgu da være nogle dyr ungerne kunne kigge på...
Vi blev dog positivt overrasket, nok var den lille, men den var utroligt flot og vi havde en super dag.

I morgen skal jeg som nævnt til Chicago. Jeg skal mødes med Henrik og andre rare kolleger fra SPAMfighter, så det skal nok blive hyggeligt. Vi skal, som også før nævnt, besøge Cleverbridge som har specialiseret sig i at lave outsourcet betalingsløsninger til software firmaer på mange sprog. Det betyder at de kan hooke os op på rigtig mange kreditkort/debitkort og servicere det på godt 20 sprog. Dertil har de en masse moduler til opsalg, promotions og en masse andet, som vi selv kunne lave, men bare ikke har tiden til. De er hammer dyre, men hvis de kan løfte vores salg bare 10 % og dertil spare os en masse tid, så er det nok pengene værd.

Nå, nu skal jeg besvare en masse mails som jeg har syltet i en uges tid. Jeg gider helt ærligt ikke, men der er ikke det store at gøre ved det.

Kan du holde dig munter.

Dbh Martin

Skrevet : sep 29 2008, 10:24 af Martin Thorborg | med 6 kommentarer | | 1.898 Visninger
Kategorier: ,

Kommentarer

Eva Aarris sagde:

Har netop oprettet mig her på AMINO og håber at jeg som ny e-værksætter kan få en masse gode tips og ideer fra andre erfarne...Jeg er i fuld gang, min shop skulle gerne snart gå i luften. Kæmper med forretningsplan og føler glæden over at have fundet nogle samarbejdspartnere, som ønsker at jeg skal forhandle deres produkter - fantastisk.

Lyder spændende sådan at være "over there" - ikke mindst på baggrund af de seneste nyheder om USAs økonomi.

Mange hilsener

Eva

# den 30-09-2008 kl. 12:42
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hej Eva

Velkommen til Amino, os skal du nok blive glade for.

Og ja, det er hammer spændende at være i USA lige nu, der er totalt kaos!

Dbh Martin

# den 30-09-2008 kl. 16:23
Er kommentaren brugbar? 0 0

Poul Jensen sagde:

Hej Martin

Facinerende at tale "direkte" med manden man hører så meget om.

Din beskrivelse af Starbuck passer bare så perfekt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg bare har bedt om "just give a plain coffee - god damn it". Det kan være så irreterende at have vores Danske baggrund, hvor tingene handler om andre ting, end at gøre sig bemærket på, hvor god man er til at bestille kaffe.

Jeg har bedrevet erhvervsudvikling i mange år og har et import/eksportfirma, der hedder DGC.gl, hvor jeg køber brugte biler, byggematerialer og madvarer fra Usa/Canada og sender til Grønland. Der er dog ikke det store marked og jeg har sådan gået og tænkt det europæiske marked ind i mine planer de sidste mange år. Idet Der med de mange år med leasing af biler i Canada/Usa er et kæmpe brugtbilsmarked, der med mine erfaringer sagtens kunne overføres til det europæiske marked, især nu, hvor de amerikanske mærker for alvor er ved at finde ind i EU, giver det kunderne en tryghed for drift og for service af bilen.

Det begynder at blive lidt længere end jeg havde regnet med. Håber det er iorden. Jeg har altid brændt for udvikling.

Jeg tænkte at anvende autocom, men det er et andet setup, der ikke umiddelbart virker på denne idé, da den vender omvendt, hvis man kan sige det.

Vi finder hvad kunderne gerne vil have. Autocom.dk sælger hvad autoforhandleren har stående. Vi har ikke noget stående, vi finder hvad de vil have.

Jeg tillader mig at skære den her. Det er vist ved at blive lidt for langt. Hvis det er noget du kunne give mig et vink med er det selfølgelig velkommen. Det er ikke noget jeg forventer.

Ha det godt derovre. Det land vi(Danskerne) elsker at hade, men som vi ligner rigtig meget.

Du er vel stødt på en del af de ting som de bruger meget "its so scandinavian" når noget bare er skide godt. Skandinavian er i høj kurs på alle leder og kanter.

i den seneste Harddisken på P1, var der en dansk fyr, som havde lavet koderne til PHP for 15 år siden, der fortalte at han arbejdede for Google. Han var født i Grønland. Facinerende.

"hvis ikke nu, hvornår så? Hvis ikke dig, hvem så?" Mit erhvervsudviklingsmotto, tyvstjålet fra en eller anden.

Have a great trip and remember to enjoy the American lifestyle. All the best to you. This is getting to long. Im sorry about this.

My sincere regards

Poul Egede Jensen,

owner of www.dgc.gl and www.insitu.gl

# den 04-10-2008 kl. 02:40
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Hej Poul

Det skal du skam ikke lade dig imponere af, men tak for rosen :-)

Jeg kan ikke helt gennemskue hvad du vil have jeg skal svare. Jeg syntes det lyder som en fin ide at importere biler til Europa, men husk på at amerikanske biler som oftest kører meget kort på literen og det er ikke så efterspurgt for tiden.

Men held og lykke med det!

Dbh Martin

# den 06-10-2008 kl. 03:11
Er kommentaren brugbar? 0 0

Poul Jensen sagde:

Hej Martin

Jeg havde egentlig ingen forventning om et svar. Det var vist en simpel reaktion for muligheden for at tale direkte med dig.

Vores planer var egentlig at flytte til Toronto indenfor nogle få år - i 2011 eller 12.

Jeg ser også ganske meget frem til at opleve nogle ting derovre. Har for øvrigt boet i Edmonton engang i et års tid. Der er et stort olieeventyr jo under opsejling, der angiveligt skulle være større end det nogensinde har været i de asiatiske lande..

Nå, nu er det næste vel, at vi en dag vi skal mødes.

Take care and have a nice day.

Poul

# den 11-10-2008 kl. 17:58
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Ja, det er en fantastisk ting at opleve et andet land og Canada skulle være super.

Held og lykke med det.

Dbh Martin

# den 13-10-2008 kl. 03:01
Er kommentaren brugbar? 0 0