Praktikanten
Morten blogger om at være praktikant på Amino
Min sidste dag som praktikant

I dag er min sidste dag på kontoret som praktikant, dagen er ved at være slut, og dermed måske også sidste indlæg på denne blog.
På en måde er det lidt trist, at jeg ikke længere skal have min gang på kontoret hver dag. Men samtidig er det nu meget rart at vide at om 2 måneder behøver jeg i princippet ikke at gå i skole mere. Det skal dog nævnes at jeg endnu ikke har besluttet om jeg skal læse videre, eller begynde at arbejde fuldtid.

I mine 3 måneder på kontoret har jeg været inde over en masse forskellige projekter;

En af de første opgaver jeg fik var at finde nogle brugere der havde lyst til at betateste vores nye app til android. På trods af at appen efter planen skulle have været ude et par uger efter, endte det med at blive et par måneder efter. Det skyldes blandt andet den feedback vi fik fra vores brugere.
Det er fedt at se hvordan vores app bliver ved med at klatre op af listerne med de mest populære på android, det ville helt sikkert ikke have været den samme succes uden vores testere.

Desuden har jeg stået for at flytte alle vores eksisterende tilbud over til vores nye system, og finde flere partnere der ville give et godt tilbud. Jeg indrømmer gerne at det er en af de opgaver der den seneste måned ikke har fået så meget opmærksomhed, og at det er meget svært at finde alle vores tilbud. Det er klart en af de ting jeg skal have fulgt op på i den næste tid.

Det nyeste projekt jeg arbejder på er Amino TV, der lige nu kan ses i den første udgave. Ideen er at alle Martins rejse videoer skal ligges ind der, hvor noget bliver tilgængeligt for alle, og noget kun for Amino Plus medlemmer. Der kommer til at ske endnu mere med det projekt endnu. 

Som lidt bonus info, så har jeg sendt 598 mails, og modtaget 1015, så lidt har jeg da fået lavet i de seneste 3 måneder :) 

Tusind tak for den modtagelse jeg har fået på kontoret, Amino, til Iværk og Vækst, og ikke mindst i alle de mails jeg har modtaget. Det har helt sikkert været 3 lærerige og fantasiske måneder.

Bare rolig, du slipper ikke helt for mig, jeg fortsætter på Amino 2 dage om ugen, mens jeg skriver speciale. Så må vi jo se om de vil have mig når jeg aflevere min opgave. 

Jeg lader skægget stå hvis...

Ja, du læste helt rigtigt, jeg barberer ikke mit overskæg i en hel måned.

Men der er selvfølgelig en lille hage ved det, jeg kræver nemlig også en lille smule af dig. Jeg lader kun skægget stå hvis jeg får indsamlet mere end 500kroner på denne side: http://mobro.co/mortenrasmussen
Det hele er en del af kampagnen movember, der har til formål at sætte fokus på prostatakræft. For at agere menneskelig reklamesøjle, lader en masse mænd overskægget stå, hvor jeg sandsynligvis bliver en af dem. Det bliver sikkert ikke kønt, men mon ikke det kan skabe en smule debat.

Nok reklame for nu, nu lidt om hvad jeg laver på kontoret for tiden.
Min praktik slutter den 16 november, så der er ikke længe til. Inden da, skal jeg nå at få lanceret vores helt nye AminoTV, som skal bruges til når Martin skal rundt i verden og lave en masse interviews. Derudover forventer vi at lave landets bedste indslag om og for iværksættere. Som du allerede kender det fra Amino, vil noget være tilgængeligt for alle, mens resten bliver for Plus medlemmer.

Det var alt for nu, jeg må se at få lavet noget fornuftigt.

Morten

Tiden går hurtigt...

Det er næsten en måned siden jeg sidst har haft en ledig stund til at skrive her på bloggen, så jeg vil prøve at komme med en lille status.

Den seneste tid har jeg haft fokus på at indhente en masse gode tilbud til dig der er Amino Plus bruger, du kan fx få 100 gratis visitkort.
Derudover arbejder jeg lige nu på at få et tilbud fra e-conomic online, glæd dig, det bliver helt sikkert godt :)

Jeg har kun en måned tilbage af min praktikperiode hos Amino, herefter skal jeg i gang med min afsluttende opgave, hvor jeg har lovet at skrive om Amino merchandise. Forhåbentlig kommer jeg til nogen konklusioner der kan føre Amino videre med ideen om at få en merchandise serie.

  

Vidste du at man kan døbe sit barn Amino, det kræver godt nok at det er en pige, men det er fuldt lovligt. Der er faktisk 19 mennesker der hedder Amino i dag. 

Hvad går du egentlig og laver?

Hvad er det lige du laver som praktikant hos Amino? 
Det spørgsmål har jeg efterhånden fået en del gange, både fra alle jer der bruger Amino, men også fra mine venner.

Jeg vil derfor forsøge at give et svar her.
Udover at stille en masse spørgsmål til alt og alle på kontoret, sidder jeg og er tovholder på udviklingen af vores app til Android. Ja, der kommer også en version til iOS, så den kan bruges på både iPad og iPhone. Men tovholder? hvad består det i?
Jeg skal holde styr på alle betatesterne, deriblandt mig selv Wink, jeg skal sørge for at de fortæller om fejl de oplever, mens de bruger appen og ikke mindst hvad vi kan gøre bedre. Det lyder måske som en nem opgave, men en ting er at få folk til at bruge applikationen i hverdage, en anden er at de skal huske at melde alle fejl tilbage. Alle fejl der kommer ind skal jeg samle op, og sende dem videre til vores udviklere i Manila.

Du har måske også bemærket vores nyeste tiltag, Amino Indkøb. Det er også mig der står for hovedparten af det. Jeg sørger for at følge op på de henvendelser der kommer fra virksomheder der gerne vil have deres produkter ud til vores Amino Plus medlemmer. Invitere dem ind til et møde, hvor de forklarer hvilke produkter de har, og hvad de kan tilbyde i rabat. Jeg skal naturligvis også forsøge at overtale dem til at five lidt ekstra rabat, så du får de aller bedste priser. Så hvis du har et godt tilbud, så send mig en mail på morten@amino.dk så tager vi en snak om det.

Valgsiden, stedet hvor du kunne komme med dine forslag til politikerne, var også min opgave. Jeg sørgede for at de første forslag kom ind på siden, inden vi gik helt live. Jeg endte selv med at have 4 forslag i top 10, fordelt på antal stemmer, måske fordi jeg var en af de første der lagde forslag ind. Forslag som jeg vidste i forvejen var højt på ønskelisten hos iværksættere.

Når ja, så er jeg også i gang med at lære chefen at svømme, når han da ellers har tid Smile

Amino er klar til en spænende weekend, er du?

Så der ikke mange timer til at Iværk og vækst messen åbner i forum, vi var ude og sætte Aminos stand op i går, så i kan godt glæde jer til at komme forbi ;) 

Du får lige lidt billeder fra i går:

Jeg må se at komme afsted ud til forum, hvis du følger mig på Twitter så kan du være heldig at der kommer lidt om hvad vi laver i løbet af dagen...

Valgkampen er i gang, og vi er gået på kur...

Valgkampen har snart kørt i en uge, og der er allerede en hel del der er trætte af det. På Amino har vi naturligvis også vores egen afstemning, hvor du kan stemme på dit favorit parti. I forbindelse med valget har vi også lanceret en helt ny valgside, hvor du har mulighed for at stille dit forslag til politikerne. Det går allerede stygende, debatten er i fuld gang, og der kommer rigtig mange gode forslag til hvordan det skal være nemmere at blive iværksætter i Danmark. Så skynd dig ind og vær med; www.amino.dk/valg

Nok om valget, nu trænger du vist til endnu en hemmelighed her fra kontoret.
Vores kære chef, Nicolai mener at vi har fået lidt for meget på sidebenene, så han har, som den ansvarsfulde leder han er, sat en konkurrence igang, hvor den der taber procentvis taber mest fedt vinder. Der bliver sat hårdt ind allerede fra starten. Alle er holdt op med at drikke sodavand, hvor der før ellers godt kunne ryge en del indenbors i løbet af dagen, så nu står den på danskvand og kildevand i stedet. Alt slik er naturligvis også lagt på hylden så alle forsøger det bedste de har lært, for at vinde konkurrencen. Der er heldigvis et stykke tid til afgørelsen falder, ikke før den 8. december bliver det hele afgjort. Så jeg regner med at alle til den tid er faldet i, og er begyndt på alle de søde, så jeg stille og roligt kan hive sejren hjem i december...

Valget er over os - giv os dit forslag til politikerne

Valgkampen er i fuld gang, og vi bliver i disse dage bombaberet med vælgflæsk og tomme løfter. Debatten om de selvstændige drukner, og forsvinder helt ud af debatten til fordel for velfærden.

Det vil vi her på Amino gerne gøre noget ved, så vi har sat os for i løbet af denne uge at samle en masse forslag til politikkerne, der er stillet af selvstændige og iværksættere. De 10 bedste forslag sender vi videre til alle partierne, for at få deres kommentar til dem. På den måde kan vi holde dem op på det, og ligge pres på dem og forhåbentlig få dem til at holde de det lovede. 

Kom allerede nu med dit forslag og vær med i debatten om alle de andre forslag på http://www.amino.dk/valg/Forside/ 

Hjælp mig med at gøre Amino endnu bedre

Nu har jeg været hos Amino i en uge, så nu må det efterhånden være på tide at jeg fortæller lidt om hvad det er jeg laver. Jeg prøver selvfølgelig at gøre amino bedre, jeg har i den forbindelse brug for din hjælp til at besvare dette spørgeskema. Hvis du hjælper, deltager du i lodtrækningen om billetter til Aminotastic og Amino Plus medlemskaber.

Lige nu sidder jeg og arbejder med Aminos nye indkøbsklub for iværksættere og selvstændige, hvor du  kan glæde dig til nogle rigtig gode priser. Du kan allerede nu fortælle os hvilke kontorartikler du bruger allermest i denne tråd, og derved hjælpe os med at få de bedste priser til dig. Jeg leger også lidt med tanken om at lave noget Amino merchandise, det er dog slet ikke sikkert at det bliver til noget. Nu skal vi som det første have fundet ud af om der overhovedet er interesse for det.

Det var alt for nu, hvis du er heldig kommer der en ny hemmelighed her fra kontoret senere på ugen ;)

Venlig hilsen
Morten 

Mine 3 første dage på Amino kontoret

Nu er de første mange indtryk af kontoret efterhånden ved at have lagt sig, og jeg kan derfor komme med den første status om mit liv som praktikant på Amino.
Jeg blev temmelig imponeret da der på bare to dage denne blogs levetid, allerede havde været over 200 inde og læse med. Så der skal lyde en stor tak til alle jer der gider at læse med. 

Det hele startede i sidste onsdag, hvor jeg havde min første dag. En af de første ting jeg bed mærke i var, at der den første dag kom en brandbil, der ikke kunne kommer forbi en flyttebil, der spærrede hele gaden. Hele kontoret stod meget foraget og så på. Da brandbilen gav op, og vi gik tilbage til vores computere kom der en kommentar om at det er jo også en gang i mellem sker et mord oppe for enden af gaden. Man skulle jo næsten tro at de forsøgte at skræmme mig væk med sådan en oplysning :)

Torsdagen forløb uden den helt store dramatik, dog skal det nævnes at Nicolaj meget gerne ville væde med mig om, at jeg kommer til at tage på i løbet af de 3 måneder jeg kommer til at være her. Så hvis jeg husker det, skal jeg vejes i morgen, så må vi jo se om væddemålet bliver til noget.

Desværre havde jeg en aftale i fradags, og måtte gå tidligere hjem, så jeg gik efter sigende glip af fredags øllen, men det må jeg jo råde bod på sidst på denne uge ;)

En sidste ting for i dag, inden jeg skal i gang med at lave noget seriøst igen. Når den første besked der bliver sendt rundt lige efter at jeg er blevet tilføjet på skype, er et link til denne video så behøver man ikke længere være så nervøs for at de næste tre måneder bliver meget formelle. 

På trods af en chef der hele tiden minder mig om at jeg skal hente det ene og det andet. Kollegaer der fortæller om kvarteret så det fremtræder på den bedst mulige måde ;) så har jeg det rigtig godt her på kontoret. 

Venlig hilsen
Morten

Første dag

Jeg må nok erkende at jeg ikke har sovet særlig meget i nat. Om det er fordi at mit indre ur stadig troede at jeg havde ferie, eller om det var nervøsiteten over at skulle starte i praktik, skal jeg ikke kunne sige noget om. Hvis det var nervøsitetten over at skulle starte et nyt sted, må jeg nok erkende at det har været helt uden grund. Jeg har altid frygtet det at komme til at arbejde på et kontor, for hvordan er det bare at sidde i et lokale med 10 andre mennesker der sidder med et tomt blik og glor ind i hver sin skærm? Heldigvis tror jeg at jeg har fundet det bedste sted, alle på kontoret virker utrolig flinke. Ja, jeg fedter lidt, men jeg skal også sidde her i 3 måneder. Hvem ved, det kan være at mit sidste indlæg her på bloggen bliver i en helt anden tone ;)

Nicolai har lovet at jeg skrev lidt om mig selv, så for ikke at rage uklar med chefen allerede den første dag må jeg jo heller gøre det :)

Som du sikkert allerede ved hedder jeg Morten, jeg er 22 år gammel og bor på Amager. - Ja, det var Amager, lorteøen eller hvad du nu kender den som. Det kan godt være det ikke er det mest hippe sted at bo, men jeg kan godt lide det. Som jeg plejer at sige til folk der rynker på næsen når jeg fortæller hvor jeg bor; Jeg har 5 minutters gang til metroen, og efter 5 minutter i den, havner jeg midt inde i København eller på stranden afhængig af hvilken vej metroen kører. 


Jeg valgte at blive praktikant på Amino, fordi jeg selv bruger Amino utrolig meget. Jeg skriver dog ikke så mange indlæg, men jeg nyder at følge med i debatten, og se hvordan alle hjælper hinanden. Jeg læser til markedsføringsøkonom på Niels Brock, hvor jeg er i gang med mit 4. og sidste semester. Så til januar er jeg færdig uddannet, på trods af at der ikke er mere end et halvt år til jeg bliver færdig ved jeg endnu ikke hvad jeg skal lave efterfølgende. Så hvis du har en god ide, eller mener at du mangler mig i din virksomhed, så send mig en besked :)

Det var vist alt for nu,  er der noget du vil vide om kontoret eller om mig? skriv det i en kommentar så skal jeg prøve at give dig et svar...

Venlig hilsen
Morten