på Amino

Statistik

Denne profil blev set 16 gange i løbet af de sidste 30 dage.
 

Virksomheder jeg følger

 

Gode Feeds

Jesper Norbøll anbefaler disse feeds
 

Jesper Norbøll  Amino Ekspert

48 år fra Allerød
3.352  Indlæg
20.801  Point

Jesper Norbøll finder du også her:

   Min biografi

  Hvis du vil blive klogere på hvem jeg er, så er nedenstående et godt udgangspunkt - og så kan du finde resten på min Vlog: https://www.youtube.com/user/JesperNorboell

  Jeg er i skrivende stund 42 år og bor på 23ende år i Allerød sammen med min kone og vores datter. Jeg er født i Farum og opvokset i byen Snekkersten ved Helsingør indtil jeg var omkring 11 år, hvor min familie flyttede til Hornbæk. En super fed by om sommeren - men rigtig kedelig om vinteren når man er ung.

Jeg har haft virksomheder siden jeg var 18 år gammel - eller rettere; jeg har haft CVR/SE-nummer siden jeg var 18.
Allerede som 12 årig, imens alle mine klassekammerater rendte rundt og drømte om at ville være professionelle fodboldspillere eller politifolk, så ønskede jeg at jeg en dag ville have min egen virksomhed. Som 14 årig stiftede jeg en demo-gruppe hvor vi lavede demo'er på Amigaen. Og som 15 årig samlede jeg et team sammen hvor vi arbejdede på at lave et spil. Allerede på det tidspunkt havde jeg nærmest en virksomhed, men uden CVR-nummer. Du kan bl.a. se dette blogindlæg hvor jeg snakker om de første tanker om at starte virksomhed: http://www.amino.dk/blogs/jespernorboll/archive/2011/10/30/starten-p-229-iv-230-rks-230-tteri-dr-248-mmen.aspx

Jeg har oplevet at ridde med på dot com -bølgen, hvilket har været en af de største oplevelser jeg har haft. Det var en sjov og udfordrende tid, hvor alting gik ekstremt stærkt - navnlig ned af bakke da boblen braste. Jeg har været med, både direkte og på sidelinien, til at bygge virksomheder op, men jeg har også været med til at måtte lukke nogle, og så har jeg selvfølgelig også haft en del "normale" jobs ind imellem. Så jeg vil selv påstå at jeg har en del erfaring i rygsækken.

I dag bruger jeg størstedelen af min tid i MediaMouse. MediaMouse er et "gadekryds" imellem et reklamebureau, trykkeri og skiltefirma, hvilket gør virksomheden til et produktionshus som kan løse et utal af grafiske opgaver fra start til slut. MediaMouse stiftede jeg tilbage i 1999 sideløbende med en anden virksomhed i dot com tiden. I de sidste 8 år har virksomheden kørt i den form den gør i idag og for to år tilbage flyttedes alle virksomhedens aktiviteter over i et nyt selskab som er 100% ejet af mit investeringsselskab.
Den primære grundsten i MediaMouse, imodsætning til mange af de andre virksomheder jeg har / har haft med at gøre, er at virksomheden er baseret på organisk vækst. Det vil sige at virksomheden ikke har fået et kapitalindskud, men udelukkende opererer med egne optjente penge, hvilket har bevirket at virksomheden i dag har et godt solidt grundlag og også står ret stærkt i disse krisetider.

Sideløbende med MediaMouse bruger jeg stadig en del tid på iværksætteri, som stadig har min store interesse, i form af at hjælpe og rådgive i forbindelse med opstart og markedsføring af mindre virksomheder.

Det var hvad jeg kunne finde på at skrive lige pt.... Geeked

   Skæve facts om mig

Hvornår startede du din første virksomhed og hvad lavede den?
Min første rigtige virksomhed (med moms-nummer) stiftede jeg som 18 årig. Det var som grafisk designer.

Hvad er den mærkeligste ting du har på dit kontor?
Uha.... I MediaMouse har vi en masse "dimser" i vores kreative miljø. Det spænder lige fra tøjdyr til modelfly. På mit skrivebord må det være den grankogle min datter havde fundet i vuggestuen da hun var et år gammel. Den havde hun så holdt fast i helt indtil jeg hentede hende og hun kunne lægge din på mit skrivebord oppe på arbejdet.

Hvem ville du ønske du var venner med på Facebook?
Jeg bruger Facebook til dem jeg kender - i virkeligheden. Så det ville nok mere være et spørgsmål om hvem jeg ville ønske jeg var venner med i virkeligheden.

Nævn en ting om dig selv som ville overraske dine medarbejdere/venner:
Jeg kan ikke skrive rigtigt. Det er en lang historie igennem min skoletid hvor der var forvirring omkring hvor vidt jeg var højre- eller venstre håndet. Så jeg skriver rigtig dårligt, da jeg bliver nødttil at tegne hvert enkelt bogstav. Og tro mig - der er stor forskel på at skrive og tegne bogstaver.

Hvad er det sjoveste der er sket i din virksomhed?
En forvirret dame havde set vores annonce bag på et pizza-menukort som vi havde trykt for en kunde. Af en eller anden grund vælger hun så at ringe op på vores nummer for at bestille sin pizza. Men fordi det er uden for normal arbejdstid, så får hun kun vores telefonsvarer efter først at have fået en "Velkommen til MediaMouse" og så noget musik efterfulgt af "Du har ringet uden for vores normale åbningstid, men du er velkommen til at lægge en besked". Da vi så møder på arbejde næste dag ligger der en besked: "...Hej....? Det er Inger.... Øhm... Jeg vil godt bestille en pizza nummer 4 og en nummer 7.... og en pommes frittes.... og en stor cola.... Det skal leveres til xxxxx....". Vi har stadig beskeden liggende som en lydfil for den var godtnok for morsom.

Hvis du ikke skulle bekymre dig om penge, hvad lavede du så nu?
Det samme jeg laver i dag. Dog måske med den lille undtagelse at jeg ville have ansat nogle flere folk, så jeg kunne have lidt mere tid sammen med min familie end jeg har i dag.

Hvad ville du ønske du havde vidst da du startede din virksomhed?
Jeg ville have ønsket at internettet, Google og Amino havde eksisteret. For pokker hvor har jeg måtte opfinde mange dybe tallerkener da jeg startede mine første virksomheder. Og meget af dette ville jeg have kunne finde svar på bl.a. på Amino inden for et par minutter i dag.

Hvad er din Passion/Hobby?
Jeg holder meget af at bygge og flyve med modelhelikoptere. Og så har jeg genfundet min interesse for skateboarding igen. Det er en rigtig god afstresning for mig.

Hvad er dit yndlingsmotto?
Mit eget "Du kommer aldrig foran dine konkurrenter, hvis du altid går i deres fodspor". Og min fars: "Virker lortet, så lad være med at pille ved det!"

Hvad er dit bedste forretningsråd til en ny iværksætter?
Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed. De utålmodige kommer måske hurtigt til penge, men de mister dem typisk også lige så hurtigt.

Hvad er det dummeste du har gjort?
Som virksomhed: Bandt os i en tidligere virksomhed os op på udelukkende at være underleverandør til reklamebureaer m.m. og derved ikke kunne gå direkte til slutkunder. Da dot-com-boblen braste, så blev vi revet med i bureauernes fald, da vi intet kunne gøre pga. kontrakterne.

Hvad er din yndlingsfilm?
WallStreet, Better off Dead, Top Gun, Inception, Cars - og generelt alle de gamle kortfilm med Mickey, Anders, Fedtmule, Tom & Jerry, Hjulben m.m. Jeg tror jeg har set samtlige der er lavet og har også en stor del af dem stående på hylden derhjemme.

Hvordan slapper du bedst af?
Ved at stå udendørs med en fjernstyring i hænderne og en modelhelikopter i luften - eller når jeg har et bræt med 4 hjul under fødderne. Så er der ikke plads til så meget andet i hovedet.

Hvad er det bedste du har gjort for din virksomhed det seneste år?
Jeg tog den beslutning at vi droppede helt at have med consumer-markedet at gøre. Alt for meget bøvl og tidsspild på f.eks. at trykke en enkelt t-shirt til fru. Jensen som så efter tryk ombestemte sig omkring farve eller tekst. Vi bruge alt for meget tid på at tjene praktisk talt intet på bundlinien.

   Nyheder
 • 07-07-2013
 • Ny artikel om MediaMouse i Start Op!

  Online-manasinet Start Op har bragt en lang artikel omkring mig, MediaMouse og det at opstarte og vækste et trykkeri i Danmark.

  Du kan læse magasinet her:
  http://startopmagasinet.dk/juli-august-2013/

   

 • 26-07-2011
 • Grøn smiley til mus

  Arbejdstilsynet kom på "overraskelses-besøg" - og her gik vi ellers og troede at alle bortset fra os holdt sommerferie.

  Men det endte i en positiv oplevelser og at vi fik tildelt en grøn smiley uden anmærkninger, hvilket må; siges at være et særsyn for produktionsvirksomheder i den grafiske branche pga. alle vores maskiner, kemikalier m.m. Men vi havde papirene og faciliteterne i orden.

  Endvidere fik vi en mundtlig bemærkning om at vi havde yderst hyggelige og rare omgivelser, hvor man hurtigt fik et indtryk af at det var et kreativt sted hvor det var vigtigt at både medarbejdere og kunder føler sig hjemme. Det er da noget af et skulderklap at få fra arbejdstilsynet :-).

  Se smileyen her: http://at-dwapps-eks.at.dk/WebSmiley/ProdResultForm.aspx?pnr=1015114947

   

 • 28-12-2010
 • CaseStory fra RolandDGN omkring MediaMouse

  Roland DGN har i december måned skrevet en casestory omkring MediaMouse og vores brug af deres nye printer-modeller. Artiklen er lagt ud online på deres website, samt sendt ud på verdensplan i deres fagblad.

  http://www.rolanddgn.com/Case%20Stories/MediaMouse/

 • 21-10-2010
 • Interview fra Anders Helbo

  Anders Helbo har lavet et interview med mig i forbindelse med "Ugens Iværksætter", hvor han hver uge interviewer en ny iværksætter.

  http://www.a-helbo.dk/jesper-norbll-mediamouse-dk/

   Gæstebog
Miniprint skrev: Fantastisk biografi
26-08-2015 16:23

Læste med et smil på læben, og kunne genkende mig selv flere steder :-)

   Mine aktiviteter
Se mere