Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Storformatsprinter til plakater - erfaringer?

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 29. Jul 18
Indlæg ialt: 115
RoomForMore.dk Skrevet 09-02-2019 kl. 10:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Vi sælger efterhånden en del plakater fra eget brand (+500 pr måned og tallet stiger fra måned til måned). Vi har et samarbejde med et trykkeri, men går lidt med tankerne om at anskaffe os vores egen printer, da vi især ved større ordrer (fx en kunde, der bestiller 5-6-7 plakater på en gang), føler at vi betaler for meget.

Men hvilken type printer skal man kigge efter, hvad koster sådan en og hvad er de løbende driftomkostninger? Nogle, der har erfaring herom?

Mvh.

RoomForMore.dk | Boligindretning, plakater, knager, spejle, borde, stole, tæpper, puder - kort sagt alt til boligindretningen | RoomForMore.dk

Tilmeldt 5. Mar 06
Indlæg ialt: 1736
Pythonrap Skrevet 09-02-2019 kl. 14:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Prøv at tage en snak med bkkontor.dk. De har gode muligheder for leasing med forbrugsmaterialer.

Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Jesper Norbøll Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet 10-02-2019 kl. 15:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Altså - jeg ejer selv et trykker (MediaMouse), hvor vi bl.a. producerer plakater for en del webshops.
Og jeg vil sige det sådan, at hvis i er oppe på at sælge over 500 plakater om måneden, så lyder det som om at i skal begynde at overveje at bruge et trykkeri, som kan offsettrykke plakaterne til jer - og så bestille en støre mængde plakater af gangen.

Mange af vores mindre plakat-kunder, bestiller typisk 1, 2 eller 3 plakater af gangen. Og pga. den lave mængde, så kan det kun betale sig at køre dem som storformat-print. Men, ærligt sagt, så er omkostningerne, ved at printe en plakat i storformat, de samme pr. styk uanset antallet.
For os som trykkeri, koster det os dobbelt så meget i maskintid, papir, farve, strøm m.m. at køre 2 plakater, i forhold til at køre 1 plakat.
Så derfor er det også begrænset hvor meget mængderabat der kan gives.

Men når vores kunder er oppe på den anden side af 10-20 plakater (afhængigt af størrelsen), så begynder offsettryk at kunne betale tid - forudsat at plakaterne er ens. En del af vores større kunder gør simpelthen det, at de får trykt en ordentlig stak "stor-sællerter" i offset hver 2-3 måned, og så kun vælger storformat-print til de motiver som de kun sælger ganske få af.

At gå over i at have sin egen printer stående vil ikke give den store mening, med mindre at i kun sælger A3 som det største format.
Vi har pt. 6 storformat-printere stående, som kan køre i et format op til 1,6 meter på den smalleste led. Og alt efter modellen koster de fra ca. 160.000 kr. og op imod en 400.000 kr. Driftomkostningerne er næsten de samme, hvis man ser bort fra blækket og strømforbruges. Service og lignende er næsten ens på maskinerne og koster os gennemsnitligt 30.000 kr. pr. maskine pr. år, men det forudsætter også at man selv kan finde ud af at skifte nogle af de lettere ting på maskinen. Et nyt printhoved koster alene lige under 20.000 kr. inklusiv tekniker tid. Med serviceudgifter, gennemsnitligt strømforbrug, afskrivning m.m., så koster en maskine til 160.000 kr. os ca. 5-6.000 kr. om måneden - uanset hvor lidt eller meget den printer. 

Husk forresten også, at det ikke kun handler om at skaffe en printer, men i skal også bruge en RIP (computer til at styre printeren) og en eller anden form for skærebord der er stort nok, til at renskære plakaterne på. Det med at skære plakaterne tager faktisk længere tid end man regner med. I dag er det meget få plakater vi skærer i hånden, netop fordi mandetid er en høj omkostning. Så vi renskærer i dag de fleste plakater på en stor CNC-skærer i stedet for. Men det var først for en 4 år siden, at vi begyndte på det. Inden da, skar vi plakaterne i hånden. Vi nåede dengang op på, at jeg havde en medarbejder som gennemsnitligt brugte over halvdelen af sin arbejdstid, på at skære plakater. Dér gav det mening at gå ud og bruge penge på en CNC-skærer. Den kostede knap 1.2 million, men til gengæld frigav den næsten hele medarbejderens tid igen, med undtagelse af en enkelt time.

Jeg håber at ovenstående tal giver jer et indblik i hvad der ca. vil koste.
Igen, så kommer prisen på printeren helt an på hvilke formater i vil printe - og i hvilken hastighed.
Hvis i skal printe over 500 plakater om måneden, så er det ca. 20-30 plakater om dagen, hvilket vil kræve en relativt hurtig printer, hvis det er nogle store formater i skal printe. 

/Jesper

Tilmeldt 29. Jul 18
Indlæg ialt: 115
RoomForMore.dk Skrevet 10-02-2019 kl. 15:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Fantastisk indlæg Jesper - tak fordi du gad bruge tiden på det.

Ja, det sætter helt sikkert tingene lidt i perspektiv.

Vi skal nok indledningsvis ud i den med at købe x-antal af vores bestsellers hjem i store mængder.

Sagen er jo den, at vi betaler x-antal kroner for hver plakat. Ved én plakat i en ordre giver det fint mening, da fragt, emballage mm. jo også skal dækkes for trykkeriet.

Men når vi (og det har vi relativt ofte) har ordrer på 6-10 plakater ad gangen, så er det lidt for meget at aflevere i døren synes vi. Fx. 1000-1500 for 10 plakater inkl. fragt mm.

Mvh

RoomForMore.dk | Boligindretning, plakater, knager, spejle, borde, stole, tæpper, puder - kort sagt alt til boligindretningen | RoomForMore.dk

Fra Århus
Tilmeldt 22. Dec 05
Indlæg ialt: 167
Nees Fra  Illux.dk Skrevet 12-02-2019 kl. 10:47
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Ja det er fordel og ulemper ved at producere selv og købe ude. Man skal overveje om man vil fjerne fokus fra salg, marketing og design, for at producerer selv, for det vil helt sikkert tage noget fokus.

Du er velkommen til at få et godt tilbud på plakatproduktion fra os. Vi har rigtig mange kunder som dig. Det vores plakatkunder er glade for ved os, er de har mulighed for mersalg i form af bland andet indrammende plakater, glasprint, lærredprint mm.

Du kan kontakte Jimmy på jimmy@illux.dk eller 70 25 08 14 for at høre mere om mulighederne.

Venlig hilsen Nees - Business Development Engineer Medejer af Illux A/S, Elefantprint.dk og AntHouse Production.

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere