Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
12
Boblerikon

Joe & The Juice lader folk arbejde gratis

Juice kæden Joe & The Juice lader folk arbejde gratis, for at se om de er noget værd. Det har skabt foragelse mange steder, men er det nu så slemt?
Læs hele historien på www.erhvervsbladet.dk
Profilbillede
Mads

Sådan er det da mange steder - især de steder mange gerne vil hen. Og det er der meget forargelse over, men sådan er livet bare en gang imellem. Jeg har da også arbejdet gratis, og det har jeg da også hjulpet mig i sidste ende.

Skrevet den 28-09-2011 14:24
Er kommentaren brugbar? 3       3       Svar Svar
 
Profilbillede
tænkstort

Det kommer helt sikkert an på i hvor lang tid de gør det. jeg kan godt forstå det, hvis det drejer sig om et par uger maks. Medarbejderen skal jo lige ses an, om personen kan udføre arbejdet og indordne sig virksomhedens rammer og med de øvrige medarbejdere.

For begge parter er det godt med en prøve-periode.

Jeg kan dog sige at vi i vores tilfælde efter mange overvejelser har besluttet for længst, at vi betaler de timer medarbejderen har arbejdet, ligegyldig om vedkommende bliver ansat eller ej. Det synes vi er fair.

Men jeg har fuld forståelse for de virksomheder der ikke gør det.

Skrevet den 28-09-2011 14:39
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Prøveperiode er da helt ok - men vil man må da betale for de timer, der arbejdes - alt andet er da helt ude i hampen. Et alternativ kunne være at aftale en lidt lavere løn i præveperioden, men at lade folk arbejde gratis er da forrykt.

Skrevet den 28-09-2011 14:44
Er kommentaren brugbar? 7       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Sig mig engang... Det er vel op til chefens dømmekraft at vurdere om en potentiel medarbejder skal ind i en prøveperiode.. 
Det er vel ikke.. jojo.. bare kom.. du er mit førstevalg.. men du skal STADIG arbejde gratis?... Det holder jo ingensteder..

I en prøveperiode er der vel en gensidig ophævelsesaftale som gør at.. jah.. det ligger i ordet.. og selvfølgelig skal alle da have en løn.. Alt andet kaldes udnyttelse.. Den der retorik med at.. jaja det har jeg selv været ude for.. Den går ikke. Det er folkeskole mentalitet hvor man tuder over den ældre elev har været ond imod en.. men NU hvor man selv er stor SÅ skal der den ondelynme gives igen..

arh.. den går ikke... Alle burde have en bid af kagen.. SELVOM det er en potentiel ny medarbejder..

Det handler jo om at starte en samarbejde ..og det samarbejde burde bygges på en fælles forståelse og respekt..

Ikke udnyttelse.  

Skrevet den 28-09-2011 14:44
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lars

Mads, "sådan er det bare engang imellem" - nej, sådan er det ikke bare engang imellem, sådan er det når man ikke følger reglerne og udnytter unge mennesker der har svært ved at sige fra og i det hele taget har svært ved at finde et job. Jeg synes det er klamt!

Udover det - ja, sådan er det desværre mange steder.

Skrevet den 28-09-2011 14:45
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Erik Hamre

Hvad er det Joe and The Juice medarbejdere skal kunne som man ikke kan andre steder? Synes ikke servicen har været hverken bedre eller dårligere de gange jeg har været der. Det er de samme studerende med begrænset motivation som man finder de fleste steder. Men ok, hvis man er villig til at arbejde gratis så fint nok, det virker bare ikke særlig smart.

Skrevet den 28-09-2011 14:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Selv i advokatbranchen er der mange studerende, der arbejder gratis.

Jeg mener heller ikke, at man skal udnytte andre, og jeg tror på, at man får den bedste motivation, hvis man giver folk noget i løn, med mindre de får provision, og det så er en del af drivkraften, men man skal nok knokle længe, hvis man skal klare sig for drikkepenge.

Skrevet den 28-09-2011 14:53
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
AbcDesign

boykot joe & the juice !

Skrevet den 28-09-2011 14:54
Er kommentaren brugbar? 1       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Lars,

Men sådan er det bare en gang imellem. Jeg kan se at jeg forholder mig til fakta, og du forholder dig til hvordan du gerne vil have verden ser ud - selvom du tilsidst i dit indlæg bliver indhentet af virkeligheden :-) 

Der er masser af andre, der hver dag arbejder gratis rundt omkring, for at få en chance, for at komme ind de rette steder. Og jeg har stor respekt for de unge mennesker, der er så målrettede, at de gerne vil give en ekstra skalle, for at komme ind de rigtige steder.

Skrevet den 28-09-2011 14:56
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Lars

Mads, det er fint du accepterer alt som det er. Det gør jeg desværre ikke. Og jeg vil give AbcDesign ret i, at de bør burde boykottes for den slags.

Tror du seriøst det er for at give medarbejderen en chance? eller måske fordi det passer Joe og Juicen godt i deres kram, at de får arbejdskraft, der ikke koster dem en krone? Der er også rigtig mange der kræver "interessetimer", altså gratis overarbejde, hvor det åbenbart skal være i medarbejderens "interesse"..

Skrevet den 28-09-2011 14:59
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jakob Jensen

Ak ja, de stakkels, unge mennesker, der helt uden egen skyld bliver hvirvlet ind i en verden af udnyttelse og menneskeligt forfald.

Ærligt talt: Lemonadeboden skjuler mig bekendt ikke noget. De unge vælger selv - frivilligt! - at arbejde gratis i en periode for muligvis at få et job. So what? Hvis gesjæften oprettede en uddannelse og lod de unge blive certificerede frugtjuice-presser-teknikere, ville ingen have noget problem med det - og så kunne de oven i hatten tage 50.000 kr. for et tre ugers forløb.

De tilbyder de unge en mulighed for at få, hvad jeg fornemmer er et attraktivt job (forstå det, hvem der kan) - og så tillader de sig at forlange lidt dedikation og opofrelse af de potentielle medarbejdere.

Det har jeg altså svært ved at finde forkasteligt.

Skrevet den 28-09-2011 15:01
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Nu er det jo ikke sådan at dedikation og løn frastøder hinanden

Skrevet den 28-09-2011 15:05
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jakob Jensen

Korrekt, men biksen får frasorteret de potentielle ansatte, der vil have løn uden at udvise dedikation.

Skrevet den 28-09-2011 15:08
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Lars,

Jeg ved ikke om du har læst artiklen - men det de unge ikke får løn for, er en uges optræningskursus. Det vil sige at der reelt ikke bliver arbejdet uden løn, men at de bliver trænet op, så de kan få løn.

Der er masser i praktik, der ikke får løn for praktikperioden - og det gælder rigtig mange uddannelser. Her er det så bare læskedriksstedets egen lille uddannelse.

Skrevet den 28-09-2011 15:14
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

Hvis som ansvarlig for et koncept som Joe & The Juice er så ringe at man ikke kan honorere folk for den indsats de yder i en given periode, så er der ikke andet at sige end at man bør boykotte butikkerne.

I et koncept som Joe & The Juice der er det naturligvis tvingende nødvendigt at man får medarbejdere af en vis karakter og personlighed så de passer ind i konceptet, og hvis man ikke har en drejebog/udvælgningsproces så er det amatøragtigt.

Det tager ca. 5 min at oprette en medarbejder i f.eks. Proløn og endnu kortere tid at lave en lønkørsel samt afslutning med feriepenge hvis medarbejderen ikke opfylder de forventninger man har, så det kan ikke have baggrund i det administrative.

Nu har ejeren jo, som jeg iiøvrigt ikke finder særlig sympatisk, meget stringente holdninger, så det forbavser mig ikke at han udnytter de unges ønsker om et job på denne måde.

Der er ikke andet at sige end at Horesta måske skulle lave nogle blokader så den slags udnyttelse ikke bliver ved.

Samme holdning har jeg i øvrigt til de offentlige instanser der har medarbejdere i 1 eller 2 perioder gratis for kontanthjælpen, da det jo decideret er til grin at folk går rundt til 1/3 eller halvløn og alligevel ikke bliver ansat.

Og nu er priserne jo ikke de laveste hos Joe & The Juice, så det er synd for den stakkels entrepreneur at han har det så hårdt. (Ironi kan forekomme i denne sidste sætning)

Skrevet den 28-09-2011 15:24
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolai Frisch

Hele modebranchen har jo efterhånden udskiftet hele assistent-gruppen som fik løn med praktikanter som arbejder 3 til 6 måneder gratis for at få det på sit CV. Jeg kender ikke tallet men i dag er der efterhånden rigtigt mange som ansættes i firmaer med løntilskud osv.

I sidste ende er det jo et arbejdsgiver / arbejdstager forhold. Hvis arbejdstager er glad og arbejdsgiver er glad så er der ikke så meget at komme efter. Men der er uden tvivl en del som bliver udnyttet af den store ungdomsarbejdsløshed som er lige pt. Man vil næsten gøre hvad som helst for at få et job og det er der en del som udnytter. På den anden side åbner der sig nogle døre og muligheder ved at man stiller sin resurse til rådighed og viser hvad man kan. 

Jeg har altid været imod at tage praktikanter ind som ikke fik løn. Følte at det var at udnytte folk. Men nu har jeg taget Morten ind som praktikant på Amino og det var en klog beslutning. Han gør det helt fantastisk og uden tvivl en resurse vi kan trække på i Amino i lang tid fremover hvis Morten har lyst også efter Mortens praktikperiode. Det er nu engang nemmere at spille sig på banen, hvis man viser hvad man kan.

Skrevet den 28-09-2011 15:24
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Mads - hvilke uddannelser får man ikke enten løn eller SU i under praktikperioden?

Skrevet den 28-09-2011 15:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Jan,

Men knægt har lige været i praktik som biolig, og der fik han ingen løn. Han fik eddermaneme lov til at knokle :-) Det gav ham en masse, og praktikstedet fik lidt gratis arbejdskraft en uges tid. De fik også noget besvær, da det er sådan at have praktikanter. Det var under den uddannelse, der hedder folkeskolen og det var i 9. klasse...

Skrevet den 28-09-2011 15:35
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Mads - Ok det er såkaldt erhvervspraktik som er til for at eleverne kan danne sig et overblik over om det eventuelt er noget for dem at gå i den retning.

Men i dit tilfælde er der jo tale om unge som hører under forældrenes forsøgerpligt og kan ikke sammenlignes med forhold på arbejdsmarkedet. At have en praktikant fra folkeskolen er bestemt ikke noget virksomheder tjener på, tværtom.

Skrevet den 28-09-2011 15:38
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Jan, og nu skrev jeg i øvrigt også løn.... Jeg nævnte ikke SU - men kan da sige, at der er flere uddannelser, der ikke er SU-berettigede.

Skrevet den 28-09-2011 15:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Mads - Du skrev at der på rigtigt mange uddannelser ikke blev betalt for praktik. Jeg betragter ikke grundskolen som en uddannelse.

Så efterlyser bare eksempler på det du skriver, hvor at SU eller Løn ikke indgår. SU er jo i sagens natur Statens støtte til ens uddannelsesforløb, som så kan indeholde en praktikperiode, men der subsideer SU+ en jo lønne og andre uddannelser giver løn under praktik og så måske ikke SU osv..

 

Skrevet den 28-09-2011 15:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Jeg syntes det er helt ok. Hvis folk gør det frivilligt, så er det op til dem.
Jeg har haft flere ulønnede praktikanter og de har alle fået meget ud af det og jeg lader dem sgu knokle løs.
Jeg har selv holdt tonsvis af gratis foredrag for at lære hvordan man gør og det betaler sig nu tilbage.
Så jeg drikker min Joe & The Juice med største fornøjelse.

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-09-2011 15:51
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Jan,

Jeg skrev ikke, at de ikke blev betalt - nu skal du citere ordentligt. Jeg skrev at de ikke fik løn. Og jeg betragter ikke SU som en løn...

Skrevet den 28-09-2011 15:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Mads - Du skriver : Der er masser i praktik, der ikke får løn for praktikperioden - og det gælder rigtig mange uddannelser.

Så jeg beder dig bare nævne nogle af de uddannelser, jeg fejlciterer skam ikke.

 

Skrevet den 28-09-2011 16:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Martin - hvor mange praktikanter har du haft i f.eks. 6 måneder ulønnet?

Der er jo en forskel på om det er arbejdsløse eller uddannelsesmæssigt tilknyttede praktikophold.

Jeg skam ikke mange af de fastansatte på Amino har arbejdet gratis for dig i 6 måneder først, men det er rent gætteri, da jeg jo ikke ved det.

Skrevet den 28-09-2011 16:11
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Jan - læs nu hvad jeg skriver... Du mener at jeg siger:

"Du skrev at der på rigtigt mange uddannelser ikke blev betalt for praktik."

Hvor jeg rigtigt skrev:

"Der er masser i praktik, der ikke får løn for praktikperioden"

Jeg betragter ikke SU som løn. Og jeg skrev nemlig løn - og det er helt bevidst. Du må da indrømme, at der i flere uddannelser, er praktiksteder der ikke giver løn. Altså at praktikstedet ikke giver løn - for praktikstederne giver altså ikke SU - det gør staten.

Skrevet den 28-09-2011 16:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sebastian Stoll

Jeg tror også der er hård konkurrence - der er i hvert fald knald på i Joe & the Juice i Aarhus!

Jeg synes det er dybt latterligt. Jeg går gerne ind og boykotter, som Lars og AbcDesign. Og at folk tilgengæld siger JA til at spilde deres tid på at arbejde gratis :-)

Skrevet den 28-09-2011 16:23
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Erik Hamre

Jeg kan forstå man arbejder gratis for Martin Thorborg, Lars Von Trier eller modefolk jeg ikke kender navnene på, men at arbejde gratis for at lave juice og sandwich på samlebånd?

Skrevet den 28-09-2011 16:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Konkurrencen om gode jobs stiger og efter hvad jeg hører, så er det smart at sige man arbejde i Joe & The Juice, så det er vel bare et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, der er jo ingen der tvinger nogen til noget.

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-09-2011 16:30
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
John J

Hvis et firma forventer at en ansat skal arbejde gratis for dem, vil samme firma så også acceptere at kunden ikke betaler for sin vare?

 

Skrevet den 28-09-2011 16:34
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Maria F

Med den arbejdsmoral, der er blandt mange unge, så er det nødvendigt med en uges oplæring uden løn for at se om de overhovedet gider dukke op, komme til tiden, være ædru, uden tømmermænd og passe deres vagt.

Det er jo ikke måneder, vi taler om, men EN uge.

Mvh Maria

Skrevet den 28-09-2011 16:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

He he ja en smagsprøve er vel det mindste man kan forlange ;)

Skrevet den 28-09-2011 16:50
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Maria F - Hvis det er ¨rsagen, så kan man indtage en mere seriøs og professionel indstilling til dette. Det kunne man f.eks. gøre ved at tage penge for 1 uges Joe & Juice kursus - hvor man bad de unge om at betale for den oplæring det trods alt er - på den måde sorteres 90% fra og man får kun dem der vil arbjede seriøst med det. De der så "består" og bliver ansat får deres kursuspenge tilbage.

På den måde er det en form for skoling eller kursus som kan berettige eller medføre et job, og så er der tale om et valg en person har taget, ligesom hvis man vil på et andet kursus.

Jeg tror reelt set at det ville være bedre for konceptet og skabe mere hype i positiv forstand. Men jeg kan da tage fejl.

Skrevet den 28-09-2011 16:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
AbcDesign

Jeg finder det forkasteligt, at stille unge mennesker et stykke arbejde i udsigt med en ulønnet prøve peiode.

Her er jo ikke tale om praktik, hverken under uddannelse eller i forbindelse med kontanthjælp eller a-kasse..

Desuden er erhverspaktik noget helt andet end rigtig arbejde, her er der tit og ofte tale om unge mennesker der endnu ikke ved hvad de vil lave. Som vil prøve kræfter med en branche som tit kræver en vis erfaring, du ikke får i løbet af en uge. Som f.eks it & auto branchen.

Her er det jo virkelig begrænset hvad du kan nå at producere din første praktik uge.

Men her snakker vi om at servere juice og sandwich.. Helt ærligt.

 

Jeg kunne forstå en ordning med lav løn indtil personen er lært op.

Men hvad med den knægt der bruger en uge eller to, i håb om en arbejdsplads og går derfra uden en krone fordi han ikke var egnet ?

Det er fandme dårlig stil Joe and the juice ! Og jeg syntes det er så uprofessionelt. Så kan i andre sige hvad i vi, ja de gør det frivilligt. Men nu er fritidsarbejde heller ikke noget der hænger på træerne længere !

Skrevet den 28-09-2011 17:15
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Joe & The Juice er ren Rock and Roll og så stærkt et brand, at unge gider arbejde gratis, det er sgu da super cool.
Vi piver jo heller ikke over at kokke arbejder gratis på fine restauranter, at folk slæber kabler uden løn for Lars Von Trier vel?
Så lad dem der vil frem i verden give den en skalle :-)

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-09-2011 17:17
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Verdenen er desværre ikke helt så fantastisk som jeg gerne vil have den skal være.

Jeg hører hvad du siger Martin og jeg har også selv arbejdet gratis til den store guldmedalje.. Jeg har trods alt bevæget mig i modebranchen her i DK .. og det er desværre meget udbredt..

En ting er at der er mange om buddet.. som gør at der kommer gratis arbejdskraft.. det er jo en naturlig udvikling fra arbejdsgivers side af.. why not?.. jeg mener.. de kan jo tillade sig det.

DOG mener jeg at det handler om ansvar.. det handler om at skabe en værdi omkring sig.. om man er en enkeltmandsvirksomhed eller stor virksomhed.

Det handler om at være ærlig.. har de et overskud til at give deres praktikanter en skilling for deres hårdarbejdende timer.... hvilket de fleste har.. så jeg mener faktisk det er deres ansvar hvis de har økonomisk mulighed for det.. simpelthen for at skabe noget merværdi.. Det der med at det er et hipt brand osv.. det funker ikke.. Det er en dårlig undskyldning.

Igen... det er et tveægget sværd og man må gøre op med sig selv hvornår det er det værd ..  

Skrevet den 28-09-2011 17:40
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Det er surt hvis man er en doven røv eller ikke kan give god værdi.
Men hvis man er aktiv og giver den en skalle, så får man det job man gerne vil have.
Jeg syntes det er super at man får chancen for at vise at man er noget værd.

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-09-2011 17:54
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
OlsenKbhDet
er da ret så træls at høre på at folk klynker så vildt over det her. Vil man
have et job  idag eller vil man ikke have
et job, hvor svært kan det være...Det
drejer sig om et kursus hvor de lærer om sandwiches, juices og om hygiejne...
Og derefter et par prøvevagter...

Hvis man ik vil ofre det på at få et fedt job, som mange unge synes det er, ja
så har man vel heller ikke fortjent at få et fedt job i disse tider...Vi
må altså stoppe med at være så forkælet hele tiden, og forvente at få penge for
alt, når vi ikke engang har vist hvad vi kan....Er
du i en situation hvor du kan få masser af ansøgere til at tage det kursus og
så samtidigt få dem til at tage et par vagter uden løn, så er du da godt dum
hvis du ikke udnytter det...Men
hvad, det er jo meeeeget forkasteligt, så jeg synes da heller vi skal give de
unge kontanthjælp og sige, lad vær med at tage de kurser og prøve vagter...Vi
vil meget heller have du sidder hjemme på sofaen og feder den til der kommer et
job serveret direkte i dit skød.
jeg synes da helt klart at alt med at skulle til optagelse prøver,
kursusforløb, prøve vagter skal gøres ulovligt, så må danfoss, grundfoss, mærsk
og diverse andre virksomheder finde nye måder at rekrutterer lærlinge og elever
på.

Jeg fik da i alle fald ikke løn for de dage jeg var til optagelsesprøver,
samarbejde test etc inden man blev lærling hos danfoss.

Eneste jeg fik ud af det var dækning af togbillet, og jo så fik jeg squ en
læreplads den gang...Hold
op med at piv danmark og kom i gang med at arbejde...

Skrevet den 28-09-2011 17:58
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Det har intet at gøre med at man er en dovenrøv eller ikke giver god værdi.. 

Hvis man er udviser dovenskab eller ikke giver god værdi bliver man vel siet fra i det første interview?.. Hvis man går videre til en prøveperiode.. så burde man vel blive betalt.. som man nu gør i et moderne samfund.. Hvis et firma lukrerer på at de er hippe eller bare er et stort navn og ansætter folk på prøveperioder uden at give dem noget for deres tid.. Så er det vel udnyttelse?.. specielt når de HAR råd til at betale.... Det handler som sagt om at skabe merværdi.. Det er en ond cirkel..

Hvis du selv.. som du siger.. har haft mange praktikanter osv som IKKE har fået løn af staten, su eller lign.. men gjorde det af egen fri vilje og uden løn.. så er det også dit ansvar at give dem et eller andet.. om det så er symbolsk.. fuldkommen ligegyldigt. Hvis du.. Hr. Thorborg.. har tænkt.. wow.. jeg har 500 ansøgere.. jeg HAR råd til at betale et eller andet... men jeg kan vælge og vrage.. og jeg så berømt at jeg behøver ikke betale nogen noget fordi jeg er hamrende rock n roll.. Så er du lige så slem som de andre store firmaer som udnytter folk.. Hvilket er pænt nederen.  

Du må da kunne se at der er forskel på tingene?.. Desuden skal man da have betaling selvom man er aktiv og giver det en skalle.. Goodwill og gå-på-mod burde da gå begge veje?...

I min bog hedder det Karma.. Men igen..der er mange former og grader af hele den her debat..  

Skrevet den 28-09-2011 18:04
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Jeg er ikke enig og jeg mener bestemt ikke det er dårlig karma, at folk skal vise hvad de duer til.
Alt for mange er freeridere og leverer ikke varen, så lad dem spilde deres egen tid og ikke andre folks penge.

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-09-2011 18:12
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Jeg synes du springer let og elegant uden om problemstillingerne der bliver slået op.. Men fair nok. 
Jeg er enig i dit synspunkt.. det er trods alt en af siderne i sagen.. du glemmer bare lige at kommentere på resten.

Skål! og gruppekram.  

Skrevet den 28-09-2011 18:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Martin,

Jeg er glad for at du tog over, hvor jeg slap - for folk hører mere på dig end på mig :-)

Og vi er fuldstændig enige i denne sag. Jeg kan sige at jeg stadig arbejder gratis et sted - simpelthen fordi jeg ved, at det vil opkvalificere mig. Og det selvom jeg har et fast job og noget freelancearbejde ved siden af - så vil jeg gerne videre med nogle ting, og derfor prioriterer jeg at arbejde gratis.

Skrevet den 28-09-2011 18:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Mads du får jo også noget ud af det .. som du selv siger.. vil opkvalificere dig.. du er jo en af siderne i sagen.. 

Det er jo ikke sort/hvidt..  

Skrevet den 28-09-2011 18:24
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Dennis - det er bestemt ikke sort/hvidt. Men i dette tilfælde får de en chance for at arbejde på en café, som de åbenbart gerne vil arbejde på. Det jeg vil, er endnu længere væk end deres drømme om at presse juice :-) Og de skal bare bevise noget i en uge - jeg har gjort det her temmelig meget længere....

Skrevet den 28-09-2011 18:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Mads > Jeg er helt med på det.. forstår dig udemærket godt. 

Jeg kender folk som har arbejdet gratis i meget meget lang tid.. 6md.. 12md.. faktisk har jeg en kammerat som har arbejdet gratis i 2år.. Jeg har selv døjet med det..

Jeg kender problematikken.. jeg har set alle sider af sagen og jeg mener stadig at hvis folk yder en ydelse.. så skal de have noget for det. Det kan godt være at vi er uenige .. men jeg vælger at holde på mit synspunkt.. Så kan folk kalde mig idealistisk.. urealistisk og whatever folk nu kan komme på at spøjse ting.

Jeg er i et fag hvor gratisarbejde florerer i største stil.. folk udnytter det i stor grad.. Mit fag.. der er mange.. MANGE penge på spil og det er tit meget store budgetter.. men folk udnytter det stadig.. jeg kalder det grådighed..

Når jeg en dag bliver stor nok til at få assistenter og praktikanter som ikke får penge fra skolen eller lign. Så vil jeg betale. Om det så er symbolsk eller lign.. Så skal de have noget for den tid de smider hos mig. Hvis der er nogen der bliver betalt på et job.. så skal alle betales. 

Længere er den ikke.. jeg mener at alle skal have en form for betaling hvis de bruger deres tid på ens virksomhed.. Nogle mener det er ok den anden vej.. fred være med det.. 

Jeg ved bare hvordan jeg vil gribe tingene an når jeg kommer til at stå i situationen.  

Skrevet den 28-09-2011 18:40
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael

Problemet med en sådan historie falder tilbage på ledelsen, og der må man jo så konstatere at der er folk i ledelsen der ikke er deres penge værd. Hvis jobbet hos Joe skal forestille at være så attraktivt, at det giver værdi på et CV som kan opgøres i kontanter - så bliver mine forventninger som den forbruger der bliver bekendt med disse historier naturligvis høje.

Hvis det så viser sig, at konceptet ikke kan leve op forventningerne, - (og det kan det ikke) så er det jo direkte dumt. Hvorfor stille mig som forbruger i udsigt at man kan levere noget man i virkeligheden ikke kan levere?

Der er tonsvis af ledelseserfaringer at høste fra, - og der er ingen undskyldninger overhovedet for ikke at have ansatte der kan blive lønsomme for virksomheden. Hvis man er så desperat at man går efter den hurtige profit der kan ligge i "gratis" arbejdskraft, - så er man er jo ikke leder, - men selv uegnet.  

i USA (hvor ellers) har man et Hot Dog universitet - og jeg mener bare, - hvor svært ville det have været at lave en fed branding på noget der så meget oppe i tiden som sundhed og ungdom - og hvor usselt er det kun at have talent til at være en fedterøv.

Simon Spies kunne få rejseguider og stewardesser til at arbejde røven ud af bukserne, for det var saftsusemene morsomt af være en del af en vinderkultur. Der er godt nok ikke meget format og vinderkultur over et par regnedrenge.       

Skrevet den 28-09-2011 18:47
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger
Jeg synes det er dejligt at se flere amerikanske tiltag blive indført på det danske marked. At komme ud i en lang tirade om hvorvidt det er rigtig eller forkert behøver vi jo ikke at blande os i. Det er deres eget valg! Laissez faire :)
Skrevet den 28-09-2011 19:13
Er kommentaren brugbar? 1       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Kan måske godt gå med til det, hvis der kun er tale om en uges forløb, men jeg synes, at der står i artiklen, at det er lange forløb? Ved så ikke, om det er flere uger. Det er vel ikke kun en uge?

Jeg håber så rent faktisk bare, at nogle fortæller dem, at det er en rigtig god ide at få en kontrakt, selvom lønnen er 0 kroner, så de har dokumentation for ansættelsen, og at de får et bevis af en eller anden art på, at de rent faktisk har været på det kursus.

Er det fx et 3 måneders forløb eller 6 måneder - om det er Joe - eller et andet sted, så ville jeg da helt sikkert spørge ind til, hvad vedkommende har lavet i de måneder, hvor der ikke står noget i CV'et.

Hvad laver I andre da af gratis arbejde, som I ikke får noget for?

Jeg arbejder i en retshjælp og har min egen frivillige organisation på facebook med ca. 10 personer under mig. Det er utroligt kompetencegivende for mig (ikke som sexolog, men det jeg ellers laver, som for nogle er lidt mere kedeligt end sex og kærlighed griner).

Er bare nysgerrig omkring, hvad man ellers kan finde af arbejde rundt omkring, som folk vil arbejde gratis for.

Blogger i øvrigt også ret så frivilligt på Oestrogen.dk fordi, at jeg synes, at det er sjovt, og det synes jeg også med mit andet frivillige arbejde.

Skrevet den 28-09-2011 19:29
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Cookie - John Hannover

Absolut ikke rimeligt. OK med prøveperiode - ok til lav løn - men dels skal periode jo tælle med hvis man bliver ansat og senere får ancienitet til opsigelse, dels er det helt sort at udvælge en person, og så sige pågældende ikke får løn af en art.

Selvfølgeligt kan der være oplæring som giver lav løn, men ansat = løn og fortsat ansat = ancienitet og opsigelsesvarsler og feriepenge og ATP skal følge loven

vh

Skrevet den 28-09-2011 19:50
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Maria F

@ Entrepeneur: Du mener altså at det er bedre at de unge skal BETALE for at være der den første uge uden løn, fordi det kaldes kursus, frem for at de får en mulighed for at arbejde gratis? Den går over min forstand.

Mvh Maria

Skrevet den 29-09-2011 08:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Bjarne Ravn
Sikken masse piveri. Når en italiensk universittsstuderende har taget sin eksamen, har han/hun udsigt til et par års arbejde uden løn, inden de bliver fastansat. De har grund til at klynke, men ingen hører dem. Vil de unge i DK ikke arbejde for Joe uden løn i en uge, kan de jo bare lade være.
Skrevet den 03-10-2011 21:18
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Jeg kan godt følge din retorik Bjarne.. Så det du egentlig siger er ...
Fordi nogen gør noget.. så skal alle andre også gøre det uden at tage stilling til om det er rigtigt eller forkert.. 

Skide godt.. så er den problemstilling løst.  

Skrevet den 03-10-2011 21:22
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Bjarne Ravn
Ja Dennis, så er problemet løst, men jeg synes klart, at man kan diskutere det rimelige i, at unge arbejder uden løn i en periode, men det kan være en smart måde at markedsføre sig på, ik?
Skrevet den 04-10-2011 06:50
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jan christiansen

Jeg vil da også gerne ansætte en håndværker til at hjælpe mig gratis i 14 dage.......

Det er sku da det tyndeste argument at man lige skal se folk an, gratis. Hvis man ikke evner at ansætte den rette person 

må man jo arbejde på den side af sagen.

 

God dag til alle.

 

vh Jan

Skrevet den 04-10-2011 07:16
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

Fantastisk moral den virksomhed har.

http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1636515.ece

Hvis ikke de opper sig er de ude af det danske marked inden 18 mdr.

Skrevet den 11-10-2011 00:39
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Cookie - John Hannover

Ja samlet efterlader det jo ikke et smukt indtryk, og det er synd for en hver virksomhed. Dårlig moral betaler sig sjældent

Ansæt normalt - gerne med prøvetid og lav løn under en læretid, men selvsagt med garanti for ansættelse med mindre man falder igennem, det er det prøvetiden er til for

Og mål da for pokker temperatur i mozarella pølse montren korrekt - det er super usmart hvis nogen bliver syge

En virksomhed der arbejder med B2C skal være omhyggelige med planer for corporate social responsibility (CSR) og udnytte den udadrettet - og leve op til dem (ja det skal B2B også men på et lidt andet niveau)

vh

Skrevet den 11-10-2011 00:47
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper Nerløe

Det vil være rigtig interessant at høre, hvor mange af jer (som synes, at det er helt ok, at Joe & The Juice benytter gratis arbejdskraft), der selv er indstillet på at arbejde gratis i en uge?

Er I eksempelvis indstillet på at forære varer eller ydelser væk (svarende til det en uge af jeres tid er værd for jer), for at vise en potentiel kunde "hvad I duer til"?

Skrevet den 11-10-2011 01:42
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Nu skal man lige lægger mærke til at det er en leder i forretningen og den slags kan ske.
Jeg havde en uddannet journalist ansat på Jubii i sin tid, der skrev af efter et andet medie.
Det var mit ansvar og det kostede os så vidt jeg husker 75.000 kr. i bod, men hvor helv.. skulle jeg vide at han havde gjort det?

Ejeren Kaspar kender jeg som en super fed fyr og en ægte iværksætter, så skal vi ikke lige klappe hesten...

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 11-10-2011 01:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Ginnerup

Hvis at jeg blev tilbudt at arbejde et sted i en uge, med mulighed for ansættelse efter prøveperioden så ville jeg takke ja. Hvis at det ender godt så får man et arbejde, hvis ikke så får man i det mindste noget erfaring.

Det kan også samtidigt virke som et filter der afskrækker dem, som ikke stræber nok for at levere en god service overfor arbejdsgiveren aligevel.

 

Jeg kan slet ikke se hvorfor det kan forage folk.

Skrevet den 11-10-2011 02:35
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jeppe Hyldgård Berntsen

Det kan forage mig, at folk er så fokuseret på, at alt skal gøres op i kroner. Og ikke tillægger det, at man lærer noget nyt en langt større betydning.
Ja, du kan ende ud i, at måske skal arbejde gratis, men hvis dette "gratis" arbejde kan munde ud i, at man ender med en top lækker stilling i en virksomhed man selv ynder at arbejde for, så fred være med det, så er de penge vel også tjent ind igen?
- Nu har jeg selv arbejdet mig op i den kæde jeg arbejder for, og jeg gør meget gratis/Frivilligt arbejde for dem.
Så kan man snakke om hjernevask og pis og lort, men faktum er , at jeg gerne vil beholde mig arbejde og gerne ser, at det sted jeg arbejder stadig vil stå stærkt i min by, så må man ligge sin egoisme på bordet, om det er 5-10-15 timer om ugen, så fred være med det. Hvis økonomien krakker helt, er det vel ikke en større hindring end at påtale det overfor sin chef, for vil da ANTAGE at en sund leder, er villig til at høre på, hvad folk har at sige, ellers har ledelsen lagt en forkert retningslinje for kommunikation.
- Syntes folk skal åbne øjnene for, hvad nogen gennemgår på arbejdsmarkedet for at få det de gerne vil have.
Hvor end nogen er imod det, så har jeg det rigtig fint med "prøveperioder" "prøvetid" . Men alle har jo sin mening om ting, af en eller flere grunde.

MvH
Jeppe

Skrevet den 11-10-2011 02:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

At bede folk arbejde gratis en uges tid, sier alle dovenrøvene fra.
Det er en super ide og dem der ikke gide er ikke værd at samle på alligevel..

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 11-10-2011 03:26
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Ginnerup

Det var præcis det jeg mente med filteret Martin. Du er bare bedre til at sige det :)

Skrevet den 11-10-2011 03:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Martin

Det er fint du har et godt forhold til ejeren af Joe and The Juice.

Men fakta er at de tidligere er idømt stor bøde for overtrædelse af fødevarelovgivningen. Fødevarekontrollen er den instans der kan lukke ens virksomhed hvis man ikke er påpasselige, SuperBest er et eksempel på hvor dyrt det kan blive.

Så min pointe er, at får man bøde for overtrædelse af fødevarelovgivningen, og så efterfølgende ikke har styr på tingene - så har man en udfordring og han er såmænd ikke den eneste, dog har han i sin ansættelsesprocedure dog nok fået ansat den dummeste der findes som skriver en vejledning om hvordan fødevarelvgivningen omgås.

Så måske han skulle bruge lidt mere tid på smalltalk og suge til sig hvad der sker ude i samfundet.

Og i forbindelse med "kurset" så er folk jo heller ikke forsikrede som der skrives om, og alle ved at det unge mennesker er dårligst til i de første år som udeboende, det er at tegne forsikringer hvorfor en eventuel skade er for egen regning.

i 2011 finder jeg dette uansvarligt og moralsk anstødeligt at man i den grad lader hånt om mennesker ved ikke at have en forsikring der dækker for dem der arbejder gratis eller tager et kursus, i forbindelse med noget der er for egen vindings skyld.

Skrevet den 11-10-2011 09:19
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

At arbejde gratis er ikke selve problemet, men udnyttelsen er.

Er man færdig med en uddannelse og ikke kan få job grundet manglende erfaring, er det super at få et gratisjob og dermed kunne føje det til CV'et. Det kan også være, at folk ønsker at skifte retning og får chancen ved et gratisjob. For arbejdsgiver kan det betyde, at opgaver, der ligger og venter, pludselig kan klares hurtigt. For begge kan det være win-win.

Hvis arbejdsgiver begynder systematisk at indkalkulere gratis arbejde i planlægning og regnskab, SÅ er den gal! Hvis arbejdsgiver annoncerer med jobs - som viser sig at være gratisjobs - SÅ er den også gal!

 

Skrevet den 11-10-2011 09:34
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tobias Elkjær

Det er et princip der er taget meget fra eksempelvis diskoteksbranchen. Eksempel: Ansættes du ved NOX-network (Crazy Daisy, Buddy Holly, ie.), indgår man altid en aftale om to prøvevagter, hvor man ledes gennem arbejdsprocessens mange faser, samt til sidst - i fællesskab - og afgøre hvorledes man skal ansættes eller ej! Jeg kan virkelig ikke se, hvad "problemet" er. Yder du ikke til det niveau virksomheden søger, må du finde noget andet og lave. 

Blot lidt strø-tanker.

Vh.,

Tobias Elkjær

Skrevet den 11-10-2011 09:55
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

jeg mener at der er forskel mellen 2 prøvevagter hos nox og 1 uge langt "kursus"  hos J&J 

 

 

Skrevet den 11-10-2011 10:03
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob R

Hvis man ser på sagen 100% praktisk uden at skelne til spørgsmål om moral, respekt og god/dårlig karma, så kan man sige, at hvis en uges ulønnet praktik har den effekt at kun de bedste kandidater er tilbage, så er det jo en god ide, set ud fra arbejdsgiverens synsvinkel.

MEN det er også vigtigt at have i mente at man risikere at skaffe dårlig omtale for sin virksomhed på den konto, både blandt medarbejdere og i pressen. Ville den her historie f.eks være blevet lækket, hvis sagen om gratis arbejde ikke var kommet ud? http://www.erhvervsbladet.dk/underholdning-og-turisme/myndigheder-truer-juicekonge-med-politianmeldelse

Skrevet den 11-10-2011 10:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lars Holdgaard

Ej nu må det stoppe.. Hvis det var 7-årige børn man bortførte og satte ind i en cafe "Server drinks!" i en uge hvor de ikke fik lov til at sove, så ville jeg måske være bekymret.. Men at unge mennesker får tilbuddet "Hvis du vil have et arbejde, må du vise du er nice først", er et frit tilbud. De kan bare sige nej.

Oh åhhh hvor er det synd for de unge at de bliver lokket.... Well, tillykke! De lærte om den virkelige verden som helt unge og slap for at blive taget i ***** senere i livet for langt større beløb og antal timer.

Christ.

Skrevet den 11-10-2011 10:33
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Jacob R

Ja det er jeg ganske overbevist om at den var, i det at det er så kraftig en hån mod Fødevarestyrelsens kontrolinstans, at man ikke kan lade den slags "sive" uden mediernes bevågenhed.

Men som du også antyder, så skal der ikke meget til før utilfredse medarbejdere lader ting komme til offentlighedens søgelys, og der er kun 1 ansvarlig, og det er lederen.

Og jeg sidder faktisk og undrer mig lidt, for ejeren har jo i en video beskrevet at han hader smalltalk, men er det ikke præcis den slags der skaber et miljø i hans koncept? For på kaffebarer og caféer er smalltalk da en del af kulturen og det gælder alt fra de besøgende til personalet....

Men bliver interessant at følge hans DC.

Skrevet den 11-10-2011 10:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Lars Holdgaard

Nej hvorfor skulle det holde op? - Alle har da lov til at have deres meninger.

Nu har manden mange ansatte, og vil gerne fremstå som ihærdig iværksætter og god entrepreneur.

Hvis man kan bruge 5 mill + om måneden i lønninger, så kan man også internt lave et oplæringsforløb som folk kommer på efter de har været igennem 1. samtale og man kan så samtidig gøre det til et mini kursus i fødevarehåndtering i samarbejde med institutioner m.v. På den måde ville man få langt større opbakning og vise ansvarlighed og være rollemodel.

Nu er billedet vendt og det drejer sig om systematisk udnyttelse (vil nogen betegne det som) uden ansvarlighed for sikkerhed (grundet manglende forsikringsdækning) samt systematisk snyd med fødevaresikkerheden samt instruks om at give falske informationer til fødevarekontrollen som er en lovovertrædelse.

Selvom man har gjort det godt og selv om man har kontroversielle meninger og holdninger, så skader det ikke at bruge den indvendige side af hovedet og indimellem lige stoppe op og se om det man gør nu også er i takt med de moralske holdninger der er i de lande man etablerer sig i.

Skrevet den 11-10-2011 10:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tobias Elkjær

Michael_N@

Hvorfor? Pointen er, at man skal kvalificere sig til sit arbejde: Da meget fair? 

Skrevet den 11-10-2011 10:55
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Joakim Ditlev

Forbløffende at se så mange iværksættere og jantelovsbrydere med små sko i Joe & The Juice sagen. Efter de vandt VæxtFactor har der været decideret presse-hetch. Der er ikke en sag, der er for lille til at specielt avisen.dk og Politiken tager det op. Kom nu videre - vi har en fed iværksættersucces, som er ved at få gang i hjulene i udlandet - så lad os da skubbe lidt bag på frem for at løfte pegefingre og pille os selv i navlen. Det er så typisk dansk. Hvis jeg var Kasper Basse pakkede jeg mine sydfrugter og smækkede mit HQ op et sted, hvor folk godt kan unde en lidt succes.

Omkring diskussionen om man skal arbejde gratis eller ej: Det er fuldstændig ens eget valg. Knægtene kunne jo også vælge at dele aviser ud eller vaske op, men de synes J&J er et fedt sted at arbejde og ofrer derfor gerne en uge. What's the big deal?

For the record, jeg var i 5 måneders ulønnet praktik hos et reklamebureau mens jeg læste. Sådan er gamet.

Skrevet den 11-10-2011 11:17
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper Nerløe

@Tobias Elkjær: Jeg synes at debatten her er noget unuanceret, da Amino som udgangspunkt repræsenterer arbejdsgiver - og knapt så meget lønmodtager.

For at nuancere debatten lidt, så kan jeg stille spørgsmålet: Hvis arbejdstager efter din mening skal kvalificere sig til arbejdet (eks. ved at arbejde gratis i en periode), hvordan skal arbejdsgiver så kvalificere sig til at gøre sig fortjent til arbejdstagers arbejdskraft?

Jeg kan sagtens huske for ikke så mange år tilbage, hvor konjunkturerne var skyhøje, og antallet af ledige var på sit laveste. Dengang var der stort set ikke den ting, arbejdsgiverne ikke ville gøre for at tiltrække sig arbejdskraft. Mange virksomheder havde nærmest tudefjæs på over den manglende arbejdskraft, og syntes dengang at alle hænder var vigtige.

I dag har billedet som bekendt ændret sig, og antallet af ledige er igen på et niveau, der gør at det er arbejdsgiver, som kan sætte dagsordenen. Men, hvordan kan man glemme situationen fra lavkonjunkturårene?

Den situation kan komme igen om nogle år fra nu, og mon ikke at der den dag bliver rift om de arbejdsgivere, der ikke udnytter deres medarbejdere - og knapt så meget rift, om de arbejdsgivere, som har opbygget et image, hvor den gængse opfattelse er at de udnytter deres personale: "Joe & The Juice - ellers tak, det er dem der ikke vil betale løn".

Folk er ikke dumme, og glemmer ikke så let, som man måske skulle tro.

Skrevet den 11-10-2011 11:21
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Sådan er gamet.. sådan er livet.. get used to it... folk er bare dovne... samfundet er indrettet så man skal ofre... vi kan ik gøre noget ved det.. jeg var engang... da jeg var ung... nutidens unge er bare... 


Som jeg har prøvet at sige et par gange.. så må man nogle gange give lidt af sig selv for at få noget større ud af det. Det er en investering.

Når det så er sagt.. Så har samfundet taget en drejning til det værre i den forstand at der er en masse udnyttelse.

Hvilket egentlig bringer mig frem til sagens kerne og noget som jeg personligt lever efter.

Fordi du kan... er det ikke ens betydende med at du skal! ...

Til de sløve så er det en hentydning....ja det kan godt være at virksomheder har folk inde gratis.. men lur mig om de gør det fordi de KAN... de har også råd til at betale for det... De udnytter bare situationen.. Og mange mennesker bukker sig bare forover og tager imod. Det er som sagt en balancegang.. Jeg ved dog at jeg har ikke tænkt mig at være sådan når jeg en dag får elever ind. 

Hvis nogen bliver betalt.. så skal alle betales. Sådan har jeg det når jeg arbejder..  

Skrevet den 11-10-2011 11:25
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Folmand

Jeg har praktisk taget arbejdet gratis i 4 år for at få en fod indenfor  i min branche. Endda sat over 100.000 kroner til mens jeg modtog SU - men idag fortryder jeg det ikke et sekund. 

Dennis - Udbud og efterspørgsel er en grundsten i kapitalisme. Hvis udbudet af arbejdkraft er så stort, at man kan få nogen til at arbejde gratis - så 1)sparer man penge - 2)sikre sig at den kommende ansatte er "sulten" nok efter at få et job - og man undgår kvaler med umotiverede proletarmarxistiske unge mennesker der i bund og grund ikke gider at arbejde :-)

Skrevet den 11-10-2011 11:30
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

åååh Folmand.. tænk nu lidt videre ... Vi er jo enige!.. som jeg har skrevet SÅ mange gange.. Der er altid undtagelser i den her debat.. men folk prøver at gøre det så sort på hvidt..  

Skrevet den 11-10-2011 11:35
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Folmand

@Dennis.  Ja vi er enige - til dels. Verden er bare lettest at anskue sort og hvid. Men uanset hvad, så vil der altid være virksomheder der udnytter diverse mere eller mindre beskidte knep for at øge deres indtjening og konkurrenceevne. Det er vel næsten "Nash" teori. Udnytter DU ikke smutvejene, så er der nogle andre der gør det, og den chance tør man ikke tage - så derfor gør alle det. Hvis nu vi fik et totalforbud mod at arbejde gratis, så skulle arbejdsgiverne nok finde en anden måde, at sikre sig maksimum "value for money". 

Skrevet den 11-10-2011 11:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Folmand

En eller anden kendt dansk pædagogisk teoretiker berettede om sin første dag i folkeskolen noget i stil med:

"vi skulle alle stå op i klassen, og da vores nye lærer bad os sætte os, farede vi rundt for at finde en stol. Det viste sig at der var en stol til alle på nær en. Den stakkels elev blev kaldt op til tavlen og læreren gav ham en syngende lussing! - det var nok den bedste lektion vi nogensinde fik om LIVET"

Skrevet den 11-10-2011 11:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Hæh ja det bliver spændende at se nu når regereringen vil "tvinge" virksomheder til ansætte elever. Det skal nok blive sjovt at se hvorn de har tænkt sig at gøre det. 

Faktum er bare.. i det du siger (hvilket du har ret i).. at vi snakker Joe&thefrikkin Juice... Det er en juicebar.. du skal proppe en frugt ned i en blender og smide noget brød i en toaster.. Lad os skære ind til benet.. du skal ikke være en rakertforsker.. du skal ikke igennem en stor optagelsesprøve hvor nationens sikkerhed afhænger af din kompetence..
Måske skal du være i stand til at binde dine snørebånd selv og så lige se lidt lækker ud..

Ærlig talt.. så ved alle at de kører på deres popularitet og udnytter folk ligesom så mange andre i den niche.. Hvilket jeg bare synes er at ... tjah..udnytte de unge.. stik dem en 50'er i timen og så er den skid slået.. deres rygte er sikret og for helvede altså.. indstil temperaturen rigtigt i køleskabet og oplær folk i egenkontrol..

Slut prut 

Skrevet den 11-10-2011 11:52
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Folmand

Jeg sidder og lader mig inspirere til et nyt koncept. Tror at jeg vil hænge et opslag op på byens 2 lokale gymnasier, hvor jeg søger "tekstforfattere" til SEO. Inden de kan komme i betragtning til ansættelse, skal lige lige sende mig en mail med 3-4 essays om "koffeinpiller" af 400 ords længde ;-) 

Skrevet den 11-10-2011 11:59
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dennis Møller

Så ER det dig din sniger! 

Men så ved du også hva jeg mener... 

Skrevet den 11-10-2011 12:01
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper Nerløe

Jeg fristes til at gå ind på en Joe & The Juice-bar, bestille en menu og sige til ekspedienten: "C'mon, giv mig den gratis. De kan alligevel ikke trække dig i løn..." ;o)

Skrevet den 11-10-2011 12:07
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tobias Elkjær

Joakim@

Jeg kunne ikke være mere ENIG!! 

Skrevet den 11-10-2011 12:46
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

For dem af jer der ikke har hørt min snak med Kaspar Basse, kan i når det endnu:
http://thorborg.tv/kaspar-basse-joe-the-juice.html

Jeg kender ham fra min tid som mentor på Niels Brocks Iværksætterlinje, hvor vi begge to gratis hjalp iværksættere igang.
Så Kasper bruger selv meget af sin tid på at hjælpe unge igang og det uden at få en krone for det.
Så han er en "Walk the Talk" type der sikkert forlanger meget af folk, men som også selv går forrest.

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 11-10-2011 14:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Sindberg

Its all about passion. Det er vidt udbredt i kunstneriske brancher at man må knokle gratis i flere år for at komme nogle vejne, det samme indenfor f.eks. nødhjælpsarbejde, hvorfor er der ingen der råber op over alle de unger der endda betaler for at komme ud at arbejde gratis?

Hvis Joe har så meget success og så lækkert et koncept at folk gider bruge deres tid på det, er det da bare fedt. Glæder mig over at der flyttes grænser for hvor folk vil arbejde gratis for at komme ind.

Vi skal være glade for denne dynamik, og bruge det som en rettesnor. Mål din egen virksomhed på om folk ville arbejde gratis for dig, istedet for at skjule misundelsen i kritik :)

Skrevet den 11-10-2011 15:02
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Sindberg

Og iøvrigt, hvor mange herinde har ikke arbejdet gratis for deres egne virksomheder for at få dem op at stå?

Skrevet den 11-10-2011 15:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere