Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
10
Boblerikon

Joachim B. Olsen: Der findes ikke fattige danskere

Joachim B. Olsen skriver ''Det er en hån mod de millioner af mennesker verden over som sulter, at snakke om fattige i Danmark. I skulle skamme jer!'' på sin facebook-profil.
Læs hele historien på www.b.dk
Profilbillede
Nicolaj Thomasen

Det siger vel mere om Joachim B. Olsen, end de fattige danskere

Skrevet den 28-10-2011 17:59
Er kommentaren brugbar? 12       3       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Fy for satan en usympatisk stodder.

Jeg havde ikke rigtigt nogen høje forventninger til at en tidligere professionel sportsudøver, der lige pludselig ville lege politiker.

". Hvis der er mennesker i Danmark der ikke har råd til at holde jul så er det selvforskyldt!, lyder det fra Joachim B. Olsen."

Det er da godt at han kender så meget til de enkeltes forhold, at han ved præcis hvem der bærer skylden for hvad. Jeg kan da komme på adskillige eksempler på at det ikke er helt selvfoskyldt, at man sidder stramt i det.

Men lige over Joachim, jeg brækker mig sgu også over dig og dine udtalelser.

Skrevet den 28-10-2011 18:02
Er kommentaren brugbar? 10       4       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

En smuk omgang sludder af relativ (baseret på medianen) og absolut fattigdom.

Skrevet den 28-10-2011 18:02
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Jeg er helt enig med Joachim her. At tale om fattigdom der idiotisk.
Der er bestemt folk der har brug for hjælp i Danmark og der er også mange der har meget mindre end andre, men at kalde dem fattige er en hån mod rigtige fattige!

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-10-2011 18:04
Er kommentaren brugbar? 18       10       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

Og jeg "brækker mig over Joachim B. Olsen"! Det er fandme let at kritisere dem, der har det økonomisk svært, hvis man selv har sit på det tørre. At sammenligne med en fattig afrikaner eller inder er patetisk. Fordi andre lande har det værre, betyder det ikke, at de mest fattige danskere ikke har det svært. Joachim, du burde skamme dig, din privilgerede, desillsionerede 80'er Yuppie.

Skrevet den 28-10-2011 18:05
Er kommentaren brugbar? 8       5       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Joachim B Olsen evner bare ikke at navigere mellem de forskellige fattigdomsbegreber.

Skrevet den 28-10-2011 18:12
Er kommentaren brugbar? 4       4       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

At være fattig i Danmark, betyder at man kun har 1 bil, 2 fjernsyn, en lejlighed og mad 3 gange om dagen.
Come on, det er sgu ikke at være fattig.
Og ja, jeg er klar over at der er folk der ikke kan finde ud af at bruge deres penge fornuftigt, men i stedet bruger dem på smøger, sms'er, kortfristede lån med høje renter og andet pjat, men det må de jo så lade være med.

Der er sgu alt for meget "nååå hvor er det synd for dig" i Danmark. Det er sgu mere synd at folk bliver ynket, end at man stiller nogle krav til dem...

Ja, kald mig bare kyniker, men i mine øjne er det at placere folk i lejligheder, erklære dem for ubrugelige og bestikke dem med penge for at holde kæft, det er ondskab! 

Kærlighed vil være at losse dem i røven og fortælle dem at vi har brug for dem og at de ikke får noget at æde hvis de ikke bestiller noget!

De bedste hilsner
Martin 

Skrevet den 28-10-2011 18:15
Er kommentaren brugbar? 24       10       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Skal måske lige indskyde, at mit lille vredesudbryd skyldes at jeg havde læst BT versionen, der er på et niveau, hvor jeg bedre kan være med :o)

Og den er selvfølgelig vinklet på en måde, så den skal forarge. Og det lykkede til fulde hos mig, og det holder jeg fast i: http://www.bt.dk/danmark/joachim-b.-olsen-om-fattige-danskere-jeg-braekker-mig

Det er korrekt at der ikke er rigtig fattigdom i Danmark, hvis vi sammenligner med andre lande. Men det er ligesom når folk har det dårligt, får kommentaren: "Du skal huske at der er nogen der har det værre end dig"

Jo jo, det er rigtigt nok. Men man får det sjovt nok ikke bedre, af at der er andre der har det dårligere.

 

 

Skrevet den 28-10-2011 18:18
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Nu tror jeg det er vigtigt med definitoner og kontekst'er...I Danmark findes der ingen fattige hvis man laver sammenligningen globalt. Måske er det mere interessant at spørge Joachim hvad en fattig er?

 

Note: Det er så 2. gang jeg høre noget til Joachim - hvor første gang var flerkoneri.

Skrevet den 28-10-2011 18:19
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Martin, hvornår er man så efter din mening berettiget til at føle sig som en del af de rigtige / ægte fattige?

@TT Tekstforfatter, jeg kunne ikke være mere enig. Jeg har ellers altid synes om ham, men det her fjerner al respekt fra min side.

Desværre er det bare meget normalt at sige "jamen der er så mange der har det værre end dig", så lad være med det ynk. Problemet er bare at hvis det regel faktisk skulle fungere, så ville der i realiteten kun være en person i hele verden der havde det skidt nok til at måtte sukke opgivende. Den person ville selvfølgelig så også have en god grund til at ynke går jeg ud fra.

Selvfølgelig kan man ikke forvente at få julehjælp med et rådighedsbeløb på 12.000,- kroner pr. måned. Men tiderne hvor man alle selv var skyld i at ende på kontanthjælp er forlængst forbi og der er forskel på hvad staten accepterer som en udgift og hvad der reelt findes af udgifter i en familie, så de 12.000,- kr. kan meget vel bare være på papiret og ikke en virkelig situation.

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 28-10-2011 18:26
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian Jessen

Må erklære mig helt enig med Joachim B. Olsen for hans udtalelser. Nu sidder jeg selv på 3. år i Sydamerika, lige pt. i Peru, og har under hele valgkampen brækket mig over venstrefløjens offergørelse af "de fattige i Danmark". Når man i Danmark kan få UDBETALT 12.000 kr. for at lave ikke en skid (kontanthjælp der bliver snakket om, right?) så skal man sku lukke røven med at snakke om fattige. Det er pis og papir, og offergørelse af folk som burde og sagtens kan selv, men ikke engang får et forsigtigt skub.

Som Joachim rigtigt nok siger: får du 12.000 udbetalt om måneden, og kan du stadig ikke købe gaver til dine børn, ja så bruger du nok dine penge forket. Måske skulle de eventuelt lære lidt om privat-økonomi.

Skrevet den 28-10-2011 18:26
Er kommentaren brugbar? 9       7       Svar Svar
 
Profilbillede
Rolf

Folk med ambitioner sammenligner sig med den der klare sig bedre end en selv, og prøver at gøre det lige så godt.

Folk uden ambitioner sammenligner sig med dem der klare sig dårligere, for så behøver man ikke prøve at forbedre sig, for alt køre jo nok så skønt.

 

Sådanne udtalelser som denne er et tegn på at ambitionerne er meget små... trist!

Skrevet den 28-10-2011 18:27
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Nyide

Han har da fuldkommen ret. Der findes næsten ingen danskere på gaderne. Og selv dem der er "fattige" drikker en dejlig kold øl en gang i mellem, dem i ulandene får ikke engang rent vand.

Så åhhh ja en kold stodder. Selv folk uden arbejde får penge i danmark det gør de sgu ikke i udlandet. Nogen gange har vi det sgu for godt her i dk.

Skrevet den 28-10-2011 18:32
Er kommentaren brugbar? 4       12       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

At være fattig i Danmark betyder 0 børn og problemer med at have råd til tøj,mad og almindelige fornødenheder. De fattige i Danmark sulter ikke, men man behøver ikke lide af hungersnød for at være fattig.

Joachim B. Olsen er bare en forkælet eks-stjerne ude af stand til at forsørge sig selv. Var han ikke kommet i Folketinget var det en sølle karriere der ventede forude - og det er det nok stadig - Jeg tvivler da på at danskerne er dumme nok til at stemme ham ind to gange.

Skrevet den 28-10-2011 18:32
Er kommentaren brugbar? 11       2       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Hvad skal der til for at være fattig i Danmark?

Skrevet den 28-10-2011 18:34
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Tjah, når man regner tallet ud bruger man jo OECDs udregningsmodel - men det er jo et definitionsspørgsmål. 

Skrevet den 28-10-2011 18:41
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Ronni Plindstrup

Jeg kan godt se hvad Joachim mener! Når man sammenligner de fattige i Danmark (som er fattige efter dansk målestok), men fattige i f.eks. Afrika, så er der slet ingen tvivl om, at der helt sikkert er en enorm forskel i den levevis og de muligheder, begge fattige grupper har.

De fattige i Afrika, ville betegne det at være fattig i Danmark som rigdom - næsten.

MEN! Derfor skal man jo ikke undlade at hjælpe de fattige i Danmark! Jeg ved hvor stor en hjælp det er for familierne, at modtage julehjælp!

De sparer til dagligt. Børnene har de ikke råd til at sende til fodbold, spejder eller lign. Hver en krone vendes dagligt. Og den lille opsparing, går ofte til fødselsdagsgaver og julegaver - flere penge har de ganske enkelt ikke at gøre godt med.

En enlig mor på kontanthjælp med 2 børn, har ikke nødvendigvis et stort rådighedsbeløb.

Måske er der sociale problemer og andet, der gør at pengene ikke rækker så langt som de burde. Men det betyder ikke at de selv er ude om det. Og det er da slet ikke børnenes skyld.

Jeg bidrager til julehjælp. Og det vil jeg blive ved med.

De fattige i Danmark, kan godt have det skidt, selvom der er andre der har det langt værre. Vi kan ikke udelukke hjælp til nogen, bare fordi andre har det værre. Man må hjælpe dem der trænger. Især i julen!

Skrevet den 28-10-2011 18:44
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Hvis vi skal følge Joachim Olsens retorik, er det jo også selvforskyldt at de rigtigt fattige i andre lande er fattige. De kunne jo bare lade være med at få så mange børn.

At der er et gran af sandhed i sådan en udtalelse, gør den jo ikke mere sympatisk. Og jeg synes faktisk at han viser et meget usympatisk ansigt, med disse udtalelser.

Skrevet den 28-10-2011 18:46
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Måske vi skulle holde os til fattige danskere - det er ikke fair at overfører hans holdninger til andre lande.

Skrevet den 28-10-2011 18:49
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nyide

@igang

Der findes ikke rigtig fattige i danmark! Der findes kun danskere uden job.

Skrevet den 28-10-2011 18:49
Er kommentaren brugbar? 6       6       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Det er jo håbløst at diskuterer hvem der er "fattigdoms" begrebet, hvis der ikke er enighed om hvad det reelt dækker over. En del i tråden her forholder sig til den ene defination, og en del forholder sig til den anden. 

Skrevet den 28-10-2011 18:56
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

- minus "hvem der er"...

Skrevet den 28-10-2011 18:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Enig - det var derfor jeg forsøgte med en definition!

Skrevet den 28-10-2011 18:57
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Martin

"At være fattig i Danmark, betyder at man kun har 1 bil, 2 fjernsyn, en lejlighed og mad 3 gange om dagen."

Helt alvorligt Martin, er det virkelig hvordan du forestiller dig fattige i Danmark??

Jeg vil ikke sige at du er kyniker, det lyder mere som om du er lidt ude af trit med hvordan tingene reelt foregår. Nu kan jeg ikke helt gennemskue hvem du vil tilbyde din kærlighed?

Er det arbejdsløse, førtidspensionister eller hvem mener du bare skal sparkes igang?

Hvis det er arbejdsløse du tænker på, så kan jeg fortælle dig, at jeg ikke har oplevet mange ledige som af deres A-kasse har fået en "Nååå hvor er det synd for dig" velkomst. De bliver mødt af "Du ønsker tydeligvis ikke at arbejde, derfor vil vi overvåge din færden 24 timer i døgnet fra nu af."-attitude.

Her kommer så en helt tredie ting ind, nemlig selvværdet. Hvis du sparker en igang som ikke ejer selvværd / selvtillid med en gulerod der hedder "...ellers får du ikke noget  at spise.", hvor positivt et resultatet forestiller du dig så at du ender ud med?

Hvad med dem som har råd til smøger, at sms'e (?) og lige nuppe et kortsigtet højtforrentet lån, men som så får et knæk psykisk, mister jobbet, bliver skilt eller etc.

De kan godt droppe smøger og sms, men de kan ikke sige til deres kreditorer at de ikke vil betale mere. Så det er ikke alt man bare kan lade være med.

Fattigdom kan være mange ting. Det kan også være at du skal give dit barn brugt tøj på eller ikke kan lade dem komme med på ture med klassen. Men en ting er sikkert, hvis fattigdom var som du forestiller dig, så er jeg sikker på, at et langt større antal mennesker ville forfølge den karriere.

Med venlig hilsen

Tommy

Ps. jeg siger ikke at alle er jaget vildt og jeg siger ikke at ingen er selvforskyldte i at være på røven eller at der ikke findes folk som ikke uberettiget kalder sig fattige. Jeg siger bare at det er forkert at sige at der i Danmark ikke findes rigtige fattige, som rent faktisk kæmper for at få tingene til at hænge sammen.

 

 

Skrevet den 28-10-2011 18:58
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

dansker er heldig vi kan altid få støtte , korrekt der er ingen , for de eneste som er de dem som ingen hjælper søger og det er jo en anden slags fattigdom at hoppe ud ind af hjælpe og bo lige op ad istergade er en fattigdom dog er det ikke noget de selv vælger med staten prøver at få dem væk og i lejlighed men narkomar kan man jo ikke lige hjælpe skal vi tvinge dem i egen bolig og alle ser ud til rige .

Derved ingen fattig med nogle enkel tragieder som staten ikke rigtigt kan finde en løsning på .

Husk bistands hjælpe er jo ikke ligefra fattigdom du får mad hverdag og har råd til egen bolig at du måske har råd til 2 fjernsyn er korrekt dem på bistands hjælpe

Skrevet den 28-10-2011 18:58
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Linde

Det er lidt sjovt vi altid taler om de enlige mødre som de fattige. De enlige fædre, som er på kontanthjælp skal betale børnebidrag og får ikke børnecheck. De er langt fattigere. 

Skrevet den 28-10-2011 18:59
Er kommentaren brugbar? 7       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Det er lidt ligesom at Joachim kalder det for flerkoneri og ikke flermanderi :-)

Skrevet den 28-10-2011 19:01
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Angrybird - der findes faktisk også fattige danskere MED job. Jeg talte med en kvinde på et tidspunkt. Hun arbejder 37 timer om ugen og er alene med fire børn og når hendes husleje og daginstitutioner, SFO og indboforsikring, el, vand og varme er betalt har hun lige knap 8000 kroner tilbage til mad, tøj, gaver, transport, og uforudsete udgifter - hun skylder ingen penge væk, men i min optik er hun ikke ligefrem velhavende.

Skrevet den 28-10-2011 19:07
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Lysfelt

Come on...

Hvis man kan få 12.000 kr. i kontanthjælp, så er det da umuligt at være fattig i Danmark.

Jeg har tidligere levet i 3 år uden så meget som 1 krone i indtægt nogen steder fra, og måtte låne mig til alt. Jeg var iværksætter, og sådan nogen støtter man jo ikke i Danmark. Jeg lånte i øvrigt penge for at kunne betale løn til nogle ansatte, som skulle udvikle et produkt. Desværre blev produktet aldrig lanceret, og det hele endte med en kæmpe gæld, uden at jeg havde solgt for så meget som 1 krone.

Før det har jeg levet en del år som studerende, hvor jeg kunne få godt 4.000 kr. om måneden, og måtte supplere med lån for at holde livet kørende.

Sidenhen har jeg dog betalt hver mand sit tilbage.

I mine år som "fattig" kunne jeg se i fjernsynet på andre "fattige" som sad og klynkede, men de havde sgu alle sammen nye flotte møbler, rent tøj og mobiltelefon, imens de havde råd til en 3 væreslses lejlighed.

Jeg "brækker mig" sgu over den krævementalitet, som findes i Danmark, og er faktisk overrasket over, at den også findes her på Amino iblandt landets iværksættere. Vi af alle, er sgu da vant til at kæmpe for tingene!

 

Skrevet den 28-10-2011 19:07
Er kommentaren brugbar? 9       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Der er minimalt med fattige i Danmark, hvis man sammenligner globalt og absolut. Men jeg gætter på, at det stadigvæk er en god forretning for Danmark, at tages sig af landets "fattigste". Det vil have en forebyggende effekt på en lang række områder. Om julehjælp er den rigtige måde, eller bare det at spytte penge i familier/personer, som alligevel ikke kan administrerer dem ved jeg ikke. Egentlig synes jeg det er fjollet, at offentlige ydelser udbetales for 30 dage frem, når der er mange som ikke magter, at få pengene til at holde i bare 7 dage.

Skrevet den 28-10-2011 19:09
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Just Do It

 Jeg er helt enig med Martin, Joachim og et par andre her.

 

 Hjemløseri er forfærdeligt men kontanthjælpen er en sovepille for mange desværre!

Skrevet den 28-10-2011 19:10
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin

Der er flere af mine medstuderende som kun lever af deres SU som pt. er 5.486 kr (det skal der så betales skat af når personfradraget på 42.900 kr er brugt) Så de får udbetalt omkring 4800 kr. som de kan leve for. Det skal der så betales husleje, bøger, mad osv. af. 

Godt nok bor de billigt i en ungdomsbolig til ca. 2500 kr. (men almindelige mennesker kan også godt få en lejlighed til omkring 5000 kr.)  Men derudover så har de altså kun de resterede 2300 kr. til mad og alt andet. Inkl. smartphones og hvad de nu ellers har. Og sjovt nok kan de klare det. Så kan man vist også godt klare sig for 12.000 kr. som almindelig dansker. Du kan sgu alligevel få en del kabel tv og mad for 7000 kr.

Skrevet den 28-10-2011 19:11
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Martin - Jeg levede også af spaghetti og ketchup i min kælderlejlighed (der ikke var godkendt til beboelse) da jeg studerede - men blev jeg i dag, hvor jeg har børn og andre forpligtigelser blev sat ned på SU-indtægt igen ville jeg ikke have en kinamands chance for at få enderne til at nå sammen. Danmark er ikke noget billigt land at bo og leve i.

Skrevet den 28-10-2011 19:16
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Jeg introducere 2 begreber :)

- Hvis man er fattig kæmper man for at få mad dagligt og overleve i det hele taget (Joachims defintion)

- Hvis man er "fattig dansker" har man et meget lavt rådighedsbeløb, men man overleve. Hvis ikke - giver staten muligheder.

Skrevet den 28-10-2011 19:18
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Der er forskel på at være studerende på su, og at være forældre på kontanthjælp....

Skrevet den 28-10-2011 19:18
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Lysfelt

Men det er jo også muligt at få 12.000 kr., så vidt jeg har forstået. Hvis altså man husker at man sætter sig ned i sofanen og IKKE rør en finger.

Hvis man tager finger ud af gaskanalen og vil starte som iværksætter, så får man ikke så meget som 1 krone...

Det er sgu da at opfordre de fattige til stilstand, og mon ikke det afholder nogen fra at komme i gang?

 

Skrevet den 28-10-2011 19:19
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Men fordi det kun er et fårtal af de "fattige danskere", som er fattige, så kan det jo sagtens være en god forretning for Danmark, at tage hånd om dem.

Skrevet den 28-10-2011 19:19
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Just Do It

Majbritt så er det jo godt du får 7000 mere som kontanthjælpsmodtager en SU-modtager som Martin pointerer..

 

Skrevet den 28-10-2011 19:20
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Jeg kan ikke være mere enig! Jeg får henholdsvis 8000-12000 alt efter arbejde som lærling, jeg har bil, lejlighed og alt der høre til. Jeg føler mig ikke fattig, så de skulle bare lukke, og nyde de penge de får! Jeg har flere kollegaer som får det dobbelte af mig som ingen gang har råd til bil! Hvordan i helved bruger de deres penge.

 

Hvis det stod til mig skulle folk der ikke gad, og her mener jeg folk der ikke gad hvilket landet er proppet med, stilles en lejlighed til rådighed på 30m2, de skulle have til mad og intet andet. Hvilket vel kan gøres for en 3500-4000. Får de børn, jamen sur røv så må de æde det mindre selv det er fanme ikke mit problem.

Så kunne det være de fik fingerne ud!

Skrevet den 28-10-2011 19:20
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Det her er vel ikke en diskussion for eller imod iværksætterstøtten?

Skrevet den 28-10-2011 19:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Og hvis det er kontanthjælp der snakkes om i artiklen, så får man altså "kun" 13.345.... Så det kan umuligt være 12000 udbetalt...

Skrevet den 28-10-2011 19:21
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Linde

Neeeeej-da - Ja 7000 kroners forskel og børnecheck hver måned :=). Hvis man ikke kan leve for det beløb, så skal man flytte ud på landet. I Vinderup, hvor jeg bor, der kan man bo i en 60 kvm lejlighed til 3500 og så får man vand, varme, el og kabel tv med. 

Skrevet den 28-10-2011 19:23
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Der er da både fattige og hjemløse i dagens Danmark. Gå en tur igennem indre KBh i aften og kik dig omkring- så vil du se fattige på gaden. Dk har ændret sig --

Skrevet den 28-10-2011 19:24
Er kommentaren brugbar? 5       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Jumo

Jeg har faktisk prøvet at være sygemeldt i 3 år, for så at miste forsørgelsesgrundlaget...og stå i knap et år med 0,-kr...
Og det skal et godt helbred og ægteskab til, at leve i Dk med EN indtægt Familie på 5 med 3 børn....
Der er fattige i DK og der kommer flere...
Jeg er heldigvis kommet igennem.... eller rettere kommet videre og nu visiteret til flexjob... Men de hænger desværre heller ikke på træerne.

Ingen tænker på, at man pludselig kan blive syg og hele ens liv vælter OGSÅ økonomisk.... 

Skrevet den 28-10-2011 19:25
Er kommentaren brugbar? 7       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Martin E Jensen...

Nu har jeg kendt et par stk, der er og har været på kontanthjælp.... JA du kan få 13.345 før skat.. HVIS du har børn....
Hvis ikke du har barn kan du få 10.044 kr.... OG du skal være i aktivering omkring 30 timer om ugen,.... Så stop med at sig man kan få penge for ikke at lave en skid ....

Skrevet den 28-10-2011 19:25
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

@Tommy, jeg kan ikke se at man hjælper folk ved at ynke dem og ynke dem det gør vi. Det handler om at vi stiller rimelige krav til dem. Så hvis man ikke kan meget, så må man yde lidt, hvis man kan mere må man yde meget. Men man placerer folk i nogle båse, hvor man enten duer eller også ikke gør og det er idiotisk.
Igen, man hjælper ikke folk ved at give dem flere penge, man hjælper dem ved at vise at vi som samfund respekterer dem og har brug for dem.

@Majbritt, jeg bliver så irriteret over dem med de mange børn. Hvorfor er det lige at en kvinde har fire børn som hun ikke har råd til? Hun gør det til samfundets problem at hun samler på unger. Jeg køber heller ikke 4 heste, hvis jeg ikke har råd til at fodre dem. Sådan en dame er egoistisk!

Jeg er klar over at vi altid kan finde ekstreme tilfælde hvor folk er kommet i en situation hvor de har for lidt og de skal selvfølgelig hjælpes godt på vej. Men generelt er vi som samfund uendelige kyniske i vores måde at løse problemet på. Her er lidt penge og tag over hovedet og hold så kæft og pas dig selv. Og forøvrigt "Nåhhhh hvor er det synd for dig...." 

Skrevet den 28-10-2011 19:25
Er kommentaren brugbar? 14       7       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

andreas Linde... Børnechek hver måned?

Skrevet den 28-10-2011 19:26
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Kan vi ikke glæde os over at der, alt andet end lige, ikke findes fattige mennesker i Danmark?

 

 

Skrevet den 28-10-2011 19:26
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Andreas at man kan flytte til vinderup, og bo billigt har da intet med sagen at gøre?...

Skrevet den 28-10-2011 19:28
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Børnecheck? Snakker vi børnefamilieydelse (den der kommer fra staten hver tredie måned) eller børnebidrag fra den anden forælder? Uanset så er det næppe en god forretning at have børn - de koster mere om måneden end de 2400 man får på begge de konti til sammen.

Skrevet den 28-10-2011 19:28
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Martin - jeg er ret sikker på at hun havde råd til dem, da hun fik dem. Men da manden skred, skulle hun så aflive de to yngste, eller hvad gør man? Manden gider ikke se dem, og han gider heller ikke betale til dem.

Hun står op hver morgen klokken 6.00 sender sine børn afsted, passer sit arbejde, henter sine unger og opdrager dem godt. Se det har jeg kæmpe respekt for. Hun klager ikke, hun kræver ikke - men ja - hun søger julehjælp så hendes børn kan opleve en jul ligesom alle andre. Og så vide jeg kan forstå er det netop julehjælp kuglestøderen har så meget imod. 

Skrevet den 28-10-2011 19:33
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Lysfelt
Problemet er jo, at folk ikke ønsker at flytte i en mindre lejlighed, eller ønsker at sætte sit forbrug ned, hvis de går ned i indtægt.
Hvis jeg var alene med 2 børn, så kunne jeg sagtens klare mig for 12.000 om måneden. Det kan godt være, at vi ikke havde råd til bil, hus og andre luksusgoder, men vi skulle nok klare den. Det kan da godt være, at vi ville føle os "ikke-formuende", men jeg ville ikke klynke med det, over for nogen.
Endvidere ville vi have det mindst 1000 gange bedre, end folk i udlandet, som lever i slum, og som ikke har adgang til læge, sygehus, skole, rent vand, mv.
For mig at se, så er det umuligt at være fattig i Danmark, hvis man sammenligner med folk i udlandet. Man kan være ikke-formuende i Danmark, men det er sgu ikke det samme som at være fattig.
Skrevet den 28-10-2011 19:34
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper Laugesen

Martin E @  Du kan jo ikke "bare" sælge dit hus - det kræver en køber :)

Skrevet den 28-10-2011 19:38
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

@Majbritt, hun kan fint få en julegås for min skyld, det er ikke det jeg er imod. Der er bare alt for mange der får børn og ikke har pengene til det og det skal vi andre så betale for. Jeg kender ikke hendes historie og det kan jeg se på dit svar at du heller ikke gør. Men fire unger er sgu ret mange, selv med 2 lønninger, så der er nok gabt over lidt for meget og det sker når man altid kan regne med at samfundet samler regningen op...

Skrevet den 28-10-2011 19:38
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Majbritt. Hvis det kun er jul hun søger hjælp til, jamen lad os sige det er 500-1000 for gaver til de børn, dem kan hun med garenti god finde et andet sted i budgettet hvis hun har et helt år til det, tilgengæld er jul også noget opraklameret fis.

Gør da sin børn en tjeneste og fortæl dem sanheden, mor har fucket op og har derfor ikke råd til gaver til jer.

Eller find et arbejde til 50-100kr i timen, vil man arbejde findes det! 

Skrevet den 28-10-2011 19:39
Er kommentaren brugbar? 2       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Martin E Jensen.... Hvor ved du fra folk ikke vil flytte i mindre lejlighed???...

Men hvad kalder man så folk der mener de har brug for hjælp i julen?

Skrevet den 28-10-2011 19:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Martin Thorborg... sig mig... Hvor ved du fra at der er for mange der vælger at få børn, som ikke har råd til det?

Skrevet den 28-10-2011 19:42
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Jkjonas.... Hmmm et job til 50 kr ??.. hvis vi siger 37 timer om ugen ... Hvor mange penge bliver det så på 1 måned? over de 13.345?

Skrevet den 28-10-2011 19:44
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian Jessen

Jeg troede netop iværksætterne er de "selvstændige folk" - men er det bare mig, eller er der ikke lige lovlig mange der sidder her i tråden og klynker? (På egne og andres vegne)

Er stolt af Danmark, går ind for at man skal hjælpe de svageste, men det gør man ikke ved at sætte dem i en offerrolle. Når jeg sammenligner med mine personligt gode venner fra middel-klassen her i Lima (som jo nok er noget fattigere end de "fattige" i Danmark) er det utroligt så meget danskerne kan ynke og klynke over livet er så hårdt; i stedet for at smøge ærmerne op og klare sig selv.

Skrevet den 28-10-2011 19:46
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Jumo: Tris at høre. Men sig mig: Da du var fattig - måtte du da gå på gaden og tigge? Gå sulten i seng? Havde du et sted at bo?

Jeg spørger, fordi jeg - som Martin - også mener, at begrebet "fattig" er udhulet fuldstændigt.

Skrevet den 28-10-2011 19:47
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Neeeeej-da. Det var til gaverne intet andet! 

Skrevet den 28-10-2011 19:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Martin (Thorborg)

Jeg kunne godt tænke mig at se tal på hvor mange der rent faktisk får lov at blive der hjemme uden at yde, uanset om det så er i forhold til evner eller ej. Som flere andre nævner så vil de fleste blive aktiveret for at bevare retten til at få udbetalt penge.

En aktivering er x antal timer i arbejde om ugen. Du bliver ofte sendt ud fuld tid eller tæt på. Du får bare ikke andet for det end din kontanthjælp eller dine dagpenge. Det vil sige at du går på en arbejdsplads blandt andre som laver det samme som dig, men bare får det dobbelte for ulejligheden.

Det kan godt være at det er mig der her en blød og hippieagtig indstilling til tingene, men jeg synes absolut ikke at man viser denne person nogen form for respekt ved at tvinge ham eller hende i "arbejde".

Blev arbejdet honoreret med ganske almindelig løn, så ville det være en helt andet snak, men som tingene er her, så er det bare endnu et støvletramp på en person der i forvejen ikke står alt for oprejst.

Jeg ved godt at nogle personer så er så heldige at få et arbejde i virksomheden bagefter, men det tal matcher garanteret dem der rent faktisk helst bare vil ligge på sofaen og modtage deres månedlige ynkecheck.

Til gengæld er jeg fuldstændig enig med dig i, at det er grotesk at nogen ser det som deres ret at få børn. Har man ikke råd til at tage sig af dem, så bør man ikke få dem. Det er noget møg for samfundet, men i den grad synd for barnet.

Med venlig hilsen

Tommy

 

Skrevet den 28-10-2011 19:52
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

jkjonas prøv lige at læs ordeligt efter - damen HAR et job !!!

Skrevet den 28-10-2011 19:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@Neeeej-da: Hvis man har fire børn, og det kun er muligt at få det til at hænge sammen med offentlige tilskud udover dem, alle har - ja så har man da valgt at få flere børn, end man har råd til, ikke?

Skrevet den 28-10-2011 19:53
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Thomas Rosenstand - den dame jeg i sin tid interviewede fik ikke offentlige tilskud - udover at hun søgte julehjælp hvert år - men det er ikke ved det offentlige hun søger det. det er ved velgørende organisationer.

Skrevet den 28-10-2011 19:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Tommy. Nu skriver du at de bliver sendt i aktivering, ja det er korrekt men yder de en ordenlig indsats? I mange tilfælde nej, for de ved godt at de bare skal være der og deres kvalifikationer rækker i mange tilfælde heller ikke til det.

Er det fair at en lærling får det samme som en kontanthjælpsmisbruger?

Skrevet den 28-10-2011 19:57
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Fint nok, Majbritt. Fortalte hun noget om, hvorfor hun valgte at sætte flere børn i verden, end hun havde råd til?

Skrevet den 28-10-2011 19:57
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Thomas Rosenstand. Rigtigt... Men hvem siger historien er sådan???... .... Enig at at nogen nok skulle vente til de for styr på økonomien.. Men jeg tror ikke det er generelt problem...

Skrevet den 28-10-2011 19:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Majbritt. Eller gør det selv. Jeg har hele tiden vidst hun har et job, og har hun ikke råd jamen så tager man et til. Det er det andre mennesker gør.

Skrevet den 28-10-2011 19:58
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Har lige trukket lidt frisk luft, og er klar igen. Kan se at det der i virkeligheden fik mig op i det røde felt, slet ikke er nævnt i tråden. Heller ikke af mig selv.

Men det er også noget så irationelt som følelser.

Det der ramte mig er børnene han vil straffe, ved at tage julehjælpen fra de økonomisk dårligst stillede (så fornæmer jeg ikke nogen).

Børnene har ikke nogen valg, og lur mig om de ikke har det hårdt nok i hverdagen. Hvis vi ikke kan finde de småpenge det må koste at de i det mindste kan få en eller anden julepakke, eller hvad sådan en julehjælp dækker over, så mener jeg at vi er rigtigt fattige i Danmark. Nok ikke økonomisk, men så på medmenneskelighed og overskud op til en højtid der betyder meget. Især for børn.

 

Skrevet den 28-10-2011 19:59
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Tjah - de havde jo råd til dem, da de var to om at betale regningen. Hendes mand havde et godt job. Men han blev fyret og gik derefter fra hende.

Skrevet den 28-10-2011 19:59
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Igen: Come guys - lad os nu være glade for at vi bor i Danmark, som er et helt unikt land, i forhold til at sikre at fattigmandsbegrebet tilhører en svunden tid.

Skrevet den 28-10-2011 20:00
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Jkjonas - hvem skal så passe hendes børn mens hun passer job nummer to? den gratis babysitter?

Skrevet den 28-10-2011 20:00
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Jkjonas, hvorfor svare du ikke på det man spørger om?:...

Kontanthjælpsmisbruger??? Sikke da en latterlig holding....Tror du skulle snakke med en rådgiver ved jobcenteret, hvis du mener kontanhjælpsmodtagere har det så nemt.... Så kommer du på andre tanker..

 

Skrevet den 28-10-2011 20:01
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Jkjonas... Det var til gaverne?.. så du mener man skal have en økonomisk-ydelse og lave sort arbejde oveni?

Skrevet den 28-10-2011 20:04
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jumo

Thomas, Ja jeg havde et hus at bo i, som jeg ikke kunne få solgt... OG nej jeg gik ikke på gaden og tiggede. men når alle udgifter var betalt (helt almindeligt hus og en gammel bil) ja så havde vi ikke nok penge til mad.... Så alt hvad dr var ud og mad, fandtes ikke....og så fik vi madinvitationer nogle gange

 

Skrevet den 28-10-2011 20:08
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

(Hvis man har været bare lidt ude i verdenen, får man rigitg dårlig samvittighed over at snakke om fattige i Danmark).

Skrevet den 28-10-2011 20:09
Er kommentaren brugbar? 4       5       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

C.Hvad kalder man folk der ikke har til at forsørge sig selv 1 måned`?

Skrevet den 28-10-2011 20:12
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Neeeeej-da. Nu gør jeg det lige for dig, det bliver til 22200 på et år, skal vi sige hun har råd til de gaver?

 

De har det ikke nemt ellers var det jo ikke i denne position. Nu skal jeg fortælle dig en historie fra real life.

Jeg var på arbejde i et boligkompleks, et udsat et af slagsen. Der kommer en gut hen og spørger hvad vi laver, derefter siger han en masse sludre og nævner derefter at han vil gå op og se de nye 35 kanaler han har fået fordi han er førtidspensioneret, han døjede vidst med sin ryg, men mentalt stod den vidst heller ikke for godt til!

Ja at døje med sin ryg er træls, men så skal jeg vil ikke nævne at jeg kender flere der arbejder med diskos fordi de bliver nød til at forsørge sin familie, og andre som har diskos som træner sport inden for et meget højt plan. 

 

Skrevet den 28-10-2011 20:12
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

@Jumo, så det du siger er at i havde hus og bil og så fik i lidt hjælp af vennerne?
Det lyder da som en fin løsning og det ser ud til at du i dag er i live og måske har den oplevelse gjort at du er kommet videre i dag?
Og er du ikke lidt stolt af have klaret tingene selv? 

Skrevet den 28-10-2011 20:13
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@Jumo: Ikke for at lyse hård, men dermed stod du i en situation, som bogstaveligt talt millioner af mennesker i verden ville give deres højre arm for at stå i. I havde oven i købet en bil.

Beklager - men fattig er altså noget andet.

Skrevet den 28-10-2011 20:13
Er kommentaren brugbar? 5       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Sort arbejde oven ? At gå med aviser, plukke jordbær i sommerperioderne, arbejde som uddeler ved post dk, arbejde på en kyllingefarm, en gård osv. Alle dårlige jobs som ligger i omegnen af den løn jeg nævnte, det har intet med sort arbejde at gøre! 

Skrevet den 28-10-2011 20:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Christian Jessen

Om dine personligt gode venner fra middelklassen er fattigere end fattige danskere er jo fuldstændigt ligegyldigt for de er jo stadig middelklasse i deres samfund. Som så mange andre har sagt: lad nu være med at sammenligne fattigdom over landegrænser.

Selvom det ikke lader til at være din indstilling, så kan man godt som iværksætter / selvstændig udvise empati og prøve at forstå ting fra andres sted i livet. Du bliver ikke en bedre eller mere succesfuld iværksætter ved at rynke på næsen over at ikke alle kommer igennem livet på samme måde som dig - nok snarere tværtimod.

Med venlig hilsen

Tommy

 

 

Skrevet den 28-10-2011 20:15
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

JkJonas... 22200 for hvad?  hvor mange timer arbejder man så?

Skrevet den 28-10-2011 20:16
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Tommy: Vi må bare aldrig forveksle ynk og understøttelse med empati. Empati kan også ydes i form af et kærligt los bag i til at GØRE noget. Og det er jeg ret sikker på, sjældent sker.

Skrevet den 28-10-2011 20:17
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Majbritt. Den havde jeg ikke lige drejet, måske vennerne/forældre, også derfor jeg skrev at det måske var bedre at sige til hendes børn at hun selv har sat sig i den situation, nu ved jeg ikke hvor gamle de er.

Udover det har de vel venner som også giver gaver? Kærlighed rækker også langt længere end gaver!

Skrevet den 28-10-2011 20:18
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Thomas Rosenstand... Tror ikke et los i røven hjælper på folk der allerede gør alt hvad de kan  for at finde et job...

Skrevet den 28-10-2011 20:18
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Uansvarlige - eller kan næsten ikke lade være med at tænke på luxusfælden...

Nogle har det hårdt i Danmark pga. forskellige omstændigheder, men det er altså ikke liv eller død - og det synes jeg vi skal være stolte af :)

 

Skrevet den 28-10-2011 20:19
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dermalog

Neeeeej-da. Jeg lavede bare dit regnestykke, self kan man ikke arbejde så meget hvis man har børn, men om så det bare er 10 timer om ugen vil der stadigvæk være råd til gaver.

Skrevet den 28-10-2011 20:19
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Neeeej-da: Næ - ikke hvis de gør ALT for det. Men skal det være et job? Er det bydende nødvendigt at have en bil, når man er "fattig"?

Skrevet den 28-10-2011 20:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

C så når folk ikke har råd til at forsørge sig selv, er fordi de har lign tendenser som folk i luksusfælden...

Skrevet den 28-10-2011 20:22
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

jkjonas - folk står ikke i kø for at få lov til at passe fire børn....

Med det skattetryk vi har i DK er jeg ikke stolt af at folk ikke sulter ihjel på gaderne, der skal noget mere til før jeg finder klaphatten frem

Skrevet den 28-10-2011 20:23
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Thomas... hvis ikke et job, hvad så?...

hvorfor kommer biler ind i billedet?

Skrevet den 28-10-2011 20:23
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Vi kunne jo fjerne tilskudet til Team Danmark og give de penge til dem, der har brug for dem i stedet.

Skrevet den 28-10-2011 20:23
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Majbritt, at fjerne tilskud til Team Danmark, er det samme som at fjerne tilskud til de sportsfolk som promovere Danmark i international sport. Det er bl.a. Team Danmark som står for at sende danske sportsfolk til De Olympiske Lege, og til at betale upcomming talenter en meget lille løn så de kan udvikle sig og på sigt promovere Danmark internationalt.

Skrevet den 28-10-2011 20:26
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@Nej osv.: Fordi hunfortælle rmig, de havde en gammel bil men knapt nok penge til mad. Alternativet til et job er at starte noget selv. Rengøring eller andet, der kan startes uden reel investering.

Skrevet den 28-10-2011 20:27
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Thomas Rosenstand... Ikke alle er interesseret i at være selvstændige, og at starte op selvstændigt er ikke bare noget du gør.

Skrevet den 28-10-2011 20:29
Er kommentaren brugbar? 1       4       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

OK - det er så der, jeg mangler ord... Fattig, ingen penge til mad og så termen "ikke interesseret i". Tænk hvis alle sagde det samme - hvem skulel så forsørge dem, der ikke "lige er interesserede" i at gøre noget? ;-)

Skrevet den 28-10-2011 20:31
Er kommentaren brugbar? 7       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@JkJonas

At du benytter ord som kontanthjælpsmisbruger, gør egentlig at jeg næsten ikke engang gider spilde tiden med at debattere med dig, men here goes:

En aktivering varer eksempelvis 4 uger og kan være et hav af forskellige ting, så nogen vil være overkvalificeret andre vil være underkvalificeret.

En aktivering må ikke være en reel stilling som kunne udfyldes af en lønnet medarbejder, da en i aktivering ikke må tage arbejde fra "rigtige medarbejdere".

Ret mig gerne hvis det er ukorrekt eller forkert formuleret.

Om den aktiverede yder en maksimal indsats eller ej skal jeg ikke kunne sige, det er heller ikke det mit indlæg går på. Det går på det værdige i at blive aktiveret.

Om det er fair at en lærling får det samme som en kontanthjælpsmodtager?! Det kan jeg ikke helt se relevansen i, men ja det vil jeg da gå ud fra at det er, ellers havde dem der forhandler lærlingeløn vel taget det op. En lærling er under uddannelse og igang med at lære et fag. Vedkommende får vel hvad han eller hun er værd for det firma der uddanner personen og tre til fire år stiger lærlingen så til den løn der nu er aktuel i faget.

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 28-10-2011 20:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Emil

@Thomas:

"Hvis man har fire børn, og det kun er muligt at få det til at hænge sammen med offentlige tilskud udover dem, alle har - ja så har man da valgt at få flere børn, end man har råd til, ikke?"

 

Men hvis børnene er født, hvad vil du så gøre? Det bliver sikkert endnu dyere for staten på langt sigt ikke at hjælpe familien.

Skrevet den 28-10-2011 20:32
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Neeeeej-da: Der er sgu ikke noget som hedder at man ikke er interesseret i at være selvstændig. Hvis det er en mulighed du har for at tjene penge i stedet for at få penge igennem det offentlige, så burde man gøre det. Hvis man så finder et job man gerne vil have derefter, så må man lukke bixen igen. Det andet er sgu for nemt at sige...

Skrevet den 28-10-2011 20:33
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Emil: Naturligvis - og børnene må ikke være tabere. Men måske skulle der stilles lidt realistiske krav for at yde støtte så. Bil? Nej - sælg den. Og væk med alt andet, der ikke er livsnødvendigt eller nødvendigt for børnenes trivsel.

Tro mig - Danmark kan lige så godt begynde at øve sig på det nu. Om få år bliver det nemlig nødvendigt.

Skrevet den 28-10-2011 20:34
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
C

Vi lever i et samfund, som vi burde være stolte af.

 

Hvad er det for nogle personer som er fattige og ikke får hjælp?

 

Skrevet den 28-10-2011 20:35
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Thomas Rosenstand...Så du mener man ikke er intereseseret i at gøre noget , fordi man ikke har lyst til at være sevstændig???

Skrevet den 28-10-2011 20:36
Er kommentaren brugbar? 1       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Jeg kan ikke svare for Thomas, men jeg kan svare for mig selv: JA, jeg mener at man ikke er interesseret i at gøre noget hvis man ikke ønsker at blive selvstændig.

Lad os sige det i overført betydning: Du har et familiemedlem som er ved at dø - familiemedlemmet kan kun reddes ved hjælp af en operation som koster 20.000 kroner, og de penge skal du have skaffet indenfor 2 måneder. Du ønsker inderligt at redde dit familiemedlems liv, men du kan ikke finde et ekstra job. Vil du begynde at lave haver, gøre rent eller noget helt tredje i din fritid, eller vil du bare sidde på din flade i sofaen og vente på at familiemedlemmet dør?

Same case, bare i to forskellige forklædninger..

Skrevet den 28-10-2011 20:40
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@Nee... Ja klart. Eller bare ikke fattig nok! Fattigdom er ikke et ord, der bør bruges om mennesker, der får mad og tøj på kroppen, har bil etc. Og hvis eneste vej ud af "fattigdommen" er at blive selvstændig, så ja.

Skrevet den 28-10-2011 20:41
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

FUCK , så er der fandeme mange ledige i Danmark der ikke er interesseret i at gøre noget... ...

Skrevet den 28-10-2011 20:44
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@neee: Uden tvivl!

Skrevet den 28-10-2011 20:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Helt ok , Vi har alle forskellige meninger..`

Thomas, Hvad vil du kalde folk der ikke kan forsøge sig selv 1 måned?

Skrevet den 28-10-2011 20:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Thomas Rosenstand

Med empati mener jeg ikke at man skal ynke, men man skal bare huske at sætte sig ind i det enkle individs situation i stedet for bare over en kam at sige at INGEN har det hårdt i Danmark, I skal bare i sving allesammen.

Det kan godt være at det er mere uoverskuligt her og nu, men i det lange løb tror jeg der spares mange ressourcer på den måde.

Vi er enige om at det los man får bagi sjældent er kærligt i hvert fald :o)

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 28-10-2011 20:48
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
C

I Danmark er det er hypotetisk spørgsmål.

Skrevet den 28-10-2011 20:50
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

Der findes ingen der ikke kan få mad en måneden der findes social skæbner som staten ikke må indspærre nakonaner og psysiske syge mennesker , vi skal jo ikke gå til yderligerehederne for alle for mad hverdag at indspærre narkonaner og psysiske syge mennesker så vi alle får mad hverdag vi lever ikke i kina med i demokratiske og det synes i burde være glade for .

Derved ingen fattigdom i Danmark men nogle social  skæbner som er alle steder i verden , derved mener jeg ikke dete  kan betegnes som en fattigdom at vi viser vi har nogle skæbner 

Skrevet den 28-10-2011 20:56
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

Problemet er at man har lavet et arbejdsmarked hvor der kun er plads til højpræsterende individer.

De andre bliver parkeret på førtidspension og/eller kontanthjæp.

Er de så heldige så kan de få en stilling med tilskud.

Og dem der kommer med udtalelser vdr andre lande i afrika, i sydamerika bla bla rigtigt fattige osv.

Sådan noget syntes jeg ikke høre til i en debat vdr fattige i danmark.

 

Og jer der snakker om at folk ska komme igang, har i selv ansat en langtidsledig for at give den mulighed for at vise hvad h*n duger til?

Eller har i pivet over at ikke kunnet finde folk og så udliciteret til udlandet eller ansat folk fra østlande?  

 

 

Skrevet den 28-10-2011 21:14
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Celgaard

Nu er Joachim ikke lige den skarpeste kniv i skuffen, mildest talt, men jeg er fuldstændig enig i et det er pinligt at kalde danskere for fattige!! Jeg lever for 5.000 kr. om måneden og har gjort det siden jeg var - altid - og jeg føler mig på ingen måde fattig!!

Det er noget værre vrøvl og ærlig talt kan folk bare tage sig sammen, sagde liberalisten.

 

Skønt endelig at finde ligesindede, der deler den holdning!

Skrevet den 28-10-2011 21:25
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Boysen Consulting

hmm hvorfor har vi så travlt med at sammenligne os med andre lande? 

Må jeg ikke kalde mig syg når andre i et andet land, er meget mere syg end mig?
Må jeg ikke kalde mig sulten når andre sulter?
Må jeg ikke sige jeg er ked af det, når andre har mistet hele deres familie i en tsunami?

Hvorfor denne sammenligning? Hvad skal den gøre godt for?

At sige at andre har det meget værre hjælper ikke den enkelte, men bekræfter kun den enkelte i at være et fjols. Tror i nogensiden det har hjulet en syg, at få at vide at andre er mere syg end dem selv?

Men man kan være fattig på mange måder, man kan også være fattig i menneskelige egenskaber, som fx. at have empati.
Desværre er vi danskere så rige på andre ting, at vi først kan vise empati den dag vi selv har stået i lort til halsen....hvilket der tydeligvis er en del, der har været forskånet for. 

Skrevet den 28-10-2011 21:27
Er kommentaren brugbar? 12       5       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Boysen: Respekt! Perfekt sagt!

Skrevet den 28-10-2011 21:34
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
tænkstort

Fuldstændig enig med Boysen.

Skrevet den 28-10-2011 21:35
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

Hej Boysen det er fattigdom i penge det om i artiklen vi er sådan set enig man kan være fattige på mange måder heri livet , men artiklen er det emme er det bedste at holde fokus om det , jo jeg gør samme fejl også tit , men bliver også irretsæt nogle gange 

Skrevet den 28-10-2011 21:38
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Ligegyldigt hvad man end måtte mene om selve emnet, forekommer det mig besynderligt at Joachim som  folkevalgt, potentielt lovgivende LIBERAL , påtvinger skam og skyld nedover folks livsvalg.

Det da ikke liberalisme Joachim ? Det lyder mere dikatorisk..

Liberalisme er ikke friged til at foretage de valg som jeg synes. Liberalisme er liberal.

Spænd hjælmen..

Skrevet den 28-10-2011 21:42
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Og ja Boysen, DK er nok en af de fattigste lande på kloden, når det handler om empati og omsorg. Det starter helt ned i børnealderen, og er for mig at se den grund til at så mange ikke kan / eller vil andet end at blive forsørget.

Vi har som samfund ikke givet dem incitament til at gide noget, til at række ud efter et større liv. Og udtalelser som Joachim`s er et glimrende eksempel.

Vi er et land af små åndeligt fattige sataner.

Mit lille håb er at folk ikke tror at det er hvad liberalisme handler om. Joachim skal bare spille op til nogle rigmænd, som han tror er lige så afstumpede. Det er nogen af dem, og det er mange fattige også, men mange i begge lejre, har heldigvis et bredere og ikke mindst dybere, mere komplekst perspektiv.

Men skåret helt ind til benet, så ja de økonomisk fattige i DK har det en del bedre i mange andre lande. Men rent åndeligt ( eller hvilket ord du vil bruge om det ), der lever vi i en ørken , hvor folk dør hver dag.

Er der ikke nogen der vil hjælpe os ? En indsamling af kærlighed , forståelse og omsorg ?

Det ville da være liberalt. At hjælpe dem som man ikke deler livsopfattelse med

Skrevet den 28-10-2011 21:50
Er kommentaren brugbar? 6       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Erik Hamre

Fuldstændig enig med Rosenstand og Thorborg. Der er ikke 'fattige' i Danmark og det er forkert at bruge det udtryk om at have en lavere levestandard end gennemsnittet. Der har aldrig nogensinde i verden været fattige der har hus, bil, vand, varme og mad samt absolut gratis lægehjælp. Så er man altså ikke fattig, faktisk meget priviligeret i forhold til resten af verden. Fladskærms TV, kabeltv, brand tøj, nye mobiler, ferie i udlandet osv er LUKSUS goder som mange har vænnet sig til i boble-årene. Danskerne må bare indstille sig på at levestandarden for de fleste vil falde i de næste 10 år.

Og jeg synes da også det er mærkeligt at brokke/ynke sig over 12000 kr om måneden for ikke at lave noget som helst, når masser af mennesker må klare sig for 0 kr når de jagter drømmen som iværksætter. Det var Kasi Jesper som sagde at vil du være rig må du være forberedt på at leve som en fattig i et par år. Han boede så vidt jeg ved med to børn på 30 kvm på vestegnen til ingen penge inden han slog igennem. Lønmodtager tankegangen om at man nærmest har krav på penge bare fordi man møder op et sted om morgenen er forkert. Du får penge når du skaber noget af værdi for andre og når først man har indset det er der uanede muligheder.

De 'fattige' i Danmark ville få meget mere ud af hvis vi alle sammen tog os lidt mere tid til hinanden som naboer, venner, bekendte, klubkammerater osv. Det er utrolig hvad et godt netværk kan hjælpe med.

Skrevet den 28-10-2011 22:24
Er kommentaren brugbar? 5       5       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Erik: Hvem er det der får 12000 kr om måneden uden at lave noget som helst?...

Iværsætter er noget man selv vælger, så at bruge det som eksempel duer ikke i den her sammenhæng...

Skrevet den 28-10-2011 22:31
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jim Andersen

Nu ved jeg jo at du er i Manila.

Der kan du jo se Fattigdom hvos du bare bevæger dig omkring Costal area. De bor mere eller mindre i Blik skure OSV.

Jeg støtter bla en organisation der nede, der hjælpe de street kids som du garantret også kan se der nede.

De har væsentlig mere brug for hjælp end i RIGE skandinavien.

1000 Danske kr der nede er jo lige med Næsten 10000 Lokale. og Det er lige med en en helt husleje Inkl alt.

Værd at huske hvis man vil hjælpe fattige i asien.

Skrevet den 28-10-2011 22:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg
Ja alt det pseudo omsorg har virkelig givet folk meget... Det handler om respekt forventninger og tillid. Flere penge giver ikke flere lykkelige mennesker. Alt det andet lyder sødt, men bidrager med en klap.
Skrevet den 28-10-2011 22:40
Er kommentaren brugbar? 4       6       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Martin: Sagde manden, der har røven fuld af penge. Jeg kan desværre ikke indsætte en billede fra min mobiltelefon, men hvis jeg kunne, ville du se mig stå bøjet over mit WC med en finger i halsen :-)

Skrevet den 28-10-2011 22:45
Er kommentaren brugbar? 6       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Hvis det er mig du svarer Martin, så betyder omsorg for mig : respekt, forventninger og tillid + en masse andet.

Men det får mange ikke i DK, fordi det ville betyde at vi skulle interesse os for hinanden. Og hånden på hjertet : interesserer Joachim sig for andre, når han siger han brækker sig (udover ? ) dem ?

Hjælper han, eller ødelægger han sin egen liberale sag ?

Desværre ved folk så lidt om omsorg, at de nærmest væmmes bare ved ordet, og kalder det noget " noget blødt lort ". Folk skal bare bo i en park, i minusgrader uden mad, så lærer de fandme noget om livet.

Ja de lærer at tjene en skilling, men fuck de bliver nogle tragiske mennesker.

Gad vide om vi kan alle tingene på èn gang ? Det tror jeg selv på, og har set mange der kan.

Så det er ikke umuligt

Skrevet den 28-10-2011 22:46
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Erik Hamre

Jimmy, hvornår har du sidst hørt en kontanthjælpsmodtager sige tak fordi de bliver forsørget af den produktive af befolkningen? Nej vel? Tværtimod får man ofte af denne gruppe at vide man er egoist osv, ganske som du skriver. Den slags giver da ikke en lyst til at hjælpe ret meget vel?

Skrevet den 28-10-2011 22:53
Er kommentaren brugbar? 3       5       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Erik: Du snakker som om, du har forstand: Jeg har været på kontanthjælp. Og nej, jeg rendte ikke rundt og takkede Gud og hvermand, men jeg havde altså også lagt rigtig mange penge i statskassen inden da.

Det er virkelig trist, at så mange har et billede af kontanthjælpsmodtagere som nogen, der ikke gider at arbejde. Jeg tror ikke, at der mange af disse indivier, der har forståelse for - eller indsigt i - hvor svært det er at finde et job i dagens Danmark. Og det er uanset arbejdets art. Ja, der findes snyltere, men jeg har kendt mange kontanthjælpsmodtagere igennem årene, og hvis der er noget, der har kendetegnet dem, så er det, at de ville ud af systemet og klare sig selv.

Skrevet den 28-10-2011 23:05
Er kommentaren brugbar? 6       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper Nerløe

Martin Thorborg: "At være fattig i Danmark, betyder at man kun har 1 bil, 2 fjernsyn, en lejlighed og mad 3 gange om dagen."

Martin, normalt er min opfattelse af dig, at du har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig i samfundet, og som udgangspunkt har en realistisk tilgang til de emner, du udtaler dig om - men i det her tilfælde kan jeg kun opfatte din udtalelse som både arrogant og fuldstændigt ude af trit med virkeligheden.

FYI: der findes en hel del danskere, som hverken har bil, båd eller parcelhus, og som ikke nødvendigvis er på kontanthjælp eller bruger deres penge ufornuftigt - men som alligevel har svært ved at få pengene til at slå til.

Men det er selvfølgelig svært at forholde sig til, hvordan virkeligheden også kan se ud for nogle danskere, hvis de input man får primært stammer fra ligesindede i "yachtklubben".

Skrevet den 28-10-2011 23:06
Er kommentaren brugbar? 9       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Erik Hamre ... Hvem er det der får 12000 kr uden at lave en skid???.

Skrevet den 28-10-2011 23:08
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

hej Neeej da alle der er i fagforring i Danmark får 12.000 kroner eller mere , de skal dog sende ansøgner Danmark er et dejligt lande når kigger på fattigdom og penge , for der nærmeste ingen der betegnes som fattig .

jo selvfølgelige er fattigedom anderledes altrså det emme ikke artiklen ikke omhandler vores empati og vores ensomhed som sådan set også er en fattigdom dog er det ikke det artiklen omhandler og ret forvirrende vis skal kommenterer noget er enig med , men det er jo ikke om den fattigdom som artiklen er om 

Skrevet den 28-10-2011 23:15
Er kommentaren brugbar? 2       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Hej Erik,

jeg var selv på kontanthjælp for ca. 20 år siden. I ca 6-7 år. Grundet min opvækst, og manglende omsorg, kunne jeg desværre ikke passe ind i samfundet, kendte ikke så meget til de sociale mekanismer som andre tager for givet. Jeg havde svært ved at være taknemmelig for kontanthjælp den gang, og bandede også de rige langt væk.

Nu er jeg heldigvis blevet voksen, og er dybt taknemmelig for den økonomiske hjælp jeg fik og er sikker på at jeg kunne have været til megen gavn senere, havde jeg ikke fået den hjælp.

Der hvor jeg også er blevet voksen, er at jeg har fået forståelse for andre end mig selv, selvom jeg også alt for ofte ( synes jeg selv ) er lidt af en klovn. Jeg har lagt mærke til at denne klovn oftest træder frem, når jeg arbejder for meget, tænker for meget over penge og karriere og glemmer den hele person som der er inden i mig. Den person som er blevet voksen, har lært og har set andet end sin egen lille verden.

Jeg møder ofte også velhavende folk som er dybt utaknemmelige over deres medarbejdere, som tjener penge til dem, de er utaknemmelige over at leve i DK hvor næsten alle har råd til deres produkter og de kan aldrig få penge nok.

Utaknemmelighed er roden til alt ondt, både blandt fattig og velhavende. Den velhavende burde så have lidt mere overskud i sin hverdag, men hvis kun hele tiden tænker på at optimere sin rigdom, så går det nok også fløjten.

 

Skrevet den 28-10-2011 23:20
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Shipping-Agent

Mikael: "hej Neeej da alle der er i fagforring i Danmark får 12.000 kroner eller mere" Ellerede der synes jeg du skal undersøge tingende inden du poster .... tjek tallene igen og skriv igen :)

Skrevet den 28-10-2011 23:20
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Ps:

På TV2 lige nu er der en film om en følelseskold rigmand, som får nogle lektioner, der gør at han vågner op fra sin egen lille verden. Den hedder The Game. Min yndlingsfilm.

Vær ydmyg, eller livet vil ydmyge dig

Skrevet den 28-10-2011 23:25
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Hmm, tror at det at leve og bo i en kultur fjernt fra Danmark giver et ret andet indtryk af hvad fattigdom faktisk er, end hvis man kun bor i andedammen og ellers får sit kulturindtryk med ferier.

 

Thorborg og Rosenstand har helt ret i hvad de siger. Min familie var også "fattige" dengang jeg voksede op, hvor vi gik med gammelt tøj, penge til mad var knap, osv. Men det er absolut ikke at være fattig.

 

I vil få jer et shock hvis I virkelig så hvad fattigdom er :)

 

Der er ingen frihed i rigtig fattigdom. Du har kun valget om at finde penge til dagen, eller lade dig og din familie sulte og dø. Sådan er realiteten for utrolig mange af dem der er fattige.

 

I danmark er det laveste vel knap nok lav middelklasse (lav middelklasse her i mexico betyder at du bor i et hus du ikke ejer, du har ingen bil, arbejder i hård industri, måske har du mad, måske ikke, osv).

Skrevet den 28-10-2011 23:35
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Man skal dog nok passe lidt på med at intellektualisere det her for meget. Det er rigtige skæbner man taler om, og nu taler vi jo egentlig bare om definition.

Skrevet den 28-10-2011 23:41
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Det handler jo sådan set om hvilken betydning vi lægger i det. Jeg var fattig i danske øjne, men internationalt set havde jeg det utroligt godt og synes ikke der var grund til at klage over noget.

Skrevet den 28-10-2011 23:42
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Jimi Hove: Det er en super god film, anbefaler den helt klart.

Skrevet den 28-10-2011 23:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Bjarne Ravn

Fattig eller ej. Det er vel et relativt begreb, der kan være svært at fastslå - og ikke mindst blive enige om.

Det hjælper heller ikke, at vensrefløjen hyller op om alle de fattige, vi har fået i Danmark de sidste 10 år, hvor den ikke har haft magten, når de fattige, sådan som vi kender dem fra nødhjælpsorganisationernes kampagner, ikke helt ligner.

Men måske kunne vi bruge debatkrudtet lidt på at hjælpe dem, der ikke har for meget, eller har det svært. Det kan være selvforskyldt, hvis man da kan kalde det, hvis dagens danske fattige kommer fra belastede miljøer, hvor det ikke har været almindeligt, at være ædru, at stå op om morgenen, at udanne sig, at skaffe sig et ordentligt arbejde - og beholde det, at holde orden, at have et pænt hjem, at hjælpe hinanden, at kæmpe for et godt familieliv, at ....

Alt det vi mange velbjergede tager alt det for givet. Men uden det, er det svært at "bare at tage sig sammen", "bare få fingeren ud".

Vores samfundssystem hjælper heller ikke de fattige ved at fastholde dem i forsørgelse. Der skal mere langsigtede planer til at løse den opgave. Der skal stilles krav. Der skal opbygges tillid og respekt.


Jeg tror, at en udhuling af værnepligten har en del af skylden - kun en del. Men forestil dig, at alle unge mænd OG kvinder kom i trøjen 6-12 måneder. Fik lært at klare sig selv, at holde orden, fik en god fysik, lærte regler med konsekvens, at redde senge, holde beboelsen ren, vaske tøj, lave mad, faste mødetider og pligter etc. Hvis de samme unge mennesker ikke have lært disse basale færdigheder hjemmefra, fik de dem i det mindste lært det, inden voksenlivet rigtig var kommet i gang. (Nej, jeg har ikke en militær baggrund og er ikke krigsliderlig. Synes at krig er noget lort.) I stedet for at lære om at føre krig, kunne de unge få undervisning efter behov og evner.

Skrevet den 28-10-2011 23:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Dan: Pointen er netop, at det er fuldstændig irrelevant at sammenligne med langt fattigere lande. Hvad skal en ludfattig dansker, der kun lige har råd til at betale mad og husleje og intet andet, bruge den kendsgerning til, at der ligger en udsultet, døende stakkel i en rendesten i Indien?

Ja, det er dybt sørgeligt, men det har intet at gøre med, hvad der er acceptabelt i et såkaldt velfærdssamfund som Danmark, hvor vi borgere lægger ufatteligt store beløb i statskassen.

Skrevet den 28-10-2011 23:54
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Ib Abildgaard, RÅD & MAL

Det kan siges meget kort. Ham Jochiam B. Olsen er en kraft idiot.

Tænk der er så meget fattigdom, altså åndelig fattigdom, så dem der har deres på det tørre, ikke kan tænke lidt på deres medmennesker.

FYH for satans !

Skrevet den 28-10-2011 23:59
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

@TT Tekstforfatter: Du har ret i at det er bedøvende hvordan folk har det i andre lande, for en dansker der har et sted at bo og mad på bordet, gratis uddannelse, sygesikring, osv. Han har sådan set alle mulighederne så eller har jeg misforstået hvad du mener? Mener ikke denne person eller alle os andre rigtig kan klage over noget så.

Skrevet den 29-10-2011 00:00
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
accu

Utrolig spændende debat. I kan prøve at læse lidt i denne rapport fra oktober 2010: http://www.socialrdg.dk/Files/Filer/FagOgPolitik/2010-10-29-En-Dansk-Fattigdomsgraense.pdf

Fattigdom er når man ikke økonomisk har råd til at deltage i aktiviteter eller købe varer, som der er bred enighed om at alle skal have mulighed for. Du er med andre ord fattig, når du ikke har TV i dit hjem, mobiltelefon eller råd til at holde ferie.

Hvis vi kigger på et program som "Luksusfælden på TV3 (ved godt det ikke er repræsentativt), så er menneskene i dette program allesammen fattige jf. ovenstående rapport, da de ofte ikke har råd til tandlægebesøg, gaver mv. Årsagen er ikke manglende indkomst, men forkert prioritering - der bliver brugt mange penge på smøgere, fastfood og lignende. Burde man ikke give folk på kontanthjælp/dagpenge mulighed/krav om et økonomisk eftersyn - for at sikre at pengene ikke prioriteres forkert?

Det er vel både i den enkeltes interesse - og også samfundets.

Skrevet den 29-10-2011 00:05
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Dan @ Abcel

Du har misforstået hvad der er blevet gentaget 1000 gange i denne tråd. Der er ingen der siger at andre i andre lande ikke har det hårdere. Det er bare en irrelevant sammenligning.

Du går jo heller ikke rundt i t-shirt og shorts i 10 graders frost fordi du ved, at i andre lande er der 20 graders frost, så derfor må du ikke synes at du fryser.

Vi har ikke gratis uddannelse, sygesikring osv. Vi har de ting til fri afbenyttelse da vi alle betaler igennem skatter og afgifter. 

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 29-10-2011 00:08
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Wichmann

Mange mennesker har måske svært ved at få pengene til at række hele vejen rundt, men dette skyldes nogle valg man har taget her i livet på et eller andet tidspunkt. Har du valgt at få børn har du vel også forventet at have råd til det i tilfælde af du skulle miste dit arbejde eller din partner mister sit job. Har du valgt A-kassen fra er det jo et valg du har taget og biver du så fyret, så er det jo din egen skyld, at det er kontanthjælpen der er sidste mulighed. 

Så ja der er nok mange mennesker der i egne øjn er fattige. MEN det skyldtes nogle valg man selv har taget på et tidspunkt før eller siden!

Dog er folk på nogle punkte blevet vejledet af en eller anden smart bankrådgiver til at låne over evne, og da vi jo ofte er overbevist om at banken jo "ved bedre" når det drejer sig om økonomi så har man jo haft et forkert grundlag at træffe sine valg på.
Så det korte af et lange.. Vælge med omhu når det drejer sig om økonomi, ellers lærer man det bestemt på den hårde måde. Og her taler jeg af erfaring. ;o) (Har indtil i år arbejdet med 3 jobs for at komme af med effekten af de valg jeg traf da jeg var yngere )

Skrevet den 29-10-2011 00:09
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Dan: Nej, så har du ikke forstået, hvad jeg mener. Det er ikke nok for noget menneske bare lige at have råd til at betale husleje og mad.

Som moderne mennesker har vi alle behov for at have råd til lidt andre goder også - hvadenten det drejer sig om at købe en biografbillet, musik, bøger, tøj, tage på ferie, eller noget helt andet. Og det er der flere danskere, end du tror, som ikke har pengene til. Det er ikke noget liv at skulle kæmpe sig igennem tilværelsen uden at have råd til goder som disse. Der er forskel på at leve og at overleve!

Skrevet den 29-10-2011 00:12
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Jesper Jepsen: Tak for linket. Interessant at se hvad der faktisk defineres som fattigdom i stedet for det flyvske der kører. Det er nok det uenigheden fremstår da folk tænker på helt forskellige ting når de taler om fattigdom. Den type fattigdom er jo så lidt svær at gøre noget imod. Tvivler på at kontrol gavner meget, det er nok mere uddannelse i økonomisk forståelse og risikostyring, som nok må gøres fra børn er små af.

 

Tommy Nitz: Forstår ikke sammenligningen med temperatur i andre lande. Det jeg taler om er at folk i Danmark har mulighed for at komme ud af deres situation, de kan tage uddannelse og de har mad på bordet, et hus at sove i. Det har man ikke når man taler om rigtige fattige. Nej, er udenmærket godt klar over at vi betaler for uddannelse, sygesikring, osv, men har man ikke nogen penge kan man stadig godt tage en uddannelse, modsat andre lande.

 

TT Tekstforfatter: Så det man klager over er at man ikke kan købe en biografbillet, musik eller tage på ferie? Utroligt. Jeg har levet uden at kunne nogen af disse dele, både som knægt og som ældre. Jeg arbejdede mig ud af det så jeg kunne opfylde de behov. Sådan noget klynkeri forstår jeg overhovedet ikke.

Skrevet den 29-10-2011 00:24
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Dan: Nu snakker vi jo ikke om en kortere tidsperiode af ens liv. Jeg har selv været i den situation i et par år, men hvis man ikke har udsigter til mere resten af ens liv, så er det sgu da trist. Og hvis du ikke kan se det, så har du tydeligvis for få interesser og forventninger til livet. Over and out!

Skrevet den 29-10-2011 00:31
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Dan @ Abcel

Sammenligningen er som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, at man godt sidde i Danmark og føle det hele er ad helvedes til, selvom der på den anden side af kloden sidder en som har det endnu værre.

Det er ikke nogen konkurrence i hvem der har det hårdest, i så fald ville der alligevel ingen vindere kunne findes.

Sidder du med 150 kroner til mad til de næste 14 dage i Danmark, så er du relativt skidt stillet (jo du kan sagtens få det til at række) men sidder du i en lille landsby et sted tusindvis af kilometer væk fra Danmark, så er du sikkert hersker over landsbyen. Problemet er bare, at det gør ikke situationen i Danmark bedre.

Undskyld at jeg lige blandet mig i dit svar til TT, men at du ikke forstår dig på det du kalder "sådan noget klynkeri", siger desværre mere om dig end "klynkeren", efter min mening.

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 29-10-2011 00:35
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

TT Tekstforfatter: Ja, det er trist. IMO i Danmark er det er en situation man selv vælger at leve i, selvom det kan være svært at finde en udvej. Og egentlig bør disse mennesker nok prøve noget der var hårdere, så de fik mere motivation til at komme væk derfra. Det er der billedet af udlandet kommer ind, da alle i danmark har mulighed for at tage en uddannelse, og prøve noget nyt. I udlandet, hvis du er fattig kan du ikke bare uddanne dig. Du er nødsaget til at tage de mest usle arbejde, hvis du da kan finde noget, for stort set ingen løn i håb om at få lidt mad.

Skrevet den 29-10-2011 00:40
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Tommy Nitz: Ja, det siger helt klart mere om mig end om klynkeren, da det er jo er noget jeg har skrevet og ikke "klynkeren" :) Men for at komme tilbage til det vi taler om, hvordan skal situationen blive bedre? Kan ikke se at hvis en person har sygesikring, har mad på bordet, har et sted at sove og bo, og også fri uddannelse, at samfundet kan gøre mere. Det er da så personens ansvar at komme videre. Og det er ikke hvad vi kan kalde fattigdom.

Skrevet den 29-10-2011 00:44
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

Nej, ikke engang en "wink smiley" ville have hjulpet på nuttetheden i din udtalelse...beklager.

Der er ingen tvivl om, at på papiret ligger alle muligheder åbne for alle og det er kun ens egen fantasi der sætter grænser for hvad man kan blive til i livet. I virkeligheden er der bare en masse andre faktorer der spiller ind, end bare de teoretiske.

Med venlig hilsen

Tommy

 

Skrevet den 29-10-2011 01:01
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Tommy Nitz: Og det er der jeg spørger hvilke faktorer? Hvad kan samfundet ellers gøre? Hvad begrænser disse personer andet end dem selv?

Skrevet den 29-10-2011 01:05
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Jeg kan vidst konkurrere med de fleste når det handler om fattigdom og ulykkelige skæbner i den her tråd.Det er jeg så langt fra nu, skal jeg lige have med

 

Men inden at det bliver til en form for konkurrence over hvem der har kæmpet mest, så må jeg indrømme at når jeg har det dårligt med livet ( pga for mange udfordringer i mit liv ), så kommer min mørke side frem, og den kan godt lide at sparke til folk der ligger ned. Ergo konkluderer jeg at fordi at jeg trods alle odds klarede mig godt, så kan alle andre også. Men det ved jeg jo godt ikke er sandt.

Jeg er glad for at denne her tråd er med til at give mig min taknemmelighed tilbage. Så tak for det.

Og så melder jeg ud

Skrevet den 29-10-2011 01:19
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Dan @ Abcel

Grunden til at jeg gik ind i denne debat var, at jeg bliver så uendeligt døsig over den stigende tendens der er til at folk siger, at dem det kniber for i livet bare skal tage sig sammen og alt er deres egen skyld.

Al ulykke er ikke selvforskyldt. Du kan have et godt og velfungerende liv og så blive udsat for noget der gør at filmen knækker for dig. Det kan være sygdom, ulykke, skilsmisse, fyring, dårlig rådgivning etc. Det er alle faktorer der ikke er taget højde for samfundets perfekte plan hvor alt ligger åbent og ting du ikke selv er skyld i.

Nu skal du ikke tage det som en total ansvarsfralæggelse, for selvfølgelig er der nogen der tager dumme beslutninger og selv forårsager at de ender i det vi ikke må kalde fattigdom. Husk dog på at det ikke er alle.

Så næste gang du hører nogen sukke dybt over tilværelsen, så prøv at lytte til hvad deres historie er, i stedet for bare at afskrive dem som klynkere - hvis du altså ikke bare har det bedst med at beholde dem i den bås.

Jeg har ikke den gyldne løsning på hvad samfundet (hvis du mener systemet) kan gøre ellers.

Mit eneste bud er at gå mere individuelt til værks. Ved at sagsbehandle ud fra den enkles aktuelle situation og personens evner, så ville man tabe langt færre på gulvet end man gør i dag hvor højtuddannede og ufaglærte bliver sat i samme lokale for at lære at sætte margener pænt på deres CV.

Derudover skulle sagsbehandlerne skrive til alle ledige at hvis de ikke gider lave noget, så kan de blive hjemme. Hvis de derimod ønsker ovennævnte individuelle hjælp, så kan de dukke op.

Der er med garanti en flok der vil blive hjemme for evigt, en mindre flok vil blive hjemme i noget tid, for så at komme dumpende. Jeg tror dog at størstedelen ville dukke op og få en brugbar hjælp.

Når ledighedstallet så ændrer sig, så kan man begynde at tippe sofaerne hos dem der ikke gider lave noget, men som det er nu, så lad dem dog blive hjemme på sofaen og brug krudtet på dem der ønsker at komme i arbejde.

Med venlig hilsen

Tommy

Skrevet den 29-10-2011 01:39
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Tommy: Jeg er på din side, men lad være med at bruge mere energi på denne debat. Det er opslidende, og det er nytteløst. Mange mennesker er desværre indrettet således, at de er nødt til at mærke virkeligheden på egen hud, før de kan sætte sig ind i de svages sted.

Jeg har en kæreste, der er schizofren og en søster, der er maniodepressiv. De har det forfærdeligt på hver deres måde og er ude af stand til at varetage et job, men de kan selvfølgelig også bare tage sig sammen ifølge de kloge hoveder iblandt de mange kommentatorer i denne tråd.

Skrevet den 29-10-2011 01:52
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Erik Hamre

@Jimi, tak for din kommentar, jeg genkender desværre en del i det du skriver. Jeg vil tage det som inspiration til at tage lidt mere timeout fra penge, forretning og stress.

@TT Jeg kender også folk med psykiske problemer og der er inger der mener de bare skal tage sig sammen, men de skal heller ikke parkeres på livsvarig førtidspension som 20 årige.

I øvrigt er det jo ikke de allersvageste som støttes mest. Denne gruppe har det ofte meget svært ved at få hjælp da de ikke magter bureaukratiet og kontrollen. Mere end halvdelen af Danmarks befolkning er på overførselsindkomst og ja, der er forfærdelig mange der spekulerer i det eller har omfavnet offerrollen i en sådan grad at de ikke længere tror på sig selv. De skal ikke styrkes i de er svage, men lære at de kan være stærke. Som de siger i militæret 'Du kan dobbelt så meget som du tror du kan og fire gange mere end din mor tror du kan'.

Jeg vil lige slutte af med at jeg synes det er fantastisk at ingen mennesker i Danmark skal undvære lægehjælp, uddannelse, børnepasning hus, vand og varme, samt at der udover disse basale behov også er mulighed for at tilmelde sig et væld af kurser og arrangementer helt gratis. Hvis det er at være fattig er 90% af verdens befolkning fattig.

Skrevet den 29-10-2011 02:13
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

TT Tekstforfatter: Jeg synes det er synd at når der endelig skrives noget med mere dybde for forståelsen, siger du at han skal stoppe. Håber da ikke det er opslidende denne debat. Derudover, tvivler virkelig på at nogen af os herinde der mener at folk der er for syge til at have et job bare skal tage sig sammen. Hvis det er dem du har talt om hele tiden, så må du undskylde, det er slet ikke det jeg skriver om, og tvivler virkelig på der er særlig mange der mener det.

 

Tommy Nitz: Tak for mere dybde, nu har jeg en bedre forståelse for hvor det er du vil hen. Selvfølgelig skal der tages vare om de folk som ikke er i stand til at holde et job, det er jo slet ikke det som jeg taler om. Du har også helt ret med prioteringen. I det hele taget tror jeg bare vi har talt om to forskellige ting. Det jeg taler om er folk der bare ikke har så mange penge eller sidder i lån. Ikke folk der har psykiske lidelser, eller generelle helbredsproblemer der gør at de ikke kan arbejde.

Skrevet den 29-10-2011 02:19
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Erik Hamre: Helt enig :)

Skrevet den 29-10-2011 02:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Ved I hvad? Tilbage i slutningen af firserne havde jeg i de gode måneder 1.000 kr. om måneden til mad, tøj og fornøjelser. Det havde jeg, fordi jeg havde truffet en række forkerte valg. Og eneste vej ud af det morads var arbejde og atter arbejde. Jeg tog et job som eksportchauffør, og i nogle år kørte jeg hvert år omkring 250.000 kilometer på Europas landeveje. Et af årene havde jeg 318 dage ude af Danmark. Jobbet var perfekt, for vi fik udbetalt kørepenge, og dem kunne jeg købe mad for. Til gengæld var der ingen julegaver til nogen i de år og ingen ferie - overhovedet. Så jo - det kan godt lade sig at gøre at betragte fattigdomshyleriet i Danmark som overgearet, selvom jeg i dag har penge. Been there, done that - got the T-Shirt.

Når sunde og raske mennesker erklærer sig for fattige, fordi de ikke lige "har lyst" til et lortejob eller ikke orker at prøve at starte noget selv, går det ud over de skæbner, der virkelig trænger. Og de findes - og de skal hjælpes. Men de drukner i støjen fra mennesker, der betragter det som en menneskeret at have råd til ferie hvert år. Eller som en ret at have råd til at gå i biografen. 

Hvis vi ikke finder en mere realistisk tilgang til, hvem der har ret til hjælp end den, der praktiseres i dag, bliver det endnu hårdere for dem, der virkelig har brug for hjælp - og fortjener den. Med mere end halvdelen af befolkningen på hel eller delvis overførselsindkomst er det bare ikke længere et spørgsmål om, hvad der kunne være dejligt i samfundet - men om hvad der vil være muligt i de kommende år. Og der skurrer det i mine ører, hvis der skal ydes "fattighjælp"til mennesker, så de kan rejse på ferie etc.

Og jeg er sådan imod at kalde dem med meget små penge for fattige, for gør vi det, hvad skal vi så kalde de rigtigt fattige, der kommer en del af i de kommende år, når kassen tømmes?

Skrevet den 29-10-2011 03:15
Er kommentaren brugbar? 7       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Rosenstand: Du er en helt! :-) Hvem har ikke prøvet at leve for noget nær nul og niks på et eller andet tidspunkt i deres liv? Det er der ikke noget usædvanligt ved, og det er jo slet ikke det, der er tale om i denne debat.

Det er et spørgsmål om ikke at være så priviligeret som Thorborg og dig. Der er mange faktorer, der spiller ind. Intelligens. Opvækst. Netværk. Sociale evner. Og så videre. Hvad hvis de pågældende personer ikke er udstyret med disse egenskaber? I har tydeligevis levet det "søde,trygge liv" for længe til at forstå, hvad den almindelige, dødelige dansker er "oppe imod". Det er faktisk lidt skræmmende, at to så fremtrædende personer på Amino er så åndeligt fattige!

Skrevet den 29-10-2011 03:51
Er kommentaren brugbar? 2       9       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

TT Tekstforfatter: Hvad er det almindelige, dødelige danskere er oppe imod?

 

Som svar vil jeg gerne fylde med at jeg har arbejdet lidt forskellige steder i verdenen nu. Alle de faktorer du nævner har ikke den store indflydelse på om man er fattig. Er man en rask person, er der ingen hindring for en at arbejde sig opad.

 

Generelt synes jeg at dine angreb og stik er yderst upassende, såsom at sige at Rosentand ikke har forstand på hvordan det er at leve en økonomisk barsk tilværelse eller er åndelig fattig på grund af at du mener du har dybere forståelse for hvordan verden er skruet sammen. Eller at vi allesammen mener at psykisk syge bare skal tage sig sammen. Det vil være rart hvis du holdte det på et niveau med lidt mere respekt.

Skrevet den 29-10-2011 04:11
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Addendum til det med om man er en rask person. Taler selvfølgelig om Danmark, i andre lande er det helt andre spilleregler.

Skrevet den 29-10-2011 04:12
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Johannes Helleland

En fattigdomsgrænse er en grænse, der angiver den mindste indkomst som det er muligt at leve af uden at leve i fattigdom.

Der skelnes mellem begreberne absolut fattigdom og relativ fattigdom. Absolut fattigdom defineres som en indkomst så lav, at selv de mest basale menneskelige eksistensbehov ikke kan dækkes. Dvs. at helt grundlæggende behov for husly, rent vand og føde ikke kan opfyldes.

Relativ fattigdom er et variabelt begreb, der ændrer sig alt efter hvor i verden man befinder sig. Relativ fattigdom refererer både til forskellen i velstand mellem ilande og ulande og til forskelle mellem samfundsgrupper inden for de enkelte lande.

http://da.wikipedia.org/wiki/Fattigdomsgr%C3%A6nse

 

Og uanset hvilken mening man har omkring dette spørgsmål, så er Joachim B. Olsens udtalelse ikke videre intelligent. Om det så blot er for opmærksomhedens skyld, så kunne det formulere langt bedre. Den valgte formulering vil, tror jeg, skabe større negativ effekt end positiv, for ham personligt.

PS. og selvfølgelig findes der fattige i DK - at påstå andet vidner om total mangel på indsigt og viden om det danske vælfærdssamfund.

PPS. at sammenligne fattige danskere med fattige i udlandet, er ikke en sammenligning der kan laves af andre end børn i 2-3 klasse. Og selv der vil man kunne forklare dem, hvorfor denne sammenligning ikke kan laves.

PPS. "Hvis der er mennesker i Danmark der ikke har råd til at holde jul så er det selvforskyld" - Så er han da sikker på genvalg, haha!

Johannes

 

 

Skrevet den 29-10-2011 04:16
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@TT Tekstforfatter: Det er beklageligt, at min åndelige fattigdom skræmmer dig. Endnu mere beklageligt er det dog, at du er så ekstremt unuanceret i dit verdenssyn. Men det er heldigvis dit problem og ikke mit.

Mens du roder videre i din forargelse over min åndelige fattigdom, vil jeg fortsætte med at skabe arbejdspladser (i Danmark), der kan hjælpe mig til at tjene penge og andre til at have et godt liv, der også inkluderer selvforsørgelse og skattebetaling.

Ja - jeg lever et trygt liv, som jeg har skabt mig fra absolut ingenting. Og via det søde liv og dets dertil hørende omfattende skattebetalinger sikrer jeg andre og mindre heldigt stillede mad i maven. Det har jeg det fint nok med, men jeg ville ønske, at der var flere af mine skattepenge til de VIRKELIGT trængende, fordi færre bekvemmelighedstrængende suttede i kassen. Sådan er tankerne i min åndelige fattigdom.

Skrevet den 29-10-2011 04:41
Er kommentaren brugbar? 7       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Til Dan@Abcel: Personlige angreb er altid en udvej, når rationelle argumenter savnes ;-)

Skrevet den 29-10-2011 04:43
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Der er jo ingen i denne debat, der syntes at folk der er syge, eller på anden måde ikke kan gøre for det, ikke skal have den hjælp de behøver.

Når det pisser mig af at folk snakker om fattige i Danmark, er det fordi almindelige raske mennesker generelt har det godt. Jeg snakkede netop med min amerikanske ven Craig om denne debat, og han var ved at falde ned af stolen over at folk der har tag over hovedet og får mad 3 gange om dagen kan kaldes fattige.

Ja, jeg er helt klar over, at der er folk der har meget mindre end andre, også i Danmark, men lad os dog finde et andet ord for dem end fattige.

Vi har i Danmark gratis uddannelse, gratis sygehuse, økonomisk understøttelse af forskellig art og 100 andre gratis goder, som man intet behøver at udrette for at nyde af. 

Problemet er, at vi i Danmark gør en hel masse raske mennesker til klienter i det offentlige system og vi dermed berøver dem enhver form for værdighed og tro på egne evner. 

Jeg har flere gode venner der arbejder som læger og der fortæller hvordan den ene og den anden kommer ind og kræver at få attester på at de ikke kan arbejde og det selvom de er sunde og raske. Får de den ikke, så skifter de blot læge, indtil de får hvad de skal bruge...

Vi har brug for et opgør med den magelighed der generelt hersker, så der kan blive råd til at tage sig af dem der virkelig har brug for det, nemlig de psykisk syge og dem der virkelig ikke kan selv, for de får alt for lidt!

 

Skrevet den 29-10-2011 05:27
Er kommentaren brugbar? 10       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Amen, Martin. Sgu meget godt formuleret af en åndeligt fattig ;-)

Skrevet den 29-10-2011 05:33
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Citat: - Hvis et par har 12.000 kroner i rådighedsbeløb og står den 24. december og ikke har råd til gaver til sine børn, så er det fordi, at de er uansvarlige forældre.

Skrevet den 29-10-2011 05:34
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Altså hvis folk ik engang gider læse artiklen, men har en forudtagen holdning og mening, så er det umuligt at debattere emnet...

Sjovt nok er det en kommentar, som Hr Smider Kugler Langt Ud, har skrevet til et forslag om at åbne statskassen op, og begynde at spendere løs på juletilskud. Og i den sammenhæng, så har han da ret. Der må være ting, som er vigtigere i disse tider, end statstilskud til julen. 

Alle dem som støtter jule-stats-tilskud, de skal på ingen måde klage, når kassen er tom, og det dermed bliver ældre, sygehuse, skoler mm, som der ender som taberne i nedskæringsrunderne. Der er xxx kroner til rådighed, og der må staten og kommunerne få mest muligt ud af disse til gavn for alle borgere. Og der må juletilskud være placeret MEGET langt nede på listen!

Skrevet den 29-10-2011 05:40
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@ TT Teksforfatter: Du skriver: "Jeg har en kæreste, der er schizofren og en søster, der er maniodepressiv. De har det forfærdeligt på hver deres måde og er ude af stand til at varetage et job, men de kan selvfølgelig også bare tage sig sammen ifølge de kloge hoveder iblandt de mange kommentatorer i denne tråd."

Jeg kan ikke tolke det anderledes, end at du intet har forstået af den debat, der kører her. Det er jo netop mennesker som din søster og din kæreste, blandt andet Martin og jeg forsvarer ved at kritisere den del af modtagerne af sociale ydelser (og systemet der omklamrer dem), der faktisk godt kan selv - men bare ikke gør det.

Det gør mig ondt, når jeg hører om mennesker, der har hjælp behov men ikke får den. Så ondt at jeg føler behov for at deltage i debatter, der kan skabe et andet syn på velfærdsydelser, så vi kan få ressourcer kanaliseret i retning af mennesker som din søster og din kæreste. Som jeg skrev før: Det er en skam, du er så unuanceret.

Skrevet den 29-10-2011 05:44
Er kommentaren brugbar? 6       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Jeg bor i Bangkok og har set lidt af hvert efterhånden. Det er pinligt at sige vi har fattige når man ser hjemløse mødre siddende på gaderne og ammer deres børn i beskidt tøj og sove under broerne.

17.000 børn dør af sult hver dag så er jeg bedøvende ligeglad om lille Lise ikke får et dukkehus af staten i julegave. Perspektivering 

Skrevet den 29-10-2011 06:22
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Remy

Jeg synes det er for let altid at udtale sig negativt omkring de udsatte. I Danmark er der fattige mennesker! Sådan er det bare. Det er ikke et spørgsmål omkring en eller to biler som latterlige Thorborg udstiller det.

 

Skrevet den 29-10-2011 06:39
Er kommentaren brugbar? 5       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Er der overhovedet nogen, som har tænkt, hvor farligt det er, hvis staten går ind og støtter en religiøs højtid?

Hvis staten giver tilskud til julen, så skal muslimerne vel også have tilskud til ramadanen, jøderne til fetva, jehovas vidner til en eller anden højtid, diverse sekter til deres højtider osv... Hvor går grænsen henne til sidst?

Skrevet den 29-10-2011 06:44
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren Larsen

>17.000 børn dør af sult hver dag så er jeg bedøvende ligeglad om lille Lise ikke får et dukkehus af staten i

>julegave. Perspektivering

Det rammer vist sømmet meget godt på hovedet...

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange af de danskere der betragter dem selv som fattige der alligevel har en iPhone eller en 66 tommer fladskærm. Fejlprioritering?

 

Skrevet den 29-10-2011 07:25
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael

Det giver jo overhovedet ingen menng at sammenligne os med andre lande.

Så skulle vi jo forholde os til dagslønninger på 0 kroner hos Stammerne i Amazonjunglen, og ud fra det konkludere at arbejdderne i Danmark ikke skal have løn, - de jo bare æde nogle tissemyrer.

Man kan jo ikke bare plukke nogle ting ud, og så med ét slag feje al velfærden af bordet med argumenter af den slags.

Med lave renter og afdragsfri lån har vi fået en masse pseudo-rige mennesker i Danmark, hvis empati og forståelse for andre menneskers situation er dalet i takt med at friværdien er steget. Det er til at brække sig over.  

Jeg hører til blandt de allermest privilligerede i Danmark, men jeg kan da så glæde mig over at når nu kuglestødrere og andre udviser utaknemmelighed over de idrætsfaciliteter jeg har betalt til trods jeg aldrig selv har dyrket sport, -  så rigeligt opvejes af den taknemmelighed modtagerene af den private julehjælp jeg donerer penge til, - giver mig.

Jeg giver julehjælp igen i år, - for jeg har råd til det!

Jeg behøver ikke bortforklare min selvtilstrækkelighed med at fattige folk selv er ude om det, - at enlige mødre bare kan leverere ungerne tilbage på biblioteket og syge mennesker kan frekventere kirken og blive mirakuløst helbredte. 

Der er sjovt nok ikke nogen af de fattige mennesker jeg møder ved uddelingen af julehjælpen der ligner nogen af dem der er portrætteret her i tråden. Men de har nok bare forklædt sig, - de snedige svin af fattige mennesker. (ironi kan forekomme).

Så til Kuglestøderen: Du har fået den største julegave af alle, det allerstørste sugerør til Statskassen og jeg giver dig en kugle af det pureste guld hvis du kan lade være med at suge. Du har jo ikke brug for nogle af mine skattepenge. Du kan klare dig selv.

Tilgiv mig, - hvis jeg venter lidt med bestillingen......

 

Skrevet den 29-10-2011 09:32
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Jeg læste for et par måneder siden, at der i Danmark er en voldsom stigning i antallet af børnefamilier der smides ud af almene boliger, fordi de ikke har betalt deres husleje. Jeg kender ikke grunden til at huslejen ikke er betalt, ligesom jeg heller ikke kender til deres økonomiske situation. Men jeg går ikke ud fra at det er noget ret mange bevidst fravælger for istedet at tage på ferie, købe en ekstra bil, et ekstra tv eller hvad der nu bliver fremført her i tråden.

Jeg tror der findes fattige i Danmark. Ikke lige så fattige som i andre lande, men fattige sammenlignet med den øvrige befolkning i det samfund de og deres børn lever i. Og jeg synes det er noget pjat, at man ikke må kalde dem fattige. Jeg kaldte også det der skete i Japan tidligere på året for en naturkatastrofe, selvom der "kun" døde ca. 10.000 mennesker. Og helt ærligt så er det jo ikke en rigtigt naturkatastrofe i sammenligning med 2004 Tsunamien, hvor der døde 250.000 og hvor ødelæggelserne var så mange gange større.

Nu handler tråden selvfølgelig ikke om naturkatastrofer, og det skal den heller ikke, men det var bare for sammenligningens skyld. Det er ikke forkert at kalde begge dele for en naturkatastrofe, selvom proportionerne er forskellige. Og det samme mener jeg gælder fattigdomsbegrebet.

Hvis vi skal følge den tankegang, har vi i øvrigt heller ikke arbejdsløshed i Danmark, for der er væsentligt højere arbejdsløshed andre steder, selv i Europa. Bum, så har vi lige klaret den. Bum, så har vi lige klaret den. Det var jo dejligt let :o)

Selvfølgelig findes der fattigdom i Danmark, men det er nok ingenting i forhold til hvad vi har i vente. Men heldigvis kan vi jo bare slå det hen med at de ramte bare skal tage sig sammen og få et job og droppe deres TV, telefoner osv., ellers er det deres egen skyld. Bum, så er det problem løst. Det var jo dejligt let.

Efter at have fulgt debatten her og andre steder, må jeg konstatere at Danmark er langt fattigere, end jeg egentlig troede.

 

Skrevet den 29-10-2011 10:06
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Nu handler det her jo om Julehjælp, og til dem der tør, så er der her en lille hilsen til alle Eberneezer Scrooge folkene derude. Budskabet kommer 6 minutter og 45 sekunder inde i videoen.

Det er heller ikke for sent for dig :)

http://youtu.be/LALbdGv8mBc

 

Skrevet den 29-10-2011 10:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Undskyld jeg mener 5 minutter og 45 sekunder inde i videoen..

 

http://youtu.be/LALbdGv8mBc

Skrevet den 29-10-2011 10:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Ib Abildgaard, RÅD & MAL

 

 @ Philip Mahler  - Remydk  -  Michael  -  igang

Hvor er jeg dog enige med jer og andre i denne tråd.

De åndelige fattige fremstiller sig virkelig til skue
herinde. Eneste løsningsforslag er ”Du/I kan bare tage jer sammen”.

Hvorfor siger de samme ikke også til bankerne og mange
andre : ”I kan bare tage jer sammen ” ?

Skrevet den 29-10-2011 10:23
Er kommentaren brugbar? 8       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

Jeg står lidt med et ben i hver lejr i denne diskussion. Jeg er personligt et meget empatisk menneske og jeg mener også altid at man bør se på den enkeltes situation og ikke skære alle over én kam - nogle gange slår livet dig sgu bare til jorden, også uden at du selv har nogen skyld i det, og i sådanne tilfælde er det rart at få rakt en hjælpende hånd så man kan komme på fode igen.

Det er dog ikke mit indtryk at de der står i den anden lejr, som Martin og Thomas eksempelvis, mener at sådanne tilfælde aldrig kan forekomme (de må selv rette mig hvis jeg tager fejl), men at det mere er rettet mod den generelle indstilling og mentalitet vi har i Danmark i forhold til begrebet. Og den synes jeg sgu også er afsporet altså.

Vi er en anelse forkælede og forvente i Danmark, og vi har et noget anderledes syn på hvornår vi er fattige end så mange andre. Jeg kan da levende huske at jeg blev drillet dengang jeg gik i folkeskole (og her snakker vi ca. 15 år tilbage), fordi min familie var "fattig". Det var så ikke mig der mente det, men de andre børn, fordi vi hverken havde bil eller opvaskemaskine, mit tøj var gammelt og aflagt, og fordi vi aldrig kom på ferie udenfor Danmark. Jeg kunne kun grine af det dengang, og det samme er tilfældet i dag. For jeg havde sgu en fin barndom og led absolut ingen nød af den grund.

Og hvad angår hele diskussion omkring børn, så er jeg absolut enig at børnene aldrig må ende som ofre i situationen. Er de sat i verden, jamen så har vi selvfølgelig pligt og ansvar til at sørge for dem. Og kan forældrene ikke magte det, så må samfundet gøre det!

Det være sagt, så synes jeg at det er forkasteligt at så mange får børn uden at tænke over om man egentlig har mulighed for at forsørge dem først. Jeg ved der er situationer hvor det først går ned ad bakke efter at man har fået dem, men jeg har altså også set mange eksempler på det modsatte. At få børn er åbenbart den mest ukrænkelige menneskeret af alle, og så skide da være med om det egentlig er ansvarligt at få dem, for "jeg vil ha'!"

Jeg vil selv enormt gerne have børn en dag, meget gerne endda, og jeg er også 28 nu, så jeg har ikke evigheder foran mig hvad det angår. Men indtil videre har jeg besluttet at vente, da jeg netop ikke synes at jeg har det rette fundament at bygge på lige nu, hvad det angår. Og at få dem alligevel synes jeg personligt ville være ren egoisme.

Og havde jeg endelig børn og endte i en træls situation, så kan jeg da love for at jeg ville gå gennem ild og vand for at sørge for at de ikke led nogen nød. Hvis jeg ligefrem mente at mine børn sultede, så ville jeg sgu prostituere mig selv, hvis det var eneste udvej og det der skulle til. Børn og dyr er jo helt i vores vold og fuldstændig vores ansvar. Vælger man at anskaffe dem, må man efter min bedste overbevisning også gøre alt hvad man kan, for at sørge godt for dem. Så er der altså ikke længere noget der hedder "gider ikke" eller "ikke interesseret i". Det privillegie og den valgmulighed har man afskrevet sig i samme sekund man får dem.

Skrevet den 29-10-2011 12:05
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Rosenstand: Thomas, jeg har forstået, hvad den her tråd går ud på - ja, det var lidt en afstikker ang. psykisk syge - men du og Martins kommentarer bar præg af, at I ikke kan se helt derned, hvor alle dem, der ikke har råd til noget andet end at betale husleje og købe mad, befinder sig. Hvis definitionen af ikke at være fattig er, at man bare skal kunne overleve, så mener jeg, at man som dansker forventer for lidt af vores såkaldfe velfærdssamfund. Og så mener jeg i øvrigt - som jeg nævner et andet sted - at det er de færreste, der har så lidt ambitioner i livet, at de vil gøre hvad som helst for at være kontanthjælpsmodtager. Jeg har selv været det i en længere periode for en del år siden. Her var jeg på et jobsøgnings-kursus, hvor jeg oplevede alle de deltagende, som nogen mennesker, der virkelig ønskede at komme ud af systemet og få noget mening med hverdagen igen. Når det så er sagt, så ved alle, der har været kontanthjælpsmodtager, at man regelmæssigt hives ind til samtaler og kurser for hurtigst muligt at komme i job igen, så jeg har svært ved at se, hvordan nogen skulle kunne blive hængende i så lang tid og bare snyde systemet, fordi de "ikke gider at tage sig sammen".

PS! Hvis jeg ikke har gjort mig forståelig nok med denne kommentar, så skidt med det. Nu vil jeg bruge tiden på noget konstruktivt. Ha' en god dag! :-)

Skrevet den 29-10-2011 15:04
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

En tilføjelse: Jeg mener heller ikke, at man bare kan sige til fattige danskere, der er i arbejde, men alligevel fattige, at de "bare skal tage sig sammen". Nogen har ikke evnerne, uddannelsen, intelligensen, forbindelserne og de økonomiske midler til at forbedre deres situation.

Skrevet den 29-10-2011 15:08
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Amaris: Du har læst mig 100% korrekt - og tak for det. Trods min åndelige fattigdom plejer jeg at kunne kommunikere mine holdninger nogenlunde forståeligt, så jeg sætter pris på at få at vide, at nogen trods alt har læst det, jeg skrev og forstået det.

Skrevet den 29-10-2011 15:17
Er kommentaren brugbar? 4       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Amaris: Tak for nuanceringen. Helt enig med Rosenstand.

 

Forstår ikke de her angreb og ord der rettes som at man er åndelig fattig, osv. Virker ikke som om at disse mennesker kan forholde sig særlig rationelt til hvad der snakkes om og hellere har lyst til at dæmoniserer alle dem de er uenige i. Troede amino var lidt mere fornuftig og åben på det punkt end andre steder.

Skrevet den 29-10-2011 16:48
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dan

Så siger jeg ellers tak for denne gang Amino, mig og min åndelige fattigdom vil ud og hjælpe det mexicanske samfund nu.

Skrevet den 29-10-2011 16:50
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

artiklen handler jo ikke om åndelig fattigdom , men der er sikkert nogle der vil videre formidler et links der formidler den viden at han også mener det 

Det artiklen omhandler er den økonomiske fattigdom .

Hold fokus på hvad artiklen omhandler , og lad være at gætte hvad artiklen forfatter mener , ved ikke vises i gætter han også mener det om skulle i starte en nye tråd der ikke tager udgangs punkt i denne artiklen , men der ligges fokus på hvad mener i er fattigdom , der jo godt skrive åndelige fattigdom

Skrevet den 29-10-2011 16:54
Er kommentaren brugbar? 1       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

Michael: Det drejer sig ikke om hvad der står i artiklen, men om at en del debattører herinde, kalder dem der tilfældigvis ikke mener at det er en god idé at dele ud af satspuljer til højtider, for åndeligt fattige og som havende mangel på empati. Og der er jeg i øvrigt enig med dig i Dan, at det er for letkøbt blot at "afskrive" folk med en anden holdning på dén facon.

Vi er da i øvrigt, indbyrdes i min familie, flere gange gennem mit liv blevet enige om, at i år var der bare ikke råd til julegaver. Så har vi hver købt et par pakker til en 10'er eller en 20'er og spillet pakkespil om i stedet - og stadig formået at hygge os ganske gevaldigt af den grund. Og hvorfor er det ikke godt nok? Hvis det er bydende nødvendigt at der skal ligge gaver under træet og partout stå and og flæskesteg på bordet den ene dag om året, er meningen med at holde jul så ikke blevet lidt afsporet alligevel?

TT Tekstforfatter: Nu har jeg personligt haft en tæt inde på livet i flere år (min ex-svigerinde), der virkelig synes at hun havde skudt papegøjen, fordi hun havde fundet ud af at hun da bare kunne blive ved at få børn, så fik hun lov at gå i fred på kontanthjælp derhjemme. Hun mente oprigtigt at hun havde "outsmarted" systemet og samfundet på den måde.

Til trods for at hende og manden boede i en lejlighed der var betalt af hendes forældre og de ingen reelle udgifter havde, havde de alligevel aldrig råd til hverken mad til børn eller husdyr, fordi de brugte alle deres penge på cd'er, smykker og tøj. Den slags mennesker synes jeg altså er en skamplet og der bliver jo desværre ikke skelnet mellem dem og de der oprigtigt har brug for hjælp fra det offentliges side.

Da jeg flyttede derfra i sin tid var hun oppe på nr. 3, ved ikke hvor mange hun har i dag. Men det var altså absolut ikke børn der havde et godt og trygt hjem og den slags er sgu så forbandet sørgeligt. Hun burde virkelig have haft et stort los bagi og have "taget sig sammen".

Skrevet den 29-10-2011 21:21
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Amaris :

Vi har alle mødt folk der ikke lige har fortjent det de har. Dem er der også masser af i Nordsjælland, folk der skylder samfundet milliarder, og som resten af os skal betale. Dem brækker Joachim sig nok ikke over.

Og ja jeg har også mødt disse sociale snyltere, men har du en løsning, eller skal du bare brække dig ? Og hvad med de gode fattige mennesker, er det helt forkert at hjælpe dem ? Og hvordan skal vi kunne kende forskel, overvåge alle på overførselsindkomst og se hvad deres penge går til ?

I så fald skal alle overvåges, for det er langt fra kun de fattige der bruger deres penge af lort. Prøv at spørg bankerne og deres investeringsvenner.

Vi er alle sammen i den her båd, at skyde skylden på en bestemt klasse og ikke se at fusk sker i alle klasser af samfundet, er enten naivt , ellers er det et stærkt behov at hævde sig på andres bekostning. Og det gælder både for den fattige som kun tror det er bankernes skyld det hele, og det gælder for iværksætteren på Amino, som lige har klaret sig godt, og som straks brække sig udover de fattige.

Jeg vil til enhver tid hellere give en ekstra gave til en dansker som ikke kan holde jul for sine børn, end jeg vil give dem til en halvfed kuglestøder i Team Danmark støtte som kan kaste en jernkugle lidt over 20 meter.

Men sådan har vi vores hjerter forskellige steder

 

Skrevet den 29-10-2011 21:51
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

Tak til alle jer der i årenes løb har hjulpet så fattige danskere kunne skabe en lidt bedre jul for deres børn. Min mor havde ikke altid råd til den slags jul som vi kunne ønske, og vi fik derfor hjælp. Det hjalp meget, og jeg husker tydeligt hvor glade vi blev som børn. Så tak for det allesammen :)

Og jeg vender gerne denne her diskussion til noget positivt, så i år vil jeg gøre noget ekstraordinært for en der kunne bruge at se et menneske som ikke er bange for at dele, i stedet for fordømmende ord og øjne.

Hvem ved måske personen finder håb , tror på det igen ? Det handler ikke om selve gaven eller pengene, det handler om at vi er sammen, og er forbilleder for hinanden

Skrevet den 29-10-2011 22:02
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tommy Nitz

@Amaris

Jeg mener at det var mig der bragte empati på banen, så hvis den er rettet mod mig, må jeg hellere svare.

Nu må du undskylde hvis jeg gentager mig selv, men dette er ubetinget den længste debat jeg nogensinde har deltaget i, så jeg har ikke helt overblik over hvad jeg tidligere har nævnt og ikke nævnt.

Jeg har ikke sagt at folk der ikke synes om at staten leger julemand, mangler empati. 

Det der gør mig vred er at flere og flere finder det i orden at sige, at folk der har problemer af økonomisk karakter ubetinget selv er ude om det og det eneste det handler om er, at folk bare skal tage sig sammen og droppe deres ynk.

Det er en holdning og en ligegyldighed overfor andres skæbner jeg slet ikke kan forlige mig med - og det er dem jeg mener der mangler empati.

Selvfølgelig er der folk der udnytter systemet, som nu med dit eget eksempel. Men det er (forhåbentligt) et fåtal og de skal, som du også selv siger sparkes bagi og igang, så ressourcerne kan bruges de rette steder.

Med venlig hilsen

Tommy

 

 

Skrevet den 29-10-2011 23:48
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

Jimi: Synes lidt du ligger mig ord i munden her. Nu handler debatten tilfældigvis om hvorvidt man mener der findes fattigdom i Danmark eller ej, og til hvilken grad, ikke om rige i Nordsjælland der snyder i skat eller lignende. Og skulle vi endelig diskutere dette, så mener jeg i øvrigt at dette er mindst lige så forkasteligt som de der snylter på det offentlige, og så også gerne at regeringen får held til at indføre langt større kontrol med de multinationale selskaber, men det er nu altså en gang en helt anden diskussion, hvor du vist i øvrigt allerede har dannet dig en forudtaget mening om hvor jeg står i den forbindelse?

Det jeg ikke bryder mig om, i dine såvel som visse af de øvrige indlæg, er en tendens til at afskrive alle os der er imod og/eller har forbehold overfor at der tages af satspuljerne til julehjælp, er at man (om end det forsøges gjort mellem linierne i visse tilfælde) danner en forudindfattet og generaliserende mening om, at vi da i så fald må være hjerteløse, egocentrerede og åndeligt fattige mennesker, og det gør mig faktisk lidt harm.

Jeg er hverken naiv eller har behov for at hævde mig på andres bekostning, og ingen steder har jeg skrevet at problemerne kun findes indenfor bestemte klasser i samfundet, ej heller synes jeg at jeg, quote: "brækker mig ud over de fattige".

Jeg mener heller ikke, at man ikke skal hjælpe de der har behov for det, hvilket jeg i øvrigt også påpegede i mit indlæg foroven. Jeg støtter selv adskillige velgørende projekter. Det har jeg gjort hele mit voksne liv, og i visse perioder så meget at det går ud over min egen økonomi og "levestandard", hvis det er et projekt der virkelig står mit hjerte nært. Men jeg vil da gerne selv have lov at være herre over hvilke projekter jeg finder vigtigst at støtte, og hvem jeg anser som værende de mest "værdigt trængende".

Og jeg må da blankt erkende, at julegaver og flæskesteg én dag om året, ikke ligefrem står højest på min liste over ting jeg ville forandre i verden, hvis jeg havde mulighed, penge eller indflydelse nok! Det er helt fint hvis det er dér du ønsker at lægge dit engagement, der har vi jo heldigvis alle forskellige prioriteter, og det betyder jo blot at der bliver delt lidt ud til alle i sidste ende (om end måske ikke så meget som man reelt set kunne ønske sig), så det synes jeg kun er positivt.

Men kan da altså ærlig talt ikke dy mig for at spørge hvorfor du så først vil begynde at give julehjælp i år (bedre sent end aldrig, det er absolut ikke pointen), og ikke allerede har gjort det i årevis, hvis du synes det er så bydende nødvendigt, og har så travlt med at påpege at vi andre, undertegnede inklusive, må være bange for at dele og kun har fordømmelse til overs for dem der klarer sig mindre godt?

Og med alt det du kender til min historie og baggrund, burde du i øvrigt være særdeles udmærket klar over, at jeg ikke sidder på den grønne gren uden nogensinde at have oplevet problemer eller modgang, og ser mig selv som værende i en helt anden liga end alle de "fattige samfundsnassere". Dette er nok hovedsageligt grunden til at jeg tager mere anstød af dit indlæg og de ord du forsøger at ligge mig i munden, end de andre lignende.

Jeg har ikke den store forkromede løsning på problemet, og den fornemmer jeg heller ikke at hverken du eller andre i denne debat ligger inde med? Havde jeg ment at have det, så havde jeg selvfølgelig ikke holdt den for mig selv.

Tommy: Mit indlæg var ingenlunde møntet specifikt på dig personligt eller noget du har skrevet :) Det var mere den generelle tendens jeg synes jeg har oplevet debatten igennem, til at afskrive folk med en anden holdning som værende "åndeligt fattige". Det tog jeg lidt anstød af, da jeg ikke mener at man kan skære alle af en anden mening over én kam, i særdeleshed ikke uden først at undersøge om det er deres generelle indstilling og holdning til tingenes tilstand, eller om det -eksempelvis- blot vedrører det at tage af satspuljer til julehjælp man er imod. Kunne blot ønske mig at man ikke var så udfarende med at kaste om sig med den slags "mærkater", da jeg ikke mener at det klæder debatten (eller folk) i nogen som helst form. Men det var altså som nævnt ikke møntet på dig personligt.

 

 

 

Skrevet den 30-10-2011 00:43
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Abdalla

Kan du evt. komme med et eksempel ?

Skrevet den 30-10-2011 00:59
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

Abdalla: Er ikke klar over om det er mig eller en anden i debatten du spørger, og hvad det er du ønsker der gives et eksempel på? Uddyb en smule, så har du mere held til at få et brugbart svar :)

Skrevet den 30-10-2011 01:01
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Amaris: Næste gang vil jeg godt have et lidt mere uddybende svar end dit indlæg kl. 00:43! :-)

Skrevet den 30-10-2011 01:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

TT Tekstforfatter: Ja, jeg mente altså ellers at det burde være uddybende nok ;) Men ellers må folk jo spørge konkret ind til det de mener at have behov for at få uddybet.

Skrevet den 30-10-2011 01:11
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Ulrik Moe

Helt enig med Joachim og Thorborg.

Skrevet den 30-10-2011 01:25
Er kommentaren brugbar? 1       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Amaris: Det var ironisk ment. Din kommentar var MEGET lang :-)

Skrevet den 30-10-2011 01:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Nå, om ikke andet har han da fået startet en debat den gode kuglestøder :o) Blandt andet har jp.dk et par artikler om emnet.

Jeg vidste ikke at der allerede tages satsmidler til julehjælp, og jeg vidste i øvrigt heller ikke at der gives julehjælp fra andet en private og velgørende organisationer. Så jeg er også blevet lidt klogere.

Men hvis man ikke vil tage penge fra sats-midlerne, har jeg et helt andet forslag til hvor pengene kan komme fra, og nu kommer jeg til at trække minuspoint :o)

Drop børnechecken til alle. Der er mange familier der er så velhavende, at børnechecken reelt ikke gør nogen forskel. Jeg har da i hvert fald talt med flere der grinende har fortalt at nu har de lige fået x antal tusinde kr. (Mener at det er lige omkring 3.000). De sender naturligvis ikke pengene retur, men det virker som spild af penge, at alle uden undtagelse får denne børnecheck, der koster os 14 mia. kr. om året.

Så mit forslag er at man kun sender børnechecken til familier med en indkomst under et eller andet beløb, hvor man med rimelighed kan forvente at disse penge betyder noget. Det burde så rigeligt kunne dække noget julehjælp, og retsen kunne med fordel bruges til noget andet mere brugbart.

Skrevet den 30-10-2011 01:33
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

@Ulrik: Hvad er du enig i?

Skrevet den 30-10-2011 01:34
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

TT Testforfatter: Ja den fangede jeg ;) Også derfor jeg erklærede mig enig. Men eftersom jeg ikke var sikker på om Abdallah's indlæg rent faktisk var henvendt til mig, skrev jeg videre at man jo i så fald måtte spørge konkret til det man ønskede uddybet. Den del var ikke møntet på dig :) Og ja, jeg har en grim tendens til at skrive lange indlæg når jeg først kommer i gang. Synes nu ellers at jeg prøver at begrænse og moderere mig lidt i dag, haha.

Skrevet den 30-10-2011 01:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jimi Hove

@Amaris :

Jeg skriver ikke at jeg ikke har gjort noget andre år. Jeg skriver jeg vil gøre noget ekstra i år.

De seneste par år har jeg givet en del kontanter, men også varme vinterjakker til et par tusinde kroner til nogle der gik med sommerjakker i minus 15 graders kulde. Jeg tjente nu ikke så meget selv, men jeg kan ikke holde ud at se på det andet. Og jeg ved at taknemmligheden var stor fra modtagerne.

Min pointe er stadig at man ikke kan generalisere, og den generalisering blev så også moderet senere her i tråden, og det jo altid dejligt. Og så kan jeg ikke se at det hjælper at brække sig over nogen, at sparke dem i røven eller andre populære udtryk.

Hvis ikke man kan inspirere folk til at række ud efter mere, så er det os der som inspiratorer der har spillet fallit, og ikke de fattige. Det er jo os med overskud ikke ?

Skrevet den 30-10-2011 19:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Amaris Charvell

Jimi: Jamen det er da kun godt i så fald, det er altid dejligt at se når nogle har overskud (værende det sig økonomisk, mentalt eller tidsmæssigt...) til at være noget for andre :) Det er jo det samme jeg selv gør, jeg har så bare valgt at støtte nogle andre projekter end lige præcis julehjælp, da de for mig at se er vigtigere og gør større og mere langsigtet gavn (har man begrænsede midler og ressourcer, er man jo desværre nødt til at prioritere), men som du selv siger: Sådan har vi jo vores hjerter forskellige steder!

Har svært ved at finde ud af hvor meget af det du skriver der er direkte henvendt til mig, da du ikke uddyber det. Men er det møntet på mig, så kunne jeg da enormt godt tænke mig at få præciseret hvor du mener at jeg generaliserer, og på hvilken vis du mener at jeg brækker mig ud over de fattige eller sparker nogen i røven? Det er da immervæk lidt af en påstand at slynge om sig med, hvis man ikke har konkret belæg for det, så det må du da gerne forklare lidt nærmere.

Skrevet den 30-10-2011 20:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Neua
Hver eneste gang det her med fattige er oppe at vende, kastes der om sig med "jeg kender en" "jeg har selv været i den situation" eller "du er et egoistisk svin fordi du ikke mener det samme som vi helgener, der jo bare vil Hjælpe folk der har det dårligt... Jeg har intet problem med at hjælpe folk der har brug for det, og jeg er ret sikker på jeg over skattebilletten allerede gør det i stor stil Idag - men hvem er de der fattige? Jeg har aldrig mødt en? Jeghar ellers prøvet i mange fora, diskussioner osv. At blive præsenteret for en af de her fattige mennesker alle kender - en der vil fremlægge hvad de får, hvad de har af udgifter og få mig til at stemme rødt.. Det er bare aldrig sket - spørgsmålet er: sker det mon her på Amino?
Skrevet den 31-10-2011 00:33
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
tomrum

Den person der i givet fald betaler børnebidrag og er lavlønnet kan søge om dækning af samværsudgifter hvilket betyder at de 2 forældre vil være ligestillet om så det er mor eller far ;) 

Skrevet den 31-10-2011 01:11
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Christoffer Hansen

Der jo "altid" nogen der har det dårligere, det udelukker ikke at fattigdom findes i Danmark. At ignorerer det faktum at fattigdom findes i Danmark fordi det findes værre et andet sted, er som at ignorerer vold mod kvinder i Danmark, fordi der findes mange andre lande hvor kvinderne har det meget dårligere. Joachim B. Olsen var en dygtig sportsmand, men indenfor politik har han ikke formået at overbevise mig. Det virker som han prøver at føre politik mens han selv er rimelig politisk forvirret. http://venstreflojsbloggen.wordpress.com/2011/08/02/joachim-b-olsen-er-den-nye-lars-kolind/.

Skrevet den 31-10-2011 01:24
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Gita Street

Jeg kan se der er nogle få der har forstået hvad fattigdom i Danmark handler om. Jeg kan ærgre mig over at folk er "hellige" og forsøger at stemple folk med andre meninger som "mentalt fattige". Egentligt er det det mest mentalt fattige jeg har læst, men så peger jeg jo selv og er det selv. 

Den med at nogle mennesker med succes tror at fattigdom i Danmark handler om overhovedet nogensinde at have været i nærheden af muligheden for at eje en bil er blot et spørgsmål om fejlinformation. Egentligt ikke noget man kan klandre dem, da jeg selv forleden dag hørte en ekstremt venstreorienteret (ekstremister møder hinanden i røven - så det er ikke hvad jeg opfatter som venstreorienteret). Nå men vedkommende toppolitiker blev sjovt nok også interviewet om fattigdom i Danmark og det eneste eksempel denne uvidende person kunne nævne var en dagpengemodtager! Men personen fik da en del stemmer på at spille Jesus. Sorry, en dagpengemodtager hører til de priviligerede her i samfundet - og det er det fagforeningerne pt kæmper for. Det er så asocialt som det kan være. 

Desværre har jeg også arbejdet nogle steder hvor dagpengeryttere har arbejdet på at fedte for chefen mens andre knoklede. Det er en menneskelig mekanisme at vi er nødt til at føle ubehag eller vide der er ubehag eller det modsatte forude før vi kæmper. 

Ærgeligt at en så vigtig diskussion skal kvæles i at kalde andre mennesker "mentalt fattige" fordi man er løbet tør for argumenter og vil lege Jesus. Det eneste det koster er ellers at lægge lidt facts på bordet, der intet har med biler at gøre. For det har fattige i Danmark ikke råd til. Der er hjemløse i Danmark - og det er blevet værre. 

Skrevet den 01-11-2011 20:52
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Gita Street

Og så er der lige kuglestøderen. Ja, han blev accepteret i Ny Alliance mens mange af jer stemte på dem som en "alle partier har landsbytosser". Jo, men sjovt nok er det mest de ekstremistiske partier de passer ind i. Herunder er Ny Alliance og Enhedslisten fine bud. Så tillykke med at have reklameret med at have sat de krydser hos dem og offentliggjort dem på Twitter etc. I har selv valgt dem! 

Skrevet den 01-11-2011 20:55
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikael christiansen

grunden til flere hjemløse er fordi samfundet er blevet mere indlukket alt er om penge 

penge viser du har en værdi heri samfundet 

hvad har også værdi din kærreste 

hvad sker mister fordi du ikke kan styre livet 

3 hovedting der går igen og igen ved de hjemløse

alkoholiker

narkonan 

psyskiske syg

Staten hjælper dem , men staten kan ikke kræve låse dem indespærre dem da simpelthen ikke kan holde egen hjem 

Derved kommer vi over der findes kun mentale fattigedom da det er skæbner i vores samfund der fattige .

Er de fattig det behøver de ikke være rent økomiske mange af dem kan sagtens have flere penge end dig og mig derved kan vi sige de er jo ikke fattige de har et større forbrug , de bruger bare pengene forkert på alkohold og narko er de meste almendelige ting .

Derved kan  man sige der findes ikke økomiske fattige  i Danmark, men der findes masser af  ullykkelige skæbner i sanfumdet .

Selvfølgelige er det folk der skal hjælpes med du giver bare ikke 10.000 kroner ekstra til narkoman om måneden for hvad går det meste til så , hvad ser hver gang lige efter udbetaling kontant hjælpe når du ser de hjemløse , en alholiker går ind køber for at 1000 kroner alkohold cigaretter og andre ting end mad , de sidste 14 dage om måneden samme igen og igen når man går der inden og ser dem de tigger mere man ser sjældere stor indkøb alkohold de gør jo 

nu er jeg tit lige der og møder dem for tit og jeg ved ikke lige løsning på psyskiske men økomiske fattige er de ikke men de bruger pengene forkert 

Skrevet den 01-11-2011 21:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jonathan Løw

Synes nogle af indlæggene i denne tråd er forstemmende for et land, der burde tage hånd om de svageste. Fattigdom eller ej. Det gør det ikke bedre, at Martin og andre så ikke skelner imellem "absolut fattigdom" og andre former for fattigdom.

Derudover hører man altid pointen med at tjene sine egne penge i denne type debatter. Det gør nemlig tilsyneladende, at man kan påstå, at når man tjener sine egne penge, så er man "sin egen lykkes smed", "uafhængighed" osv. Men er I nu helt sikre på, at det også forholder sig sådan?

Jeg har for nogle dage siden skrevet en blog ("Eksisterer bølger på havet i virkeligheden?") i håbet om, at vi snart får øjnene op for, at vi er gensidigt afhængige af hinanden - det gælder også jer, som måtte mene, at I er enormt succesfulde, selvforsørgende og uafhængige:
http://jonathanloew.wordpress.com/2011/11/03/eksisterer-bolger-pa-havet-i-virkeligheden/

Bloggen handler ikke om at have ret eller skyde på grupper i samfundet, selvom den ganske rigtigt er kritisk overfor liberale som Joachim B. Olsen. Nej, den handler om den grundlæggende misforståelse, at "sin egen lykkes smed" og "størst mulig individuel frihed" skulle føre til lykke for flest mulige mennesker. Eller at man, når man tjener sine egne penge (f.eks. som succesfuld iværksætter), derfor også kan sørge for sig selv... For den misforståede logik synes jeg ofte, at man hører!
Den form for logik bygger på en illusion, som jeg ser det. Jeg bruger i bloggen billedet med bølgerne på havet. Findes de virkelig? Ja, spørgsmålet lyder måske mærkeligt, men det er faktisk meget enkelt. Det handler om, hvorvidt man er i stand til at se større helheder, eller man hele tiden deler verden og mennesker op i kategorier og derfor ikke indser, at der ikke findes bølger, men at disse er del af en større helhed - og bølgen blot er et ord, vores hjerner har skabt for at kunne dele verden omkring os op i mindre dele.

Til den her konkrete diskussion er det i mine øjne enormt arrogant at hævde, at der ikke findes fattige mennesker i Danmark. Vi taler om mennesker, der ikke engang har råd til at give børnene en julegave eller købe et juletræ som andre familier herhjemme. Det handler ikke om absolut fattigdom, om det der kræves for at overleve. Det handler om, at hvis vi lever i et samfund med den form for rigdom, som kendetegner det danske, så er det pinligt og uforskammet, at vi ikke tager os af disse mennesker. De svageste er og bliver de nemmeste at skyde på, og det er egentlig bare utrolig trist, synes jeg, at vi er kommet dertil igen! 

Skrevet den 06-11-2011 20:57
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jørgen Linnet

Læs lige denne artikel: http://politiken.dk/debat/ECE1550529/kom-nu-ud-af-offerrollen/

Er det det helt store grundlæggende problemer i det danske samfund?

Den forklarer vist meget godt, hvordan vores system fungerer herhjemme og hvad vi får ud af at fortsætte på denne måde. Dermed ikke sagt at alle bistandsklienter er sådan, for det er de selvfølgelig ikke, men der er noget galt i at denne gruppe skal have lov til at snylte på samfundet på den måde. Man kan have forskeliige meninger om hvordan man skal definere en fattig i DK, men er det fair, at nogle mennesker i DK, bare ligger derhjemme og ikke gider at lave noget og er det fair at man som 100% forsørget af det offentlige, beklager sig over at man ikke har råd til at holde jul, når man "kun" har f.eks. 12K pr måned? Det er sgu kun i Danmark at sådan noget kan forekomme! Der står jo ingen steder, at en jul skal indeholde store dyre julegaver osv! En and til 200 kr. og et lille juletræ fra Netto, der kan genbruges næste år, skulle der nu nok kunne blive råd til, med en indkomst der er ca. 3 gange højere end f.eks. en studerende.
De 12K er I hvert fald 12K mere end min kompagnon og jeg tjener pt, for hey, jeg sætter sgu en ære I at klare mig selv og når man vil starte et nyt stort iværksætterprojekt op, som min makker og jeg pt er igang med, ja så må man jo klare sig for det man har. Der er jo ikke noget der hedder iværksætter bistandshjælp. Vi får nada og det er helt fint med mig, for så bliver man bare endnu mere motiveret til at få fingeren ud og sat gang i tingene :o)

Dem som virkelig har behov for hjælp, skal selvfølgelig hjælpes, men jeg synes at det er enormt vigtigt, at vi får debatteret, hvor meget hjælp man egentlig skal have i DK? Vi er nødt til at bygge et system, der gør at det kan betale sig at arbejde og at man virkelig har lyst til og sætter en ære i at klare sig selv. Hvorfor har mange af os danskere ikke den stolthed, at vi bare VIL klare os selv? Er det fordi vi er vokset op med vores kære sikkerhedssystem, der altid holder hånden under os? Ja, mon ikke?

Jeg ved godt at mange af jer ikke gider at høre på sammenligninger med andre lande, men f.eks her i Thailand, hvor jeg opholder mig rigtig meget, der er landet fyldt med "iværksættere". Ikke iværksættere i Skype-/Facebook-forstand, men her ved man, at hvis ikke man tjener noget mønt, ja så får man sgu ikke noget at spise. Så her sidder man ikke og har så ondt af sig selv over at man kun får sådan og sådan af statskassen, for nej, her får de ingenting og det er de vokset op med. Så her er pigerne ikke for fine til at arbejde på byggepladser og mænd er ikke for fine til at gøre rent, eller sælge mad fra et simpelt gadekøkken etc. Alle steder ser man driftige mennesker, der sælger T-shirts, frugt, suppe, ja alt hvad vi mennesker nu har brug for i det daglige og ved I hvad – De smiler sgu allesammen :o) Sådanne mennesker tager jeg sgu hatten af for!
Mon ikke at vi havde mange flere af den slags mennesker I DK, hvis ikke samfundet altid stod klar med den store “varme hånd” – jo jeg tror det :o)
Jeg håber på ingen måder, at vi generelt får samme tilstande i Dk, som i Thailand, men det ville da klæde os, med langt mere gejst, vilje og stolthed over at kunne klare os selv :o)
Og er grunden til at vi ikke har flere iværksættere I DK, ikke netop, at vi ikke er nødt til at skabe vores egen indtægt og at mange derfor ikke tør satse deres “trygge” tilværelse med et usikkert liv som iværksætter?

Man kan mene om Joachum B. Olsen hvad man vil, men efter min mening har han med dette, i nogens øjne, kontroversielle udbrud, sparket gang i måske den allervigtigste debat vi bør tage i DK, for der er vel ingen der inderst inde er i tvivl om, at vi ikke kan fortsætte efter samme model, som vi gør nu, eller er der?

 

Skrevet den 01-03-2012 02:20
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.