på Amino
Spørgsmål: Hvad er det dummeste du har gjort?

Noget af det dummeste er nok, da jeg for snart mange år siden fik en rigtig god forretningside - men ikke kunne tage mig sammen til at føre den ud i livet. Nogle år efter startede Robinhus op med stort set præcist samme koncept, som jeg var kommet på. Dumt af mig, godt for dem. Sådan kan det desværre gå, når man ikke har fingeren hurtigt nok på aftrækkeren :)

20

Jeg havde engang en kunde som reklamerede over en vare. Jeg blev truet med retssag osv. og selvom jeg var 100% sikker på at jeg havde ret, og ville vinde retssagen, så skulle jeg have taget det tab jeg stor over for... så kunne jeg have beholdt min gode relation til kunden, og handlet med ham igen i årene fremover. Det ødelægger en retssag, uanset om jeg havde ret eller ej.

20

Som virksomhed: Bandt os i en tidligere virksomhed os op på udelukkende at være underleverandør til reklamebureaer m.m. og derved ikke kunne gå direkte til slutkunder. Da dot-com-boblen braste, så blev vi revet med i bureauernes fald, da vi intet kunne gøre pga. kontrakterne.

10

Virksomhedsmæssigt var det at deltage i en forening for en del år siden, som drænede mig og min pung uden at give andet, end et ry for at blive irriteret. Jeg meldte mig endeligt ud og slap for at rende rundt at blive irriteret, men jeg er ked af, at andre måtte opleve dén side af mig, som var ganske unødvendig for både dem og mig. On the bright side, har jeg lært en del om mig selv og mine grænser. Vi kan alle blive irritable og i ubalance. Dét det gælder om er, enten at tage tyren ved hornene og gøre noget ved sagen og dermed eliminere årsagen til irritationen, eller også ganske enkelt fjerne sig selv fra det. Og gerne inden du selv og andre skal udsættes for irritationen! Man kan ødelægge meget med dårlig opførsel. Dette ved vi f.eks. i relationen med kunder! Omvendt kan man bygge rigtig meget op med god opførsel! Logik for burhøns? Måske. Men det ændrer jo ikke ved, at man stadig fra tid til anden irriteres. Den svære lektie er derfor, at finde ud af, hvordan man får elimeneret årsagen til irritationen, eller opdager i tide at man skal se at få fjernet sig fra den. Min lektie kom med en pris, som kun tid og go karma kan afhjælpe. Dét tager jeg til mig. Mys derude til jer, med håbet om, at I ikke falder i som jeg gjorde dengang.

00

ha ha ha nej nej ,, ikke her inde ,, men i kan få denne her , i vinters var jeg inde og hente trapiller i min varevogn de skulle hånd læsses , der har vel været omkring 1400 kg. i 16 killos poser , og det er pisse koldt og sneer helt vildt og jeg skulle måske have taget en langærmet trøje på , men lad nu det ligge , trukken kommer og sætter mine 2 paller piller af ved siden af min bil , jeg tager min bil nøgle i hånden og trykker på fjern betjeningen åbner bagsmækken og begynder med nøglen i den enehånd at smide sække i bilen ,,,, og der er mange ,,,, jeg smider den sidste sæk i bilen og sætter mig ind ,,,, og pis hvor er nu nøglen hhhm aaaahhgr shit jeg havde den jo i hånden da jeg startede og ja jeg jandt den i bunden af alle pillerne ups

00

En længere historie. Da jeg var barn læste jeg Anders And og fangede hurtigt, at dele af historierne kom fra den virkelige verden. Da jeg så en gang som teenager var med til at arrangere en del af Aarhus Festuge, skulle vi selvfølgeligt efterfølgende rydde op. Vi havde svinet med noget tjære på nogle brosten, som vi skulle have af. "Chefen" kom forbi og spurgte, "hvordan går det?" Vi klagede "chefen" i må bruge knofedt.. Og hvad gør Anne? Ser straks Anders and scenarie for sig, hvor anders ligger og pudser joachims mønter med brug af en dåse knofedt. Svarer derfor spontant men ikke destomindre grav alvorligt: "så køb dog noget!" Ja, ja, man bliver vel klogere..

00

På min top 10 er i hvert fald disse 4: 1) at bryde ind hos underboen, da jeg havde glemt min nøgle (troede det var min egen lejlighed). Hun blev ret forskrækket. 2) At tage den forkerte cykel på job en uge i træk (den anden underbos). Det var en dårlig sommer i mit nabolag. 3) at betale i en automat på en tank og køre uden at tanke. 4) at træde på et søm (under renovering af mit hus), da jeg ilede hen til min mor som også havde trådt på et søm. Tror de fik sig et billigt grin i kaffestuen hos vagtlægen da mor og søn sad to tumper på stribe for at få stivkrampeindsprøjtning.

00

Smadret min nyindkøbte BMW 525i som jeg havde brugt alle mine spareskillinger på. Jeg solgte en del ting, som egentligt var mig nære, for at få råd til bilen. Jeg kørte om kap med en anden knægt i en Honda Civic, men gled så af vejen. Det er nu mange år siden. Men omvendt, da jeg var færdig med at være sur på mig selv, gav det mig blod på tanden! Jeg gav den fuld gas med uddanelse, arbejde og firma og i dag kører jeg i min fjerde BMW. Denne gang en 530xd fra 2011. Everything happens for a reason - siger man jo.

00

Hmm, hvor skal jeg starte. Listen i mit private liv er meterlang, og de værste holder jeg for mig selv :). En af mange er måske at tage toget fra Kina mainland til Hongkong, hvor jeg ikke kunne komme tilbage til Kina fordi jeg ikke havde fået lavet double entry visa. Måtte flyve hjem fra Hongkong over 4 lufthavne, og få en kammerat til at tage bagagen med fra Kina. Turen kostede mig 16000 kr ekstra på grund af det lille stunt af flere forskellige grunde.

00

Da jeg købte en ny bil uden at have prøvekørt den eller i øvrigt undersøgt optræk, brændstof forbrug m.v. bare fordi jeg synes den så fed ud. Da jeg så havde købt den fandt jeg ud af, at den kun kørte 8-10 km på literen og havde et optræk fra 0-100 km på "en time", shit, for jeg kørte på det tidspunkt mellem 200 og 300 km om dagen.

00

At lytte til et godt råd fra en der mente at jeg skulle bede en producent om at lave sine lamper om fra 12V til alm. strømstyrke - det midstede jeg lige forhandlingen af lamper på inden jeg skulle på Formland og vise dem frem for første gang. 1. Bestil aldrig stand på formland for du ved om du har forhandlingen på dit produkt...!!!! 2. Lyt ALTID til din egen mavefornemmelse ;)

00

phu ha, der er mange ting. den bedste jeg nok har lavet var da jeg arbejde som bartjener, min første aften, havde jeg ikke fået af vide hvor jeg skulle gemme omsætningen. så jeg finder et sted og skriver et stykke papir til min chef ligger det på baren: hej chef jeg har gemt pengene under viskestykkerne i tilfælde af indbrud :-) den har jeg hørt meget for

00

Uhh! Ku lave en laaaaaang liste her! Hmmm.... Ok, det dummeste må være at bygge ny kontor bygning UDEN at checke referencer på bygherre. Og da de tog mig i røven og jeg mistede en masse penge, ja så gik jeg ud igen, fandt en ny bygherre.... og GLEMTE AT CHECKE REFERENCER!!! Så er man altså dummere end vådt bølgepap!

00

I forhold til virksomheden var det dummeste at vi købte en produktionsvirksomhed for at sparke gang i tingene da vi startede op - vi troede der ville følge nogle kunder med, som også ville købe emballage hos jakodan. Men i stedet tog det aaalt for meget tid, så jakodan fik en langsom opstart. I dag er produktionsvirksomheden solgt.

00

Forsøgte i september 2011 at slå mig sammen med en anden fotograf - men det gav mig en øjenåbner for at jeg er for perfektionistisk i mit arbejde til at kunne give afkald på en masse faglig stolthed, som gør mig til den jer er. Og jeg tror på at det er derfor kunderne kommer igen og igen - fordi varen er iorden.

00

At leve i social trældom, som slave til sociale normer og meninger, samt lade andre prøve at standse mig. Prøv det selv min ven! At være anderledes betyder ikke at skille sig ud fordi man kan. Det betyder at man har indset at livet suser forbi en hvis man lader det eksterne samfund's accepterede normer bestemme.

00

jeg satsede en del penge på en patent på et produkt jeg havde opfundet, men patenten var ikke dækkende nok hvilke gjorde at jeg droppede det hele og bare havde kastet en masse tid og penge på patentadvokater, som aldrig bar frugt. men på den positive side lærte jeg en del på rejsen

00

Efter at have taget flyet til Jylland, og kørt 70 kilometer i bil, da rådede jeg en større virksomhed til ikke at ændre deres logo, selvom jeg var inviteret til at designe et nyt. Fortryder faktisk stadig ikke at jeg gav dem dette råd, da de havde et super stærkt og meget velkendt logo.

00

Jeg sagde på et tidspunkt ja til et projekt i den gode sags tjeneste, og lavede en masse frivilligt arbejde, men efter nogle måneder fandt jeg ud af at ham der stod for det ikke var interesseret i selve sagen men mere i at få en vogn på copenhagen pride. Der følte jeg mig sgu dum

00

Benytter Etableringskonto ordningen. (PENGE INSKUDT MÅ KUN BRUGES TIL AFSKRIVNINGSBERRETIGET AKTIVER).. Dvs. biler, bygninger, maskiner og anlæg. Ikke varelager, hjemmesider, reklame... Og hvor mange nystartede har brug for at købe bygninger og biler???? Lorte ordning. Den er ubrugelig!!

00

Forrige 1 2 3 4 5  ... Næste