Virksomheders tilbageholdenhed med at investere i nye produkter og ydelser stiller nye krav til dig, og din mødebooking. Det er ikke længere nok, at sætte sig ned og foretage en masse kanvasopkald, som man hurtigt kører træt i. Nej, du er nødt til at være smartere, - hvis du vil overleve.
Nøglen ligger i god salgsplanlægning. Udover, at jeg forventer, at du planlægger, at banke på dørene hos gamle kunder, så er der også mange andre muligheder. Men det kræver, at du arbejder en smule systematisk og har følgende redskaber til rådighed:
1.Computer med Internet og regneark
2. Adgang til enten LinkedIn eller Facebook.
Fremgangsmåden er herefter følgende: 1. List alle dine gamle kundekontakter i regnearket. 2. Åbn for LinkedIn eller Facebook og find dine kundekontakter og deres venner. Gennemgå vennelisten og list dem i regnearket - udfra hver af de respektive kundekontakter. Når arbejdet er færdigt har du en god arbejdskladde.
Søg herefter vennerne på Jubii og Google og find dem der arbejder i virksomheder du godt kunne tænke dig, som kunder. Evt. kan du også finde virksomhederne under ”Information” på Facebook. Kontakt din kundekontakt og hør, om du må have lov til at bruge ham eller hende, som reference, når du skal booke dit nye kundemøde. Book herefter mødet ved at referere til din gamle kunde. Eller brug vennen til at arbejde dig ind til den rigtige beslutningstager i virksomheden. ”Hvem vil du anbefale mig, at jeg taler med?”
Salgsplanlægning via interaktive medier har en lille svaghed. Det kan nogle gange være svært, at finde ”vennerne og deres virksomheder”. Men med Jubii's og Googles hjælp, lykkedes det som regl altid.
Dette er blot en af vejene til, at nå dine mål for kundemøder. Der findes mange andre muligheder. Besøg evt. mersa.dk, Meetingperformance.
Håber, at jeg har hjulpet dig lidt nærmere dine mål eller, at du har fået lidt inspiration til din salgsplanlægning.
Næste gang vil jeg skrive lidt om horisontal og vertikal indtrængen i virksomheder.
Rigtig god arbejdslyst!