Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
24
Boblerikon

Danske iværksættere flygter til udlandet

Danske iværksættere er normalt i høj kurs i de politiske skåltaler. Specielt innovative selskaber med stort vækstpotentiale er ombejlede, fordi disse firmaer kan sikre danske arbejdspladser og føre landet hurtigere ud af den økonomiske krise. Men de nystartede virksomheder møder ofte modvilje i bankerne og hos private investorer, når de beder om økonomisk hjælp i den svære opstartsfase.
Læs hele historien på nyhederne.tv2.dk
Profilbillede
sponsorplay

Jeg kan heller ikke se, at det er bankernes problem. Det er jo netop fordi, at deres sikkerhed i udlånene til erhverv ikke har været god nok, at mange banker lider idag.

Skrevet den 22-01-2012 22:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Halfdan Timm

Det er alt andet end bankernes problem. Det skal løses politisk. Men det bliver det næppe for 3½ år endnu.

Skrevet den 22-01-2012 22:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

Helt enig - Det er klart, at det ikke er bankernes ansvar. Men tallene taler for sig selv - der investeres 60 kr. pr. indbygger i EU mod 10.000 kr. i Silicon Valley - samfundet bør forbedre investeringsvilkårene, investorerne skal være mere risikovillige og mulighederne for at rejse kapital i Danmark skal forbedres. Ellers bliver konsekvensen, at iværksættere rejser ud af Danmark. Og det er dét som er omdrejningspunktet for indslaget.  

Skrevet den 23-01-2012 08:45
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Højer Nielsen

Enig - det skal klares ved at forbedre investeringsvilkårene eksempelvis for business angels. En fjernelse af den tåbelige iværksætterskat er et godt sted at starte.

 

Skrevet den 23-01-2012 08:58
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

Iværksætter skat - jeg havde helt glemt vi havde noget så tåbeligt. Fandeme pinligt.

Skrevet den 23-01-2012 09:07
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Højer Nielsen

Regeringen har i deres regeringsoplæg (så vidt jeg husker) lovet at fjerne iværksætter-skatten. Jeg er dog fuldt overbevist at fjernelse af iværksætter-skatten bliver endnu et brudt løfte... 

Skrevet den 23-01-2012 09:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sansir

Det er saaaamfundets skyld.... :-)

 

jeg er 110% uenig, staten hverken kan eller skal drive virksomhed (tror også danske virksomheder klarer sig bedre end regeringen)

Som Riskjær engang sagde hvis du har en ide som ingen vil invetere i må du lave den om.. længere er den altså ikke.

Skrevet den 23-01-2012 09:47
Er kommentaren brugbar? 1       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Højer Nielsen

Sansir - har du misforstået vores argumentation? Jeg taler netop ikke for at staten skal blande sig, men blot at de private der investerer i iværksættere ikke skal betale tæt på 70 % i skat.

Skrevet den 23-01-2012 10:05
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sansir

Nu handler artiklen jo ikke om skat?

Artiklen fortæller at banker ikke er gearet til at give lån når der ikke er nogen sikkerhed i form at traditionelle produktionsapperater.

Vi er ganske enige om at det er problematisk, men at man politisk skal gå ind og regulere som eks kaptajn halfdan påstår, er jeg ganske uenig i.

Som privat virksomhed må det altså være bankens eget valg om den vil låne penge til et projelt eller ej, det kan ikke passe at det skal reguleres politisk.

Og bankerne må næsten komme efter det.

Skrevet den 23-01-2012 10:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Højer Nielsen

Så er vi mere enige!

Det er ikke bankerne der er problemet. De er ikke sat i verden til at hjælpe iværksættere, og langt de fleste bankfolk har ingen kompetencer til at vurdere risici i forhold til iværksættere (når vi kommer væk fra finansiering af klassiske produktions- og service-virksomheder).

Det er jo heller ikke banker som finansierer høj-potentiale iværksættere i lande som eksempelvis USA. De finansieres derimod af en række aktører der er specialiseret i risiko-villig kapital, primært business angels og VC fonde.

Problemet i Danmark er at rammebetingelserne for eksempelvis private investorer i iværksætter-virksomheder er så ufatteligt ringe. Vi beder dem om at investere på et tidsligt tidspunkt (hvor risici er meget høje) og hvis det så endelig lykkedes at skabe en succesfuld virksomhed, skal man betale 70 % i skat.

Vi har ikke behov for mere statslig indblanding (statsstøtte etc) men primært at rammenbetingelserne forbedres. Start med at fjerne den deciderede tåbelige iværksætterskat.

 

Skrevet den 23-01-2012 10:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Sansir - bank-delen er en meget lille del af indslaget. Riskjær har sagt mange ting - men om en idé er god eller ej, afhænger ikke nødvendigvis om en investor vil skyde penge ind. Det er alt for sort/hvidt. Det handler i langt højere grad om risikovillighed blandt investorerne. Staten bør som udgangspunkt ikke blande sig, men det må også være i alles interesse, at Danmark kommer ud af krisen og når nu vækstvirksomheder i EU de sidste 4 år har stået for 80% af de nye arbejdspladser, skal man måske lede efter en løsning frem for at afvise, at vilkårene skal forbedres. Dertil bliver der investeret 60 kr. pr. indbygger i EU kontrak 10.500 kr. i Silicon Valley. Det må da give stof til eftertanke.

Skrevet den 23-01-2012 11:52
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Onkel Anders

I sidste ende handler det om skat:

I Silicon Valley har man ikke den progression i beskatningen vi har i Danmark. Så når der investeres 10.000 kr pr. indbygger versus 60 kr i EU/DK så skyldes det at vores offentlige apparat har taget broderparten af de 10.000 kr. til "velfærd" inden de blev givet tilbage til investoren & succesiværksætteren som ofte bliver investor for nye iværksættere. Som Warren Buffet sagde på CNBC i går: "Cash is a really bad business".

Så velfærd til masserne koster velfærd for iværksætterne. Det er et valg man tager som samfund. Derfor kan man næppe bebrejde de mere ambitiøse iværksættere at vende Danmark ryggen. Det er indlysende at hvis man starter en tømrerforretning i Horsens, så er der en naturlig grænse for hvor langt man kan nå. Men laver man high tech, så er man jo suicidal hvis man starter i DK. Det er jo direkte dumt. Et simpelt regnestykke: De penge som man sparer på skat og løn og putter ind i R/D giver i sidste ende større overlevelsesmuligheder (alt andet lige).

PS: Desuden gætter jeg på at der er en vægtning i 60/10.000-regnestykket som går galt. Der er jo en kæmpe koncentration af kapital i "The Valley". Bare kør en tur ned af Sunhill Blvd. og VC'erne ligger side om side. Der er ikke så meget kapital i The Bronx.

Skrevet den 23-01-2012 12:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sansir

Jeg ved godt at Riskjær har sagt mange ting, det var også mest for sjov at jeg bragte det ind.

Nu ved jeg ikke hvem "man" altså dem der skal lede efter en løsning? Men jeg synes det lyder lidt som en klassisk dansk fralægger, altså... "jeg kan ikke låne de penge jeg gerne vil have, ergo må staten ændre vilkårerne så nogen vil låne mig pengene."
(Jeg kommenterer ikke på dig specifikt men på et par af de ovenståenede indlæg)

Nu er jeg selvfølgelig også lidt farvet af jeg jeg selv er en af dem der skyder penge i virksomheder ala den i indslaget, og jeg oplever i høj grad at ideerne/folkene/forretingplanerne er for ringe, ganske enkelt, og ikke så meget at det er struktuernes skyld. Fra mine udenlandske kollegaer hører jeg altså heller ikke at man står i kø for at kaste penge efter projekter i udlandet.

Når alt det er sagt ved jeg så ikke hvor uenige vi egentlig er, for iværksætter miljøet i DK kunne bestemt være bedre, (og også meget værre) jeg mener bare at det primært er de danske værksættere der skulle tage sig sammen, mere end det er politikerne.

Skrevet den 23-01-2012 12:26
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

Sansir:

Men er iværksætterskatten ikke et problem for en investor som dig ?

Skrevet den 23-01-2012 12:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sansir

Jo jo det er da ikke motiverende at man skal "straffes" uanset om det går godt eller skidt.

Men det betyder jo ikke at man lader være, og bliver ansat i det offentlige af den grund, det er bare lidt irreterende.

Tilgengæld er der også mange fordele og steder man kan få hjælp og tilskud i DK, så jeg tror egentlig det går nogenlunde lige op.

Skrevet den 23-01-2012 12:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper
Jeg er en af dem der er på vej væk - det kan ikke gå hurtigt nok, men de praktiske ting tager naturligvis tid, så det bliver ikke i morgen. Jeg forestiller mig vi inden for kort tid skal ansatte, men jeg kan slet ikke se det bliver i Danmark.
Skrevet den 23-01-2012 12:47
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jan Kristoffersen

Jeg er ikke tilhænger af iværksætterskatten, og går stærkt udfra at den forsvinder, da det står i regeringsgrundlaget. Det er en skat der giver arbejde til skattekonsulenter, og hverken bidrager til statskassen med provenu eller arbejdspladser.

Men hvor mange virksomheder har den reelt afskåret fra at hente kapital?

Problemet med skatten eksisterer jo kun under visse forudsætninger, og - meget forenklet - når mere end 50 % af kapitalen ejes af aktionærer med under 10 % ejerskab.

Vh Jan K

 

Skrevet den 23-01-2012 13:09
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Sansir - jeg brokker mig ikke. For jeg kan sagtens følge dig i en ting:

  • Mange iværksættere har ikke gennemarbejdede idéer og mangler professionalisme, men der er også dem, som gør et godt stykke arbejde og har noget ordentligt. Folk må vurdere hvor regnskabsprogrammet Billy's Billing ligger -  jeg kan kun henvise til www.billysbilling.dk/feedback

Det er ikke politikerne som sådan, der skal gøre det til en leg at få eller låne penge ind - men de skal uden tvivl arbejde mod at gøre det lettere og attraktiv for iværksættere at blive i Danmark - og én måde er at investere i start-up-virksomheder i form af risikovilligkapital. 

Jeg kan ikke vente på en løsning, så tager konsekvensen og flytter - så nej, jeg brokker mig bestemt ikke eller skal tage mig sammen. Det eneste, som jeg lægger sammen er mine skjorter - og så af sted. Så man kan altid tale om at iværksættere skal være bedre - men europæiske investorerne skal måske overveje, hvordan det kan være, at de lægger 60 kr. pr. indbygger, når investorer i Silicon Valley lægger 10.000 kr. (tror næppe at idéerne i bugten er 150 gange bedre!) istedet for at pege fingre af hinanden burde man se efter løsninger på problemet. Samtidig kunne interessenterne undlade at fraskrive sig ansvaret (bankerne, investorerne og politikerne) og sammen med de professionelle iværksættere finde frem til, hvordan man kan skabe arbejdspladser og vækstvirksomheder. Fx kunne man hæfte personligt for en del af lånet, så alle har hænderne på "kogepladerne".

Toke Kruse

Skrevet den 23-01-2012 15:23
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

Sillicon valley er kluster af virksomheder inden for IT.

Dermed tilträkker det andre virksomheder og investeringer.

Der er også områder i usa hvor investeringnivået er meget lavt.

Kikker man på R&D så viser tal fra oecd

 

 

Skrevet den 23-01-2012 15:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sansir

@Toke

Vi taler vist stadig forbi hinanden...

Men altså ganske kort; der er forskel på gode ideer og gode forretningsideer, så selvom en produkt for meget fine anmeldelser kan det godt være at forretningen har svært ved at løbe runddt. (og jeg aner ikke om det er tilfældet hos jer det virker bare som om du mener I har en god forretning fordi I har et godt produkt, og sådan tænker investorer ikke nødvendigvis)

Jeg synes ikke helt din sammenligning holder, der er trods alt forskel på et it cluster og så hele EU, hvis man sammenlignede eu og nord amerika ville det give mere mening. (Hollywood laver sikkert også flere film pr indbygger end europa)

Men når alt det er sagt synes jeg da netop det er cool at I ikke gider vente til situationen ændrer sig og rejser til udlandet hvor vilkårerne passer bedre til jeres virksomhed. Jeg regner med at gøre det samme til næste år, afhængig af hvordan virksomheden udvikler sig.

Som sagt er jeg selv en af dem der også investerer i virksomheder ala din (dog i mindre målestok maks 500.000kr) og når jeg siger nej til 99% af ansøgningerne er det altså ikke fordi jeg bor i eu, eller lige er fyldt 30, men fordi iværksætterne ganske enkelt ikke formår at overbevise mig om at det nogensinde kan løbe rundt økonomisk. De krav danske investorer stiller tror jeg ikke er særlig meget strammere end amerikanske så jeg tror ikke der er den store forskel der.
Men jeg synes bankerne er meget konservertive, (grænsende til små dumme) men hvis vi tror bare lidt på den usynlige hånd der skal regulerer markeder, må de vel snart lære af deres fejl.

Skrevet den 23-01-2012 16:11
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

Nemlig! Silicon Valley byder ind til de gode idéer og investeringer - og lige netop derfor bør Danmark lære af dette område. Og der er ingen grund til at sætte overliggeren lavt. Løsning, Danmark, løsning - tænk ud af boksen og gør det attraktivt. Her er et konkret eksempel, hvor en dansk virksomhed flytter til USA, fordi forholdene er bedre her.

  • Tab af arbejdspladser
  • Tab af vækstvirksomhed
  • Tab af viden

Gør noget i stedet for at se passivt til. Og gør noget anderledes i stedet for at gå i samme fodspor som i går. Vi vil se ambitioner, muligheder og handlinger. Ikke mere snak!

Skrevet den 23-01-2012 16:12
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lundsby

Jeg syntes det var super spændende, at læse om hvor mange gange mere der mere der investeres i Silicon Valley end EU.

Men tallet jeg mangler, er hvad forrentning pr. krone investeret er i henholdvis EU og Silicon Valley. Man må jo huske at det handler om forretning, ikke velgørenhed! Forrentningen er selvfølgeligt vores ansvar, som iværksættere og jeg mistænker at det nok er den halter.

@Toke: Hvis du ikke kender det, skulle du checke http://scaleit.us/ jeg var med på en tidligere tur og det var super!

Skrevet den 23-01-2012 16:17
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper
Hej Toke Jeg går ud fra du/I har forsøgt at søge kapital af andre veje? Er i blevet tilbudt vækstkaution og hvad synes du/I i så fald om det?
Skrevet den 23-01-2012 16:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Sansir, ovenstående var til kommentarer over din :-) Her får du svar:

Jeg tror faktisk vi i bund og grund er enige, og jeg forstår i den grad, hvad du mener, når en stor del af såvel forretningsidéer og forretningskoncepter ikke egner sig til investeringer. Jeg har drevet virksomhed i 10 år og sidder i en langt række bestyrelser foruden min seneste bog Den geniale iværksætter - så ja, jeg kan sagtens følge dig. Der er brug for professionelisme, også når de gælder investeringer. 

Jeg vil gerne holde diskussionen på et generelt plan, som gavner alle iværksættere. Så grundlæggende er det min opfattelse, at risikoprofilen for investorer i EU er mærkbar lavere end fx USA, Silicon Valley. Og det burde Danmark/EU lære noget af. Og ja, der er forskel om det er private business angles eller venturefonde med pensionspenge i kassen.

Skrevet den 23-01-2012 16:39
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Jesper vi har fravalgt investeringer i Danmark og gør to ting: investerer selv (har solgt alle private ejendele i Danmark) og har andre virksomheder, hvorfra jeg tjener mine penge. Vækstkaution er et fejlslag for start-ups og software-virksomheder - de fokusere på aktiver som fx maskiner og lager, frem for viden og it. Derfor er der ingen penge at hente her. Ligeledes har vi været rundt til diverse venture-fonde - men svaret er entydigt: vi løber ikke risiko. Jeg synes med andre ord ikke om Vækstkaution - slet ikke fordi, det bliver promoveret som gaven til iværksættere. Det er det bestemt ikke. Vækstkaution går via bankerne og bankerne låner dig penge - Vækstkaution, kautionerer blot for 80% af lånet. Dvs. du kan ikke låne mere med Vækstkaution - du får blot mere administration. 

Skrevet den 23-01-2012 16:43
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Lundsby - tak for tippet. Kender dem godt og har også hjulpet dem med noget PR :)

Skrevet den 23-01-2012 16:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper
@Toke: Jeg er helt enig med dig omkring Vækstkaution, men dog med en lidt anden vinkel. Det bliver solgt som en fordel for iværksættere, men det er en dramatisk risiko for at gældsætte sig uden mulighed for at kommme igen. Kautionen er, som du skriver, overfor banken - men iværksætteren vil selv hæfte personligt for et beløb han/hun er ude af stand til at låne.
Skrevet den 23-01-2012 17:01
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Jesper - nemlig. Og det er her, jeg ser problemet. Jeg går ikke til investorer for at minimere min egen risiko, men for at øge den kapital, som kan skydes i selskabet. Her er Vækstkation ikke til nogen hjælp - den er beregnet til fabrikker og lignende virksomheder - ikke it-virksomheder. Ligeledes er Dansk Vækstkapital heller ikke til magen hjælp. Det fungerer således, at staten har sendt penge til de kendte venture-fonde, som herfra skal forvalte pengene. Det kommer der tillige heller ikke noget risikovillig kapital ud til it-iværksætterne. Så ingen hjælp at hente i Danmark - nu til USA :)

Skrevet den 23-01-2012 23:43
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristoffer Hjerrild

Nu vil jeg ikke bryde en i diskussionen men jeg synes da det er fedt i kaster jer over det amerikanske! Giv den for vildt gas!

 

Skrevet den 23-01-2012 23:51
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristian Melchior Echwald

Selv om der er en politisk komponent i dette, så er der også et praktisk problem: Der findes ikke ordentlige systemer, der tillader banker og investeringsfirmaer at beregne med nogenlunde sikkerhed, hvad risikoen er ved en bestemt investering. Derfor må de ty til at kræve sikkerhed i mursten eller maskiner, og derfor er det svært for eksempelvis it-firmaer, der ikke har noget fysisk produktionsapparat, at skaffe penge.

Tænk, hvis man kunne beregne forretningsrisici ligesom forsikringsselskaber beregner ulykkesrisici. Ville det ikke give et boost i de midler, der bruges på iværksætteri?

 

Skrevet den 25-01-2012 14:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@ Kristoffer TAK! :)

@ Kristian - helt sikkert er det ikke en let sag. Problemet er netop, at den "klassiske beregning" af værdien af en virksomhed ikke kan bruges, som var det mursten (og for et kort øjeblik glemmer vi lige, at disse mursten er faldet langt mere i pris end banker og boliginvestorer havde beregnet). Det er klart, at en hver virksomhed skal have penge, blot fordi den har "it" til fornavn, men bankerne og staten burde måske overveje, hvordan man kan nå ud til iværksættere, som udspringer fra online-verdenen i stedet for at undgå at løse udfordringen. Det er bl.a. her krisen for Danmark skal vendes. Og ja, der er højrisikosprojekter inden for it og online, men det er også derfor, der skal risikokapital ind i spil.

Til sidst - en investering er aldrig sikker - heller ikke når man investerer i mursten. Bl.a. politikerne burde vågne lidt op og bakke op omkring iværksættere inden for online-verdenen.

God weekend alle :)

Skrevet den 27-01-2012 14:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kenneth Jensen

For at relatere til Lundsby omkring hvad forretningen i Silicon Valley er, så mener jeg det er negativ ROI. Kan ikke huske den eksakte kilde, men den kan sikkert findes her: http://venturecompany.com/ af George Van Hoegarden som er en erfaren venture Kapitalist der rådgiver investorer omkring investeringer, da han pt. mener at investerings miljøet i USA er helt fra den. her tænkes ikke pengemængde, men måden det gøres på samt evnen til forrening af indskudt kapital. En rigtig spændende blog omkring VC i USA og specielt Silicon Valley.

Jeg er overrasket over at folk ikke kan finde penge i Danmark. Vi har nu været inviteret til flere møder hvor investorer pitcher til os om hvorfor vi skal vælge dem. Om man så kan blive enige omkring forhold og om de er de rigtige at lade investere, det er en anden ting - men har nu hørt fra en del (primært BA) at de har penge de faktisk ikke kan komme af med!? Her er iværksætterskatten også en problematik, hvilket vi også hører en del omkring. Men jeg er DYBT forundret over at i kan have 1500 kunder på 6 måneder men ikke kan finde finansiering, når der er flere interesserede i os der udvikler IT virksomheder - hvor det alt andet lige lyder til at i accellerere markant mere end vi gør pt.

Men held og lykke i Silicon Valley! Jeg glæder mig til at følge jer vokse internationalt. Håber du holder os opdateret herinde :)

God Weekend!

Skrevet den 27-01-2012 15:09
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Toke Kruse

@Kenneth, fine inputs. I forhold til især min egen virksomhed, så er de dog ikke noget, som berører min virksomhed. Om virksomhederne får deres investeringer hjem eller ej er der formentlig skrevet en masse om. Men det ændrer ikke på, at der ikke investeres nok i Danmark (og EU), som det sker i USA - og det er pointen med debatten. Årsagen her, mener jeg, skal findes i både risikovillighed og den danske investeringskultur.

Jeg er sikker på, at der er masser som gerne vil investere. Men for vores vedkommende vil de ikke investere nok. Eksakte beløb er underordnet i den sammenhæng. I Danmark værdiansætter man virksomheder helt skævt og i forhold til, at man ikke ønsker at løbe risikoen. Dvs. at investeringensstørrelsen bliver det lavere. Derfor tager vi nu til USA, hvor indstillingen er en anden og investeringerne er mærkbar højere. Det kræver selvfølgelig hårdt arbejde, men mulighederne er større - så det projekt skal også lykkedes.

Mht. "iværksætterskatten" så holder det helt sikkert nogle investorer tilbage - men i nogle tilfælde vender vi tilbage til ovenstående afsnit. De skal blot investere mere i virksomheden, så undgår de den skat - men det betyder samtidig, at de skal lægge flere penge - og ja ejerne skal opgive flere ejerandele.

Jeg holder selvfølgelig alle opdateret, især Amino - kommer med et selvstændigt blogindlæg om turen snart.

God weekend!

Skrevet den 27-01-2012 17:14
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.





Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere