på Amino

Bager - Start et bageri


skrevet af Frisch
18-02-2009

Downloads: 234
Fil-størrelse: 213,7kB
Visninger: 5.009
Bager - Start et bageri

Overvejer du at få din egen bagerforretning?

De fleste kunder forventer selvfølgelig, at der sælges nogle helt bestemte typer af brød og kager. Det er derfor vigtigt at få identificeret hvilken efterspørgsel som er i det lokalområde, hvor du ønsker at etablere en forretning. Kunderne forventer også at kunne købe aviser, mælk, smør, is og juice og andre almindelige dagligvarer.

Startvejledning
Væksthus Midtjylland har udarbejdet en startvejledningen, der giver dig input om hvordan du starter din egen bagerforretning Du kan downloade startvejledningen via "download"-knappen i menuen til højre.

Fra startvejledningen:

Hvordan vil du starte dit bageri?
Den tid er forbi, hvor der lå en bagerbutik på hver andet gadehjørne. Mange køber brød i supermarkedet og andre steder. Bagerne er derfor under pres. Der er stor konkurrence om kunderne. Derfor skal du være meget omhyggelig med at planlægge din bagerbutik. Der er fire måder at starte på. Der er fordele og ulemper ved alle måder:

Starte et bageri fra bunden
Når du selv bygger op fra bunden, kan du også sætte præg på din forretning. Du bestemmer selv vareudvalg og priser. Man kan prøve ideer af og være kreativ. Men det er også usikkert. Fejl kan være meget dyre og svære at rette op.

Overtage en forretning
Når du overtager en virksomhed, er mange ting på plads. Lokalerne er indrettet. Kunderne kender stedet. Gangen i arbejdet ligger fast. Den tidligere ejer vil måske hjælpe med gode råd. Du kan siden hen ændre, så bagerbutikken bliver efter dit hoved. Du kan også overtage et dårligt ry.

På Amino Virksomhedsbørs kan du se hvilke bagerforretninger som netop nu:
http://www.amino.dk/virksomhedsbors/search/bager/1

Starte i en frivillig kæde
En del bagerforretninger vælger at tilslutte sig en markedsføringskæde. Ideen er, at selvstændige kan nyde gavn af et fælles varemærke. Hertil kommer produktudvikling, indkøbsaftaler, forsikringer og andet. Når man tilslutter sig en kæde, kan man koncentrere sig mere om at producere og sælge. Leverandører af mel og andre ingredienser har lang tradition for et tæt samarbejde med kæderne og med bagerne.