på Amino

Forretningsplan - Jobindex A/S


skrevet af Martin Thorborg
24-11-2008

Downloads: 5.563
Fil-størrelse: 423kB
Visninger: 23.766
Forretningsplan - Jobindex A/S
Kategorier:

Hvis du vil læse Internet-legenden Kaare Danielsen oprindelige forretningsplan til succesforretningen Jobindex, så hent den ganske gratis her.
Og tusind tak Kaare, det er stort af dig.
Her er forøvrigt hvad Kaare skrev til mig:

Hej Martin Thorborg

Jeg har læst at du samler på gamle business planer. Jeg ved ikke om du kan bruge den, men her er i hvert fald den originale business plan for Jobindex fra 1998, tilbage fra den gang hvor firmaet havde to medarbejdere og havde omsat for 200.000 kr. i 1997. Business planen kan dog ikke kaldes en succes, for det lykkedes os ikke at få så meget som en krone i venture kapital, hverken med denne business plan eller med en efterfølgende som vi lavede i 2001. Så den kan måske snarere bruges som et eksempel på at man godt kan få succes selvom man ikke kan lave en business plan som investorerne tror på. For ligesom dig er jeg lidt skeptisk overfor om det kan betale sig at bruge tid på business planer. Faktisk kan en business plan nok godt gøre det sværere at rejse penge, fordi investorerne så ved at man har været rundt alle mulige andre steder også. Venture kapitalisterne er ofte mere interesserede hvis de får præsenteret en investering som de andre venture kapitalister endnu ikke har set.

Men brug den, om ikke andet kan den da have lidt historisk interesse. Og når jeg selv skal sige det ramte jeg rimeligt godt plet den gang i 1998. Jeg havde ikke forudset hverken dot-com boomet eller dot-com crashet, men ellers kom mange ting til at ske på den måde jeg forudsagde. 

Mange hilsner

Kaare Danielsen, Direktør
Jobindex A/S, Holger Danskes Vej 91, 2000 Frederiksberg

Kommentarer

Andreas Sachse skrev re: Forretningsplan - Jobindex A/S 27-11-2008 23:03

Spændende læsning - trods forbeholdene.

Jeg ved ikke meget om hvorvidt det er værd at lave forretningsplan eller ej, men efter at have læst et par af de forretningsplaner som ligger her på Amino (supergodt fundet på at lægge dem ud i øvrigt, Martin), så hælder jeg også til din holdning, Kaare, at det ikke altid kan betale sig at bruge tid på den store forkromede business plan.

I min verden (kommer fra en baggrund som Accenture-konsulent, sidenhen produktchef i Sonofon/Cybercity, derefter strategi i samme, og nu proceskonsulent på udkig efter den rigtige opstarts-forretningside) virker en kort og præcis business case, nogle gode produkt-visninger og -beskrivelser, samt en demonstration af at man har overblikket over det marked man er på vej ind i, ofte bedre end en 45 siders rapport med bevæggrunde o.lign.

Men som sagt har jeg aldrig været ude og fiske efter venturekapital, så dette var blot min umiddelbare indskydelse.

Jeg tror dog stadig, at der er mange som ligger i den helt anden ende af spektret - hvor intet er nedfældet - som kan have gavn af at tænke lidt mere struktureret, og som kan finde inspiration i forretningsplanerne her på siden.

Mvh.

Andreas Kromann-Mikkelsen

Anonymous skrev re: Forretningsplan - Jobindex A/S 31-12-2008 16:41

Jeg kan godt se sammenhængen et langt stykke hen ad vejen, men derfor vil en gennemarbejdet forretningsplan aldrig være dårligt. At det kan have afgørende betydning for om man fået hentet venturekapital ind er en ting, men en helt anden er også hvordan denne forretningsplan udlægges og fremlægges ved et evt. møde eller præsentation.

Derudover kan jeg godt se, at vores kære venturekapitalister kan lægge 2+2 sammen og vide, at man har været andre steder med sin forretningsplan for at søge kapital, men hvis ens idé er god og bæredygtigt nok vil dette jo ikke være noget negativt, da man i sidste ende kan være så priviligeret at skulle "vælge og vrage". Og når det er sagt er forretningplanen vel også et godt interntværktøj, hvor man har sit overblik over hvordan man gerne vil drive sin forretning samt hvor udviklingen gerne skulle pege hen ad.

DBH

Rasmus Scheuer-Larsen

Erik P. Ernst skrev re: Forretningsplan - Jobindex A/S 27-06-2009 00:19

Rigtig interessant læsning. Jeg kan godt huske at jeg helt tilbage i 1996 skrev sammen med Kåre for at få ham til at medtage mine jobs fra min user group (dengang kaldet Navision Online User Group).

Kunne godt tænke mig om der var en afsnit 2.

Thomas Pedersen skrev re: Forretningsplan - Jobindex A/S 12-07-2010 12:10

Hej Kaare,

Jeg syntes at det var super spændende at læse. Tak fordi du deler dette med os.

Du har helt klart været fremsynet dengang og har gjort det godt.

Mvh

Thomas