Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
6
Boblerikon

Rammevilkårene i Danmark er så elendige, at det ikke går mere

Fremover vil Arne Jacobsen-klassikere som 7'eren og Myren blive fremstillet i Polen, hvor klassiske stole som Ægget og Svane allerede produceres. siger Fritz Hansen A/S
Læs hele historien på finans.tv2.dk
Profilbillede
igang

Det er jo desværre den vej det går. PÅ et tidspunkt må vi så overveje, om vi skal finde en måde at melde os tilbage i kampen om arbejdspladser, eller om vi bare vil acceptere tingenes tilstand, og så se hvor det ender.

Der er en fin leder i Børsen i dag: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/28096/artikel.html

Skrevet den 30-07-2012 11:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Leinstein

Jeg tænker vi må gør et eller andet for at komme ind i kampen, men jeg har ikke forstand på dansk politik, men det må være mere lønsomt at have virksomhed i Danmark så folk vil komme til Danmark, eller de som er der i forvejen vil blive der ;)

Skrevet den 30-07-2012 11:31
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

Jeg langt fra ekspert på dette område. Men jeg tror man på sigt vil opdage at det er en stor stor stor fejl at flytte alt til udlandet. Det giver nok mening for den enkelte virksomhed på kort sigt, men selvom man siger at man bibeholder viden i oprindelseslandet, vil det forsvinde så ekstremt meget know-how til udlandet at det på den lange bane kan gøre rigtig ondt. Det begynder man at se i fx. USA hvor man ikke længere har knowhow til at kunne fremstille gode skærme, men nu må til Asien for ikke bare billig produktion, men viden. Redninge kan paradoksalt nok være robotter. Priserne på fakbriksrobotter er efterhånden nede i et leje hvor det giver mening at beholder fabrikkerne i hjemlandet. Det vil stadig betyde tab af en del arbejdpladser til robotterne, men al viden og know-bow beholdes. Men spændende bliver det da.

Skrevet den 30-07-2012 11:38
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jonas Jacobsen

Det er ærgeligt, at vores lønstruktur er skruet sådan sammen, så det bedre kan betale sig at outsource. Vi er simpelthen for dyre. 

Løsningen kunne være, at sætte beskatningen på produktionsfag kraftigt ned, så virksomhederne dermed kunne reducere lønnen til disse faggrupper som er mest udsatte. For som det er lige nu, så ryger disse mennesker på overførselsindkomster og det er der vel næppe forretning i for den danske stat. 

Skrevet den 30-07-2012 11:45
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
John de Summer-Brason

På Amino-TV har vi hørt Martin Thorborg forklare, at beskatningen for den typiske iværksætter med interesser i det gamle land kan være hårdere i USA (Florida), hvor selskabsskatterne samt sundhedsforsikringerne (der i EU typisk betales over skatten) simpelthen er højere.

Skrevet den 30-07-2012 11:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Banditten
Tror man skal passe paa med at sammenligne for meget med forholdene i USA. Isoleret set har USA verdens hoejeste selskabsskat men det har saa sandelig ogsaa sine konsekvenser, blandt andet at stort samtlige multinationale koncerner opsparer deres likvider uden for USA med det resultat at USA med jaevne mellemrum maa goere det skattefrit eller lempeligt beskattet at hente pengene hjem. Nu er jeg selv bosat i et af de lande der oftest betegnes som EU's skattely, Luxembourg. Her er rammevilkaarene helt anderledes end vi kender dem fra DK. Myndighederne herned er ekstremt fleksible og al forbindelse er baseret paa en faelles forstaalese om at "ingen selskaber ingen indkomst og ingen stat ingen selskaber" - man har altsaa langt henadvejen faelles interesser. Der er ingen selskaber der sendes til tvangsoplosning fordi man ikke har faet udarbejdet et aarsregnskab osv. At skatten saa er under 2 pct hvis man strukturerer sin forretning korrekt hjaelper ogsaa paa det men jeg tror ikke det er afgoerende. /Banditten
Skrevet den 30-07-2012 12:08
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Remy

Det kan da ikke komme bag på nogen at produktion forgår i lavløns lande. Sådan har det været i lang tid. Nogle udtagelser er der dog stadig. Lego har stadig en stor del af selve produktionen i Billund.

Det har nu ikke noget med skat at gøre!! Jeg forstår stadig ikke hvorfor Skat skal have skylden for alt der går dårligt i Danmark.

Det er folk selv der har gjordt sig arbejdsløse. Hjulpet af Regeringen, 3F og de andre snylter har også en stor del af æren. Fordi de har skruet lønnen op, er den nu blevet så høj at det ikke længere hænger sammen.

Skrevet den 30-07-2012 12:23
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Er det ikke noget med, at vi (Danmark) skal leve af "noget med miljø" og viden - ikke de der produktionsarbejdspladser.

 

R: Dansk cementproduktion er alligevel fortid:

http://www.business.dk/green/r-dansk-cementproduktion-er-alligevel-fortid

Skrevet den 30-07-2012 12:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

@Mads Det er efter min mening en utopi at tro at man kan have et videnssamfund af en høj kvalitet uden en vis masse af produktionsarbejdspladser. DI er også enig i den betragtning: http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/229567/regeringen_danmark_tilbage_til_produktionssamfundet.html

Skrevet den 30-07-2012 12:38
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@Jacob Rohde,

Det er jeg såmænd også enig i - jeg ville bare vise, at nogle politikere er ligeglade med rammevilkårene for en produktionsvirksomhed, da de virksomheder alligevel ikke er en del af fremtiden - ifølge nogle - åbenbart utrolig kloge og entreprenante - politikere

Skrevet den 30-07-2012 12:42
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

@Mads

Ah ja ok. Ja den artikel du linkede til virker helt forrykt.

Skrevet den 30-07-2012 12:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere