Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
6
Boblerikon

Martin Thorborg: Få innovation og iværksætteri på skoleskemaet

Jeg interviewede, denne weekend til Iværk&Vækst Martin Thorborg omkring iværksætteri og innovation i folkeskolen. Martin og jeg er overordnet enige om hvad der skal til for, at der bliver flere unge iværksættere.
Læs hele historien på deoliveiratalkshow.dk
Profilbillede
Alexander Baandrup Larsen

Emnet set fra skole eleven:

Min lillebrors årgang (6. klasse) kan næste år vælge linjer. De har følgende muligheder: Naturfag, Billedekunst, medie og idræt. Min lillebror og mange af hans venner, gider igen af delene, men det bliver nok idræt (Da de mener det er det mindst kedelige) Der mangler muligheden "innovation og iværksætteri" Overvej hvor fedt det ville være! Jeg går i 9. klasse, og ville da med glæde bruge et par timer om ugen på faget "innovation og iværksætteri"

-Alexander Larsen

Skrevet den 13-09-2011 19:02
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas de Oliveira

Jeg er selv skoleelev på 10 klasse, og jeg ville da gerne kunne have haft muligheden fra 5-6-7 og op om, at have et innovation og iværksætteri fag.

Lad os blot håbe politikerne bliver klogere! 

Skrevet den 13-09-2011 19:06
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nesuz

Bliv politikker Thomas!!

 

 

Skrevet den 13-09-2011 19:13
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas de Oliveira

Tror lige jeg snupper lidt erfaring først :-)

Skrevet den 13-09-2011 19:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Sillas Sixten

Jeg så lige klippet, på vej på arbejde her til morgen. Det gav mig lige lidt tanker at stå op til:

Fra vi er født til vi dør, bliver vi mere eller mindre fortalt hvordan vi skal leve vores liv. Det får vi bl.a. fortalt igennem politikere, medierne og især uddannelsessystemt. 

Vi lever i et velfærdssamfund, hvor janteloven bærer sine præg. Understøttet af mennesker som helst vil have fortalt hvad de skal gøre hvornår, hvor meget og hvor tit. Frygten for at bevæge sig ud for vores trygge lille samfund, med alle vores "dejlige" rammer, er enormt stor.

For at vores velfærds samfund kan fungere som det hidtil har gjort, er vi nød til at have folk til at arbejde i alle fagområder. Også i dem ingen gider at tage.

Hvis nu vi vendte skuden fra start, og gav alle mennesker den backup, inspiration og ikke mindst de muligheder der skal til for at være selvstændig, tænke selvstændigt og have et åbent sind for hvilke muligheder livet egentligt i bund og grund giver en, ville vores velfærdsamfund ganske enkelt få nogle udfordringer.

Færre ville uddanne sig, og det betyder færre arbejde til det offentlige. Flere ville se mulighederne i udlandet, og det vil betyde at Danmark ville miste arbejdskraft og penge i skattekassen.

- Fortsat god dag derude!

Vh. Sillas Sixten

 

 

Skrevet den 14-09-2011 09:10
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere