Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
9
Boblerikon

Gratis lån til iværksættere

Lån, lån og lån til iværksættere? Er det vejen frem og er det virkelig det iværksættere allerhelst vil have? Samtidig virker det på som om politikerne overser den store gruppe af helt små iværksættere. Den gruppe - der stadigvæk sidder derhjemme og kæmper med deres ideer og for hvem et lån på 25% af deres investering ikke batter en skid. /Henrik Koudahl
Læs hele historien på www.erhvervsbladet.dk
Profilbillede
BusinessMaroc

Korrekt det er på alle måder dødt valgflæsk.

Den type virksomheder som der skrives om har alligevel underskud i mange år i opstarten som kan fremføres og derfor er foreslaget sminket og nytteløst.

Skrevet den 16-05-2011 08:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Skouhus

Det er da godt for dem som har en god ide, man må bare håbe at der bliver holdt justits med, hvordan pengen bliver givet ud. 

Skrevet den 16-05-2011 09:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Trydeman

Det lyder positvit - men jeg vil se noget mere konkret inden jeg siger A eller B

Skrevet den 16-05-2011 09:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Henrik Rutzou

Det er fup fra ende til anden, i hvertfald for iværksættere som ikke i forvejen har en styrtende skattepligtig indkomst.

Starter man en virksomhed og investerer 8 mio i udvikling som angivet i artiklen så har man typisk ingen indtægter de første par år = 0 skal, man har derimod måske en investering på 1 mio i skatteaktiver og 7 mio i lønninger, husleje og andre omkostninger der vil give selskabet et skattemæssigt underskud på 7 mio samt den skatte mæssige afskrivning på den 1 mio (ca. 540.000) efter 2 år.

Dvs. at når selskabet begynder at tjene penge efter 2 år, så har de allerede idag et skattemæssigt fremført "fradrag" på 7.540.000 af de 8 mio der er investeret.

Her kan man sgu tale om vælgerbedrag der vil noget og flasher S-SF ledelsens fuldkomne uvidenhed omkring skattereglerne i virksomheder.

Det man reelt forudsætter er

  1. Virksomheden har allerede et stort skattepligtigt overskud
  2. Virksomheden investerer i skattemæssige aktiver hvori man iflg. planen giver mulighed for skattemæssig straksafskrivning.

Dette betyder at det reelt kun er store velkonsolidered virksomheder med overskud som vil investere i aktiver (som f.eks en ny produktionshal) der kan benytte ordningen som forøvrigt skal financieres ved at tages penge fra andre erhvervsstøtte ordninger (Væksthusene ???) og markedsføre denne ordning som "et rentefrit lån" når der reelt blot er tale om udskudt skat via adgang til straksafskrivning på visse aktivklasser er noget vrøvl.

 

Skrevet den 16-05-2011 09:56
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Ganske fint beskrevet Henrik! Forslaget runger godt med øget lånemulighed. Pointen er netop at det ikke bliver de mange iværksættere på Amino, som får gavn af denne låne mulighed.

Hovedparten af iværksætterne på Amino ligger i den kategori som "kom-i-gang" lånene retter sig imod. Alligevel er det kun de færreste, som får del i disse lån. Jo - man vil gerne stille penge til rådighed, men risikoen vil man ikke have. Jeg kan godt forstå at Bankerne ikke vil stå med risikoen selv.

Hvad jeg efterlyser er mere risikovillig kapital og ikke mindst et mere fleksibielt system. Hvorfor er systemet administreret så stramt, at man ikke kan være på dagpenge og have et CVR-nummer samtidigt. Loven giver mulighed for det - men det administreres ikke sådan i praksis. Når systemet ikke kan hjælpe folk i arbejde, så giv dog folk mulighed for selv at skabe deres egne job. 

Skrevet den 17-05-2011 10:11
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere