Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
16
Boblerikon

Danske medier stjæler YouTube-videoer: "Vi gør dem en tjeneste"

Sjove billeder og videoer fra nettet kopieres ind på Ekstra Bladet og BT's netsider. Dobbeltmoralsk eller en del af nettets fødekæde?
Læs hele historien på www.comon.dk
Profilbillede
Thomas Frost

Jamen så er det jo bare at begynde at kopiere indholdet på eb.dk og bt.dk. Ophavsretten er tilsyneladende ikke noget de kender til, og det går vel begge veje (?).

Der er mange private der tjener mange penge på deres private klip, da de får del i reklamepengene på youtube, så medierne bør embedde de youtubeklip de ønsker at vise og ikke stjæle dem og lægge deres egne reklamer på.

Skrevet den 23-03-2013 21:12
Er kommentaren brugbar? 8       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Ja det er bare at gå igang med copy paste. Let the party get started...

Skrevet den 23-03-2013 22:07
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
M

Det er da alment kendt at specielt den ene part altid bare har nappet billeder, kender endda til eksempler hvor at de efterfølgende kun ville betale deres standardbetaling (vel at mærke FØR de stjæler, og ved frivillig indsendelse af materiale) for at trykke billeder i deres aviser og det hele.

Jeg tror det samme sker med mange af de billeder de snupper fra Facebook. 

Skrevet den 23-03-2013 22:27
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Frost

@Martin

Inden jeg går i gang med scraping af eb.dk, har jeg dog lige skrevet til Poul Madsen, ansvarshavende redaktør, for at høre om hvorvidt deres negligering af ophavsretten går begge veje, altså om jeg må kopiere og bruge materiale Ekstrabladet har ophavsretten til.

Så må vi se om jeg får svar, eller den skal sendes flere gange :-)

 

Skrevet den 24-03-2013 07:34
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fie

det er vel også en tjeneste, de får jo flere views når det bliver posted i en avis :-)

Skrevet den 24-03-2013 20:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jonas

Hvis de viser filmen udenfor YouTube, hjælper det ikke personen der har uploadet filmen. Det giver views til BT's eller EB's afspilning, ikke filmen på YouTube.

Så det hjælper egentlig ikke andet end at folk får lidt kendskab til personen/personerne i filmen. De snydes for reklamepenge.

Skrevet den 24-03-2013 20:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Thomas Frost

Problemet er nok at det ikke er EB's rettigheder du krænker, da det meste der står på det site er kopieret fra andre medier.

I nogle tilfælde har de dog skulle bruge Google Translate før det kan offentliggøres, og så kan det selvfølgelig være at det er deres rettigheder du krænker. Men du gør dem selvfølgeig bare en tjeneste.

Og hvis jeg skal være helt ærlig, ville jeg faktisk ikke en gang blive overrasket hvis de kopierede det indhold du har taget fra dem, og offentliggør det igen som en ny historie. Det virker ikke som om de er så kritiske derinde, eller som om de har ret mange der er ansat til at tænke selvstændigt. (Og jeg er med på at du næppe har tænkt dig at realisere "planen").

Skrevet den 24-03-2013 20:41
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jonas Jørn Jørgensen

ja utroligt hvad man kan slippe afsted med og det hjælper jo altid når man er velformuleret deres smøre lyder bedre end det vil vi skide på men det vel det de mener ? 

der var jo også sagen for ik så længe siden hvor tv2 bragte et billed de havde "lånt" af ubisoft de hævdet at det var fundet på youtube men det lå sjovt nok som et af de første i google billed søgning så de er åbenbart tilladt at stjæle alt bare det ligger på youtube 

efter jeg så hr thorborgs video (har du ingen uddannelse og føler dig dum blandt de lærde ?) har jeg virkelig fået mig et par gode grin over feks hvordan ting der i bund og grund er ulovlige pludeselig kan lyde som om det er da helt ok .... 

 

Skrevet den 24-03-2013 20:50
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere