Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
13
Boblerikon

Begyndelsen på enden på Google som gratis søgemaskine?

Folk der beskæftiger sig med SEO vil være fuldstændig klar over at 2012 har været et år med mange drastiske ændringer... Den artikel handler om næste omgang ændringer til Googles søgeresultater, som kan gå hen og blive enden på mange mindre virksomheders forsøg på at konkurrere med de store om salg af produkter på nettet... Og samtidig give brugerne et mindre udvalg...
Læs hele historien på www.stateofsearch.com
Profilbillede
Martin Thorborg

Ja man må sige der mere end nogensinde nu er plads til en god konkurrent..

Skrevet den 05-06-2012 13:49
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristoffer

Synes efterhånden også, at reklamerne fylder en stor del af søgeresultaterne og nu skulle det så fylde endnu mere? Spørgsmålet er om Google ikke snart skal passe på, hvis de gerne vil beholde deres dominans på markedet.

Skrevet den 05-06-2012 13:54
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Sådan har det været længe på Google.de og Google.com...

Google er en pengemaskine, sådan er og bliver det bare, og noget tyder på, at søgemaskinen er det eneste sted, som de formår at skabe indtjening fra...

Skrevet den 05-06-2012 13:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Stod jeg i deres situation, så ville jeg også undersøge hvordan de kunne få en (endnu) større bid af kagen. Man kan stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor skulle de sender brugerne videre (gratis), som andre tjener penge på? Kan de på nogen måde tjene flere penge på dette, uden det går ud over kvaliteten af søgningerne, og dermed brugerne? Det er nok det som de er ved at undersøge.

Taberne bliver os webshopejere og andre med kommerciel interesse, i at have en god placering. Jeg må indrømme at jeg havde set det komme. Ikke dette konkret, men at det generelt bliver svære at få gratis trafik fra Google, når man har en kommerciel interesse i trafikken. 

Overskriften er i øvrigt ret så misvisende og EB.dk agtig :-).

Skrevet den 05-06-2012 14:08
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Hansen

Google er ved at smadre både deres egen søgemaskine og deres tilkøbte Youtube som de med alle kneb prøver at binde sammen med google+ forsøger at fodre den der søger med resultater som google mener er relavante for os og for deres reklamekunder aka alle os der giver tusinder og atter tusinder i adwords. Selvom de skovler penge ind på reklamer prøver de at presse citronen lidt mere...

Historien er fyldt med nationer og firmaer der har opført sig på denne måde når deres indflydelse er blevet monopolistisk. Som Martin skriver er der mere end nogensinde plads til en søgemaskine konkurrent til google. Den dag hvor først trendsættere siden den bredere befolkning har prøvet en søgemaskine der gør mere som google gjorde i begyndelsen nemlig giver søgeresultater der er så neutrale som muligt så rykker folk hurtigt over på en anden søgemaskine. Jeg tror folk er trætte af at deres informationer bliver brugt til søgeindexering og målrettede reklamer. 

Tænk bare på hvor hurtigt vi allesammen rykkede over på søgemaskinen ingen kunne stave til de første gange man brugte den tilbage i googles barndom. Det var jo ikke fordi at markedet ikke havde store spillere.. Altavista, yahoo og ja martins Jubii (selvom den selvf. allerede var blevet købt og havde skiftet fokus område).

For os internet virksomheder der er afhængige af at vi ligger i top 3 på side 1 med alle vores søgeord bliver det en hård omstilling, for hvem ved hvilke algoritmer denne nye konkurrent vil benytte sig af?

Kender I nogle gode alternativer til Google?

Der er vel:

http://www.bing.com/ (vel ikke den store forskel, stort firma windows der gerne vil vide alt om dig)

http://www.wolframalpha.com/ Mere informationer og viden end egentlig søgemaskine

Siri - Apples nye lille hjælper http://www.apple.com/uk/iphone/features/siri.html

http://duckduckgo.com/ Kender den ikke så godt

http://www.dogpile.com/ Søgemaskine der hugger fra andre søgemaskiner

Men søgninger i Danmark er jo kun gode hvis danske sider er indexeret så selvom der kommer en ny spiller tager det vel lang tid før den har dannet sig et fornuftigt overblik over eksisterende sider.?  

Skrevet den 06-06-2012 11:12
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Jeg forstår godt du synes det er en irriterende udvikling, da den kommer til at koste penge. Og rammer små shopejere særlig hårdt. Det synes jeg også selv er irriterende.

Men jeg fortænker ikke Google noget ondt, at de forsøger at øge deres profit. Og jeg kan godt forstå de prøver at hente pengene hos dem, som i forvejen tjener penge på at have en god placering. Hvis de kan holde tilfredsheden hos brugerne, men samtidig tjene endnu flere penge, så er det jo nærmest dumt at lade være :-).

Skrevet den 06-06-2012 11:29
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Hansen

Nej slet ikke... Men som shop ejer synes jeg et skifte væk fra Google virker næsten revolutionært. Jeg tror konsekvenserne kunne være omfattende for mindre virksomheder som er afhængige af søgetraffik. 

Jeg synes bare det er dumt af Google.. for deres egen skyld.. det er jo ikke sådan at de har google+ at falde tilbage på...;-)

Youtube får også snart mere konkurrence end de allerede har hvis de ikke passer på og mister grundbrugerne som klager højt for tiden. 

Man kan komme til at miste sin hovedindtægtskilde hvis man prøver at presse citronen mere end den kan.   

Skrevet den 06-06-2012 11:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Anders Vinther

Hvis de kan holde tilfredsheden hos brugerne

Det er lige netop den grænse Google er begyndt at overskride...

Med de seneste ændringer (sidste panda og penguin) er der rigtig mange webmasters der er blevet ramt... og der er mange eksempler på at kvaliteten af søgeresultaterne er blevet værre...

Med ændringerne i shopping resultaterne som beskrevet i artiklen vil søgeresultaterne blive væsentligt forringet for brugerne...

Men om den almindelige bruger vil bemærke forringelserne er et godt spørgsmål...

Jeg har det helt fint med at Google tjener penge... hvis de ikke gjorde det, så ville de ikke eksistere...

Men det virker som om Google nu er villige til at gå på kompromis med kvaliteten af søgeresultaterne for at tjene flere penge... og der knækker filmen...

Det bliver spændende at se om de holder den kurs de har lagt i år... og hvis de gør hvor længe der så går inden en værdig arvtager kommer på banen...

Skrevet den 06-06-2012 11:43
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Jeg prøver bare ikke at være så farvet af min egen situation, og anskue det lidt fra oven. Som jeg skriver før, at kan de holde kvaliteten, men tjene mere pr. besøg, så er det vel ikke helt dumt fra deres side :-)?

Personligt er jeg meget afhængig af Google, og de med et tryk på deres røde knap kunne de fjerne en stor del af min indtægt. Det er i øvrigt en af grundene til, at jeg ikke arbejder særlig meget med Google Adsense. 

Skrevet den 06-06-2012 11:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Hansen

Hvis de kan holde kvaliteten.. så ja. 

Og hey bare lige for at slå fast jeg har intet imod at aflevere en røvfuld penge til Google hver måned vi får besøgende der køber for alle pengene - det er alle pengene værd

Skrevet den 06-06-2012 12:02
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Hansen

Når man lige husker at bruge tid på at tilføje Negative søgeord og sætninger.. nogle gange synes jeg at google er temmelig kreativ i relationer til mine brede søgeord. :-) 

Skrevet den 06-06-2012 12:05
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.