Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
15
Boblerikon

Rosenstand: Danmark Stinker (på BT's netavis)

Thomas Rosenstands kritik af den danske skattelovgivning for udenlandsdanskere har fanget BT's interesse. Så kan man jo kun håbe, at det kan få nogle politikere i Danmark op af stolen!
Læs hele historien på www.bt.dk
Profilbillede
Kim

kan nu godt være en "farlig sport" med den slags udtalelser hvis man har alt for mange danske kunder :)

Skrevet den 21-05-2011 14:27
Er kommentaren brugbar? 2       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Tobias Bay-Larsen

Det tror jeg ikke - han har jo faktisk en ret god pointe.

Skrevet den 21-05-2011 14:37
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Cap'n Halfdan Timm

Uh oh, lad os få sagen større end Holger sagen! 

Skrevet den 21-05-2011 14:39
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lasse Smith

Dejligt at se de vil kigge på at gøre det mere overskueligt.

Skrevet den 21-05-2011 14:39
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Blot en skam at Thomas fremstår som en mand, der totalt har mistet overblikket. Der er ingen sammenlignelighed mellem den situation som Thomas befinder sig og den situation som den grønlandske direktør og Helle Thornings mand befinder sig i.

Som nævnt i de tidligere tråde, ville det have været klædeligt, at Thomas havde bevaret overblikket, spurgt sine egne rådgivere om hvordan afgørelsen ville påvirke ham og eventuelt selv have læst den pågældende afgørelse.

Thomas og mange af os andre, der er fraflyttet Danmark løber ikke en større risiko end vi ville have gjort for 20 år siden. Hvad der kan virke uretfærdigt er, at Kinnock og den grønlandske direktør er blevet behandlet forskelligt. Her har Thomas ret - Danmark stinker.

 

/Henrik

Skrevet den 21-05-2011 14:58
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kim

Jeg siger ikke at han ikke har en pointe, men man skal aldrig tilsmudse den rede man sel ligger i, det kan være farligt, det var bare det jeg mente.

Skrevet den 21-05-2011 15:38
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

Han tilsmudser ikke sine danske kunder, han kritiserer den danske stat. Der er en kæmpe forskel!

Skrevet den 21-05-2011 15:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kim

Måske, men kunne være hans danske kunder føler sig lidt stødt over at han mener at "deres" land stinker og hvad der elelrs kommer frem at udtalelser :)

Skrevet den 21-05-2011 15:49
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Volt & Volume

Så er man sgu for nærtagende. Har intet med ens egen person/personlighed at gøre. Og så tager man nok også "nationalfølelsen" lidt for alvorligt - ikke mindst i de her herligt globale tider! :-)

Skrevet den 21-05-2011 15:57
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Jylerica

Så kan der vist heller ikke koges mere suppe på det ben.

Ærgeligt, at en mand som Thomas, der jo egentlig virker ret så fornuftig, udtaler sig offentligt, før han har undersøgt tingene ordenligt.

Det er jo højtid for politisk spin og jeg skal da love for den kører på alle tangenter.

Holder man trods alt af lille Danmark, som de fleste heldigvis gør, så bliver man vel og kæmper for ordenlige forhold også for selvstændige?? Det er jo let at sidde foran et webcam og brokke sig over Danmark og have ondt af sig selv, fordi det koster et par lystbåde eller en Audi af have interesser i sit hjemland. Jeg må indrømme, at jeg har set for meget elendighed til at få ondt af Thomas og co.

Ved godt jeg sikkert får stort på puklen nu, men hvad er det værste der kan ske??

Skrevet den 21-05-2011 16:01
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Kim

Hej TT

Jamen, det støder skam heller ikke mig, siger bare at dt KAN være en "farlig sport" at gå ud på den måde, lidt besindelse havde nok været bedre :)

Skrevet den 21-05-2011 16:02
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael

Det kan du have ret i Kim Boldig, - det virkede sådan lidt piv-piv-piv og så skulle det jo vise sig at det har været sådan længe før han tog afsted, og så fremstår man jo ikke just som nogen der har helt styr på facts.

At hr. Rosenstand så også ved en hurtig Googling kan ses at have udtalt at han agter at blive i USA inden dette bastante indspark i det hjemlige politiske spin gør det jo unægteligt lidt som de tomme tønder der buldrer.

Alle i Danmark har - fordi der rent faktisk er danskere som har givet deres liv til frihedskampen - muligheden for at rejse ud i verden, - og komme hjem igen. Jeg bryder mig ikke om at mit kære Danmark omtales sådan som det er sket her, men hr. Rosenstand skal være så hjertelig velkommen når han vender hjem. Det gør de fleste nemlig :)

 

Skrevet den 21-05-2011 16:02
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Synes bare det er lidt pinligt med de udenlands danskere som der konstant brokker sig over forholdene her i DK.

/Kenneth

Skrevet den 21-05-2011 16:14
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Kære venner

For det første er der bestemt tale om en ny og strammere fortolkning af reglerne. Det ville I vide, hvis I havde gjort, hvad I beder mig om - nemlig at sætte sig ind i tingene.

Hanne Søgaard Hansen - formand for skatterådet i Danmark - er selv forvirret og kan IKKE hverken be- eller afkræfte, om disse nye stramninger rammer mennesker i min situation. Hvorfor er det så, I mener, at jeg piver uden at have sat mig ind i tingene? Skatterådet kan ikke gennemskue det - skulle mine revisorer så kunne gøre det bedre?

Kunstkonsulenten skriver, at det er ærgerligt, at jeg udtaler mig offentligt uden at have sat mig ind i tingene. Lad mig spørge dig: Statterådet kan ikke finde ud af - så hvem synes du, jeg skulle have spurgt? Og hvem skulle så have lavet lidt røre i andedammen, så reglerne og deres fortolkninger kan præciseres til gavn og glæde for alle? Det må du egentlig gerne svare på.

Henrik Koudahl: Jeg ikke blot fremstår som en mand, der har mistet overblikket. Jeg HAR mistet overblikket i forhold til Skats fortolkninger. Ligesom Hanne Søgaard Hansen har det. Og mange, mange andre. Jeg har læst dine udtalelser om, at jeg ikke er ramt af disse regler, og jeg håber da, du har ret. Men hvis der komme ren sag - klarer jeg så frisag ved at fortælle, at Henrik Koudahl har sagt, at jeg ikke er skattepligtig? Nej vel? Så jeg har bestemt ingen probemer i at yde mit bidrag til en afklaring om disse regler. Og med al respekt fro din kompetence: Jeg kan ikke bruge din afklaring - den skal komme fra Skat.

Michael: Som nævnt er reglen ikke ny - men det er den dom, der har startet alt dette. Og den dom er så uklar, at end ikke skatterådet kan gennemskue det. Jeg synes, det er ærgerligt, at du opfatter det som "piv-piv", og at der ikke er styr på fakta. Men da du åbenbart ved mere: Kan du ikke hjælpe mig, skatterådet og sikkert en hulens masse revisorer og fortælle os, hvor vi skal finde de facts, du mener at have? Og ja - det var skam min pla at blive her - også før denne nye dom. Men det var også min plan at drive virksomheder i Danmark som dansk statsborger - og det kan jeg i yderste konsekvens blive nødt til at vælge fra. Jeg håber, du er i stand til at forstå forskellen?

 

Det er rigtig pænt af jer at bekymre jer for, om det kan skade min anseelse at skælde ud på den måde. Jeg kan så glæde jer med, at min indbakke denne lørdag morgen indeholdt over 120 mails, og at der efter 1. sortering lå omkring 40 fra nuværende og tidligere kunder med opbakning. Så jeg tror sgu, det går alligevel.

Og som jeg gør tydeligt opmærksom på i videoen: Jeg  skælder ud på det regelsæt og dets uhyrlige uigennemskuelighed - ikke på "Danmark" som sådan. Men jeg kan naturligvis ikke forhindre andre i at fordreje udtalelserne.

Skrevet den 21-05-2011 16:26
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

@Kenneth: Ja da - skide pinligt. Men kan det tænkes, at vores bidrag via skattebilletten og en kærlighed til fædrelandet gør, at vi er engagerede? Bare en tanke... ;-)

Skrevet den 21-05-2011 16:27
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Jeg tillader mig at tilføje denne:

Men det er ikke kun Thomas Rosenstand, der er forvirret over de danske skatteregler.

Formanden for Skatterådet, Hanne Søgaard Hansen, er selv forvirret, og hun har nu bedt skatteministeren om at kulegrave reglerne.

- Vi anbefaler, det bliver mere enkelt og objektivt konstaterbart for skatteborgere at finde ud af, om de er skattepligtige til Danmark eller ej, siger Hanne Søgaard Hansen.

Skatteminister Peter Christensen (V) oplyser til B.T., at ministeriets embedsmænd nu undersøger, om der er behov for at ændre loven.

Det kan godt være, I synes, jeg er uvidende, uforberedt og uden overblik. Men jeg er da ikke helt alene om det :-)

Skrevet den 21-05-2011 16:33
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@Thomas Rosenstand

Hvis du allerede betaler personlig skat i DK, så har det jo ingen betydning...

/Kenneth

Skrevet den 21-05-2011 16:36
Er kommentaren brugbar? 1       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Lasse Smith

Jeg forstår ikke kritikken og synes det er fedt Thomas gider bruge tid på at råbe politikkerne op.
Om 2-5 år vil netop de regler også være et problem for mig og derfor ser jeg gladeligt at de gør dem forståelige, så man kan overholde loven.

Skrevet den 21-05-2011 16:36
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com
Aarghh, havde du vidst det du ved i dag ...... eller sat dig noget mere ind "sagen" og så talt til et eller andet .... Havde du så lavet indlægget? Jeg tror det ikke. Det undgår ikke for danskere i Danmark at fremstå som lidt (som tidligere sagt) piv, piv.
Skrevet den 21-05-2011 16:38
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Kim

Hej Thomas

Jamen, det syntes jeg da lyder rigtig fedt og nej du er ikke alene, det er jeg da helt klar over, men kanon at høre at du bliver bakket op af kunderne, det er super godt.

Jeg har nu ikke hverken holdt med den ene i mine indlæg :) har bare sagt at det måske kunne give bagslag, men det lyder det jo bestemt ikke til og det er fedt.

Skrevet den 21-05-2011 16:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jylerica

Ja kære Thomas .....lav du bare røre i andedammen, men du skal ikke føle dig forpligtet ud over dine evner. Hvis ingen kan finde ud af reglerne, så tror jeg heller ikke, Skattefar står i indkørslen til den adresse, du eventuel ville besøge i Danmark og napper dig, hvis du skulle sende et enkelt seo-råd til en god ven, så kom du bare hjem og nyd den dejlige sommer i Danmark. Jeg har en forøvrigt en havneplads til leje i dejlige Skaven Strand, så kom glad ;-)

Skrevet den 21-05-2011 16:42
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Kenneth: Jeg betaler ikke personskat i DK, da jeg ikke har løn i DK. Men mine selskaber lægger et syvcifret beløb i skat i Danmark.

Skrevet den 21-05-2011 16:44
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Boysen

Hej Thomas

Jeg kendte intet til reglerne, da jeg så din video og min første tanke var... det må være en skrivebordsfejl. Om det er det eller ej, så er din video ihvertfald med til at skabe den fornødne opmærksomhed. 

Min forventning (og håb) I denne sag er, at det nettop er en fejl, der rettes op på asap. 

Når det så er sagt, så ved jeg godt du skriver at budskabet ikke var danskerne, men systemet du vil ramme. Personligt blev jeg meget ramt på min patriotisme, og fandt det meget unødvendig at kalde det for "Danmark stinker" og overvejelser om at skifte statsborgerskab. 

Men det er selvfølgelig mit problem at jeg bliver irriteret over din måde at fremstille problemerne på.... min eneste pointe er bare at budskabet måske ikke altid modtages efter hensigten. 

Skrevet den 21-05-2011 16:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Per Krabbe: Ja naturligvis! Jeg ved jo ikke en skid mere i dag, end jeg gjorde forleden. Når skatterådet ikke engang aner, hvad der er op og ned, kan det være lidt svært at få viden- Og hvis alle blot tier stille, er der ikke meget i verden, der bliver ændret...

Skrevet den 21-05-2011 16:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Henrik Nielsen

Jeg syntes faktisk det er godt det Thomas gør. Når reglerne er så indviklede og uigennemskuelige, så fungerer det bare ikke, og det er bestemt ikke Hr. Rosenstand's skyld, ærgeligt at jeg også kan se nogen spille "du er et rigt svin, så du skal ikke pive" kortet. Jeg elsker ved gud Danmark, og kunne ikke forstille mig at leve andre sted, men landet er sgu blevet fyldt med velmenende skranke paver, der nidkært vogter over at du og jeg og især dem selv ikke får mere end andre

Respekt, Thomas, herfra!

Skrevet den 21-05-2011 16:46
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Kunstkonsulenten: Skattefar slår jo til ag til, og jeg har ikke lyst til at blive straffet for en fodfejl. Vi har brugt sindssygt maneg penge på revisorer for at lave en konstruktion, der er 100% efter dansk lov, for selvom jeg er jyde, vil jeg IKKE snyde i skat.

Risikoen for at ryge i en "træls" fortolkning af den lov er for stor så længe der ikke er en klar vejledning.

Skaven Strand er dejlig - men jeg tror altså, jeg beholder min båd herovre. Er lidt hooked på, at det er vejr til at sejle 365 dage om året :-) Tak for buddet!

Skrevet den 21-05-2011 16:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Tak Henrik Nielsen. Og jeg er faktisk ikke så rig. Og da slet ikke "stenrig" som BT kalder mig (gid det var så vel).

Skrevet den 21-05-2011 16:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Vi kan ævles og kævles længe om dette. Det kan da ikke undre at både Hanne Søgaard Hansen andre begavede skattefolkes undre sig. Hvorfor kan der falde en forskellig afgørelse i to tilsyneladende ens sager - den grønlanske direktør og Kinnock??? En sag der bygger på familiens tilstedeværelse i Danmark og rådighed over fast ejendom.

Hvor er det lige sammenfaldet mellem deres sager og Thomas Rosenstands er?  Der er ingen lighed!! Thomas har hverken efterladt familie eller har rådighed over fast bolig i Danmark, som var de afgørende faktorer i den kontroversielle sag.

Jeg er udemærket klar over at mit svar ikke kan berolige Thomas i forhold til SKAT. Det kan kun et bindende svar fra SKAT. Men piver man i et debatforum,må være forberedt på at ikke alle forstår piveriet. Vi er nogle der kan kende forskel på æbler og pærer.

/Henrik

Skrevet den 21-05-2011 16:54
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Alexander M. Andersen

Det er da super fedt at få skabt noget omtale af problemet, for det må da siges at være lidt af en hovedløs handling fra skatterådets side hvis de ikke engang selv kan finde hoved og hale i det. Jeg håber på at der bliver gjort noget arbejde i det så problemet kan løses.. Det er godt at du træder frem Thomas, det er der somme tider brug for.. hvis noget skal gøres, må man gøre det selv..

Ha' en super fed dag. :D

 

Skrevet den 21-05-2011 16:56
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Von Vorre

At man betaler selskabsskat i danmark giver jeg ikke så meget for, det er næsten altid muligt at minimere mere eller mindre til stort set ingenting - specielt når man har selskaber i udlandet (her vil jeg undlade at komme med en stor gennemgang af transfeer pricing).

Der er ingen tvivl om at man hos Skat i øjeblikket kraftigt har øje på udenlandsdanskere der fra tid til anden bor og opholder sig i danmark, både med hensyn til personskat og afgift på biler. Specielt når man har bolig og familie i landet. Det syndes jeg er ganske fint, der er nok ingen tvivl om at der er en del der forsøger at undgå at betale skat på flere mere eller mindre smarte måder at arrangere sig på.

Jeg ved ikke hvor mange der følger den serie der i øjeblikket er på Tv2 hvor man følger Skat  - jeg syndes der giver et meget godt billede af hvilke kampe Skat er ude i til dagligt.

Men der skal naturligvis ikke være tvivl om hvordan reglerne er, og i særdeleshed skal der ikke være tvivl om alle behandles på samme måde - her tænker jeg på sagen om Thorning/Kinnock.

Jeg kan og vil ikke tage stilling til hvordan Thomas har arrangeret sig med hensyn til det at drive virksomhed både i Danmark og USA, samt at bo og betale personskat i USA. 

Men det er rigtig fint at Skat har fokus på at alle der bør og skal betale Skat i danmark gør det.

Skrevet den 21-05-2011 16:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael

@Rosenstand

Min hustru er udenlandsdansker og jeg er den hjemmegående dansker, og de sidste 29 år er vores respektive selvangivelser godkendt. Jeg har endda haft fornøjelsen af en ekstra gennemgang i år fordi Skat har set mig køre i min Ferrari på Strandvejen. Jeg er ved et tilfælde tillige uddannet jurist, og kan læse den sagsopstilling som du kan læse et title-tag.

Der er intet nyt i de regler endsige tale om en stramning, Forvirringen skyldes udelukkende en uheldig kommunikation hvor både spørger og svarer er gået i selvsving. Facts findes derfor hvor de hele tiden har været, - i skattelovgivningen.

Min hustru er ofte på besøg, og nok kan man mistænke Skat for meget, men ligefrem påstå at de ville tro på at min hustru ikke taler i mobiltelefon eller går på internettet bare fordi jeg ser så hammergodt ud, - det tror jeg næppe man kan. 

Jeg har haft forretning i USA i 20 år og der et dejligt klima - men jeg ville aldrig nogensinde sige farvel til Danmark på grund af et par bukkede femører. Måske tjener jeg bare ikke nok.

Skrevet den 21-05-2011 16:57
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jylerica

Henrik. Hvor ser du nogen spille "Du er et rigt svin" kortet? Jeg tror bestemt ikke Thomas ser sig selv som offer  for det kort og vi danskere er alle mere eller mindre rige, men svin, er vi sgu ikke. Dem smider vi på Weberen, der hvor jeg kommer fra. Selvfølgelig er der uoverskuelige regler. Det er der indenfor alt lovgivning og der findes vist ingen, der ikke mener, at tingene kunne gøres mere enkle, men det bliver jo først indviklet, når nogen forsøger at snyde og hvem kan sige sig fri for at snyde bare en lille smule og dermed have et medansvar for tingenes tilstand.

 

Skrevet den 21-05-2011 17:00
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jylerica

Thomas..ja lige på det punkt misunder jeg dig. Sidder faktisk lige nu og venter på at vinden skal lægge sig lidt, så vi kan tage en aftentur på fjorden. Jeg er ikke til sejlbåd, men trives fint med min lille Crescent Gemini (Bedstemor med slaw i), men den vipper altså lidt i vindstyrke 9.

 

Skrevet den 21-05-2011 17:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Kunstkonsulenten: Sejlbåde er heller ikke mig - jeg skal have en motor eller to under mig.

Skrevet den 21-05-2011 17:09
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jylerica

Thomas: Ja altid rart at have en ekstra motor ;-) Vores blev stjålet for en uge siden, så vi har lige fået monteret en ny, som jo gerne skulle afprøves. Overvejer noget med indenbordsmotor, men holder jo at sit skiv..

Skrevet den 21-05-2011 17:14
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Jeg tror ikke, jeg kan kommunikere det tydeligere, end jeg har gjort - og vi ender bare med at køre i ring.

Von Vorre: Ja - det er sandt. Men jeg betaler altså stadig (også i år) et dygtigt beløb i selskabsskat i DK. Det kan godt være, du ikke giver meget for det, men jeg føler nu, jeg yder mit bidrag til det fælles samfund der. Og netop for at være 100% klare i spyttet i forhold til love og regler har vi haft revisorer til at lave et setup, der holder vand juridisk. Og vi har bevaret værdierne i de danske selskaber i Danmark - samt stillet sikkerhed for dem hos Skat. Jeg forstår, du ikke giver noget det for det alligevel - men nu ved du det ;-)

Skrevet den 21-05-2011 17:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Boysen: Jeg hører, hvad du siger. Titlen blev selvfølgelig også til for at skabe opmærksomhed. Og jeg har såmænd selv følt at blive stødt på manchetterne over lignenden overskrifter tidligere.

Jeg har faktisk forleden ændret titlen på videoen til "Danmarks regler stinker" - så du har ret. Point taken!

Skrevet den 21-05-2011 17:28
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Hej Michael

Tak for det svar. Jeg er glad for, at du kan se gennem tågen - og der hjælper det garanteret at have en juridisk ballast.

Mit problem er, at de mennesker (i Skat) der måske skal kigge mig efter i sømmene, ikke har samme klarhed. Skatterådet har det i hvert fald ikke i følge dem selv.

Hvis det viser sig, at det er OK for mig at besøge Danmark , holde et foredrag og besvare min mail, uden jeg skal beskattes af min amerikanske løn i DK, har jeg ingen intentione rom at flytte noget ud af Danmark. Jeg vil gerne drive firmaer i Danmark også, betale min skat for det etc.

Jeg håber inderligt, at du har ret - og at Skat også mener det. Så kan jeg fortsat være dansk statsborger, betale selskabsskat i DK og være godt tilpas med det. For at undvære at besøge Danmark vil jeg godt nok være ked af.

Thumbs up for juridisk klarsyn - og vær rar at sende lidt af det in til fætter Skat :-)

Skrevet den 21-05-2011 17:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Von Vorre

He he, jeg er da altid glad for at der komme penge i den fælles kasse.

Som jeg også skrev så har jeg ikke taget stilling til netop dit setup overhovedet. Men det lyder jo altid mege flot at man betaler sleskabsskat i danmark, men af hvad ?

Coca Cola, IKEA, Unilever...betaler også selskabsskat i danmark - godt nok ikke specielt meget i forhold til deres omsætning, uden tvivl helt lovligt.

;-) 

Skrevet den 21-05-2011 18:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael

@Rosenstand

Der er ingen garanti for nogen fair beehandling når det kommer til Skat, - det skal jeg ihvertfald ikke stå som garant for. Det har jeg levet for længe til :)

Jeg er nu stadig af den overbevisning af de eksperter der udtaler sig som de gør, mere gør det fordi de ikke (så hurtigt som en utålmodig presse ønsker) kan finde hovede og hale i "sagen" fordi den er klodset formuleret og ikke så meget at de ikke kan finde ud af skattelovgivningen. Så jeg tror fortsat på at du kan stole på din revisorrådgivning. 

Nu er der ingen grund til at diskutere den konkrete sag, men forholdet med boligen er det afgørende jf mine ligninger gennem årene. "Forvirringen" i ekspertudtalelserne skyldes måske at sommerhuset må bebos helårligt af ægtefællen hvilket ikke fremgår så tydeligt hvis man blot skimmer materialet. Det er så også her det stemmer fint med afgørelsen i Helle Thorning sagen som først opstår da Thornings mand skal til at stå på skødet på deres danske ejendom.

Jeg håber da at der nu kommer nogle officielle udtalelser i pressen så du (og alle andre i din situation) kan komme til Danmark så ofte som der måtte være lyst til.

 

Skrevet den 21-05-2011 18:40
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Von Vorre: I år er det et syvcifret beløb. Nærmere vil jeg ikke komme det.

Skrevet den 21-05-2011 19:49
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Tak skal du have, Michael. Jeg håber det bedste :-)

Skrevet den 21-05-2011 19:49
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tom Frank Christensen

Bare lige et lille "heads up" - jeg forstår ganske udemærket hvis du går ud og opretter et firma eksternt. Og jeg tror de fleste af dine kunder også vil forstå det... ellers kan du altid henvise dem til historien på Amino osv. :)

Skrevet den 23-05-2011 09:53
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Kære venner

Vi har nu fået melding retur med hjælp fra vores danske revisorer - der i øvrgt bekræfter, at der ER tale om en ny og strammere fortolkning af gældende bestemmelser. Heldigvis for os er vi IKKE ramt af denne stramning. Det er vi ikke, fordi vi ikke ejer bolig i Danmark, og fordi vores tilknytning dermed er til USA.

Det betyder heldigvis, at vi fortsat kan drive vores danske virksomheder som netop danske - og dermed bidrage også økonomisk til den danske husholdning med skattebetaling af det overskud, vi genererer i Danmark. Og det er jo sådan, vi også helst ville gøre det.

Jeg håber, at mit lille opråb sammen med den fornyede fokus på Helle Thorning-Schmidt parrets sag kan afstedkomme en tydeligere og forståelig tolkning for alle fremover. Det SKAL altså være muligt for os almindelige mennesker at gennemskue skattelovgivningen.

Tak for alle de gode input fra både enige og uenige. Aminoer rykker!

Skrevet den 24-05-2011 03:26
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Torben Scharling

Godt gået Thomas. Jeg synes det er ærgeligt med de der "piv piv" kommentarer, de lugter lidt af Jantelog (selvom Thorborg siger den ikke eksisterer). Anyway, mere af det tak, den form for opråb kan kun gavne den ellers tilsyneladende synkende skude vi kalder Danmark.

Skrevet den 24-05-2011 06:53
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Hej Torben

Martin har aldrig boet ude på landet i Himmerland og der haft en bil til mange penge - eller haft folk til at klippe sin hæk samme sted :-)

Og tak - vi er rigtig glade for, at vi an fortsætte med at være til stede i begge lande. Og bidrage til begge lande :-)

Skrevet den 24-05-2011 15:31
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Rasmus T. Nicolaisen

Sådan Thomas!!

Skrevet den 21-09-2011 07:38
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere