Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
10
Boblerikon

Derfor skal du have to banker

Hvis du har en kassekredit der er trukket godt op og har udsigt til at få en portion penge, så er det en god ide at smide pengene ind i en anden bank. Hør her hvorfor.
Læs hele historien på www.youtube.com

Se videoen direkte her på Buzz:


Profilbillede
Birte Andersen

Hej Martin

Helt enig. Og der er flere gode grunde:

1. Hvis man som vi ligger i et lokalområde, hvor der er to primære banker, så er det er god service for kunderne, at de kan overføre betalingen til deres egen bank og sparer betalingsgebyrer osv.

2. Mange af os med enkeltmandsvirksomheder har oprettet vores firmas konto/konti i privat regi. Og hvis der nu ER (ret mange) penge på begge konti, så er man sikret de 750.000 på hver konto.

3. Og skulle det værste ske, nemlig et dødsfald, så er det en klar fordel at en kassekredit (i minus) og et indestående står på hver sin konto i hver sit pengeinstitut.

Eneste ulempe som jeg ser det, er lidt mere bogføring. 

Skrevet den 01-08-2013 10:03
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
rgc@post8.tele.dk

I det store og hele enig selvom banken lokker med renterabat ved totalkunde. Det giver dig mulighed for at satse på 2 leverandører samt afstemme priser og andre eventuelle fordele. Hvis du har "overbrugt" banken, tilmed måske uden aftale, kan du som nævnt måske komme i krise forårsaget af banken. Desværre er etik og moral ikke i højsædet i dag ligesom banken varetager egne interesser. Dens medarbejdere er primært sælgere fremfor rådgivere, hvilket også må ses i lyset af at medarbejderstaben i bankerne løbende reduceres. Banken har jo heller ikke kun en leverandør. Det ville være dårlig risikostyring. Bankens største fordel med dig som totalkunde er, at den lynhurtigt kan danne sig et overblik over hele familiens forretninger med banken, derunder mulighed for yderligere sikkerhedsstillel f.eks. fra hustru.

civiløkonom peter pedersen, rådgivningscentret

Skrevet den 01-08-2013 12:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens24

2 banker, men også så lidt at gøre med dem som muligt. 

 

Jeg havde en kassekredit engang, som de pludselig i finanskrisens år opsagde fra dag til dag. De ville have yderligere sikkerhed i form af et ejerpantebrev.  

Jeg tog istedet et kreditforeningslån i mit hus til en lav rente. I mellemtiden havde jeg pludselig en konto med et enormt overtræk, men da jeg havde to kontoer, så kunne jeg overføre mine indbetalinger til den anden og dermed betale mine regninger, imens jeg ventede på udbetaling af kreditforeningslånet. 

 

Skrevet den 01-08-2013 12:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
nørlund

Et glimrende forslag.

Men som altid --- hvis du har penge kan du sagtens låne flere i flere forskellige banker,

Og har du ingen penge og skal låne, så tvinger banken dig til at satse på kun en bank.

Iværksættere og vækstvirksomheder med kapitalbehov får ikke mulighed for at have flere banker.

Skrevet den 02-08-2013 09:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
rgc@post8.tele.dk

Det er ikke korrekt når det anføres at iværksættere og vækstvirksomheder ikke kan have flere banker. Der kan f.eks. være indlån i den ene (måske i hustrus navn) og udlån i den anden. Hvis der er tale om statssikrede lån og kreditter giver det endnu bedre mulighed for flere banker. Det kræver imidlertid, atg du kender mulighederne og ved hvorledes banker fungerer. Derfor kan penge til professionel rådgivning være givet godt ud. Banker er ikke rådgivere men sælgere ligesom såkaldte væksthuse er bedre til teori end praktik.

 

Skrevet den 02-08-2013 12:57
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael V. Kristensen

Som en af mine kunder engang sagde: en ræv har altid to udgange ...

Skrevet den 02-08-2013 23:36
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Cookie - John Hannover

Mener slet ikke det er så simpelt. For det første kan ganske få faktisk få 2 erhverskonti i hver sin bank, og der sætter jo lidt en stopper. Så kommer dertil, at en kassekredit kan koste alt mellem 6 og 14% i rente i den bank man trækker på, og man får mellem 0 og 1% i den bank man har penge i. Ikke i sig selv en god forretning

Det kan også forventes, at den bank man trækker på, med en lidt nødlidende konto - via regnskabet natuvligvis ved, at man har en anden bank. det vil fremgå af en let analyse. De kan derefter jo bare opsige den konto der trækkes voldsolmt på, og man kan enten betale det skyldige ved hjælp af den anden bank (endnu en gang farvel fordel) eller det går galt

Jeg vil mene at for helt almindelige små iværksættervirksomheder, da er det ikke ret aktuelt og ikke nødvendigt vis en fordel - men JO det kan være det - men det kræver meget mere indsigt. I mine større selskaber har jeg altid haft to banker, men årsagen har nu ikke været at lægge trækket i den ene og kapitalen i den anden

Man må se praktisk på det, hvad er muligt hvad kan man få banken til - og at få to banker med ervhervskonto med træk på en og penge i en anden, er ikke den lille iværksætter forundt i alle fald

vh

Skrevet den 02-08-2013 23:52
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
rgc@post8.tele.dk

Som tidligere bankmand ikke enig i Johns holdninger. Argumenter: Konto, uanset hvilken, intet problem i nogen bank. Det koster dog som nævnt rente men det kan opfattes som en forsikringpræmie der sikrer at banken ikke pludselig foretager selvbetjening og gør dig illikvid. Bemærk også at små og mindre virksomheder ikke længere skal lave årsregnskab. Banken kan dog bede om R67 blanket udtræk fra Skat) - ikke almindeligt og viser alene tallene ultimo året. Hvis økonomien ikke er i top, er det god praksis med konto i 2 banker. Hvis det er et personligt firma kan den ene konto evt. oprettes i hustrus navn. For god orden skyld bemærkes at det er en dårlig idé at have begge ægtefællers konti samme sted, i stedet for at have 2 pengeleverandører og vurdere forskellen i deres serviceniveau og risikoprofil. Ingen kan alt - derfor bør du i tvivlstilfælde kontakte en professionel rådgiver. Det kan f.eks. være rådg. civiløkonom, virksomhedskonsulent eller managementrådgiver. Revisor er fagspecialist indenfor bogføring og regnskab. De dygtigste ved også noget om skat. Husk at spørge til prisen inden start. Den såkaldte bankrådgiver er som nævnt sælger og ikke uvildig.

Skrevet den 22-10-2013 10:50
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Birte Andersen

"Bemærk også at små og mindre virksomheder ikke længere skal lave årsregnskab"

Er det ikke nyt? Hvorfor skal vi ikke længere lave årsregnskab og har du nogen kilder, hvor jeg kan læse mere?

Skrevet den 22-10-2013 11:12
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Frost

@Tidliger bankmand

"Bemærk også at små og mindre virksomheder ikke længere skal lave årsregnskab."

Mindre virksomheder behøver ikke revision, men man skal altid lave årsregnskab uanset hvilken størrelse firman der drives.

Omkring det at få en erhvervskonto, eller blive nægtet at oprette en, behøver man ikke gøre andet end at læse med her på Amino. Der er ganske mange indlæg fra folk der spørger til hvad de skal gøre fordi de ikke kan få en erhvervskonto. Så argumentet fra John er helt reelt og baseret på bl.a. indæg herinde.

Skrevet den 22-10-2013 11:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
rgc@post8.tele.dk

Frost det er ikke korrekt når du skriver at man altid skal lave et årsregnskab. Det fremgår af BKG 2006 593 og 594 at erhvervsdrivende med omsætning max 25 mio. ikke skal indsende regnskab sammen med selvangivelsen. Hvis din virksomhed har en omsætning må mindst 300.000 er din selvangivelse dog udvidet med krav om nogle regnskabsoplysninger. Blanketten findes når du går ind på din registrering under Skat.dk forudsat du er CVR registreret. Du skal derimod altid bogføre - ellers kan du jo heller ikke give de ønskede supplerende informationer i nævnte blanket.

Skrevet den 22-10-2013 13:37
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Frost

@Bankmand

Jeg taler ikke om hvorvidt regnskabet skal indsendes, men derimod om det skal udarbejdes eller ej. Du skrev at mindre firmaer ikke skal lave årsregnskab længere, og det er jeg uenig i.

Citat fra http://ivaekst.dk/opstart/igang/4/0/1/aarsregnskab

"Alle virksomheder har pligt til at bogføre deres indtægter og udgifter og udarbejde et regnskab. Regnskabet skal være sikret mod tyveri, brand o.l. og opbevares i fem år.

Kravene til årsregnskabet er forskellige for personligt ejede virksomheder og selskaber. Personligt ejede virksomheder har kun pligt til at aflægge et skattemæssigt regnskab, mens selskaber skal aflægge en årsrapport."

Er du sikker på du ikke mener at man ikke skal indsende årsregnskab for mindre firmaer? For som jeg læser det skal de altså lave et årsregnskab.

Skrevet den 22-10-2013 13:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Cookie - John Hannover
vi behøver ikke være enige, speicielt da jeg som ikke skriver der ikke kan være fordele ved 2 banker, blot at det ofte ikke er muligt og lagt fra altid optimalt. Din oplysning om årsregnskab er rene vrøvl. Du blander ind med hvornår det skal indsendes til skat - men det skal altid laves og udleveres også hvis man omsætter for 10.000 kr skal årsregnskabsloven opfyldes og regnskabet kan kræves af skat - og i denne sammenhæng jo også af banken Venlig hilsen John H
Skrevet den 22-10-2013 14:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael V. Kristensen

Som John og Thomas også skriver: Har man egen virksomhed er man regnskabspligtig. Dette er der intet nyt i. Husk at dette også gælder, hvis man har hobbyvirksomhed. Og det er jo lidt af et problem hvis man først skal til at lave regnskabet, hvis SKAT kalder det ind til kontrol.

Skrevet den 23-10-2013 02:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere