på Amino

Responsive hjemmesider kommer nu højere i Googles resultater

I dag er det vigtigt at hjemmesiden er responsiv. Fra og med næste måned begynder Google at favorisere disse sites i søgeresultaterne. Det betyder, at hvis din hjemmeside ikke dynamisk tilpasser sin bredde alt efter hvilken skærmbredde brugeren har, så vil den blive skubbet længere ned i søgeresultaterne, hvis de andre sites har implementeret dette.

Det er også fint langt hen ad vejen, så længe man bruger responsive designs, som fx. langt de fleste CMS systemer kører med i dag. Fx. er de fleste templates til både Magento, Wordpress, Prestashop osv. født responsive, og derfor skal du ikke tænke videre over det. Med mindre du begynder at lave tilpasninger, som fx. at indsætte brede tabeller.
Billedet ovenfor: Mobilen har i dag mange formater, og derfor må bredden på hjemmesiden kunne tilpasse sig de mange enheder dynamisk.

Jeg har fx. et site med nyheder om Internethastigheder, bredbånd og den slags på Netkablet.dk, og der bruger jeg et plugin, som hedder TablePress. Det er meget let at bruge, fordi det indsætter flotte tabeller lige der hvor jeg skal bruge dem, men koden er ikke optimeret til dynamisk bredde på siden.

Se fx. tabellen på denne side: netkablet.dk/billig-bredbaand-priser-paa-internet. Siden er 100% responsiv, men den store tabel ca. i toppen af siden (med internetpriser) ødelægger det for designet, når man forsøger at se det på en mobil. Du kan teste det på desktop computeren, ved at gøre browservinduet meget smalt, så kan du se at det hele folder fint ind - undtagen tabellen.

Der kommer også hurtigere og hurtigere internethastigheder på mobilerne, og efterhånden som bredbånd udskiftes med fiberbånd, så kommer alle smartphones også med op på de høje Mbit hastigheder, så det er vigtigt at være klar med det rette design, som er optimeret til at fungere fejlfrit på alle platforme.

Test dit eget site med Google's eget værktøj

Google har lavet et lille tool, som du kan bruge til at teste din side, for at se om de mener den er OK.

>>Test din side her.

Men husk at det er ikke sikkert at alle dine elementer reagerer rigtigt, for Google løber ikke alle dine undersider igennem, så der kan godt gemme sig nogle vigtige sider, som alligevel bliver straffet i søgeresultaterne, eller som ikke vil ranke helt så godt, som hvis de var helt optimerede til mobil og tablets.

Hvis du vil se mere omkring hvordan du får en hjemmeside responsiv, så kan du tjekke denne video, hvor Anthony Ferrara forklarer omkring de tekniske detaljer:


Hvor meget trafik kommer fra mobilenheder?

Det er meget forskelligt, hvor stor en del af trafikken på en hjemmeside der kommer fra mobile enheder, men en ting er sikkert, og det er at det et voksende tal. På de fleste webshops ligger tallet mellem 40 og 60%, og ved de lidt yngre målgrupper, er det naturligvis højest.

Der er mange som oplever, at trafikken fra mobiler og tablets ikke konverterer ligeså godt som almindelig trafik fra bærbare computere og stationære, men det tal kan godt snyde lidt. Mange gange bruger vi mobilen eller tabletten til research online, og så finder vi ud af hvad vi vil købe. Derefter skal vi have fat i dankortet, og det ligger måske i køkkenet, og så skal man alligevel op at stå, og så føles det mere familiært og trygt at foretage købet på computeren i stedet for den mobile enhed.

Men det betyder så, at det er meget vigtigt at man har et site, som ser godt ud på mobilen, når det er der man inspireres og finder den siden man har lyst at handle på.

Uanset om det er 40 eller 60%, og om du konverterer kun halvt så godt på disse enheder, så kan lidt simpel matematik hvis hurtigt afgøre, at det er helt afgørende for succes, at man har et site som spiller max på mobiler og tablets.

Hvad er dine erfaringer med at få implementeret resonsivt design?

Del endelig dine erfaringer med at få hjemmesiden responsiv, og hvis du har nogle andre steder man skal være opmærksom (end tabeller) så skriv det endelig.


Skrevet 14-03-2015 19:47   af   mortenstorgaard