Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.
Tweet |
Relaterede ToplistehistorierSe hele Toplisten for kategorien Netværk & Ledelse |
Relaterede BoblereVi kunne desværre ikke finde nogle relaterede boblere! |
Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.
John Nielsen
Nej, rygere skal arbejde lige så meget som ikke-rygere.
Derfor skal de selv betale deres rygepauser. Det er set mange gange, at rygere smutter til rygepause, når frokosten er indtaget. Det i øvrigt med en tydelig holdning, at rygning er en menneskeret. Ja, men ønsker man at ryge, må man selv betale. Det er naturligvis ikke arbejdsgiverens opgave at betale medarbejderes rygepauser.
Det tager normalt ca. 5 minutter for en ryger at ryge en cigaret. Ryger man så 10 - 12 cigaretter i arbejdstiden, bruger man op mod en time om dagen på noget, der ikke har med arbejdet at gøre. Det er for en fuldtidsansat op mod 5 timer om ugen, at rygere arbejder mindre end ikke-rygere. Naturligvis skal rygerene selv betale den tid. Det manglede da bare!. :-)
Jimmy B. Carlsen
Som ikke-ryger synes jeg selvfølgelig det er fair nok, at rygepauserne kommer oven i arbejdstiden. Og er enig med John i formuleringen at rygere skal arbejde lige så meget som ikke-rygere.
At forbyde folk at handle i deres frokostpause, er dog langt over min grænse. Når man "stempler ud" til frokost, så har man fri. Om man går i kantinen og spiser, går på pizzaria og spiser en kebab, smutter i Superbest og handler til aftensmaden, eller smutter til "massage" må være arbejdsgiveren fuldstændig uvedkommende. Så længe man er tilbage på kontoret til aftalt tid.
Hvis man afbrydes af arbejde i sin frokostpause, har man da vist iøvrigt ret til en hel ny FULD pause, som jeg husker reglerne fra dengang jeg var i butik. Om det så var en del af overenskomsten eller om det var lovbestemt, skal jeg ikke kunne sige.
Kenneth k
overordnet set skal arbejdstiden bruges til arbejde, men der er vel også en vis forståelse for at, man i løbet af arbejdsdagen, kan have brug for at få "renset" tankerne. De fleste går vel også i kantinen for at hente kaffe, vand og frugt m.v. 3-4 gange i løbet af en arbejdsdag. Der går altså hurtig 15-20 min med andet end arbejde, i løbet af en dag. Hvis holdning er at der skal betales for alt der ikke er arbejdsrelateret, skal disse "pauser" naturligvis også være selvbetalte. Det manglede da bare..
Slettet bruger
Så skal dem med små blærer eller med dårlige spisevaner med deraf mere ustabil affføring vel også have lagt tid oven i deres arbejdstid?!
Mht. at man ikke ønsker arbejdstagerene forlade arbejdspladsen i frokostpause er jo et rimeligt krav sålænge arbejdsgiveren betaler pauserne. Men hvis de ansatte selv betaler deres pause skal de naturligvis selv disponere over denne.
Mr. T.
Brian der er vel forskel på om du vælger at ryge, og der af tager ryge pauser. Eller om du har en fysisk "defekt" hvis man kan kalde en lille blære eller noget med afføring for det, syntes ikke det på nogen måde kan sammenlignes.
Jeg er sikker på dem med fysiske problemer ikke gør det for sjovt, men forde ellers tisser eller skider de i bukserne, tygning derimod er helt frivilligt.
Slettet bruger
@Peter Søe : Har du naturligvis ret i. Satte bare tingene lidt på spidsen. Synes bare, at der er så meget, der simpelthen er ude af proportioner efterhånden.For hvad er det næste?
Jimmy B. Carlsen
@Brian - jeg synes faktisk ikke det er i orden, at arbejdsgiveren vil holde den ansatte inde på "borgen", uanset om han betaler pausen eller ej. Betalt pause er vel et forhandlingsspørgsmål (om løn eller arbejdstid). En frokostpause er en frokostpause - og det ser jeg som fritid. Så længe man naturligvis overholder de aftalte tider.
Slettet bruger
@Peter Søe: Og man kan jo blive ved. Det kunne jo være, at rygerne rent faktisk yder mere fordi de får deres nikotin og rygepauser. Men så kan jo også bruge tid og kræfter på undersøgelser omkring dette. Men så sidder de da ikke på Facebook så længe!!! Der er rigtig mange spildfaktorer på en arbejdsplads, især i det offentlige, men det kan jo køres så langt ud, at jeg personligt synes det er usmageligt.
Personligt vil jeg da forøvrigt da godt arbejde en time eller 2 mere om ugen ifm. min rygning, når nu rygerne som sædvanlig er de nemme ofre, og mange har ondt i r...
Mr. T.
I know ville også bare lige kommentere det, men jeg må dog som ikke ryger sige, da jeg for ca. 12 år siden var smed og arbejde på en fabrik, så kunne det pisse mig af at dem der røg kunne holde pause igen og igen. Os der så ikke røg kunne bare stå og arbejde, gik man med ud bare for at snakke sammen med dem der røg, så skulle man nok få at vide at det var ikke ok at holde pause.
Så på den konto mener jeg et eller andet sted de har fat i noget skat, dem der ikke ryger skal vil ikke arbejde mere end dem der ryger og holder pause, og som ellers får det samme i løn. Men jeg er også klar over at det kan være et skråplan at komme ud på med arbejdstid generelt.
Jimmy B. Carlsen
Så kom Facebook-kortet på banen :) Bild mig ikke ind, at rygere surfer mindre privat i arbejdstiden end ikke-rygere...
Jesper Laugesen
Jeg tror de fleste ved at små pauser i løbet af dagen øger koncentrationenog dermed effektiviteten ( at de så bruger dem til rygning er selvfølgelig ikke sundt), men dog de enkeltes eget valg.
Heldigvis har jeg aldrig været på en virksomhed hvor vi blev målt efter antal minutter vi sad på stolen, men derimod med hvad vi hver især bidrog med på bundlinjen.
Ligeledes tror jeg både medarbejder og ansatte mest ud af at være fleksible - begge veje ( gå tidligt, arbejde over osv.), istedet for at hver enkelt lille detalje skal reguleres.
Er det et problem at medarbejderen ryger så ofte at han/hun ikke kan nå opgaverne, ja så løs det med den enkelte medarbejder - det behøver jo ikke gå ud over alle andre.
Som oftest tror jeg problemet bunder i "misundelse" fra sidemanden, som snævertsynet kun bemærker de andres pauser, men helt glemmer egne lange samtaler med kæresten, eller facebook opdateringer - eller hvad ved jeg.
Vi ser den samme tendens med debat om rygerne nu skal betale for "egne skader". Hvad så med fjolset der sejler ud i hådr sø ? , Eller tager den sorte løjpe på ski, brækker benet når nu formen ikke var til det :). Eller løbetræner dagen lang, bliver nedslidt, og skal have nye hofter...
Giv nu plads til den enkeltes frihed, i stedet for at regulere/skemalægge og lovgive om alle detaljer.
Jimmy B. Carlsen
@Jesper Laugesen - Fleksibilitet er helt sikkert meget vigtigt for både arbejdsgiver og -tager, men oprindeligt handler debatten vist mest om virksomheder, der i forvejen bruger begreber som "afspadsering" og "flextid"... Heldigvis er det ikke sådan et sted man arbejder :) Men bliver man målt på tid, så synes jeg nu også at rygepauser, kaffepauser, bassepauser m.v. skal trækkes fra.
Kaffedrikning kan i de fleste tilfælde klares ved arbejdspladsen mens man arbejder, men hvis man mener at man skal "hænge ud" i kantinen og socialisere i 7-10 minutter for at hente en kop kaffe - så er det ikke anderledes end en rygepause IMO.
Tonny Skov Pedersen
Det er da meget enkelt, man forbyder rygning generelt, man låser hjemmesider på arbejdspladsen, man sætter tidsregistrering på toiletterne og kantinen, man........
Vor herre bevares, hvor kan man komme langt af denne "glidebane"
Mr. T.
#Tonny bliver man så låst inde på toilettet hvis tiden ikke overholdes :)
Nej som jeg også skrev så er det en farlig glidebane at bevæge sig ind på, så er det jo godt man er selvstendig og selv bestemmer over sin tid og hvad den bruges til.
Erik Hamre
Sikke noget pjat fra de frelste ikke rygere. Hvilke virksomheder driver i hvor produktivitet gøres op i 5 minutters pauser? Jeg er glad for jeg arbejder i en branche hvor det er hjernen og de gode ideer der giver penge og ikke at man sidder slavisk på sin plads.
Så hold dog op med at blande jer i andre menneskers liv hele tiden. I andre har sikkert også dårlige vaner. Det kan være i griner for højt eller snakker for meget eller bare er dummere end jeres rygende kollega.
Kom ind i kampen, eller rettere sagt ud af kampen, inden den står på fedmeforbud, slikforbud, kaffeforbud og skrårem og strækmarch.
Slettet bruger
Så den i TV avisen imorges, og var rystet over "chefen" der i TV sad og snakkede om, at kaffe-pauserne var helt i orden, det måtte man godt - men nu havde de hørt noget fra en undersøgelse om, at rygere brugte en time om dagen på at ryge, og så ville de ikke betale. Det er nok den dårligste ledelse jeg nogensinde har hørt om.
1) Ingenting nævnt om, at de måske har lavet nogle undersøgelse om det reelt set er et STORT problem på den pågældende arbejdsplads, eller om det er enkelte perosne der bruger ekstra tid på rygning.
2) Kaffe-pauser er okay, men ikke rygning? Hvad er det for en gang anti-rygnings bullshit.
3) Hvis man sidder og arbejder mange timer om dagen foran en computer, er det rart med små 5-minutters pauser væk fra skærmen. Jeg er selv ryger - og heldigvis selvstændig - så det gør jeg ofte, når jeg føler mine øjne bliver trætte. Det øger min produktivitet markant, at jeg "rydder op" i tankerne, og bruger de 5 minutter på at beslutte mig for hvilke problemer jeg skal tackle når jeg går ind på kontoret igen.
Det lugter langt væk af Danmark's manglende forståelse for den individuelle, at personer er forskellige og kan tage deres egne valg. Den slags virksomheder der går op i det, tiltrækker på ingen måde kreative og produktive folk, men ender med "dem der ikke kan få andet" - og det ser man jo så også tydeligt på kvaliteten af de arbejde der bliver udført, og loyaliteten for arbejdspladsen.
Majbritt Jacobsen
Jeg synes det er lidt sjovt at se at overskriften siger, at rygere skal arbejde mere end ikke-rygere - men når man læser artiklen er det jo nærmere, at rygere skal arbejde lige så meget som ikke-rygere.
Jeg har det svært med den her debat - for jeg synes det afhænger af, hvilket job man har. Men man skal også passe på at man ikke får skruet et system sammen, hvor arbejdsgiverne bevidst vælger rygerne fra, når der skal ansættes.
Jesper Nerløe
Erik Hamre
Rygere er mere produktive end ikke rygere: http://www.180grader.dk/Videnskab/rygning-oeger-hjernens-arbejdsevne-markant-siger-forskere :D
Jeg har en tosset ide, hvad med at man i stedet for at straffe rygere straffede dem der var mindst produktive? Det er simpelthen utrolig dårlig ledelse og et tydeligt eksempel på hvorfor det offentlige sejler. I stedet for at undersøge hvilke medarbejdere som leverer varen og hvem som ikke gør, så indfører man drakoniske tilstande som rammer alle. Typisk socialistisk skod tænkning. Idioti, inkasso firmaet skat ville gå konkurs hvis det skulle klare sig på markedsvilkår. Jeg stemmer for udlicitering af statens tvangsindrivelse af borgernes penge. Hvis vi skal røves kan det vel ligeså godt være af et privat firma?
Peter Damgaard
hmm hvordan er det lige med arbejdsmiljøloven er der ikke noget med at alle (også de rødhåret) har krav på 10% af hver arbejds time til toilet besøg og lig. ?