Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
7
Boblerikon

Man må godt lyve lidt som sælger

Interview med Kasi-Jesper omkring Pandora, og hvordan han fik aftalen i Tyskland, i hus, ved at sige at han talte flydende tysk?
Læs hele historien på www.dr.dk
Profilbillede
David Brodin Larsen

Jeg må indrømme at jeg synes at de 4 sidste linjer af historien siger det hele:

Bemærkning:
Denne udsendelse er optaget inden 2. august, hvor aktiekursen på Pandora faldt drastisk efter meldingen om et svigtende salg og fyring af topchef Mikkel Vendelin Olsen.

I min verden kommer man længere med hudløs troværdighed end med glasperler og blå røg...  Men selvfølgelig er man da som sælger nød til at tro på sig selv, for hvordan skal andre ellers kunne gøre det ?? 

Skrevet den 04-08-2011 21:24
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Brudekjole butik

hej

man må aldrig lyve som sælger, for i sidste ende mister man de samme kunder som man har fået.

Lina

Skrevet den 04-08-2011 21:34
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
..

@ Lina

Men hvis man kun mister de kunder man har fået, så har man jo også tjent på dem? Medmindre at de altså var kommet selvom man ikke løg

Skrevet den 04-08-2011 21:37
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Brudekjole butik

uhe jeg synes ikke at det er ok at lyve snyde bedrage bevidst.... men det er jo igen bare mig....

Skrevet den 04-08-2011 21:39
Er kommentaren brugbar? 3       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Casper Schneidereit

Nu er tingene jo ikke sorte og hvide, ej heller spørgsmålet om "man må lyve". 

Skrevet den 04-08-2011 21:42
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Hej

Nu har ham Kasi gutten aldrig rigtig sagt mig noget.....

Men når det nu er sagt, så mener jeg at det er at overskride mine grænser, med sådanne hvide løgne. Og det er netop sådanne nogle som kun giver andre folk der kommer bagefter vanskelige forhold.

Så tager skarb afstand fra sådan noget....næ en god sælger, sælger på sandheden.....Og dårlige sælger på løgne. Og desværre er det dem som alle hopper på.

/Kenneth

Skrevet den 04-08-2011 22:05
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikkel

Når jeg har et planlagt køb af whatever, sætter jeg mig ind i materialet og går ud og snakker med et par forskellige sælgere, dem der svarer ærligt på et spørgsmål er dem jeg vælger, fremfor dem der bare prøver at please det svar de tror jeg vil ha.

 

Skrevet den 04-08-2011 22:19
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
kawzood

Den dummeste mand i verden er ikke fødst endnu :-)

Skrevet den 05-08-2011 08:29
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Sørensen

Hvis en sælger siger: jeg føler mig overbevist om, at vi kan gøre det, men vi har ikke gjort det før, så kommer der sandsynligvis ikke noget salg.

Hvis en sælger siger: vi ved præcist hvordan det skal gøres og vi har erfaring med det, så er det mere sandsynligt, at der kommer et salg.

Hvis man virkelig ved, at man som sælger/firma kan levere den ydelse eller det produkt kunden ønsker, så er det vel ok at sige, at det kan man og har man gjort før? Ellers får man aldrig de første referencekunder.

Skrevet den 05-08-2011 09:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mikkel

Det er nok i høj grad et indstillingsspørgsmål ved kunden.

Skrevet den 05-08-2011 17:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@Thomas

Som en der har en fast kundekreds. og lever af at kunder kommer igen, og igen, så er det at pisse sig selv i bukserne at lyve.

For kan man ikke holde det man lover, så ikke nok med at man ikke kan levere til den kunde, men problemet er at mange firma'er taler sammen idag. Og det betyder at man skaber et dårligt ry, som at være uærlig, og ikke kan levere kvalitet, selvom ens kvalitet evt skulle være i top.

Så det med at lyve er at hoppe over hvor gæret er lavest, for at komme ind til tyren, istedet for at man følger det hen til lågen, og ser på hvad der er der inde, før at man går derind....for så ved man om man skal være parat til at løbe eller at man evt skal stå og nusse små lam.

I DK, ser jeg dersværre en masse smarte ass sælger, der taler kunder efter munden, og så bagefter skal man offer flere penge på advokater. For at få sine penge tilbage. Og man læser også tit her på siden, med internet firma'er der lover, og ikke holder. Og det gør jo kun at der kommer et dårligt ry på en hel branche, og ikke kun for et firma.

Men husk på at lyver man, så ikke nok med at man kommer til at skulle betale et firma erstatning, man kan også resikere at få en bøde for at overtræde markedsførrings loven. Og bla, noget af det som du skriver her, er en direkte overtrædelse.

Hvis man virkelig ved, at man som sælger/firma kan levere den ydelse eller det produkt kunden ønsker, så er det vel ok at sige, at det kan man og har man gjort før? Ellers får man aldrig de første referencekunder

At få referancer er altid en kamp. Og det nytter ikke at lyve, for selvom om man kan løfte opgaven, så vil man tit komme længere ved at sige sandheden. Det er måske en længere vej at gå. Men man reskire så tilgengæld også mere forståelse og samarbejde for en kunde. End at de stiller sig på hælene med det samme.

/Kenneth

 

Skrevet den 06-08-2011 09:16
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere