Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
11
Profilbillede
Bull

Og hvem er skyld i den gæld????? BLÅ BLOK!

Skrevet den 16-09-2011 14:54
Er kommentaren brugbar? 3       3       Svar Svar
 
Profilbillede
KennM

Og hvem overtog en gæld på 268 mia. i 2001 fra rød stue - det gjorde BLÅ BLOK!

Skrevet den 16-09-2011 14:58
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Hvor har du den fra, Hassan? Hvad mener du, at den borgerlige regering overtog for 10 år siden fra Nyrops regering? Eller er det bare FOR træls at forholde sig til?

Skrevet den 16-09-2011 15:13
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Boysen

Thomas hvis ikke det er et underskud der leveres fra blå blok, hvor fanden kommer det så fra?

 

Skrevet den 16-09-2011 15:19
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nyide

Det er det også Boysen, men da blå blok overtog den for 10 år siden var det samme problem og blå blok har nedsat gælden.

Skrevet den 16-09-2011 15:20
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Boysen

Ja så står der 1-1 på den konto :), måske det er en hade gave til modparten, at efterlade et ordenligt minus... 

Skrevet den 16-09-2011 15:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Altså hvor er nyhedsværdien i det der henne? Underskuddet er der, uanset om det er rød blok eller blå blok, som har magten i DK... Så hvordan kan det være forside stof bare pga et regeringsskifte?

Nu var valget ovre, og jeg håbede virkelig det der voksen Paradise Hotel crap var slut, men det tegner til, at det kun lige er begyndt :S Måske man skulle gå i reality-isolation i et par uger, så man slipper for sådan en gang juks...

Selvom rød blok havde siddet på magten, så ville der have været underskud næste år... Face nu de faktiske problemer, da DK er påvirket af den verden, som sjovt nok ligger rundt om landet... Og der er tilstanden præcist den samme...

Skrevet den 16-09-2011 15:25
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Lysfelt

Danmark havde ingen gæld, da finanskrisen ramte os i 2008, så man kan vel med rette sige, at gælden er krisens skyld, og ikke den siddende regerings skyld.

Krisen er langt fra slut endnu, så vi kommer til at optage yderligere gæld - lige gyldigt om den næste regering var blevet blå eller rød. Nu bliver den rød, og de kommer til at få det rigtig hårdt. Ikke fordi blå blok efterlader rod i økonomien, men fordi finanskrisen er den værste krise siden 1930'erne.

Skulle man påpege en forskel på evt. siddende regeringer i de seneste 10 år, så havde Anders Fogh fokus på at nedbringe gælden, mens de røde partier bad om at bruge pengene (mens det gik godt) på yderligere velfærd.

Havde gælden ikke været nedbragt til 0, inden krisen ramte os, så havde vi siddet med en endnu større gæld i dag, og sandsynligvis endnu flere arbejdsløse. I værste fald havde Danmark ikke kunnet gøre de nødvendige økonomiske indgreb, og så havde vores renter ikke ligget blandt verdens laveste, men havde mere lignet de renter vi ser i andre lande, hvor økonomien har været knapt så gidt styret som i Danmark.

Vi nyder simpelthen godt af, at verdens investorer søger mod Tyske og Danske obligationer, og det sikrer, at vi som boligejere kan sidde med en F1-rente på 2% eller lavere. I eksempelvis Grækenland har F1-renten for længst gået over 100%. Ja, du skal betale mere end 100% i rente OM ÅRET. Heldigvis har vi ikke den situation i Danmark.

Så velkommen til en rød regering!

Det bliver spændende at se, hvad den kan gennemføre af resultater i den kommende år. Ikke mindst fordi krisen endnu ikke er afsluttet. Personligt havde jeg håbet på en blå regering, men da den røde blok (S-SF-Ø) ikke har flertal for at føre rød økonomisk politik, så er der da trods alt håb for fremtiden... ;-)

 

Skrevet den 19-09-2011 08:35
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Jeg synes faktisk billedet er lidt mere deteljeret end som så.

Blå blok kunne klart have grebet krisen bedre an. Vi er vel næppe uenige om, at finanskrisen ramte FØR 2008. Aktiemarkederne var ramt længe før - og ledende økonomer advarede politikerne - men Anders Fogh sagde de nu så berømte ord, og påstod hårdnakket, at der IKKE var nogen krise. Ikke noget at bekymre sig om.

Min tanke er - hvis han nu havde været lidt på forkant med tingene. Hvis han nu havde reageret allerede i 06 - hvor havde Danmark så været i dag?

Bare lige for en god ordens skyld - då er jeg ikke så interesseret i hvem, der er statminister - det vigtige for mig er at der laves brede forlig, så DK undgår sligrekurs. 

Skrevet den 19-09-2011 09:00
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Lysfelt

Krisen ramte for alvor aktiemarkedet i september 2008. Inden da havde der været en del store skvulp siden oktober 2007.

Aktiemarkedet ramte bunden i marts 2009. Om vi under vores igangværende dobbeltdip skal længere ned (i løbet af 2012) er ikke til at svare på... men mon vi kommer helt derned igen?

Boligmarkedet begyndte allerede i sidste halvdel af 2006 at fryse til, og har, efter min overbevisning, endnu ikke ramt bunden.

Så Majbritt, krisen ramte altså ikke aktiemarkederne længe før 2008.

 

Skrevet den 19-09-2011 10:01
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Havemanden

Hvis der var overskud, og råd til mere velfærds-bestikkelse af stemme-kvæget, så ville en siddende regering jo ikke skulle bekymre sig om at tabe valget. Så skulle den bare åbne sluserne lidt mere, og f.eks. give skattefradrag til folk som gik med hat, eller tilskud til jordomrejser til pensionister. Alle stemmer kan købes for penge. Men hvis man ingen penge har, må man enten melde det ud, eller begynde at gældsætte kommende generationer.

Ingen tvivl om hvad det mest ansvarlige, næstekærlige og fornuftige er.

Skrevet den 01-10-2011 23:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Det kan vel ikke kun være det ene eller andet parti der har skylden!?
- Jeg mener - Det er vel ligeså meget bankverdenen, USA og Eu der er skyld i krisen, at vi mister så mange arbejdspladser...

Derudover synes jeg det er lidt dobbeltmoralsk og upassende iht. politik, at Blå-blok talte så højt om at skaffe flere arbejdspladser og gør velfærden bedre... Hvad er der sket i de 10 år !?!?!?!? NADA! Og det der er mest skræmmende er at der under valget var min. 6.000 unge der ikke var i job... 

Endvidere besluttede man at bruge afsindig mange penge på nye regioner... Hvad var der galt med de gamle kommuner ?

Man får ikke flerre studerende i job ved at spare på skoler/uddannelser som gør at stederne bliver nødt til at lukke pga. pengene ikke er til stede.

Man får ikke de unge i arbejde, hvis ikke der er overensstemmelse med virksomhederne (Personligt har jeg, og kender masser i min omkreds, der har fået afslag på afslag pga. manglende erfaring)

Man får ikke udlændinge, der ønsker at bo, leve og arbejde i Danmark, under Blå-blok! Henvisning fra min egen bobler


Lad os få et andet syn på tingen, for det har tilsynladende ikke fungeret og NADA er sket under den Blå-block regeringstid!

Skrevet den 02-10-2011 00:27
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Bruun Jespersen

Majbritt...

 

"Hvis han nu havde været lidt på forkant med tingene" det er fandme noget at det letteste at sige 5 år efter, og set i lyset af hvordan Danmark klare sig kontra andre EU lande...

 

Jeg kan kun gætte mig til hvordan gælden og situationen ville have været hvis S havde været ved magten igennem krisen.. Se nu for jeg fandme mareridt i nat......

Skrevet den 02-10-2011 00:31
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@Majbritt

"Min tanke er - hvis han nu havde været lidt på forkant med tingene. Hvis han nu havde reageret allerede i 06 - hvor havde Danmark så været i dag?

Bare lige for en god ordens skyld - då er jeg ikke så interesseret i hvem, der er statminister - det vigtige for mig er at der laves brede forlig, så DK undgår sligrekurs."

- Man kan altid være bagklog - No afence... Men det vil sige at den daværende regering skulle have taget agt før 11 september 2001 ? - Dengang var der INGEN der havde forudset at 10 år efter, ville den globale krise blive så stor og ramme så mange

- Det er din holdning... Men jeg vil aldrig nogensinde på nogen måde ville kunne tilgive og være tilfreds med, hvis og når Pia kjærsgaard blev minister! Jeg ville flytte til Canada eller Australien med det samme! 

Skrevet den 02-10-2011 00:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Mikkelsen

Hehe endnu et tydeligt eksempel på, at man ikke skal diskutere politik via et forum :) Det kan sammenlignes med, at en hardcore PS3 ejer prøver at overbevise en hardcore xbox360 ejer om, at skifte til ps3 ;)

Skrevet den 02-10-2011 00:55
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@Webeksperten

- Så formoder jeg - uden at klandre dig for noget - at du har stemt blankt ?
- Synes da det er helt på sin plads at alle har en mening, og at det bør diskuteres for at vi alle sammen kan få et bedre samfund. 

Skrevet den 02-10-2011 01:23
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Ja - man kan sagtens være bagklog - men så var jeg det også i 06 og 07 - hvor økonomerne advarede og Fogh stædigt holdt fast i, at der IKKE var nogen krise. Var økonomerne også bagkloge? 

Jeg kan huske folk grinede af krisen og kaldte den "medieopfundet" fordi den først kunne mærkes i"det virkelige liv" over et år efter den var sat ind. Først da fyresedlerne blev sendt ud opdagede folk, at der var krise.

Jeg kan stadig helt tydlige huske en debatindlæg, jeg læste i 07, hvor en eller anden tåbe var SÅ træt af at høre om den krise, som jo ÅBENLYST ikke fandtes - jo tak - gad vide om han stadig mener det.

 

Skrevet den 02-10-2011 07:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Mikkelsen

Nej jeg stemte faktisk venstre, jeg har ellers altid stemt SF eller A. Men synes helt klart Løkkes økonomiske plan var mere håndgribelig og troværdig end rød bloks.

Skrevet den 02-10-2011 15:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
langvang

Der var faktisk en hel del der forsøgte at råbe op, og sige den monetære politik der føres med alt for mange penge der er trykt ud i den blå luft, ikke kun i USA men også Europa, renter der ikke er fastsat af et frit marked, og nu fortsætter med bailouts og andre kunstige indgreb, bare er et spørgsmål om tid, før det går helt galt. Der er folk der allerede i 2002 bare gik og ventede på crashet kom, som en logisk konsekvens bl.a. de økonomer der tror på austrian economics, men de fleste blev ikke taget seriøst og nogle direkte hånet.

http://youtu.be/2I0QN-FYkpw

http://youtu.be/9S3lXDOQ7ec

Skrevet den 02-10-2011 15:43
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere