Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
4
Boblerikon

Tænketank: Danmark bør gå med i finansskatten

Danmark bør gå med i de 11 eurolandes nye finansskat på finansielle transaktioner. Det siger direktøren i centrumvenstre tænketanken Cevea, Kristian Weise.
Læs hele historien på epn.dk
Profilbillede
Cookie - John Hannover

Selve de disciplinerende i skatten .- begrænse kortsigtede spekulative handler tror jeg også kan være fornuftigt. Problemet kan blive, ikke alle er med, og handlerne vil dermed flytte fra de lande der har skatten, til de lande der ikke har den, i et eller andet omfang. Den type handler er så internationale, så den effekt skal ikke overses

Så lige lidt sjovt fra den kopierede neden under. Det er nok ikke et godt svar, at det ikke har med lønmodtagere at gøre, så omkostningen bør ikke smitte af på deres priser. Hvor tror tænketanken så at banken tager pengene fra - fra deres i forvejen for lille resulatet (De små banker tjener for lidt og de store som har hovedpartern af de handler, har krav fra staten om de SKAL øge indtjening som systemiske banker - så HVOR tror tænketanken at banken vil dække omkostningen, hvis ikke via kunderne??

copy/paste:

Ritzau: Men der er vel kun kunderne til at betale. Bankerne skal hente udgifterne til skatten et sted, og det kan vel kun blive i kundernes lommer?

- Det er jo det, bankerne altid siger. Men så simpelt kan det ikke sættes op.

- Finansskatten rammer primært de kortsigtede handler i bankernes investeringsafdelinger, der ikke vedrører de almindelige kunder med en lønkonto. De bør ikke få flere omkostninger.

end of copy paste

det øger ikke tilliden til tænketanken vil jeg påstå  vh John H

 

Skrevet den 16-02-2013 14:44
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Jeg har det lidt svært med disse forskellige tænketanke. De har efter min mening alle en politisk overbevisning som komme til udtryk i deres udtalelser. Her har vi vel en venstreorienteret af slagsen, som vel skal være i mod spekulation og ser denne skat som en form for bremseklods. 
Jeg har dog svært ved at se hvad denne skat skulle have af større indflydelse på væksten, som tænketanken mener.

Stig 

Skrevet den 16-02-2013 15:26
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Hegelund

Selvfølgelig skal alt hvad tænketanke udtaler sig om tages med et gran salt. De er mindst ligeså farvede som alle andre, der blander sig i den offentlige debat.

Jeg har dog svært ved at se, hvordan en skat på 0,1 pct. totalt skulle fjerne incitamentet til at foretage langsigtede investeringer. Har man tilstrækkelig tillid til en aktie der er omfattet af denne skat, bliver det ikke denne skat, der holder folk tilbage. Kortsigtede investeringer bliver naturligvis mindre attraktive, men det er jo også dem, man forsøger at begrænse.

Man kan jo så mene hvad man vil om at styre investeringer med sådanne skatter. :-)

Skrevet den 17-02-2013 16:02
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lurks in the dark

Tænk at det får de penge for What, WHAT, WHAAAAAAAT????

 

Skrevet den 18-02-2013 22:36
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere