Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
3
Boblerikon

KRIFA-boss fyret efter intern strejke!

Ha! [Citat fra artiklen]: "Men nu har Krifa-ansatte selv benyttet sig af strejkevåbnet og nedlagt arbejdet. Og også vist at strejke rent faktisk virker som kampskridt i den faglige kamp,« siger Jesper Due til Avisen.dk"[/citat].
Læs hele historien på www.bt.dk
Profilbillede
Kurt Hansen
Nu ved man jo aldrig hvad folk egentlig mener og tænker, når de vender tommelfingeren nedad eller giver een stjerne. At Fru Hartmann giver en thumbs down for dette artikel, får mig til at filosofere nærmere over det med fagforeninger i almindelighed og strejker og konflikter i særdeles hed. Vi har jo lige haft en lang debat angående MediaMouse's uheldige erfaringer og her brydes holdningerne markant. Uden at påberåbe mig at være helgen i den henseende, forekommer det mig, at langt de fleste debattører her på Amino er i deres egne følelsers og holdningers vold. Jeg formoder, men kan kun formode, at der sidder et par stykker rundt omkring, der vil mene, at i ovenstående tilfælde er det i orden. Krifa-direktøren må virkelig have været en belastning, når seks af Krifas afdelingschefer vælger at tage et så drastisk skridt som at forlade arbejdspladsen i protest. De samme, som måtte finde dette forståeligt og accaptabelt, vil formentlig mene, at det IKKE er i orden, når en 3F-afdeling indleder en blokade mod en restaurant. Det er lige præcist hér min anke går: Man har et indædt had til fagforeninger og alt hvad der er rødt. Okay, fint nok, MEN....!!!! Alt for mange (her) laderer deres debatindlæg præge af dette. hvor ville det dog være befriende, om man kunne svæve lidt over vandene og vurdere de enkelte sager og spørgsmål ud fra fakta, det danske aftalesystem og den danske lovgivning.
Skrevet den 24-06-2014 15:46
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Apropos - at være i sine egne følelsers og holdningers vold er dit "Ha!" et glimrende eksempel på.....

Skrevet den 24-06-2014 15:54
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fru Hartmann
"Apropos - at være i sine egne følelsers og holdningers vold er dit "Ha!" et glimrende eksempel på" netop derfor thumbs down
Skrevet den 24-06-2014 15:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kurt Hansen
Ahaaaa, nå, det var derfor. Ok, point taken :-)
Skrevet den 24-06-2014 15:59
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dukkemageren

Arbejdsmarkedet er under en evig forandring og selvom Krifa markedsfører sig selv med ikke at ville tage kampskridt men at søge dialogen, - så er der ingen tvivl om at der i den øvrige fagbevægelse heller ikke er den store interesse i kampskridt. En stor del af fagbevægelsen har dog en lang historie bag sig med demokratiske medlemsprocesser, som ikke altid lader sig styre centralt i en tid hvor selv socialdemokrater er alt fra mørkerøde til lyseblå. Derfor ser vi jo disse enkeltsager som Vejlegården, der ikke tjener noget for nogen. Alt er jo uændret politisk.

En ting der dog aldrig vil ændre sig, er at dialogen nogen gange må trumfes med handling. Om det så er at undlade at købe buræg, - eller som her at forlade sin stilling kommer ud på det samme. Det er en menneskelig reaktion hvis man føler at der ikke bliver lyttet, og som sådan opfatter jeg derfor ikke sagen i Krifa som nogen fagforeningspolitisk kovending. 

 

Skrevet den 24-06-2014 16:39
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kurt Hansen
@ Dukkemageren Vel talt. Jeg har - i mine 45 år på arbejdsmarkedet - været med i TO overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, hvoraf vi, i det ene tilfælde, blev dømt i hoved og røv i Arbejdsretten. Dét var dyrt, men ingen af os fortrød. Borgerlig ulydighed, ulovlige strejker m.m. KAN være den sidste ventil for at få afløb for det som JEG eller VI er grænsen for hvad vi vil acceptere. Om "DU" kan forstå, måske endog sympatisere med vore bevæggrunde, er mindre vigtigt. Dét der er vigtigt er at forstå, at vi ikke alle er ens og at vi ikke nødvendigvist har helt samme opfattelse af tingene. Det SKAL der være plads til. Som jeg har skrevet før: 90-95% af alle uoverensstemmelser på arbejdsmarkedet ordnes i mindelighed ved forhandlinger og aftaler. De fleste sager af resten afgøres i Arbejdsretten, som begge parter respekterer. Jeg har altså MEGET svært ved at følge den harme og det næsten fnysende had til alt hvad der har med fagforeninger at gøre. I det store hele fungerer systemet upåklageligt.
Skrevet den 24-06-2014 16:54
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere