Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
2
Boblerikon

Er det ok at en cafe/restaurant frabeder sig et blottet bryst i maden?

Nu kom emnet så op igen via Illums nyåbnede spisested, hvor de ikke ønsker ammende mødre. Er det egentlig ikke i orden at en privatejet forretning har en sådan såkaldt børnepolitik? Specielt forretninger der lever af at levere stemning, lækkert mad & drikke samt give deres kunder en oplevelse. Eller er det dybt diskriminerende at lave sådanne forbud?
Læs hele historien på ibyen.dk
Profilbillede
sponsorplay

Jeg synes det er helt op til ejeren at bestemme

Skrevet den 28-09-2011 23:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Marianne H

Jeg synes, det i det konkrete tilfælde er i orden. Men hvor ville det være meget rarere, hvis alle parter i sagen - her restauranten og horderne af mødre med kæmpebarnevogne og babyer - kunne finde ud af at gebærde sig med hensyn i det offentlige rum.

Det er svært at generalisere og opstille regler, for sådanne bliver selvfølgelig tolket meget bogstaveligt. Og så ser det hele lidt mere firkantet ud, end hvad der måske var meningen?

Skrevet den 28-09-2011 23:53
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
langvang

Går det som det plejer, skal politikinerne vel indblandes i endnu en ting de ikke behøver involvere sig i, men jeg mener at selvfølgelig skal ejeren selv bestemme. Det er jo ikke racediskrimination. Jeg har intet imod at se blottede bryster, men er der andre der mister appetiten af det, bliver forlegne eller andet, må det være op til den enkelte ejer, ligesom man i nogle butikker og centre ikke må løbe på rulleskøjter, spise is eller drikke. Det generer ikke nødvendigvis nogen, ejeren kan bare have sine grunde, og det er der som regel, medmindre han ønsker at skade sin egen forretning, så jeg vil tro det er de færreste der smides ud, hvis de ammer lidt på en cafe.

Skrevet den 29-09-2011 01:39
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Jeg synes dælme det er svært - aldersdiskrimination er vel lige så slemt som racediskrimination - og hvorfor skal vi skrue et samfund sammen, hvor der kun er plads til nogen? Hvis man gerne må fodre spædbørn med flaske, synes jeg i princippet også man burde have lov til at ammepå stedet - det er sgu ikke ligefrem porno, og der er vel også en grænse for, hvor sippede folk skal have lov til at være?

Jeg kan sagtens følge at når man betaler kassen for sin mad, så gider man ikke omgives af larm og ballade - men perosnligt foretrækker jeg et spædbarn, der spiser fremfor et spædbarn der skriger, når jeg er på café - og jeg synes behovet for restriktioner på hvem der må være hvor hvornår er beskæmmende. 

Noralt plejer folk herinde da heller ikke være så vilde med forbud? Ejeren må da beslutte hvad han vil, men jeg finder nok et mere medmenneskeligt sted at indtage min frokost - ammende mødre er jo ikke ligefrem sundhedsskadelige. I mine øjne er der tale om hysteri - og et ønske om presseomtale - og det har han fået.

Skrevet den 29-09-2011 05:37
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Charlotte Frich Brask

Fint, at man kan vælge børn til og fra, det tilbyder Spies vel også med børnefri hoteller? Jeg ville også gerne have et supermarked hvor jeg kunne vælge gamle mennesker fra, eller hvad med et motionscenter uden fede?

Nej, spøg til side. Jeg synes egentlig det er fint, at resteauratører kan hjælpe forældre der ikke kan situationsbedømme, med at finde ud af hvor det er smart at have børn med. Jeg har ofte set lille "Gustav" på 2 og babysøster i barnevogn slæbt med kaffedrikkende, brunchspisende, smarte forældre på café i 2 timer. Klart at børnene ikke synes det er sjovt, men de hippe forældre skal jo have dækket deres craving efter kaffe latte. (Undskyld, men jeg bliver lidt mavesur indeni når jeg oplever det)

mange steder er det heldigvis ok athave børn med og det kan gøres med omtanke så det ikke forstyrrer alle andre kunder.Der er så også stor, stor forskel på hvor diskret, eller indiskret et barn kan ammes.

Man kan jo vælge kun at blotte det allermest nøvendige, barnet blokerer jo det meste og så drapere en stofble eller lignedende løst henover. Man kan også vælge at trække sig lidt tilbage fra bordet eller vende siden/ryggen til resten af selskabet.

Jeg har oplevet ammende mødre ukritisk hive bluse op eller ned, lade barnet spise imens de animeret talte videre og lagt barnet på modsatte skulder og bøvse mens babsen fik lov at tørre i fri luft.

Ved helt særlige lejligheder fortsatte selvsamme mødre med at lægge pusleunderlaget op på ledigt nabobord og så lige skifte en ucharmerende ble på stedet.

Det er jo den slags, der er årsag til generel rynken på næsen alle steder og det er da brandærgerligt.

Jeg vil lige sige at jeg da også har ammet mine børn, på café. Men jeg har altid trukket mig lidt tilbage, dels forstyrrer det ikke de øvrige gæster, dels bliver barnet heller ikke forstyrret.

Skrevet den 29-09-2011 13:41
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael Holm

Jeg syntes bestemt ikke vi skal skrue et samfund sammen, hvor der kun er plads til nogen og det syntes jeg bestemt heller ikke der er tale om her - der er da valgmuligheder nok! Jeg kan bare ikke forstå den forargelse der (altid) kommer fra nogen når en restauratør siger højt at de ikke ønsker ammende kvinder på deres sted eller henviser dem til et indrettet hjørne. Bør det ikke være en privatpersons gode ret at bestemme sådanne ting i hans/hendes egen butik?

Hvis man nu tager et sted som f.eks. Noma hvor deres produkt består i at give kunderne en helt udsøgt og anderledes oplevelse med både mad og stemning. Der fornemmer jeg at der er en vis forståelse og accept for at en ammende kvinde ved bordet ikke er helt passende. Nu aner jeg ikke om Noma har en officiel børne/amme -politik eller om det bare giver sig selv at dette ikke er passende (eller hvad vi skal kalde det)...men hvis Noma har ret til en sådan politik har den lille cafeejer vel også?

Det bør da være en ejeres ret og jeg forstår bare ikke dem der bliver forarget...

Skrevet den 29-09-2011 13:45
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Dukkemageren

Èt er at brystmælk nok er godt for barnet, men det betyder jo ikke at det skal tappes direkte i offentlige sammenhænge. Mødrene har aftalt at mødes, og derfor kan moderen snildt malke brystet hjemme og medbringe på flaske.

Vel er kvindebrystet naturligt, og en diende baby ligeså, men vi har jo også helt naturlige funktioner som at bøvse og prutte, som vi IKKE vil finde er passende opførsel i selskab med andre på et offentligt sted. 

Så naturligvis skal café-ejeren kunne opretholde god skik i sin forretning, og så må udbud/efterspørgsel klare problemet med hvor mødrene så kan være med ammebørn, - eller børn i det hele taget.

Det konkrete tilfælde i Illum var dog dårligt håndteret, og bestyren er da også blevet sat på plads af centerforeningen og der er nu indrettet et hjørne for småbørnsmødre. Det er dumt,dumt,dumt at signalere at noget er lukket for nogen som helst, - alle kunder skal være velkomne og så skal de fælles regler blot forklares på en imødekommende måde, - og forretningen gøre sig umage for at imødekomme kundernes ønsker.

Det er nu sket, og så blev der atter madro :) 

Skrevet den 29-09-2011 14:05
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

ja, væk med patter i det offentlige rum...

Skrevet den 29-09-2011 14:24
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Dukkemageren - der er desværre ikke så enkelt - for det første er det sgu ikke særlig rart at tappe noget på forhånd -personligt ville jeg ikke bryde mig om at skulle tappe noget som helst, fordi jeg skulle have et spædbarn med mig. For det andet er det langtfra alle ammebørn, der takker ja til flasken uanset indhold.

Jeg kan ikke forstå amning er et problem, hvis det gøres diskret - netop som det jo gælder alle de andre "naturlige ting" der nævnes i de ovenstående indlæg - der bliver jo også både bøvset og pruttet på caféer - omend mere sagte end i privaten :)

Jeg forstår ikke rigtig den store forargelse over, at en baby spiser. Jeg er ikke foraget over, at en caféejer vælger en befolkningsgruppe fra - jeg bifalder bare ikke tankegangen - der er forskel.

At nogen skifter ble på ungen midt på et bord er dybt usmageligt - og man behøver vist ikke regler for at regne den ud.

Skrevet den 29-09-2011 14:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lasse Bidstrup

Hvis jeg vil se patter går jeg på nettet, eller finder en hyggelig lille stripklub.

MEN jeg går da gerne på kompromis. Vi kan sige at de får lov til at amme deres unger, hvis jeg får lov at ryge på stedet - fair deal?

Skrevet den 29-09-2011 14:34
Er kommentaren brugbar? 5       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Allan Isaksen

Er hele problemstillingen egentlig ikke en helt anden?

Jeg tror, at forbudet bunder i, at de 4 mødre, afholder mødregruppemøde i 2 timer - og drikker kun en kaffe latte eller en grøn te.

Mens dette står på, optager de pladsen for minimum 4 andre gæster - muligvis flere (der skal jo også være plads til klapvogn, pusletaske og børn), som måske kunne have indtaget en brunch eller 6 - 8 fadbamser. Og som restauratør vil man selvfølgelig helst gøre plads til sidstnævnte.

Men det er ikke god stil at sige - at mødregrupper bruger for lang tid og for få penge under deres ophold. Så er det trods alt mere diskret at sige, at "man ikke kan lide delvist blottede bryster."

Hvorom alt andet er - så synes jeg at enhver privat virksomhedsejer er i sin 100% gode ret til at stikke retningslinjer ud! Fuldstændig som når butikscentrene skilter med "Ingen rulleskøjter", "Ingen hunde" etc. etc. Kan man ikke lide ejerens retningslinjer, kan man jo bare holde sig væk.

Hvis problemet vitterligt er de delvist blottede bryster - så læste jeg en kommentar på Avisen.dk hvor en person sammenlignede det at være på café, med at være til middag hos nogen. Som gæst til et middagsselskab er det jo også de færreste mødre der hiver brystet frem ved bordet mens andre stadig sidder og spiser.

Nogle gør sikkert - men det mest normale er jo, at man lige trækker sig hen i sofahjørnet eller ind i lokalet ved siden af - og hvis man ser sådan på det, så er det jo ikke caféejeren der er en diskriminerende bandit - men derimod mødrene, der ikke udviser rettidig omhu, eller pli, om man vil.

 

Skrevet den 29-09-2011 16:00
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Majbritt Jacobsen

Allan - du har helt ret - så hvis café-ejeren laver et sofahjørne til formålet, bør de pågældende kvinder da helt sikkert fortrække dertil.

 

 

Skrevet den 29-09-2011 16:27
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Jeg er helt enig med dig Allan, og havde dette her været på Dorthes Kaffebar ude i 7. kartoffelrække, havde det ikke en gang nået lokalavisens spalter.

Illum er normalt ikke et sted, jeg som studerende, frekventerer, og det vil det heller ikke være fremover, ligesom jeg heller ikke går på McD.

Skrevet den 29-09-2011 16:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Charlotte Frich Brask

Lige præcis den der med pli ! Det var lige det jeg forsøgte at beskrive med mit indlæg. Hvis bare forældre udviste almindelig pli og omtanke for andre, tror jeg slet ikke det var noget problem.

Og ja, en butiksejer bestemmer da selv hvilke retninglinier og hvilket klientel man ønsker at servicere. Vi har i Holstebro også en resteaurant, hvor børn ikke er velkomne. Ramaskrig da den blev åbnet, men det er da blevet hverdag igen.

Skrevet den 29-09-2011 20:30
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere