Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
6
Boblerikon

Ditte undgik 20 år på kontanthjælp

Bauhaus fik torsdag virksomhedspris for at hjælpe dem, der har det svært, ud på arbejdsmarkedet. Succes, at hun har fået et arbejde, men 20 år på kontanthjælp?
Læs hele historien på lokalavisen.dk
Profilbillede
Koludabyg

Næsten 1 år i praktik i forvejen.. inden ansættelse.

Utroligt at firmaer kan få en medarbejder gratis i så langt tid.


Men med 20 år på kontakthjælp, har hun nok heller ikke selv gjort det store for at finde et arbejde.

Skrevet den 28-08-2011 14:56
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
sponsorplay

Min svigerinde har netop haft 2 x et halvt år i praktik på sygehuset og de ville gerne have hende yderligere et halvt år, hvilket hun selv sagde fra overfor, da de ikke ønsker at fastansætte hende. Inden sygehuset var hun 2 x et halvt år i praktik på kommunen, også uden at det mundede ud i et jobtilbud. Ordningerne bliver decideret misbrugt og det er de færreste praktikker, som munder ud i et rigtigt job. Jeg tror tværtimod, at det fjerner en masse "rigtige" jobs, selvfølgelig ikke 1 til 1, men måske ryger der en arbejdsplads for hver 3-4 praktikker.

Skrevet den 28-08-2011 15:06
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Koludabyg

Nemlig, hvorfor betale løn, hvis man kan få et par stykker betalt af kommunen.

Skrevet den 28-08-2011 15:12
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
mankon

Er der ingen regler for praktik periode længde?

Virker meget mystisk...

Skrevet den 28-08-2011 15:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
sponsorplay

Mener det maksimalt er 2 x et halvt år samme sted, men der kan vist søges om et halvt år ekstra. Jeg mener bare at de firmaer eller offentlige instanser, der gentagne gange benytter ordningen, men aldrig fastansætter efterfølgende, de burde fratages retten til at få nye praktikanter ind i en periode.

Skrevet den 28-08-2011 15:21
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian Jessen

Det er da en skræmmende artikel! Der står hun er 37 år - og har været på kontant-hjælp i "ligegodt" 20 år. Dvs. højest sandsynligt fra hun var 18 år?

Så vi snakker altså om en person, der hele sit voksne liv har været på kontant-hjælp? Og en virksomhed der har fået en pris for at ansætte hende?

Enten er hun ekstremt ukompetent eller ekstremt doven. (Sorry to say, men 20 år på kontanthjælp?? Er det den slags "de bredeste skuldre" skal bære i det danske samfund?)

Skrevet den 28-08-2011 17:53
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

@Christian, eller også er du total uvidende omkring de mange ting der kan sætte en person på kontanthjælp i så mange år. At du mener hun enten er ukompentent eller doven, siger langt mere om dig, end om hende!. 

Du aner INTET om hende, trods det dømmer du hende hårdt... fy for satan.

Skrevet den 28-08-2011 18:39
Er kommentaren brugbar? 5       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Byggemandbob, hvad er det så for nogle ting som kan smide en på kontanthjælp i 20 år?

Skrevet den 28-08-2011 18:42
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

Nøjagtig de samme ting som man kan blive førtidspensionist på! men med en elendig kommune kan man nemt stå på kontant hjælp i så mange år, har selv oplevet det flere gange

Skrevet den 28-08-2011 19:05
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Koludabyg

Ja, men burde det så ikke fremgå af artikelen, at der var en grund til at vedkommende var på kontanthjælp i 20 år.

 

Skrevet den 28-08-2011 19:08
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

Der er vel altid en grund til at man er på kontanthjælp, men vi kan da ikke bare dømme folk på den måde. 

Det er jo nok ikke hende der er kommet på at de skal i avisen, og derfor er det da klart at hun ikke nødvendigvis har lyst til at stå frem med begrundelsen for at være på kontant hjælp i 19 år.

Skrevet den 28-08-2011 19:38
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Tim J. F.

Fuldstændig enig med byggemandbob!

Det kan fx. være psykiske problemer, og i værste tilfælde decideret psykisk sygdom, som har været årsagen til, at hun ikke har kunnet varetage et normalt arbejde. Det kan også være et misbrug af piller, alkohol, eller andet, som hun nu endelig er kommet ud af.

Anyway, det var bare et par eksempler. Det kommer ikke os ved, hvad årsagen er i det specifikke eksempel. Og hvorfor hænge sig i det negative? Det er sgu da positivt, at hun endelig har fået en chance for fodfæste på arbejdsmarkedet.

Jeg synes Bauhaus i DEN grad har fortjent prisen og den gratis reklame, for at tage et socialt ansvar og skabe arbejdspladser til de som ikke lige passer ind i et normalt fuldtidsjob.

Skrevet den 28-08-2011 20:08
Er kommentaren brugbar? 4       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Ja det kan være stof- eller alkoholmisbrug, og det er blandt andet disse misbrugere vi skal have væk så de ikke går og sluger vores skattekroner til bistand og lignende.

Lige meget hvad, hvis man er på bistand i 19 år, så er der noget rivende galt. Hvis hun har været for psykisk ustabil, så hedder det førtidspension eller invalidepension - og så burde hun ikke kunne deltage i aktivering og senere være komplet arbejdsdygtig.

Skrevet den 28-08-2011 20:18
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
CharlotteR

Hurra hvor er det fantastisk for hende at hun endelig er kommet i arbejde!

Puh ha hvor skulle nogle mennesker skamme sig. Det første der falder nogle ind er de penge det har kostet med al den kontanthjælp!!!! Det stakkels kvindemenneske har vel ikke ligefrem nydt, at være på kontanthjælp i tyve år. Problemet med danmark er at der er så mange uvidende mennesker der lever i deres egen lille bobbel , at de ikke kan se andet end deres egen tud.

Charlotte

Skrevet den 28-08-2011 20:54
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Falk Nielsen

Hvis man aktivt har forsøgt at få et job i 19 år og det ikke lykkedes, så er der sgu noget galt. Det er et spørgsmål om at søge nok og ikke være kræsen - jeg er det seneste år blevet ansat på 3 forskellige arbejdspladser udelukkende fordi jeg ikke har været kræsen og fordi at jeg har villet det nok.

Skrevet den 28-08-2011 21:00
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Louise Lamberth - Tekstfokus

Rart for hende at få et job - og JA, det er godt nok blevet nemt at få gratis arbejdskraft eller næsten gratis arbejdskraft i meget lange perioder. JA, jeg er også helt sikker på, at der forsvinder job på den konto.

Hvorfor hun ikke har haft job før, vil jeg ikke gøre mig klog på. Men hvis man først er dømt ude, kan det være overraskende svært at komme ind. Har selv en god ven, der har skrevet ansøgninger i hundredvis uden held - bogstaveligt talt - og det til trods for en del jobsamtaler, en lang videregående uddannelse og en rar, venlig, ansvarsbevidst og flittig natur. Så jeg synes, man skal være ret forsigtig med at dømme folk, man ikke kender.

Skrevet den 28-08-2011 21:10
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
CharlotteR

Morten: Jamen så skal du da have et ordenligt klap på skulderen skål skål!

Jeg er uden at kende Ditte ret sikker på, at problemet ikke er at hun har været kræsen. Det er lidt "nemt" bare at gå ud fra.

Skrevet den 28-08-2011 21:10
Er kommentaren brugbar? 2       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

Problemet er når man går på kontanthjælp, så for man en stempel på sig som gør det svært at komme ind på arbejdsmarkedet.

Og jo flere nej man for når man søger jobs, så bliver det næsten en selvopfylende profeti.

Det som er hendes og andres chanse er at nogen tør at give dem chansen.

Og når det drejer sig om praktikpladser, så ska man passe på at det ikke bliver et A og B hold.

Vor B holdet roder rundt i praktikpladser og A holdet, for de rigtige jobs

Skrevet den 28-08-2011 21:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian Jessen

Til byggemandbob og andre, som mener det er "synd": Har vi ikke invalide-pension, førtidspension og hvad ved jeg af støtteordninger i hoved og røv til dem der ikke kan arbejde?

Jeg tog en løbetur for lidt side, og tænkte lidt over hvad jeg skulle svare for tiden. I parken tæt ved min lejligheden, er der næsten altid en gruppe hjemløse tæt på "Plaza Italia". I dag regnede det, og de søgte ly under et regnslab, mens de kogte et eller andet i en stor gryde. (Der var vel en 4-5 stykker)

Det skal siges at jeg bor i Santiago de Chile; omend ikke ligefrem en fattig by, så er det langt væk fra velfærds-Danmark. Og den slags sætter tingene lidt i perspektiv. Der er så mange danskere, der synes det er "synd" - og man er "fanget på kontant-hjælp"... Det kan jeg altså ikke have nogen respekt for; jeg ser folk der er hjemløse, folk der tigger på gaden, mv. som er "fanget" i deres situation.

 

Hvis man er syg eller lignende, så ja, har jeg da ondt af personen. Men det er vel derfor vi har invalide- og førtids-pension, og støtte i hoved og røv?? Er kontanthjælpen, dagpenge og hvad det ellers hedder, ikke noget man burde kunne modtage midlertidigt, mens man søger nyt job?

Nu kender jeg ikke hendes situation. Men hvis hun fra 18 til 37 år, dvs. hele hendes voksen liv, ikke har kunne få ET ENESTE JOB, så gør hun nok noget forkert? Hvis man søger alt, fra post, hjemmehjælper, skraldemand, whatever - så må man kunne finde job. Får man afslag på afslag på afslag; bør man så ikke overveje om man gør noget galt? Måske skriver man ikke de rette ansøgninger? Måske er man for kræsen? Måske bør man overveje at flytte til en anden by hvor der er mere arbejde? Kom ikke og sige, at der er UMULIGT at finde hvilket som helst arbejde i Danmark i 20 år! Og hvis dette er situationen, ja så er der da noget helt galt i vores samfund.

 

Nå, beklager de "hårde ord". Håber alle nyder resten af deres søndag! ;-)

Bedste hilsner fra Santiago

- Christian Jessen

Skrevet den 28-08-2011 23:47
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

@Christian, det er lidt for tydeligt at du ikke aner hvad kontant hjælp bruges til, og hvorfor folk placeres der. For i følge dig er der kun folk der ikke gider tilbage, da alle dem der har brug for hjælp, jo er sendt andre steder hen.

Og når det er udgangspunktet, jaså er bliver debatten sgu lidt tynd :)

Skrevet den 29-08-2011 00:31
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian Jessen

@byggemandbob: Du har helt ret, skal ikke gøre mig klog på kontanthjælp. Her er hvad jeg lige saksede fra Wikipedia for at gøre mig lidt klogere:

"Kontanthjælp er en overførselsindkomst, der gives til borgere, der ikke kan forsørge sig selv og/eller deres familie.

Kontanthjælp er tiltænkt de, som ekstraordinært ikke kan forsørge sig selv - f.eks. efter partners dødfald eller i forbindelse med skilsmisse, graviditet og langvarig sygdom. Ydelsen, der udbetales månedligt, er skattepligtig og beregnes ud fra alder og forsørgelsespligt. Forældre med hjemmeboende børn får mere end personer uden børn."

 

Her er det så min "logik" siger mig:

- Hvis man ikke kan forsørge sig selv, ie. finde et job til mindstelønnen, i 20 år; så må der være noget galt? Vi snakker altså om en person, der ifølge artiklen, har været på kontanthjælp HELE SIT VOKSNE LIV. Det er vel forhåbentlig ikke normalt? Og det er vel forhåbentlig ikke den vej det går i Danmark? For så ender vi da 100% sikkert som Grækenland!

Skrevet den 29-08-2011 00:45
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

@Christian, der findes mange psykisk syge og fysisk syge, som er syge over lang tid, men som ikke passer ind i andre rammer. De kan risikere at stå på kontanthjælp i mange år. Men for mange er det nødvendigvis ikke skidt, da de via fx. jobprøvninger og andet, kan få god livskvalitet. 

Min pointe er ikke at det er synd for den ene eller den anden. Min pointe er at du uden at vide en skid, dømmer folk du intet kender til. Du skulle overveje at skrabe lidt i overfladen inden du dømmer andre. 

 

Skrevet den 29-08-2011 01:02
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
..

@ Nicolaj


Det kan godt være at man synes ordningen bliver misbrugt. Men personen i praktik, får også noget ud af det. Selvom de ikke kommer i job. Det at de har været ude at arbejde kan på et tidspunkt gøre udslaget. Tror du en virksomhed vil ansætte en der har været ledig i 20 år? Tror du de vil ansætte en der har været ledig i 20 år, men det sidste år har haft et "rigtigt arbejde" ?

Derudover så er det altså heller ikke muligt for virksomheden "at vælge" hvem de får ud, det er kommunen der vælger det. (Medmindre den ledige har fundet et sted, de gerne vil ind)

Skrevet den 29-08-2011 01:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
mankon

Virksomheden kan der afvise en person som de anser egnet til at arbejde hos dem.

Naturligvis med velbegrundet argumenter.

Skrevet den 29-08-2011 01:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
mankon

Virksomheden kan der afvise en person som de anser IKKE egnet til at arbejde hos dem.

Naturligvis med velbegrundet argumenter.

Skrevet den 29-08-2011 01:23
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Louise Lamberth - Tekstfokus

Der er ingen tvivl om, at det er et stort dilemma at finde "meningsfuld" aktivering til folk i sommetider lang tid - og i disse tider også til folk med masser af erfaring og udmærkede uddannelser. Desværre er der heller ingen tvivl om, at ordningerne tit fastholder folk i aktivering, for det viser den nye rapport om beskæftigelsesområdet.

Skrevet den 29-08-2011 07:52
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Michael_N

Man ska også huske på at kontakthjælp, førtidspension og lignende bliver brugt som parkeringsplads for mennesker der ikke rigtigt passer ind på arbejdsmarkedet.

Spørgsmålet er om arbejdsmarkedet kan gøres mere rummeligt

Skrevet den 29-08-2011 23:24
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
David Brodin Larsen

byggeman bob sig din kontanthjælp op så undgår vi byggestop

Skrevet den 29-08-2011 23:47
Er kommentaren brugbar? 1       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Kirsten Nielsen

Til jer der ved så meget om kontanthjælp!!!! Går selv sygemeldt efter pludselig udbrudt gigtsygdom, dette kostede mig fast arbejde plus lille firma. Kommunen mente pludselig at jeg var rask nok til at arbejde, trods det jeg ikke kan bruge mine hænder og fødder og stadig under div. behandlinger. Da jeg derfor ikke er rask, kan jeg ikke få hjælp fra A-kassen. Derfor er der kun kontanthjælp tilbage. Så nej, du for ikke bare førtids eller indvalidepension. Men du skal trods din sygdom kæmpe imod kommunen om deres beslutninger. Nu vandt jeg i første omgang, men du skal virkelig havde overskud hvis du skal være syg i Danmark...... En af dem der selv førhen ville tænke 20 år er mange år på kontanthjælp.

Skrevet den 29-08-2011 23:53
Er kommentaren brugbar? 6       0       Svar Svar
 
Profilbillede
byggemandbob

Kære lille David, jeg tror du gaber over for meget min ven, jeg er og har aldrig været på kontanthjælp.

Derfor kan jeg godt have indsigt og forståelse... det kaldes også empati.  

Skrevet den 30-08-2011 01:16
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
David Brodin Larsen

 men du skal virkelig havde overskud hvis du skal være syg i Danmark......

Det er netop mennesker som Kirsten systemet burde være bedre til at hjælpe.. Menesker der har gjort en indsats.. Men desværre er det også netop disse mennesker der oplever at skulle slås mod systemet..

 

Skrevet den 31-08-2011 00:08
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kirsten Nielsen

Tak David :o) Amino´s medlemmer er uden de ved det, en stor grund til jeg for overskudet til at kæmpe. Min dag er ikke god hvis jeg ikke lige har været inde og kigge ;o). Håber stadig at jeg med tiden for mit lille fima op at kører igen.

Men der er ingen tvivl om at systemet kunne trænge til en gang hovedrengøring, der ligger en masse kasser rundt omkring der skulle smides ud.

Skrevet den 31-08-2011 00:49
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
sponsorplay

Her er en frisk artikel på EB, om hvordan kommunerne misbruger ordningen

Skrevet den 31-08-2011 01:28
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
sponsorplay

Fyr alle kommunalt ansatte og tving dem ud i et års praktik på samme arbejdsplads - kassetænkning?

Skrevet den 31-08-2011 01:41
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere