Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
8
Boblerikon

De store reklamebureauer outsourcer og det koster danske arbejdspladser

De store danske reklamebureauer som Recommended og Envision outsourcer i stor stil til afdelinger i Vietnam. Det kommer til at koste 37 arbejdsplader hos Envision og Recommended har allerede fyret mange medarbejdere. Der er mange penge at spare på outsourcing, da en grafiker i Vietnam koster 1/3 af en dansk grafiker til 30.000/md. Så på 37 danske medarbejdere spares over 8 millioner årligt. Det er en kedelig tendens, især hvis man er grafiker eller webudvikler, det er primært dem det går udover. Derfor er det ekstremt vigtigt at gøre sig ekspert inden for et felt man ikke bare kan outsource, eller selv starte en virksomhed og benytte sig af den billige arbejdskraft i Vietnam og andre lavtlønsområder, i det omfang der er muligt.
Læs hele historien på www.bureaubiz.dk
Profilbillede
Peter Pagh

Kedelig tendens. Måske regeringen skulle overveje at indføre restriktioner på outsourcing. 

Skrevet den 11-06-2011 18:25
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren Lander

Jeg tror mere vi danskere skal fokusere på at blive eksperter i felter man ikke bare kan outsource. Og så eller benytte os af den billige arbejdskraft i det omfang det er brugbart.

Skrevet den 11-06-2011 18:31
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Pagh

Det er også en løsning. Men man må også overveje hvilke samfundsmæssige konsekvenser det har, at 10 tusindvis af arbejdspladser forsvinder i løbet af de næste 10-20 år. Jeg sidder ihvertfald her som grafiker og webdesigner, og tænker mit. Men mon vi kan nok heller aldrig undvære grafikere helt. Jeg mener at en dansk grafiker har nogle indsigter og forståelse som en eksempelvis inder ikke har, når han sidder i indien og arbejder for en dansk virksomhed. Her tænker jeg særligt hvad angår skabelse af grafisk identitet, og det at forholde sig til kundesegmenteringen på det danske marked. 

Skrevet den 11-06-2011 19:08
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren Lander

Jeg er helt enig, den danske grafiker eller webudvikler kan aldrig helt erstates, men de der opsætter tilbudsaviser kan i stort omfang outsources til en afdeling i et lavtlønsområde. Det vil primært være de helt store reklmaeburaeuer det vil benytte sig af den mulighed, og det er jo sjovt nok også dem der har flest ansatte, derfor bliver mange grafikere og webudviklere nød til at finde et mere unikt fagligt felt end blot 'simpelt' dtp arbejde.

Skrevet den 11-06-2011 19:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Skouhus

Jeg er sikker på at når Socialdemokratiet kommer til magen i efteråret så bliver der gjort noget ved det. Outsoucing bliver forbudt dagen efter at Socialdemokratiet har fået deres tilbudsavis lavet færidig. 

Skrevet den 12-06-2011 02:19
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Så længe der skal betales 25% i moms og så meget i skat, kan der ikke konkurreres effektivt mod lavtlønslande. Med en stadigt "mindre verden" er det bare sådan, det er. Specialisering kan løse en lille del - men slet ikke nok. Der var engang, hvor geografien og lavere uddannelse / dårligere kompetencer beskyttede os mod konkurrencen fra f.eks. Asien. Sådan er det ikke mere, og det er en virkelighed, vi enten må adressere eller tage følgerne af IKKE at adressere den.

Skrevet den 12-06-2011 05:01
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren Lander
Thomas> lige præcis og det var også hensigten med at poste denne historie, at gøre opmærksom på at der outsources i så stor stil, at man som ex grafiker eller webudvikler skal skynde sig at erhverve sig nogle unikke kompetencer som ikke kan outsources. For det ser ikke ud til at skatten rykker sig, og slet ikke hvis vi får en (ræve) rød regering næste gang. Så desværre bliver Danmark ikke mere globalt konkurrencedygtige lige foreløbigt, og det koster arbejdspladser!
Skrevet den 12-06-2011 06:00
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Teddy Carlsen

Det har ikke meget med skatteryk at gøre, selv om skatten blev afskaffet i danmark var der ikke mange der ville arbejde for de 10000, eller under de vilkår, de omtalte vietnamesere gør.

Det er jo outsourcing der er problemet, og er det ikke bare et andet ord for udnyttelse?

De lande der typisk outsources til er jo lande hvor levestandarten er lav og arbejdsmiljø, miljøhensyn er ikke eksisterende, så uanset hvad der bliver taget af politiske beslutninger så kan vi i danmark ikke konkurere med det.

 

Skrevet den 12-06-2011 08:12
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren Lander

Teddy her er jeg meget uenig. Hvis vi sænkede skatten ex 15% kunne en dansk grafiker arbejde for 20.000/md (det gør nogle få underbetalte grafikere allerede, men sammenlignet med mit tidligere eksempel hvor en grafiker fik 30.000) og så ville der ikke spares tilstrækkeligt på outsourcing til at starte store afdelinger i lavtlønsområder, tænk på hvor tidskrævende og omfangsrigt sådan en proces må være, for slet ikke at snakke om bekostelig. 

Desværre er det ikke realistisk at skatten bliver sænket så meget, så i stedet skal indse at vi på nogle fagområder ikke længere kan konkurrere globalt og dermed tilpasse os efter det.

Skrevet den 12-06-2011 14:42
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere