Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
37
Boblerikon

Thomas Rosenstand forlader Danmark

Pågrund af det sindssyge nye tiltag fra skat, så alle som har firmaer i udlandet. Som besøger Danmark og har bare lidt kontakt eller arbejdsrelateret bliver per automatik skattepligtig i Danmark. Så det er farligt for iværksættere i udlandet at vende hjem til Danmark.
Læs hele historien på www.youtube.com

Se videoen direkte her på Buzz:


Profilbillede
LinkCentralen.dk

Så stem på Socialdemokratiet eller SF istedet for venstre!
Føler med dig og håber de snart vil ændre på det.

Skrevet den 18-05-2011 17:36
Er kommentaren brugbar? 4       10       Svar Svar
 
Profilbillede
Efirm

Det er bare en af mange af danmarks måder at  drive penge ind på, hvis du vil have fair play og bedre mulighed for vækst, så skal du desværre ikke være i danmark. Landet er skruet sammen så det ikke kan betale sig at arbejde - til Linkcentralen.dk :

Det bliver sku da kun dårligere at SF / Socialdemokratiet kommer til magten, så kommer der sku da først skat på ALT.

 

Just my 2 cent.

 

Skrevet den 18-05-2011 17:41
Er kommentaren brugbar? 6       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Claus Nielsen

Trist indhold , men en god video , hatten af for din beslutning

Skrevet den 18-05-2011 17:51
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Halfdan Timm

Jeg glæder mig til at se om Venstre også denne gang laver en dårlig YouTube video som svar, som det var tilfældet med Thorborgs Holger video.

Rosenstand @ Hvis du rent faktisk bestemmer dig for at 'go through' med det her, så får du min uforbeholdne respekt. Man kan snakke lige så lang tid man vil, men det er nu og engang handling, der tæller.

Held og lykke.

Skrevet den 18-05-2011 17:53
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Tak. Jeg har jo faktisk forladt Danmark som person tilbage i 2009. Men hvis disse nye fortolkninger af reglerne holder vand, betyder det, at jeg ikke kan besøge Danmark uden at blive økonomisk straffet (hårdt). Og det er jo mit fædreland og vil altid være det. Derfor ser jeg ikke andre muligheder end at fjerne enhver tilknytning til Danmark - herunder mine virksomheder og mit statsborgerskab. Gør jeg det, kan jeg få lov at besvare en e-mail, mens jeg er på besøg i Danmark.

Tak for rådet om at stemme S eller SF, men når jeg brænder mig på kogende vand, lindrer jeg altså ikke smerten med saltsyre.

Skrevet den 18-05-2011 18:08
Er kommentaren brugbar? 8       0       Svar Svar
 
Profilbillede
John S. Larsen

Takkevækkende..........

Skrevet den 18-05-2011 18:44
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
John S. Larsen

Tankevækkende.....naturligvist...

Skrevet den 18-05-2011 18:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Frederik Knudsen

Forrykt.

Skrevet den 18-05-2011 18:54
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas de Oliveira

Hej Thomas

Jeg må sgu indrømme på trods af mine unge og tildels uvidende alder, føler jeg med dig! Og sågar også din kone. Det ufattligt hvad man kan finde på for, at få penge til statskassen i Danmark. Da jeg jo har lidt politisk indsigt, kunne jeg utrolig gerne tænke mig, at høre nogen politikere på området hvad det er for noget, for det kan da simpelthen ikke passe!

Skrevet den 18-05-2011 19:07
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Hej Thomas

Jeg kan jo desværre kun give dig ret i din videobesked.

Hvis ikke snart "vi" får øjnene op for at dygtige, højtlønnede, flittige mennesker der skaber arbejdspladser, vækst, og bidrager til statskassen med mange tusinde/millioner i skat, skal BELØNNES og ikke STRAFFES, ja så ender Danmark ude på et sidespor. (Hvis vi da ikke holder der allerede?!)

Og med "vi" - mener jeg naturligvis hele den samlede stab af politikere, for ærlig talt, så tror jeg hverken det ene eller det andet parti vil gøre nogen forskel. Så inden der går RØD/BLÅ fløjkrigspolitik i min kommentar her, vil jeg blot sige at jeg tror det såmænd er underordnet hvem der vinder førertrøjen for de næste fire år. Der kommer ikke til at ske en skid gavnligt alligevel.

Dog fører Løkke og VOK stadig i min verden, for Thorning indfører jo promte en millionærskat hvis hun kommer til. Hurra for endnu et tiltag i retningen af at pisse de sidste kloge hoveder af, og give dem det sidste skub ud over kanten til at finde federe himmelstrøg at placere sin energi og penge i.

 

Skrevet den 18-05-2011 19:34
Er kommentaren brugbar? 9       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Faz

OFFTOPIC:

Jeg har lige set videoen, og vendte tilbage til mine andre faner i browseren, hvor jeg surfede rundt. Sørme om der ikke kommer en reklame ude i siden som hedder:

DO YOU WANT AN AMERICAN VISA FOR LIFETIME!

Det kalder jeg for targeted marketing!! :D

Skrevet den 18-05-2011 19:42
Er kommentaren brugbar? 5       0       Svar Svar
 
Profilbillede
J0rgen

Jeg håber du kan tilgive denne fejl, - og at du vender tilbage når den snarest muligt er blevet rettet.

Der kan jo ske fejl - og det er også mandag inde i folketinget minimum en gang om ugen !

Det har jo kostet mange penge at give dig den opvækst du har fået for at blive en god forretningsmand, - og dem er vi nødt til at tjene hjem mange flere gange end de par snollede millioner du har smidt indtil videre - der står tusindvis af mennesker i kø for at få førtidspension og bistandshjælp - hvordan kan du bare lade dem i stikken ??? :)

Host nu op med nogle slanter - hvis du skal betale personlig skat i to lande er du jo bare nødt til at tjene dobbelt så meget - jeg foreslår i fineste S/SF-stil at du arbejder 12 Timer ekstra om dagen :-)

Puha når de rige ryger og rejser, - hvad har jeg så at falde tilbage på hvis jeg en dag går ned med flaget og vil være førtidspensionist med kirsebærvin, stesolider og shubidua på ghettoblasteren og hvad der ellers hører med til nasserøvslivet, mens jeg tænker på de gode gamle dage og hvordan jeg var blevet en stor kanon hvis det ikke var fordi x... men så laver jeg mig en god kop kaffe og tænker at så slemt er det jo ikke - livet er ikke det værste man har - og om lidt er kaffen klar - den statsfinansierede.

Altså - mon overhovedet der er et socialt sikkerhedsnet til at gribe mig hvis det kommer så langt ?

 

Vi må se om vi kan finde mikrofilmene med Operation Daisyland frem og spørge Bang-Johansen om han stadig har gode tyske kontakter - der er snart ikke andre muligheder tilbage.

Skrevet den 18-05-2011 20:24
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

Man kan jo ligefrem betragte det som Stavnsbåndets genindførsel, hvor godsejeren blot er skiftet ud med Staten. Danmark er så sygt at det er nytteløst at snakke om en 2020 plan med den nuværende politik, og ved ikke om det ville ændre sig med en anden blokfarve.

Det er dybt urimeligt og Skats afgørelse kommer symbolsk på det rette tidspunkt. For når Tolderne fra Skat skal tjekke om det er rumænske tyveknægte eller polske håndværkere der arbejder sort, så tager de lige og registrerer de danskere med bopæl i udlandet som de ser krydse grænsen.

Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi set den praksis håndhævet så notorisk nederdrægtig overfor det enkelte individ.

Jeg har heller aldrig set noget større fingerpeg i retning af at man IKKE ønsker danskere skal etablere sig i udlandet og med arbejdspladser i DK så bidrage til trods for man vælger andre himmelstrøg.

Det er så meget i mod den handel og vandel som Danmark har bygget op i århundreder og er så rystende, at der kun er 1 at gøre i 2020.

SÆLG Danmark til Tyskland, Norge eller Sverige.

Danmark udhuler sin egen eksistensberettigelse som selvstændig nation og vi kan så stille os op i rækken af konkurslande lang tid efter Grækenland, Spanien og Portugal er kommet på fode igen.

Min egen beslutning om at forlade landet når økonomien tillader det, er endnu engang blevet styrket.

Deutschmark Nord - må være det rette navn!

----

Selvom jeg ikke kender dig andet end af omtale og dine kedelige stjerner (humoristisk ment) til mig :) - så beklager jeg virkelig folk af din kalibers exit - men håber at Du og din kone tjener endnu flere penge og så har råd til at betale for familien og venners tur over til jer til tider - men det ender sku nok med de så bliver beskattet af billetten til den tid!

Må jeres virksomheder vækste endnu mere til skamme for Danmark og benefit for jer!

Skrevet den 18-05-2011 20:33
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Anette Sand /Regnskabsskolen

Nå - men indtil du får papirarbejdet i ordentligt, kan vi jo spekulere i at lave nogle arrangmenter i Malmø. Kommer du så?


Dbh
Anette

Skrevet den 18-05-2011 21:30
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Hej Anette

Ja - selvom det er Sverige ;-) Men lad os nu se, om ikke der kommer en afklaring til min fordel. Jeg har virkelig glædet mig til Iværk og Vækst, så jeg krydser fingre.

Skrevet den 18-05-2011 22:11
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Anette Sand /Regnskabsskolen

Ja, Iværk&Vækst er også en rigtig god messe, jeg glæder mig også meget. Og Malmø: Ja, det er lige netop uden for landets grænser men så tæt på (og med så mange danskere) at det næsten ville føles rigtigt) :) - Men lad os håbe det bedste, så du også har adgang i Forum i september.

 

Skrevet den 18-05-2011 22:17
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jack

Er så ked af at høre :-(

jeg er så flov over Danmark og at være dansker ikke kun på dine vejene,
men også på mine egne.. denne politik der føres i dag er helt galimatias..

det er så galt jeg ikke aner hvem der skal ha mit kryds næste gang da jeg 
har mistet tilliden til vores politikere i dette land, med undtagelse af en eneste
nemlig Søren Pind.. Han arbejder hårdt, er fair og kommer med hurtige resultater..
i mine øjne den eneste som passer sit job i stedet for at mele sin egen kage som
de fleste andre..

Det handler ikke om hvad Danmark kan gøre for os, men hvad vi kunne gøre for
Danmark.. med disse åndssvage regler er det helt umuligt.. tænk der er over 700.000
offentlige ansatte i sådan et så lille land som Danmark.. hvor mange er der mon til at betale..
syntes ikke der er noget at sige til hver dansker bliver født med et underskud på knap
en million i sin leve tid..

Vi burde lave et "Iværksætter Parti" jeg så gerne Martin Thorborg i spidsen, hvis han var hjemme i Danmark

Skrevet den 18-05-2011 22:57
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jack

Er så ked af at høre :-(

jeg er så flov over Danmark og at være dansker ikke kun på dine vejene,
men også på mine egne.. denne politik der føres i dag er helt galimatias..

det er så galt jeg ikke aner hvem der skal ha mit kryds næste gang da jeg 
har mistet tilliden til vores politikere i dette land, med undtagelse af en eneste
nemlig Søren Pind.. Han arbejder hårdt, er fair og kommer med hurtige resultater..
i mine øjne den eneste som passer sit job i stedet for at mele sin egen kage som
de fleste andre..

Det handler ikke om hvad Danmark kan gøre for os, men hvad vi kunne gøre for
Danmark.. med disse åndssvage regler er det helt umuligt.. tænk der er over 700.000
offentlige ansatte i sådan et så lille land som Danmark.. hvor mange er der mon til at betale..
syntes ikke der er noget at sige til hver dansker bliver født med et underskud på knap
en million i sin leve tid..

Vi burde lave et "Iværksætter Parti" jeg så gerne Martin Thorborg i spidsen, hvis han var hjemme i Danmark

Skrevet den 18-05-2011 22:57
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Christian iMARKETING

Hej Thomas.

Du har min dybeste respekt.

Du har altid været en meget værdifuld ressource for Danmark, så det er virkelig et tab for den danske stat at du har taget denne beslutning

Forventer at komme forbi dine kanter til vinter.

Måske vi skulle tage en kop gravøl sammen til den tid?

Venlig hilsen,

Christian

Skrevet den 18-05-2011 22:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettet_bruger

Hej Thomas, hvor er jeg dog ked af at høre din historie. Men jeg forstår udemærket din beslutning. Den beskatning der sker er helt til grin, og jeg forstår overhovedet ikke hvordan den hænger sammen med at "vi" gerne vil tiltrække højtuddannet arbejdskraft, specielt fra USA. Jeg er mere af socialdemokratisk overbevisning, så nu har jeg sendt linket videre til Helle Thorning for at høre hendes holdning til denne yderst uheldige udvikling.

Jeg håber vi kan nå at få Danmark på ret køl igen!

Skrevet den 18-05-2011 23:40
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
LinkCentralen.dk

Så har hun fået 2 :)

Skrevet den 18-05-2011 23:42
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Kim

Hej Thomas

Jeg tror det vil være billigere at flytte/invitere familien til at besøge dig end omvendt, det er jo dybt godnat, men sådan er Danmark åbenbart blevet...surt

Skrevet den 19-05-2011 00:57
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicklas P. Millgaard

Amino burde stifte et nyt parti. Et Iværksætter Parti. Partiet der skaber arbejdspladser.

@Linkcentralen.dk - S og SF? Mener du ikke LA?

Skrevet den 19-05-2011 01:10
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Fashion-Seller

Det må næsten være en forsinket Aprilsnar fra SKAT... Alt andet er idioti, men man er åbenbart ik velkommen i DK, hverken som turist eller weekendnusser, selvom man på et besøg lægger en del omsætning i lokale butikker mm.

Skrevet den 19-05-2011 02:53
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Jeg synes stdigvæk at man skal klappe hesten. Den omtalte afgørelse bygger på andre forudsætninger end dem Thomas lægger til grund. Eksempelvis havde den pågældende spørger familie (kone og børn) bosiddende i Danmark. Dette regnes som en stærk tilknytning til Danmark. Anderledes er det med ar være ejer af et selskab, som skatteretligt er et selvstændigt subjekt.

Dertil kommer at når man beder om bindende svar fra SKAT får man svar på det der spørges om. Med en dansk golfspillers skattesag i baghovedet, kan det næppe komme som en overraskelse, at bolig og familien i Danmark  indikerer en tæt tilknytning til Danmark.

Et er så det teoretiske svar. Det næste er så hvordan svaret kan håndhæves. Der er næppe nogen hos SKAT som holder øje med om Thomas svarer en mail eller tager en telefon, for alle de medarbejdere som burde kontrollere Thomas, har nu fremover travlt med grænsekontrol....

Skrevet den 19-05-2011 05:16
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Henrik

Er det ikke lidt svært at bede folk klappe hesten m.h.t. til Skat?

Vi er næsten ligefrem på vej derhen hvor DANSKERE online skal kunne få en forhåndstilkendegivelse om hvorvidt de kan risikere at skulle have forpestet deres liv ved besøg i Danmark.

Og jeg skriver risikerer, da reglerne tilsyneladende ikke er klare eller forstålige nok, hvorfor det kan se ud til at der rammes skævt.

For mig at se er der ingen sammenligning mellem den sag og så den der tidligere var mod en golfspiller.

Jeg tror, at folk er ved at brække sig over formynderiet, og det virker som om der skal en forenkling til. Det kan ikke passe man som borger bosiddende i udlandet skal have skatteeksperter til hjælp for fortolkning af regler almindelige regler som kunne beskrives enkelt.

Det er rigtigt man skal passe på med ikke at skabe et monster, for Skat laver også rigtigt rigtigt mange aktioner hvor de konstant pågriber folk i at arbejde sort mens de dræner statskassen eller arbejder ulovligt da de ikke har tilladelse til at udføre arbejde i EU.

Men Skat har det skræmmende image, at når du først er i gang med en sag med dem, så er det umuligt for menneskepenge at have med at gøre. Det er lige før man er bedre stillet ved at forlade en rockerklub i bad standing end hvis man kommer i unåde hos Skat hehe

Danmark er på mange måder ved at blive et af verdens fattigeste lande.

Skrevet den 19-05-2011 06:09
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren.Pedersen

Hvis ellers du gad bruge tid med faktisk at læse artiklen ville du vide at dette kun berører folk der har primære interesser i Dk som kone og barn, vedrører overhovedet ikke dig eftersom du ikke har kone og barn (læs primære interesser) i Dk.

Undersøg dog sagen først inden du farer i kridthuset, og husk at du ikke får adgang til amerikansk statsborgerskab medmindre du har haft green card i 5 år, du er stadig ikke i en visakategori der giver adgang til et green card så måske du skulle undersøge den sag også... :-)

 

 

Skrevet den 19-05-2011 06:14
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren.Pedersen

Ja det er utroligt som folk farer i kridthuset uden at undersøge/gide læse artiklen.

Skrevet den 19-05-2011 06:15
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren.Pedersen

hvis du tror at blive amerikansk statsborger, hvilket du ikke kan med din nuværende situation, er bedre er du helt forkert på den, som amerikansk statsborger har du skattepligt i USA ligegyldigt hvor du bor i verden,derudover er IRS noget af det mest aggressive skattevæsen du finder nogensteder i verden, burde du undersøge inden du overvejer lidt for meget.

Det er typisk at du sidder og farer i flint over en situation der slet intet har med dig at gøre, du kan svare alle de emails du har lyst til i Dk, fatter ikke en udadtil professionel person som dig ikke har undersøgt sagen lidt bedre, du sidder og pisker en stemning op og tilsyneladende har 85% af dem der svarer her ej heller læst artiklen og sammenlignet artiklen med din situation og set at det overhovedet ikke vedrører dig.

Der er intet urimeligt i at en person, f.eks som mr golfspiller der spillede kortene forkert og brugte sin tid, penge og havde kone og barn i dk, ligeledes betalte sin skat i Dk, han var lige en tand for smart og "bosatte sig" i Monaco, uden faktisk at være der, netop for at forhindre at betale nogen form for skat, det er ikke skattespekulation men skatteundragelse.

Skrevet den 19-05-2011 06:34
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren.Pedersen

specielt når det "visa for livetime" til USA ikke eksisterer :-)

Skrevet den 19-05-2011 06:37
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Skouhus

Meget chokerende. Men hør nu her venner, det kommer de til at ændre:

·     Alle Danske firmaer med udstationerede Dansker (Mærsk, Torm, Danfoss, Grundfross, Vestas osv.) kan ikke sende deres medarbejder hjem til Danmark for et møde uden at gøre dem skattepligtige.

·     Danske politikere i f.eks Bruxelle kan ikke rejse til Danmark uden at bliver skattepligtige, de arbejder ikke meget de kan vel ikke undgå at læse et enkelt cirkulære eller email under en 4 ugers sommerferie.

·     Hvad med alle dem som arbejder på Ambassaden, skal en Dansk Ambassadør til ... f.eks England ikke kunne tage ind i udenrigsministeriumet og aflægge rapport.

·     Jeg er ikke jurist, men jeg er rimlig sikker på at der er nogle menneske rettigheder som bliver overtråt.

Problemet er jo at politikkerne har brug for iværksættere og eftersom skatte trykket er som det er, så rejser mange af dem med meget energi ud af landet.

Selv skulle jeg ti DK i August / September, den tur bliver nu aflyst.

Spørgsmål: Gælder det også for dem af os som intet ejer i Danmark? Jeg har intet i Danmark, ikke en gang en t-shirt. Risikerer jeg at bliver skattepligtig hvis f.eks jeg får en stand og udstiller i Danmark på en Messe?

Skrevet den 19-05-2011 07:16
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Anders Helbo

Hej Thomas

Ja, så skete det jo... Desværre. Danmark er i dag for fokuseret på at beholde alt iværksætteri i landet, for at eksporten stiger og arbejdsløsheden falder. Dette er blot en måde at straffe de personer, som vælger at flytte til udlandet og drive virksomheden derfra. At få udenlandsdanskere til at betale personskat, hvis de siger så meget som "Hej" på gaden, når de er på besøg hjemme i Danmark.

Kan absolut godt forstå din endelige beslutning. Og hvor er det ærgeligt for alle os andre danske iværksættere - som havde glæder sig til at høre foredrag fra dig - at det danske system har lavet en stopklods, så Danmarks kommende iværksættere ikke kan få motivation fra store forretningsfolk som dig, Thomas!

Jeg håber dog stadig at du laver YouTube videoer, så vi stadig kan følge lidt med... Men hvem ved... Måske det Danske system også sætter en stopklods ind der også???

Skrevet den 19-05-2011 07:25
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Søren.Pedersen

endnu en der ikke aner hvad sagen drejer sig om, har du overhovedet læst hvem dette vedrører?

Skrevet den 19-05-2011 07:27
Er kommentaren brugbar? 2       1       Svar Svar
 
Profilbillede
igang
@Peter Skouhus: Jeg tror (og det er kun noget jeg tror) ikke du har noget at frygte, da du reelt ikke har nogen tilknytning til Danmark. Men på den anden side, er der nok ikke nogen der længere kan garantere det.. Du må i øvrigt endelig ikke begå den fejl at tro, at der gælder samme regler for politikere, som for alle os andre. For det synes jeg efterhånden der er ret mange eksempler på, at det ikke er tilfældet. Bla. Thornings egen skattesag. Men hvis vi tænker dette helt ud i yderste konsekvens, så må næste skridt jo næsten være, at du stadig er skattepligtig i Danmark, hvis du ringer eller skriver til nogen her i landet, eller deltager i danske debatfora :o)
Skrevet den 19-05-2011 07:35
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Peter Skouhus

@igang: jeg skal ikke løbe nogen risiko, så jeg bliver bare hjemme i Filippinerne....forskel på politikerne og almindelige mennesker, ja det vil jeg gerne tro, men jeg vælger ikke at tro på det (selvom det nok passer)....

Skrevet den 19-05-2011 07:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mark Andreasen

@Søren

Hvor i artiklen kan du læse at det kun omhandler folk med ægtefælde og børn?

Ja det er korrekt at sagen der kørte handlede om en mand med ægtefælde og børnebørn. Men op til flere gange i artiklen står der at det gælder selv ved ferier og lignende - det kan sagtens ske at det kun gælder for dem, men det står ikke klart i artiklen.

Men hvor langt går den så ud i familien - fanger bordet også, hvis man bare besøger forældrene eller måske en moster? Det er dybt godnat.

Skrevet den 19-05-2011 08:33
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

Ja og Berufsverbot (som ikke er Grundlovsstridigt) indføres nok snart i dette latterlige lille land. De færreste ved nok at landets politikere er i gang med en ensretning, og dermed skævvridning, af den individuelles ret til egen politisk meningsdannelse. Dette begrundes i antallet af love der kosntant vælter ned over hovedet på befolkningen, og dermed er livet fra fødsel til død så standardiseret at farven på blokken er relativ ligegyldig.

Zoombies are the future.

Skrevet den 19-05-2011 08:47
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com

Argghh - rolig nu. Jeg har andetsteds set at Martin T har spurgt hos BDO om hvordan dommen skal tolkes. Håber at høre noget konkret.

Som jeg læser det så er der vist tale om tilpassede misforståelser der kan holde liv i debatten. Det har nu altid været et problem hvis man arbejde udenlands og konen, børnene og huset stod i DK. Her er det så blot præciseret i form af en dom.

Skrevet den 19-05-2011 09:19
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettet_bruger

Det kan godt være at der er tale om misforståelser af lovgivningen, men jeg synes det er foruroligende at forholdsmæssigt intelligente personer dermed ikke forstår den danske skattelovgivning og derved føler sig chikaneret og forfulgt i en sådan grad at de føler sig tvunget til at forlade landet!

Der bør i den grad rydes op i lovgivningen så den er forståelig! ... Det mener jeg også at der er adskillige regeringer der har lovet uden at det derved er blevet enklere!

Skrevet den 19-05-2011 09:31
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Det skal tilsyneladende ikke stoppe her. Vi skal også gå lidt videre: http://epn.dk/samfund/politik/article2436118.ece

Jeg er naturligvis også tilhænger af at vi skal stoppe svindel, men ikke hvis prisen er at vi alle er under mistanke, indtil vi kan bevise det modsatte.

I et andet Buzz om skat og udlandsdanskere, er der en der skriver at Damark er blevet totaliært. Og efter at have siddet og tænkt lidt over det, er jeg kommet frem til at det rent faktisk er spot on. Vi er stille og roligt blevet en nation hvor vi som udgangspunkt er skyldige i et eller andet, og myndighederne har givet sig selv nogle beføjelser, som jeg ikke kan forstå vi overhovedet vil acceptere.

Hvad fanden er det egentlig der er ved at ske med Danmark?

Skrevet den 19-05-2011 09:47
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@ Jan

Tro mig Jan. Jeg har set og mærket systemet fra begge sider. Så jeg er udemærket klar over hvilken "kæmpe" SKAT er og ikke mindst  hvilken indstilling folk har til SKAT.

Men det der ærger mig mest i denne debat er, at Thomas løber med på vognen. Specielt når hans egne private forhold slet ikke ligner den pågældende sag. Som jeg læser debatten har både Thomas og Martin T spurgt deres revisorer om betydningen af denne afgørelse. Jeg synes det ville klædt Thomas at afvente det svar.

Stadigvæk er et bindende svar fra SKAT noget man normalt spørger om, hvis der er tale et kompliceret forhold. Der er ikke nogen her i debatten, som hverken har set de konkrete spørgsmål eller SKAT's konkrete svar. Som altid med bindende svar får kun svar på det der er spurgt om.

Selvfølgelig brækker folk sig over et regelsystem, der er svært gennemskueligt. Desværre bygger skatteretten ikke på en eksakt videnskab, men rummer et endog meget stort element af skøn. Det ville have gjort det hele meget lettere, hvis loven var så simple, at man altid kan sætte to streger under en skatteberegning.

Desværre er bygger de danske regler om international dobbeltbeskatning på en OECD-Konvention. Så netop spørgsmålet om hvor man skattemæssigt har mest tilknytning bygger stort set på samme lovgivning hele vejen rundt. Forskellen ligger hovedsageligt i lokal fortolkning og så ikke mindst hvor hårdt et land evt. ønsker at gå på de skatteborgere som har selskaber flere steder rundt omkring i verden.

Det er en udemærket analogi du har med at være i "Bad Standing" i rockermiljøet. Det kan både hos SKAT og i rockerkredse være for livstids.

Som jeg tidligere i debatten har givet udtryk er der et megastort element af spin i denne sag. Et spin som mange kan have interesse og derfor være med til at puste til ilden (Selv den opmærksomhed som vi giver Thomas hjælper til). Der er både et revisionskontor som har hensynet til deres klient, revisorens egen markedsføring, lad os få lidt politik ind i det ved at inddrage Thorning mv.

Vi er ved at gøre denne debat til en af de længste på AMINO og det selv om lovene stort er de samme som, da vi læste SKAT i midten af 80'erne. De rykker sig en smule med udviklingen - og det er det.

/Henrik

Skrevet den 19-05-2011 09:50
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com

Arghgh - stop nu. Du fortsætter jo bare det spor der er lagt. Der er ikke misforståelse af lovgivningen. Der er misfortolkning af dommen - af debatørene. De der føler sig tvunget til at forlade landet - er fortsat ikke min opfattelse og en del andre - de der misfortolker dommen. Udsagn om "oprydning" - "adskillige regeringer" er endnu et eksempel på at holde liv i en debat der ikke kan holde sig igang på et almindeligt sagligt niveau.   

Skrevet den 19-05-2011 09:50
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com

Ovenstående svar var til Lars N

Skrevet den 19-05-2011 09:51
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@ igang

Med den succesrate Pensionsstyrelsen har haft ved tidligere aktioner i Kastrup finder jeg det OK. Du får støtte i Danmark for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det kan man vist ikke siges at være, hvis du eksempelvis sidder i basaren i Marokko og ryger vandpibe.

Synlige kontroller og stikprøver - det er noget som virker afskrækkende og får folk til at tænke sig om en ekstra gang.

/Henrik

Skrevet den 19-05-2011 09:57
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettet_bruger

@Per Krabbe: Nu har jeg ikke den store politiske erfaring, men mener du med din kommentar at vores lovgivning er fin som den er, og at det bare er personer som Thomas Rosenstand der er krystere fordi de ikke orker at sætte sig ind i hhv. lovgivning og domme?

Skrevet den 19-05-2011 10:07
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BusinessMaroc

@Henrik

Jeg er, som du mulgivis har fanget, ikke uenig med dig og jeg synes det er fint du kommer med koncise svar så der kommer nuancer ind i billedet.

Og jeg er helt enig i at det er grænserne der prøves af, og det kan man så tage til yderste konsekvenser eller finde medianen.

Problemet er blot, at der er i lang lang tid har været råbt globalisering, tilretning, vidensdeling, vækst og når dette så gøres, så risikerer det at skabe nogle ugunstige forhold for dem der gør det, og det er ikke noget man tog højde for i 80´erne.

Og da der kommer flere og flere sager af denne karakter der på en eller anden vis opildner "befolkningen" da det skattemæssige fovaltes anerledes end praksis hidtil, men ikke i forhold til lovtekst, så er det udfordringerne opstår.

For mig at se betyder det at man er nødt til at tage mange ting omkring skat op til revision, da der er forhold der er forældede og der er rigtigt mange lappeløsninger, det kan ikke andet end ende galt hvis ikke man får tingene revideret til almen forståelse.

Det som man jo ikke skal glemme som borger i dette samfund det er, at man som hovedregel er 100% uden indflydelse på vedtagelsen af de regelsæt som embedsmænd udfærdiger på opfordring af politikere (som kan være og til tider er forført af lobbyister og spindoktorer) ikke godkendes af befolkningen, men blot implementeres hvis ikke det er EU- og Grundlovsstridigt, og dermed er den reelle magt lagt over i den dømmende magt som i sidste instans håndhøver de vedtagne love uden hensyntagen til almen fornuft.

Det er blevet så komplekst at føre sager mod Skat, at startomkostningerne meget vel beløber sig til 100.000+ for en advokat med det speciale, og derfor er "almindelige" mennesker pratisk taget sat skatmat.

Når sager som denne eller lignende kan risikere at eskallere, så skyldes det udover indholdet, skærpelsen af lovteksten naturligvis også at folk efterhånden er fyldt til bristepunktet i Statens forvaltning og tjek af det enkelte individ.

Danmark er blevet en andedam, og vi grinede engang af svenskerne, men hvem griner mon højst nu?

Vi kunne sagtens være 8-10 mill mennesker herhjemme hvis vi lavede systemerne om. Det går rigtigt godt for Sverige og deres lønninger er mindre, de har mere politi per borger, deres valuta er ikke specielt stærk, men de har formået en masse som vi her i andedammen ikke har formået i "vores" selvfede opfattelse af et velfærdssamfund.

Men man skulle partout jo have de latterlige rente- og afdragsfrie boliglån der fuldstændigt har smadret samfundet, gjort 10.000vis måske 100.000vis teknisk insolvente, har sat nye høje standarder for rådighedsbeløb osv osv osv...

Og oveni det, så må de gæstearbejdere der kom hertil i 70´erne og 80´erne og som har taget alle de jobs vi ikke selv gider i industrien og som nu måske på grund af nedslidning er på en overførselsindkomst, se sig forfulgt hvis de tager en flyver til hjemlandet, og skulle de tage bilen, ja så fanger vi dem sku ved de nye grænsebomme.

Føj for et land siger jeg bare.

Skrevet den 19-05-2011 10:17
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
hedegaard-

 Et grundliggende problem er, systemet er hævet over befolkningen styret af alt for mange embedsmænd og ikke af politiker. Befolkningen er til for systemet ikke omvendt , som det burde være. Ja vi skule se på om vi ikke kunne tiltrække et par mil til Danmark der ville arbejde,og vi skal have vores løn ned og omkostninger ned i Danmark, ellers bleiver vi et "Daisy " land

Skrevet den 19-05-2011 10:32
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com

Lars N - Du læser for meget Holberg.

Skrevet den 19-05-2011 10:36
Er kommentaren brugbar? 1       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Anders Andersen

@Søren - Det er god SEO med lidt presse omtale.

Helt enig med dig Søren. Forstår ikke hvordan hele Amino falder for sådan en video.

 

Skrevet den 19-05-2011 10:58
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Webster

Det kunne være verdens stærkeste signal at lægge Iværk&Vækst i Malmø næste gang. Et signal, som politikere ikke kunne side overhørig. Der ville forhåbentlig lyde et ramaskrig, som kunne høres længere væk end iværksætterkredsene :-)

Skrevet den 19-05-2011 11:43
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Ejvind

Farvel Thomas,

Gid vi andre havde mulighed for at træffe den beslutning også.

 

Skrevet den 19-05-2011 11:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Hamburg1991

Hej Thomas, jeg er i samme båd, så jeg er lige med på en lytter!

Mvh

Morten

Skrevet den 19-05-2011 12:02
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mogens Højgaard Larsen

Hej Thomas

Tak for dit opråb til det danske folk.

Forstår så udemærket din frustration. Desværre er Danmark blevet et land, hvor løsningen altid ligger i det umiddelbare, og hvor det synes næsten strafbart at tænke langsigtet.

Vi har en politisk ledelse, der knapt nok kan lede sig selv. Uden klare mål for, hvor vi skal hen - og hvorfor.

"Ambition" er i sig selv blevet et skældsord, og poltiiske ambitioner rækker sjældent  længere til næste finanslov, eller - i bedste fald - til næste folketingsvalg. (Til tider virker det faktisk som om, at Enhedslisten er de eneste, der tør tænke "ud af boksen"... TANKEVÆKKENDE !!!)

Trist at du nu er blevet landsforvist. Endnu en særlov skal nu nok snart få rettet op på den "fejltagelse", men landets problemer skyldes i høj grad, at al fremdrift baseres på særlove eller politiske aftaler (læs: rævekager)

 

De sidste 30 år har Danmark levet højt på troen om, at vi var de bedste i verden. Mellem de rigeste, lykkeligste, mest veluddannede, socialt sikrede og retfærdige folk. Vores nuværende statsminister mener endog, at vi fortsat vil være det i 2020. Alt imens er vi blevet overhalet indenom af bunker af lande, hvor succes ikke er noget, du bliver født til.

Vores nuværende politiske ledelse agerer ud fra en opfattelse af, at bygger vi bare murene høje nok, så kan vi holde al verdens ulyksageligheder ude. Det er "Kejserens nye klæder" om igen, men der er ingen der tør råbe op om, at ledelsen ikke har noget tøj på... Danmark har i ulykkelig grad brug for ledere, der kan vise vejen frem. Ledere der forstår, at i en globaliseret verden kræver det en globaliseret tankegang, hvis man vil begå sig.

Håber vi ses i Malmö ;-)

Skrevet den 19-05-2011 13:18
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mathias Hougaard

Hej Thomas

Jeg kan f... godt forstå din frustration. Det er da ganske ubegribeligt og urimeligt!!

Jeg håber, I finder en løsning.

Mange hilsner,

Mathias

Skrevet den 19-05-2011 14:28
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Per Krabbe, scanboat.com

Så lige overskriften - Thomas Rosenstand forlader Danmark - jamen har han ikke allerede forladt Danmark?

Skrevet den 19-05-2011 14:51
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Jeg har netop talt med B.T., der har talt med professor i skatteret Jan Petersen om vores konkrete forhold. Han siger, at han ikke vurderer, at vi er ramt af Skats stramning her, da vi ikke personligt ejer fast ejendom i Danmark - og at vores tilknytning til Danmark dermed er mindre. Vi beder nu vores revisor tage kontakt til Skat om denne specifikke problemstilling, så vi kan få det afklaret på vores vegne. Og jeg ved, at Martin sideløbende taler med sine revisorer også.

Jeg skal nok melde ud, når der er en endelig afklaring. Jeg håber sådan på, at jeg skal skrive: Jeg tog helt fejl. Det ville virkelig glæde mig :-)

Skrevet den 19-05-2011 14:52
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Hej Per

Jo - den overskrift forstår jeg heller ikke. Jeg forlod DK i oktober 2009. Men jeg mon ikke den skal tolkes således, at jeg ville trække alle vores selskaber ud af DK, hvis det viste sig, at jeg ikke kunne besøge landet uden at blive økonomisk straffet?

Skrevet den 19-05-2011 14:53
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lasse Smith

Overskiftens valg fangede mere opmærksomhed, beklager eventuel Ekstrabladet stil i titel valg. :-)

Skrevet den 19-05-2011 14:58
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolai Lønne

Det er jo SINDSYGT.

Som Jørgen siger:
"Jeg håber du kan tilgive denne fejl, - og at du vender tilbage når den snarest muligt er blevet rettet.

Skrevet den 19-05-2011 15:07
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Riisager

Thomas - hvis nu helvede bryder løs, hvor flytter du hen? som US statborger skal du jo betale skat ligemeget om du bor der eller ej hvilket jo ikke ligefrem gør situationen bedre.

Skrevet den 19-05-2011 15:17
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
NONAMED

Tænk hvor mange resurser det offentlige bruger på at holde øje med dens befolkning...

Regler for alt...advokat og revisor regninger...så man ikke snyder sig selv...og mærkeligfe forhindringer af frygt for at folk vil bo og arbejde i andre lande....samtidig med at vi er medlem af EU..den frie verden og den fri bevægelighed.....Hvorfor må en svensker (dem sammenligner vi os jo ofte med) ikke have sig et sommerhus i Danmark? Vi må hjertens gerne have et i Sverige.......Er et ikke lidt fortidsøsteuropæisk? 

 

Og samtidig går vi krig for at give andre frihed!!!! 

lander

Skrevet den 19-05-2011 15:37
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Bruno Høiberg

Hej Thomas forlød der noget om hvis mand ejer udlejnings ejendom eller sommerhus i Danmark ?

Skrevet den 19-05-2011 16:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

For helhedens skyld her den afgørelse som Skatterådet har afsagt og som får Thomas og andre til at frygte familiebesøgene i Danmark.

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1944720&vId=0

Skrevet den 19-05-2011 16:24
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
mankon

Tak til Henrik Koudahl for jeg manglede noget konkret information/henvisning til sagens(videoens) emne.

Skrevet den 19-05-2011 16:54
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
mankon

http://www.business.dk/oekonomi/skat-strammer-grebet-om-udlandsdanskere

Skrevet den 19-05-2011 16:56
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Riisager: Jeg flytter ingen steder så. Jeg bliver i USA og nøjes med at drive amerikanske virksomheder.

Skrevet den 19-05-2011 17:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Nej Bruno - det ved jeg intet om.

Skrevet den 19-05-2011 17:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

Bruno. Det var faktisk et sommerhus, som konen ville flytte tilbage til.....

Skrevet den 20-05-2011 09:01
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristoffer Hjerrild

Nej nu må det altså snart stoppe! Danmark forfanden.. 

Skrevet den 20-05-2011 10:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Anders Andersen

@Rosenstrand - Hvad ente hele sagen med? Bo selv i udlandet....

Skrevet den 25-05-2011 10:31
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Slettet bruger

@ Zenstribe. Der findes faktisk en form for "ombudsmandsordning" - det hedder retssikkerhedskontoret, hvor man kan henvende sig, hvis man følger sig uretfærdigt behandlet. Det er ikke en klageinstans for ens skattesager - der er rigelig klageadgang i forvejen. Derimod ville det være oplagt at retssikkerhedskontoret så på hvorfor afgørelsen mellem den grønlandske direktør og Thornings mand kunne blive forskellig. Eller hvor lang skal man acceptere at en direktør kan holde fri uden pludselig at blive beskattet i Danmark.

Skrevet den 25-05-2011 10:48
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BroncofanDK

@ Lars

Kommentar om tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft

 

Vi gør i Danmark mere end som så. Det er ikke kun skattepolitiken der er problematisk, også ting som at du skal arbejde 45år i Danmark for at være berrettiget til folkepension.

Det betyder med den nuværende pensionsalder at udlændinge der var ældre end 18 år da de begyndte at arbejde i Danmark ikke er velkomne.

Mit gæt er at der er meget få med en videregående uddannelse fra udlandet der kommer til Danmark og arbejder før de fylder 18.

Jo vores erhvervspolitik her i landet bestemmes af Socialister og Nationalsocialister. Vores fokus på fordelingspolitikken betyder desværre at der bliver mindre og mindre at fordele.

Tyskerne kalder os "dumme Dänen" og det er bestemt ikke skævt.

Skrevet den 25-05-2011 11:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
BroncofanDK

@ zenstribe

I hele dette sagskompleks er der mange aspekter der har indflydelse på beskatningsret, og eftersom vu har dobbeltbeskatningsaftaler med de fleste lande er det naturligvis reguleret.

Du påpeger dog det væsentligste - Skat - skal intet bevise - du har omvendt bevisbyrde, og selv hvis du vinder sagen, har sekscifrede omkostninger på at vinde sagen skal skat som taber ikke betale disse. 

For mange år siden mødte jeg et handelsråd fra den Amerikanske ambassade som stod for e-handel, og han fortalte at han forundredes over Europa. Han var lige kommet fra USA og illustrede forskellen fantastisk - I USA talte alle om (anno 2000) om hvordan man kunne få folk til at bruge e-handel og gøre det til en effektiv økonomisk gren, medens man i Europa diskuterede hvordan man nu skulle beskatte e-handel, hvem der skulle have beskatningsretten, moms påligning. 

Det er præcis det samme der stadig foregår, uanset hvor meget det ødelægger økonimien

Skrevet den 25-05-2011 11:33
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere