Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
3
Boblerikon

Folk flygter fra fagforeningerne

Især de unge kan ikke se behovet og skærer kontingentet ud af budgettet. På 12 år er LO medlemstallet skrumpet med næsten 500.000
Læs hele historien på epn.dk
Profilbillede
Jens Fuglsang Møller

Det er jo helt forfærdeligt at de unge ikke kan se meningen med fagforeningerne, de forstår ikke vigtigheden af at stå sammen for at få bedre arbejdsvilkår, her snakker jeg selvfølgelig ikke om små virksomheder med 10 ansatte, men om de store virksomheder hvor fagforeningerne i årevis har holdt arbejdsgiveren under pres for at undgå dårlige lønninger og vilkår. Og især under de såkaldte "krise-år" har det jo aldrig været vigtigere at kunne stå sammen. Er træt af at høre folk sige at det er et fortidslevn og at det jo kan være ligemeget og en moderne arbejdsgiver aldrig kunne give dem forskelsbehandling. Det kan de altså! forestil dig en situation hvor der under overenstkomst forhandlingerne skulle sidde 5 forskellige fagforeninger og 400 ansatte der ikke var i nogen forening. De skulle så allesammen blive enige med arbejdsgiver om alle forhold. Utænkeligt! Vigtigheden af at alle ansatte støtter op om den samme forening kan ikke overdrives. Og at drive rovdrift på at andre der er villige til at betale til foreningen og så bare snige sig med på deres overenskomst er total svinsk og provokerende; forestil dig at i 10 mand bliver enige om at holde en fest, i bliver enige om hvad der skal købes ind og prisen på det hele, i skal hver især betale 500 kr til denne fest, men så sker det at mand nummer 10 siger at han ikke er villig til at betale sin andel, det betyder så at i skal betale 55,5 kr ekstra for den sidste mand kan komme "gratis" med til festen. Manden tjener det samme som dig og har ikke andre særlige forhold, han er bare for nærrig til at betale hvad det koster. Er det bare helt cool eller ville i måske overveje ikke at invitere ham en anden gang???? tænk over det!

Skrevet den 05-08-2013 15:16
Er kommentaren brugbar? 3       3       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger
Desværre er det ikke lykkedes fagforeningerne at kommer ud til de unge med budskabet om ALT det som en fagforening OGSÅ er. De siger "Jeg skal nok selv forhandle min løn" - underforstået: De er så overbeviste om egne fortræffeligheder, at enhver tanke om at nøjes med det de kollektive overenskomster giver, er for sinker(ne). At de nogensinde skulle gå hen og blive uberettiget fyret, at feriepenge og pensionsbidrag ikke bliver indbetalt, at de skulle gå hen og få en arbejdsskade o.m.a., falder dem slet ikke ind; det sker kun for de andre. Nå ja, de fleste fagforeninger giver jo også lidt til begravelseshjælp ;-)
Skrevet den 05-08-2013 16:04
Er kommentaren brugbar? 4       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Remy

Det er jo ikke helt rigtigt. Mange som mig vælger en privat "Akasse" ordning. Uden om staten :-)

Skrevet den 05-08-2013 16:09
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Remy

Angående fagforeningerne har de selv skudt sig i foden og så i hovedet. Ved heletiden at presse lønen op.. Det mister man arbejdespladser på. Desuden er fagforeningerne forældet og burde forbydes ved lov. De pamper har vi ikke behov for i et morderne samfund. På museet med dem :-)

Skrevet den 05-08-2013 16:12
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Fuglsang Møller

Nu har en fagforening jo absolut intet med staten at gøre, alle fagforeninger er 'private' og en Akasse er noget man bruger når man er arbejdsløs og en fagforening er noget man bruger når man er i arbejde så det skal du nok lige læse op på

Skrevet den 05-08-2013 16:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Fuglsang Møller

Jeg er sådan set enig med dig i at fagforeningerne har presset citronen med hensyn til lønninger, men det er altså heller ikke hele historien, havde det ikke været for alle de høje afgifter som 'staten' har inført kunne jeg da sagtens klare mig til Tysk løn, men med de forhold vi har i Danmark er det en selvfølge at vi har lønninger som vi har, i tyskland tjener de vel omkring 60% af hvad vi gør herhjemme men en bil koster jo så også kun en trediedel, hvis vi stiller regnestykket sådan op så ville jeg absolut intet have imod at gå ned i løn

Skrevet den 05-08-2013 16:17
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger

Følger du overhovedet med i hvad der sker under overenskomstforhandlingerne?

To ligeværdige parter forhandler sig frem til noget som hver især kan acceptere. Bagefter siger de begge til journalisterne, at de ikke fik så meget som de havde håbet, men at de kan leve med det.

Skrevet den 05-08-2013 16:29
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger

Aha, "Svar" bliver ikke forsynet med [Quote]. Det var altså til Remy!

Skrevet den 05-08-2013 16:30
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Fuglsang Møller

"Følger du overhovedet med i hvad der sker under overenskomstforhandlingerne?"

Ja det kan jeg love dig, Jeg er talsmand for min afdeling og har siddet med ved utallige møder og forhandlinger og jeg kan garantere jer for at der ikke er tale om ligeværdige parter! Der bliver slynget trusler frem og tilbage hele tiden og givet og taget hvor man kan, det er komplekse forhandlinger ned i mindste detalje og klart at begge parter ikke er tilfredse men man tager hvad man kan få i mange situationer da det ellers er helt umuligt at føre en forhandling. 'Almindelige' mennesker har ikke en chance for at forhandle omkring de ting, det er meget komplekse områder omkring arbejdsskader, rotation, løn, sygdom, sikkerhed, krav, tillidsrepresentation, ret til bisidder, fyringsgrundlag, arbejdstid, arbejdsgivers rettigheder og en hel masse andet, det er ikke 'bare lige til'

 

Skrevet den 05-08-2013 16:49
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper

Så hvorfor skulle selvstændige og iværksættere lige være medlem af en fagforening?

Skrevet den 05-08-2013 17:16
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger
@ Jens Fuglsang Møller: Så er vi helt enige. Min tilføjelse om, at min bemærkning var til Remy og ikke til dit indlæg, lykkedes åbenbart ikke efter hensigten. @ Jesper: Jeg ved ikke hvad f.eks. ASE laver og hvormed de hjælper deres medlemmer, men fagforeninger er som andre interesseorganisationer opstået fordi en gruppe af mennesker har nogle fælles interesser. Enkeltindivider kommer ingen vegne, men en forening gør og jo større den er, jo mere kan den få igennem. Keine Hexerei, nur Filurendreierei. Det er ikke anderledes end Kattens Værn, Dansk Blindesamfund og mange andre.
Skrevet den 05-08-2013 17:20
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jesper

Nu fremgik det ikke hvor retorisk mit spørgsmål i virkeligheden var.

ASE kan næppe kaldes en fagforening, da grundstenen i en fagforening er overenskomster med løn- og arbejdsvilkår. Min pointe var, at fagforeninger pr. definition er modpart til selvstændige og iværksættere, der må forventes at blive arbejdsgivere.

Skrevet den 05-08-2013 17:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jens Fuglsang Møller

@iVinkel: Jeg fangede den først bagefter:) men dejligt at vi er enige.

@Jesper: De selvstændiges fagforening bliver jo brugt på en lidt anden måde, det vigtigste for en selvstændig er jo også kun A-kassen da den sikkerhed er rar at have hvis det hele skulle gå galt, men dermed ikke sagt at en fagforening for selvstændige ikke kan bruges til noget, de kan jo netop bistå dig og rådgive dig når det kommer til at skulle have ansatte, retsligt hjælp i forhold til eventuelle sagsmål der måtte opstå imod dig og general rådgivning omkring det at være selvstændig erhvervsdrivene. Og jeg er da helt enig med dig; ASE har intet med en fagforening at gøre, ASE er et forsikringsselvskab der sælger sig selv som en fagforening, det er begrænset hvor mange overenskomster de har været med inde over:)

Skrevet den 05-08-2013 18:36
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
OP STEMMER
Kenneth BoysenBoysenthorborgMartin Thorborgslettetbrugerslettetbruger
NED STEMMER
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere