Flatr

Få gratis virksomhedsprofil

Kort

Lersø Parkallé 40
København Ø 2100


Latitude:
Longitude:

Nyheder

  •  

    Hvad er ventelister til andelsboligforeninger?

    08/06-20

    Ventelister til andelsboligforeninger erlister, man som boligsøgende kan skrive sig op på, der hvor man søger enandelsbolig. Der findes ventelister til flere former for ejendomme ogboligtyper. Ventelister er oftest associeret med andelsboligforeninger ogudlejningsejendomme, og listerne administreres på mange forskellige måder.


    I mange andelsboligforeninger står bestyrelsesmedlemmer selv for at administrere deres ejendoms ventelister. Opgaven med at administrere ventelisterne er dog ofte også udliciteret til andelsboligforeningens administrator. Det har historisk set været et manuelt stykke arbejde, hvor den administrerende håndterer ventelisterne via et Excelark og med krydstjek af bankoverførsler.


    Oftest koster det nemlig penge at stå skrevet op på en andelsboligventeliste, og det afregnes ved et årligt gebyr. Prisen er typisk et sted mellem 100-300kroner, hvis man vælger at være aktiv søgende på en given venteliste. I visse tilfælde er det også muligt at stå skrevet op som passiv boligsøgende, hvorved man ikke får tilbudt ledige andelsboliger, men blot holder sin anciennitet på ventelisten. Her vil man oftest være skrevet op for et lavere gebyr. Senere kan man så ændre status til aktiv, når man er klar til at blive tilbudt en andelsbolig.


    Forskellige typer af ventelister til andelsboligforeninger

    Der findes forskellige typer af ventelister til andelsboligforeninger. De typiske er interne, eksterne ogøvrige.


    Interne ventelister er karakteriserede ved at være lukkede ventelister, som man ikke kan skrive sig op til med mindre, at man har en relation til en person, der bor i ejendommen. Interne ventelister bruges også i mange andelsboligforeninger, som en liste man kan skrive sig på, hvis man har et ønske om for eksempel at bo i en større andelsbolig i ejendommen. Denne type venteliste vil i de fleste tilfælde gå forud for alle andre ventelister.


    Eksterne ventelister kendetegnes ved at være åbne ventelister, som alle boligsøgende kan skrive sig op til. Traditionelt set har det været svært at finde ud af, hvilke andelsboligforeninger der har eksterne ventelister, og hvor og hvordan man skriver sig op. Der findes dog i dag hjemmesider, der samler ventelister til andelsboliger, hvor man kan finde andelsboligforeninger med åbne ventelister, læse info om de forskellige områder i København og samle sine opskrivninger.


    Øvrige ventelister dækker bredt over flere ting, og de bruges oftest kun internt i foreningslivet. Det kan for eksempel være, at flere beboere har ønske om et kælderrum eller en parkeringsplads, hvor andelsboligforeningen kun har et begrænset antal.


    Andelsboliger solgt via venteliste kontra på det frie marked


    Der er mange forskelle på at købe andelsbolig via en venteliste kontra på det frie marked. Det frie marked er salg via ejendomsmægler eller selvsalg. De fleste købere foretrækker sikkerheden ved at købe via at have stået på venteliste. Forholdene omkring køb og salg er nemlig ofte mere kontrolleret, når det er igennem en andelsboligforenings venteliste. Det fjerner salæret til ejendomsmægler, formidlingen fra sælger til køber er ofte hurtigere, og der kan ikke opstå snyd med penge under bordet, da andelsboligen bliver tildelt til køber efter anciennitetsprincip.


    Administrerer du én eller flere andelsboligforenings ventelister, eller er du boligsøgende og interesseret i at blive skrevet op til en god andelsbolig? Så kig forbi Flatr.dk - der er gratis at komme i gang.


    Flat'r er Danmarks største hjemmeside for ventelister til andelsboligforeninger.


    Find din næste andelsbolig i København via en venteliste, eller administrér din andelsboligforenings ventelister, hvis du er bestyrelsesmedlem.