"»Retspraksis er, at det er sælger, der skal bevise, hvis en kunde har
været i ond tro. Så skal prisen være mindre end en fjerdedel eller en
femtedel,«"
Det betyder så også at den ikke går i dette tilfælde, da der er tale om en tiendedel af prisen. Dog siger den anden afgørelse noget andet.
"»Retspraksis er, at det er sælger, der skal bevise, hvis en kunde har været i ond tro. Så skal prisen være mindre end en fjerdedel eller en femtedel,«"
Det betyder så også at den ikke går i dette tilfælde, da der er tale om en tiendedel af prisen. Dog siger den anden afgørelse noget andet.
Ja, de 2 andre afgørelser er også til en tiendedel af prisen.
Ifølge min samtale med forbrugerstyrelsen gælder enhver oplyst pris på hjemmesiden, uanset om man kalder det bestillingsbekræftelse istedet for ordrebekræftelse (hvilket jeg selv gør). Også uanset hvor tydelig, man selv synes fejlen er.
Ved bestillingsbekræftelse skal du stadig sælge til den oplyste pris, men risikerer omvendt ikke at skulle betale kunden erstatning ved manglende levering.
Kilden er væk til den linkede artikel, så der er jo ikke just noget direkte bevis. Det kan dog sagtens være, at det er webshoppens ansvar. Det ændrer dog ikke på at 10 ud af 9 webshops alligevel vil løbe fra det ansvar!
Okay 10 sec på Forbrug.dk og så er der bingo... Er det der ik lidt dovenskab ;D
Jeg havde i min webshop ikke fået sat pris på en enkelt vare, som så stod til 0,- kr. Jeg kontaktede forbrugerstyrelsen, som mente kunden handlede i "ond tro", da varen stod til 0,- kr imellem alle andre varer til normale priser. De vurderede altså, at jeg ikke behøvede at forære kunden varen, da hun helt sikkert kunne se, at der var tale om en fejl.
0 kr kan så forsvares, som eneste beløb... Men havde du skrevet 1 kr, så hang du på den ;D
... Sælger kunne ikke bevise, at forbrugerne havde kendt til prisfejlene, og derfor var forbrugerne berettiget til at få varerne for markant mindre, end hvad de reelt kostede. ...
Hvilket så også må betyde, at trådstarter har leveret bevis / "sandsynliggørelse" for at have kendt til prisfejlene ved at skrive herinde... :)
Se denne artikel om hvordan man undgår det med prisfejlen.
Der er kun en ting, som virker som shopejer, og det er manuelle ordrebekræftigelser ;D Så kan man tjekke den igennem, inden man godkender den...
Men trust me det er kunderne ik tilfredse med, da de så skal vente flere timer på denne! Kunden forventer en bekræftigelse max 5 min efter et køb, det viser vores tests...
0 kr kan så forsvares, som eneste beløb... Men havde du skrevet 1 kr, så hang du på den ;D
Argumetet er at 0,- kr. jo ikke er et beløb ;-) Og også, at varen var placeret imellem alle andre varer og altså ikke blev fremhævet eller på anden måde annonceret som noget ekstra kunden fik.