Min kunde er stresset - hvordan hjælper jeg ham - Side 4 - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Alt det andet..

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Cafe og hygge "

 

Min kunde er stresset - hvordan hjælper jeg ham bedst

Side 4 ud af 6 (52 indlæg) « Første ... < Forrige 2 3 4 5 6 Næste >
Amino-karma 2.383
Fra København Ø
Tilmeldt 29. jul 11
Indlæg ialt: 456

David Brodin Larsen
Fra Dansk Erhvervs- & Sels...
Skrevet 12-03-2012 kl. 12:58

Martin:
Hvorfor denne interesse i din kunde?

 Måske fordi det fedeste i verden er at gøre en positiv forskel med det man laver...  (sådan har jeg det ihvertfald selv og jeg håber inderligt at mange andre har det ligesådan)

Personligt synes jeg at noget af det mest bekræftende der findes er at være med til at få sin kundens virksomhed til at fungere. Og i sidste ende viser det sig enda ofte at være rigtig god business..

Ofte har man som rådgiver også et meget tæt tilidsforhold til kunden, og dette gør selvfølgelig at kunde også på en eller anden måde kommer lidt ind under huden, og lidt ind under den professionelle overflade, på en. Dette er gør selvfølgelig også at glæden ved at få ting til at lykkes er endnu større.

Amino-karma 4.790
Fra Helsingør
Tilmeldt 23. nov 06
Indlæg ialt: 989

Peter Lauge
Fra Hvorfor kan man ikke s...
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:12

Fokus:

Jeg kan forstå, at du aldrig har været i en situation, hvor du har været stresset, så godt for dig.

Forkert! Jeg har været stresset massere af gange, meget stresset nogle gange og lidt stresset en gang imellem. Men det er da kun fordi jeg selv giver slip. Jeg får ikke sagt NEJ eller sagt fra.

I dag har jeg lært mig en masse værktøjer så jeg kan balancere mit sind bedre. Jeg har lært at sige fra. Men fejler stadigvæk en gang imellem og giver slip og mærker stressen komme ind ad baddøren. Men det er min fejl og ikke min kollegas fejl eller min nabos fejl. 

Tænk hvis man folkeskolen lærte at balancere sit sind så man kan undgå stress, eller minimere det drastisk, og folk lærte at finde den indre lykke frem. Men vi har et skole system hvor det er vigtigere du kan læse og skrive, end at du er lykkelig.

Når - det er jo til et debat tråd for sig selv :-)

Skype-TongueOut

Amino-karma 47.648
Tilmeldt 29. nov 10
Indlæg ialt: 0

Slettet Bruger
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:19

Peter Lauge:
Forkert! Jeg har været stresset massere af gange

OK, så beklager jeg min kommentar.

Det ændrer dog ikke ved, at man kan blive fanget i "stress-fælden".  At undgå det kan man kun lære på den hårde måde ved at have været dér før.

Michael

 

Amino-karma 171
Fra Nordsjælland
Tilmeldt 27. feb 12
Indlæg ialt: 40

Zaphod
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:37

Det er også vores egen skyld at vi er tykke, men alligevel er vi så mange som har et stort stykke ekstra personlighed rundt om maven Smile

Stress er helt sikkert vores egen skyld. Medmindre vi får stress af krig, eller anden vold påført en som man ikke er herrer over, så er det helt og aldeles vores egen skyld.

Og hvad kan vi så bruge denne viden til? Ikke en skid.

Problemet med stress opstår jo netop fordi man ikke er klar over det.
Det er altid andre som opdager ens stress, inden man selv gør det. Derfor er det så skide farligt.

Mit råd til din ven/kunde er følgende. (Også selvom hans medarbejder er væk).

Brug ekstra tid i den næste periode på at pleje dig selv. Sygdom fra stressede situationer kommer altid i slutningen af stressen, da kroppen her gearer ned igen, og gearer alt for langt ned. Det samme sker for studerende ved eksamenstid. Så snart opgaven er afleveret, bliver de studerende syge.

Han skal sørge for at han får godt med søvn.
At han spiser sundt og får ro på det hele.

Og så skal han simpelthen i gang med at motionere hvis han ikke allerede gør det.
Motion er nok en af de bedste måder at stresse af på, selvom vi med stress kan føle at vi ikke har energien til det.

Alt det bedste. 

 

Nørdet Iværksætter med Social Skills.  ;-) - Driver egne webprojekter. Tager gerne freelance arbejde indenfor programmering (ASP.NET C#) og Adwords.

Amino-karma 47.648
Tilmeldt 29. nov 10
Indlæg ialt: 0

Slettet Bruger
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:44

Hej Zaphod

Tak for dit gode indlæg med konkrete råd. Han har det heldigvis bedre idag men det ligger lige under overfladen og lurer, så der skal arbejdes med det hele tiden.

Michael

Amino-karma 171
Fra Nordsjælland
Tilmeldt 27. feb 12
Indlæg ialt: 40

Zaphod
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:52

Fokus:

Hej Zaphod

Tak for dit gode indlæg med konkrete råd. Han har det heldigvis bedre idag men det ligger lige under overfladen og lurer, så der skal arbejdes med det hele tiden.

Michael

Vi er her vel alle for at hjælpe hinanden.
Hvis det ligger og lurer, er det vigtigt at han får lært så meget som muligt om stressen og ham selv.
Jeg har selv været helt nede og vende, og indtil man lærer præcis hvad det drejer sig om, så ligger det konstant lige under overfladen.
Lige nu er det det bedste tidspunkt for ham at lære hvad stress er og hvordan man forebygger det.
Og så skal han da bare tilbage og nyde hverdagen igen.

Du ser aldrig en person som elsker sin hverdag blive stresset Smile 

Nørdet Iværksætter med Social Skills.  ;-) - Driver egne webprojekter. Tager gerne freelance arbejde indenfor programmering (ASP.NET C#) og Adwords.

Amino-karma 47.648
Tilmeldt 29. nov 10
Indlæg ialt: 0

Slettet Bruger
Skrevet 12-03-2012 kl. 13:59

Zaphod:
Du ser aldrig en person som elsker sin hverdag blive stresset

Godt ramt! Vi arbejder på at finde tilbage til udgangspunktet for, hvorfor han startede virksomhed og hvad han syntes var sjovt og udfordrende dengang. Det har lært ham at sige nej tak til opgaver, som han i virkeligheden ikke gad og få folk videre, hvis han ikke kunne hjælpe dem. Han er alt for god af sig og vil hjælpe alle med alle deres behov uden at kigge på, om han holder sig på rette vej med virksomheden.

Michael

 

Amino-karma 286.748
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.678


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 12-03-2012 kl. 14:01

Zaphod:

Han skal sørge for at han får godt med søvn.
At han spiser sundt og får ro på det hele.

Og så skal han simpelthen i gang med at motionere hvis han ikke allerede gør det.

Hej

Nu er vi igen igang med en stress tråd, og som man kan se, er der ikke en skid der aner hvad stress er.

At personen skal det ene eller andet, kan desværre ikke lade sig gøre.

En stresset person, har noget der hedder noradrenalin kørende i kroppen, som tærer alt energi, og derfor er det vigtigt at personen kommer i behandling.

At man tror at travlhed er stress, er en af de største og mest latterlige myter i DK idag, at folk har travlt er ikke ensbetydende med at de har stress, at samligne det med at en person der skal til eksamen, og læser meget er stresset, passer heller ikke. Typisk er det ikke arbejdspresset der giver stressen, men de psykologiske ting, der giver det. Altså at man fokuserer på det negative. Eller at man sætter kroppen op til at det er slemt at gå til eksamen. Også derfor at mange gymnasier og universiteter har psykologer stillet tilrådighed i denne periode.

Vi mennesker har faktisk kun omkring 10-20 % valgfrihed, resten er dikteret af staten arbejdsgiver eller samlever/børn.

Vi lever idag i et samfund, hvor der skal masser af penge på bordet for at leve, og typisk så vil mange mennesker opleve at vi snart ikke har råd til at flytte hjemme fra. Da bolig priserne er steget så meget i DK, sammen med at alt under 500.000 kr ikke kan belånes igennem en kreditforening. Som igen stiller krav til ens indtjening.

Der er så mange ting, dagligt, som vi skal offer penge på, uden at vi har en indflydelse, lige som at man skal sætte sig ind i det digitale tv, sammen med om man kan få nogen dækning. Om vi kan få råd når vi skal på pension, eller om vi kan komme på pension.....

Jeg synes at det altid er sjovt, at når der kommer tråde som denne op, om stress, at der kommer folk der har været stresset masser af gange, uden at de har været i behandling. For det gør at de ikke har udviklet de lange varrige stress symptomer, eller ej har mærket dem. Når man får travlt så vil man typisk mærke adrenalin i kroppen som giver en et energi boost, men når det aftager, og man egentligt ikke er i en presset situation, så vil man kunne sove, og få hvilet. Problemet er når man kommer ind i den langvarrige stress, så vil man ikke kunne få hvilet, man vil rende konstant rundt og værre træt, man kan ikke sove, man kan ikke overskue motion, man kan ikke noget af sig selv.....det skal behandles af en profesionel.

/Kenneth

Amino-karma 1.491
Tilmeldt 13. apr 11
Indlæg ialt: 556

Billigstewebhosting.dk
Skrevet 12-03-2012 kl. 14:04

Fokus:

Hej

Jeg er i den situation, at jeg som ekstern bogholder har en kunde, som er enormt stresset, og jeg vil gerne hjælpe ham. I første omgang har jeg tilbudt ham, at han gratis kan viderestille sin telefon til mig en time om dagen mod at han bruger den time effektivt til at få struktur på sit firma, få ryddet op på skrivebordet, i indbakken og på lageret. Desuden har vi aftalt, at jeg tager mig af hans fakturering fra nu af.

Men hvad kan jeg mere gøre? Han har en medarbejder, som tager utrolig meget fokus fra ham, og vi er blevet enige om, at medarbejderen må ud. Jeg har lavet en to-do liste til ham, så han kan se, hvilke opgaver han bør få styr på for at finde frem til den arbedsglæde, som han havde, da han for 5-6 år siden blev selvstændig.

Er der nogen derude, som har nogle gode råd til mig, som jeg kan give videre?

Michael

 

Hej,

Snak godt med ham og hjælpe om så meget som du nu kan med det hele :D

Billigste Webhosting - Nyt webhotel til ingen penge!

Amino-karma 6.045
Fra Randers NV
Tilmeldt 4. jul 08
Indlæg ialt: 904

Frank Rasmussen
Fra NorthRegion™
Skrevet 12-03-2012 kl. 14:06

Jeg ved det måske lyder lidt kliche agtigt, men motion er faktisk det bedste middel mod stresshvis du kan få ham til at motionere 2-3 gange om ugen (en halv time pr træningspas) så vil æde min gamle hat på at han stress er væk efter 2-3 uger. Motionen giver nemlig så meget fysisk og psysisk overskud og eliminerer stressen.

Held og lykke med det :-)

Mvh

Frank

Northregion.dk LED Lommelygter | Outdoor Accessories & PRO Gear.

Side 4 ud af 6 (52 indlæg) « Første ... < Forrige 2 3 4 5 6 Næste >

RSS-feed
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll