Hej Jesper.
Da SEO turde være af almen interesse, skal jeg gerne fortælle, hvad jeg har gjort og hvorfor.
Jvnf. Googles egen SEO-vejledning betragtes 'www.domæne' og blot 'domæne' som to forskellige og ikke-med-hinanden-forbundne sites. Du har med statsgaranti søgt 'site:www.williamsedb.dk'; denne søgning vil pr. dags dato returnere 0 (nul) hits, og det er sådan, jeg ønsker det.
Søger du i stedet 'site:williamsedb.dk', vil du pr. lige nu få 21 hits, og det er faktisk lidt for mange, idet der mellem disse er links til ikke-længere-eksisterende sider, da jeg har ændret en del for nyligt.
Det lader til, at Google venter nogle dage med at give det røde kort til sider, der ikke findes ved et robot-besøg. Jeg ved godt, at man kan returnere en kode til Google, der fortæller, at siden har holdt flyttedag, men så langt er jeg ikke nået endnu.
Chancen for, at nogen skulle søge på mit firmanavn er minimal, men det vil under alle omstændigheder liste min hjemmeside som den første, så læren må være, at man vælger en af de to tilgangsmåder som måden.
Mht. til flere sider med samme søgeord: jo, jo da, Google kan sagtens vise flere, men de kommer til at dele "anciennitet" i tilfældig orden. Mange SEO-vejledninger fortæller, at man skal vælge en enkelt side ud som siden, man ønsker vist.
De fleste hjemmesider vil være opdelt i produkt-kategorier, som kan tilgås fra en overordnet side. Jeg tænkte først: "Fedt nok, så vil jeg gerne ha', at folk ser den overordnede side, så kan de se 'alle' mine produkter". Dette giver dog forskellige afledte problemer, så jeg har valgt at udnævne nogle få sider som 'landing-pages'.
Som eksempel kan vi tage kalorieberegneren. Hvis man pr. dags dato googler Kalorieberegner, fremkommer siden http://williamsedb.dk/WCal-Williams-Kalorieberegner.aspx som den første side fra min hjemmeside, og det er lige den, jeg ønsker. Jeg har derfor bedt Google holde snuden fra den overordnede side http://williamsedb.dk/standardapps.aspx, men følge links fra siden til de enkelte undersider.
Man vil her kunne bemærke, at produktnavnet indgår i sidens fysiske filnavn, title-, description- og keywords-tags'ene og i den første linie i brødteksten, som er fremhævet med fed.
Dette sidste kan være dårligt i forhold til et h1-tag. Google skriver selv, at søgeord bør fremhæves, og at netop fed skrift (eller <b>) er OK, men ikke hvordan det rankes i forhold til h1.
Jeg har tidligere haft brugt h1 og så bare med style sheet ændret skrifttypen til noget mindre, men besøgende, som ikke bruger style sheet vil se en grim side, og jeg går meget op i at typografien skal indeholde en enkelt skrifttype og -størrelse, så man får en "rolig" oplevelse.
Hvis en SEO-kyndig kender forskellen på brug af h1- og b-tags, hører jeg da gerne om det.
Ovenstående ser altså ud til at fungere. Pt. ranker siden med kalorieberegner som nr. 30, hvilket jeg synes må være OK den korte tid, den har eksisteret, taget i betragtning. Allerførste side er en side fra bodylab.dk, som netop har domænenavnet kalorieberegner.dk - dette kan jeg ikke konkurrere med, men det er heldigvis heller ikke en konkurrent, idet den blot bruges til at udregne det daglige kaloriebehov i modsætning til mit produkt, der beregner samlede kalorieforbrug for hele dagen, hver dag, for alle i familien (jeg hader selv reklame, så jeg skal nok stoppe nu).
Jeg kan iøvrigt fortælle, at jeg har ændret layout'et på siderne efter at have startet helt forfra. Kort fortalt var jeg kommet ud ad nogle forkerte tangenter, som det nok vil være for stort at komme ind på her, men lad mig lige nævne et eksempel: Mit logo er i rødt og hvidt, og det syntes jeg, at jeg skulle bevare, da det har set sådan ud i 22 år. Rød og hvid kræver næsten en hvid baggrund, det var derfor logo-boksen var hvid i det tidligere - tør jeg kalde det design? Brødteksten skulle være hvid, og så syntes jeg, siderne også skulle være lyse, da der ellers kunne blive for stor kontrast. Nu har jeg tvunget mig selv til at lave farverne på logoet om, hvilket giver meget større muligheder for design.
Måske skulle jeg hermed frasige mig yderligere kommentarer til sidernes udseende, dels har jeg altså fået hul på bylden, dels kan jeg sagtens ændre mening om designet i fremtiden.
Men har du lyst, er du velkommen til at tage en smut for http://williamsedb.dk.
Og lad mig hermed også takke for den konstruktive kritik, I har givet, det var åbenbart det, jeg havde brug for. Prøv det selv; vær beredt på, at det kan komme til at gøre ondt, men du kommer styrket ud på den anden side.
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=kalorieberegner&source=web&cd=30&ved=0CF8QFjAJOBQ&url=http%3A%2F%2Fwilliamsedb.dk%2FWCal-Williams-Kalorieberegner.aspx&ei=XbLgTuSVEs-WhQfGj-n1BA&usg=AFQjCNHC0BBVrL9Gpx3nrdsjh6N93y0cCw&cad=rja