Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er et intern link building?

Hvor mange stjerner giver du? :

Et internt link, er et link på et website, som peger på indhold på samme website. Dermed kan et internt link eksempelvis pege fra din forside til en underside, eller fra en underside til en anden.       

Mange website ejere, undervurderer vigtigheden af intern linkbuilding og det at hjælpe Google med at forstå opbygningen dit site samt prioriteringen af landingssiderne.

Din interne linkbuilding er altså en del af din SEO, så hvis du vil ranke i Google så er det altså vigtigt, at have styr på din interne linkbuilding.  

Når linkbuilding omtales, dækker det både over intern og ekstern linkbuilding. Inden du går i gang med ekstern linkbuilding, bør du først have styr på din interne linkbuilding.

Interne links på dit website, er utrolig vigtige både for at stimulere søgemaskinerne, men også fra et brugermæssigt perspektiv.    

Sæt fokus på intern linkbuilding

Ved at lave intern linkbuilding, sender du signaler til søgemaskinerne, om hvorvidt du anser en given underside som vigtig. Undersider med mange links vil derfor have tendens til at ranke højere, end undersider med få eller ingen interne links.

Ydermere er interne links med til at få hele din hjemmeside indekseret. Du kan sammenligne intern linkbuilding med vejskilte du støder på i trafikken, hvis ikke du har dem kan det være svært at finde vej og du ønsker helt sikkert, at både de besøgende og søgemaskinerne kan finde dit indhold.

Intern linkbuilding og menu navigation

Hvis du nu sidder og tænker at du er home-safe fordi du allerede har links i form af din menu navigation, så skal du nok læse med lidt endnu.

Selvom at det er korrekt, at din navigation linker til undersider, såsom dine kategorier, så er det altså meget overfladisk, da det ikke er links direkte til dine artikler. Du går altså glip af rigtig meget trafik, hvis du kun har links fra din menu navigation.

Hvis du gerne vil have det er dine kategorisider der ranker, er det en større udfordring end at få specifikke sider til at ranke. Selvom det selvfølgelig ikke er umuligt, er det bare meget mere arbejde giver det faktisk god mening.

Om du har en webshop eller content-site, så vil det i langt de fleste tilfælde være de direkte resultater som Google helst vil vise. Det skyldes at Google ønsker at lede brugerne ind på sider, der har størst chance for at giver dem den information de søgte, for at give dem så god en oplevelse som muligt.

Så selvom det godt kan lade sig gøre at få kategorisider til at ranke, vil Google altså foretrække at sende de besøgende ind, til sider med reelt indhold end endnu en side, hvor brugeren igen skal navigerer rundt, for at finde den ønskede information.

Relaterede artikler og linkbuilding

I mange CMS har du mulighed for at benytte dig af forskellige plugins, der giver dig mulighed for at tilføje lignende artikler, som den besøgende også kunne være interesseret i at læse.
Så får du både flere interne links på din side, men det er også en rigtig god måde at få dine besøgende til at blive længere på dit website. På den måde stimulerer du igen søgemaskinerne, når du kobler artiklerne sammen.

Hvis du ejer en webshop, kan du også gøre det med produkter således at de besøgende ser lignende produkter.

Hvis ikke du benytter dig af et CMS med denne mulighed, kan du få en udvikler til at hardcode det, men du kan også manuelt oprette links.


Breadcrumbs

Hvis ikke du har hørt om breadcrumbs før, kan jeg godt forstå at du måske studser over hvad det mon er for noget. Breadcrumbs er utroligt vigtigt på dit site, som navnet antyder er det et spor der går gennem hele dit site.

Brugerne kan derfor nemt finde tilbage hvor de kom fra, vha “brødkrummerne” og det kan Google også. Brødkrummerne fortæller også Google om hierarkiet af dit site og hvordan dets indhold prioriteres. Det er smart for brugerne, da de på en nem og overskuelig måde kan navigere rundt på dit website, samtidig med at de kan følge med i hvor de befinder sig, således at de ikke farer vildt.

Få inspiration af Wikipedia

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor Wikipedia ranker så godt på Google? Måske troede du, at Wikipedia er Googles eget leksikon, men det er faktisk ikke tilfældet. Wikipedia er tværtimod mestre i at hjælpe Google, med at forstå sammenhængen mellem landingssiderne.

Du har helt sikkert lagt mærke til, at når du læser en artikel på Wikipedia har du altid mulighed for at klikke på interne links. Du bør dog alligevel tænke over at du skal benytte links med måde, det nytter altså ikke noget at hvert 2. ord er et link, for det kan Google altså heller ikke lide.

Intern linkbuilding og nofollow

Du bør aldrig benytte dig af nofollow på dine interne links, selvom man i gamle dag benyttede nofollow links til intern linkbuilding, for at fordele linkjuicen til de vigtigste undersider, så fortæller du faktisk Google at du ikke kan stå inde for dine links. Dermed ser det meget mærkeligt ud, at du alligevel linker til dine egne sider, når nu du med nofollow fortalt Google at du ikke kan stå inde for linket.

Intern linkbuilding tips og tricks

 • Brug intern linkbuilding, hver gang det vil være brugbart for læseren.

 • Gå tilbage til gamle artikler og lav intern linkbuilding hver gang du tilføjer nyt indhold om et emne.

 • Husk på at linke både fra nye og gamle artikler og ikke blot fra den nye artikel.

 • Benyt ikke samme ankertekst om og om igen, og undgå plug-ins der automatisk laver interne links.

 • Lav intern linkbuilding med måde, du bør max have 150 links på en side. Hvis du har flere, vil Google nok ikke crawle dem alle sammen.

 • Du bør ikke linke for meget til sider, som du har markeret som noindex eller som du har ekskluderet adgangen for søgemaskinerne. Ellers pålægger du disse sider værdi, som ikke kan udnyttes.

Andre former for linkbuilding

Udover internt linkbuilding findes der som tidligere nævnt andre linkbuilding kategorier:

 1. Ekstern linkbuilding
  Links fra andre websites, som linker ind til dit.

 2. Udgående links
  Links fra dit website, som linker til andre websites.

Har du blod på tanden til at lære mere om linkbuilding?

Så læs vores wiki: Hvad er linkbuilding?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere